Emlékezés ​napja (Mitch Rapp 7.) 3 csillagozás

Vince Flynn: Emlékezés napja Vince Flynn: Emlékezés napja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​amerikai hírszerzés informátorok segítségével egy iszlámista terrorszervezet a nyugati világ ellen készülő, nagyszabású támadásának tervéről szerez tudomást. Mitchell Rapp, a CIA „kényes feladatokra” specializálódott ügynöke szupertitkos katonai küldetésként veszi kézbe az irányítást. Célja a terrorvezérek foglyul ejtése és minél „hatékonyabb” módszerekkel történő kihallgatása, megkerülve az amerikai törvényeket és a nemzetközi egyezményeket. Akciója nem várt eredménnyel jár: fény derül a terroristák legördögibb tervére, amit ráadásul rövid időn belül terveznek végrehajtani. A mindent elsöprő csapás a jelek szerint a nagy nemzeti ünnepen, a háborús hősök emléknapján fog bekövetkezni – amelyen ráadásul számos külföldi államfő is részt vesz. Pontosan kik és mikor készülnek a mindent elsöprő támadásra? Hogyan és miképp akarják végrehajtani ezt a tettet? Súlyos kérdések, sok százezer ember élete múlik rajtuk, s még a legagyafúrtabb CIA-ügynöknek is kell egy kis idő, hogy megtalálja… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2006
362 oldal · ISBN: 9639598968 · Fordította: Sziebert Ádám

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
PRicsmond
Vince Flynn: Emlékezés napja

A legjobb Mitch Rapp regény amit Vince Flynn-től olvastam idáig. Kár, hogy az előző két rész nem került kiadásra, de külön álló részként is megállja a helyét. Amerika a háborús hősök emléknapjára készül amikor is egy titkos bázison információhoz jutnak, hogy az iszlám terroristák elsöprő erejű támadásra készülnek az USA ellen, ezzel pedig kezdetét veszi a hajtóvadászat az elkövetők, de még inkább a versenyfutás az idővel.
Először egy terrorista táborra sikerül lecsapni ahol, újabb megdöbbentő információhoz jutnak Kennedyék. Az egyik legnagyobb iszlám terrorista akinek köze volt a 09.11. merénylethez átjutott az amerikai határon, sőt úton vannak azok a hajók amik az atombomba darabjait szállítják.
Flynn feszültségekkel teli történetében nincs megállás egy pillanatra sem, betekintést nyerhetünk a vallási fanatikusok világába. Nem maradt ki az akció sem, ahogyan a politikai belviszályok is szerves részét képezik a regénynek. Rapp nekem most volt a legszimpatikusabb, nehéz döntések sorát kell meghoznia, tizedmásodpercek alatt, aminek következményei több százezer ember életére vannak kihatással. Aki szereti az akció-thrillereket mindenképp olvassa el Flynn regényét.

>!
coleman
Vince Flynn: Emlékezés napja

Az író könyvei közül talán ez a legjobb.Pörgős,izgalmas,nehéz letenni. Tom Clancy méltó utóda lett volna.Kár,hogy már egyikük sincs köztünk.


Népszerű idézetek

>!
PRicsmond

A CIA-irodát egy ismeretlen városban megtalálni körülbelül annyira nehéz feladat, mintha a székesegyházat keresné az ember. Csak végig kell pásztázni a horizontot, és kiszúrni a város legmagasabb pontját: nagy valószínűséggel ott lesz.

>!
PRicsmond

Rapp elmosolyodott. A fogoly ugyanis tudatta a többiekkel, hogy ő a halál angyala. Így van – mondta. – A nevem Azrail, és ma van Jamud Din, vagyis az ítélet napja.

>!
PRicsmond

– McClellan szerint maga tüske a seggükben – jegyezte meg a volánnál ülő férfi, és láthatóan mulattatta a dolog. Rapp elmosolyodott, és a fejét csóválta. – Hát, igen… Bár ami McClellant illeti, ő azt se tudja, melyik a feje, melyik a segge, úgyhogy talán nem őt kellene megkérdezni.

>!
PRicsmond

– Akkor gondban leszel, mert Stokes igazságügy-miniszter indulás előtt egyértelműen kijelentette, hogy az FBI kezelje a helyzetet. Ne a hadsereg, és semmiképpen sem a CIA. A főnököm szerint az elnök is egyetért vele.
– Az igazságügy-miniszter a seggét se tudja megkülönböztetni a fejétől!

>!
Dögkeselyű

Az északi erdőségekben lévő hétvégi házban remekül lehetett aludni. Mindössze hat méterre állt a tó szélétől, így ha fújdogált egy kis szellő, a partot ütemesen nyaldosó víz szinte magzati álomba ringatta az embert. A természet így helyettesítette az anya szívverését.


A sorozat következő kötete

Mitch Rapp sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma I.
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
J. D. Robb: Halálos híresség
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Greg Iles: Csontfa
Janet Evanovich: A négy fejvadász