Bérgyilkos (Mitch Rapp 1.) 16 csillagozás

Vince Flynn: Bérgyilkos

Mitch ​Rapp, a már jól ismert CIA-ügynök nem volt mindig az elit egység tagja… Fiatalon sikeres atlétaként élte a boldog amerikaiak életét, amíg a Pan Am 103-as járata fel nem robbant a skóciai Lockerbie fölött, 270 halálos áldozatot követelve. A gép fedélzetén utazott szerelme is, és ez a tragédia mindent megváltoztatott. Így kezdődött egy olyan ember nem mindennapi karrierje, aki bár nem született gyilkosnak, de a körülmények azzá tették.
Rapp ugyanis személyes bosszút esküszik a tettesek ellen, és a CIA kötelékébe lépve szívós munkával halálos fegyverré képezi magát, aki nem ad és nem kér kegyelmet a nemzetközi terroristák elleni harcban. Küldetései során eljut Isztambulba, majd Hamburgba is, de végül minden nyom a Közel-Keletre, Bejrútba vezet, ahol Rapp élete legnagyobb kihívásával szembesül, amikor bajtársait túszul ejtik a radikális iszlám harcosok…
Vince Flynn (A tisztesség nyomában, Kiélezett helyzet, Védelmi hiba) ezúttal a szuperügynök múltjába vezet be… (tovább)

Amerikai bérgyilkos címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsikerek

>!
General Press, Budapest, 2011
354 oldal · ISBN: 9789636433161 · Fordította: Molnár Péter

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
PRicsmond
Vince Flynn: Bérgyilkos

Mitch Rapp első küldetését mutatja be nekünk Vince Flynn ebben a történetben. Miután Mitch a Pan Am 103-as járatának lezuhanása alatt elveszíti szerelmét, egyetlen dolog marad ami életben tartja, hogy megbosszulhassa elvesztett szerelmét és megbüntesse a terrortámadás felelőseit. Így sikerül Irene Kennedynek beszerveznie a CIA titkos Orion csapatába, amellyel az USA célja, hogy egy gyors reagálású csoportot hozzon létre és így sikerüljön féken tartani a közel-kelet terroristáit. A kivételes képességekkel bíró Rapp a Stan Hurley által vezetett kiképzőtáborba kerül ahol tökéletes fegyverré alakítják. Itt kezdődik az ifjú CIA ügynök bosszú hadjárata. A felelősök felkutatása során eljutunk Isztambulba, Hamburgba, Bejrútba.
Nem csodálkozom, hogy megfilmesítették, nem túl írt, az egész cselekmény és történetvezetés filmszerű, bár én a végére azért kicsit több akcióra számítottam, de gondolom a további kötetekben lesz bőven az is.

>!
mate55 
Vince Flynn: Bérgyilkos

Rendkívül izgalmas és érdekfeszítő, sodró lendületű, pattanásig feszített regény.

1 hozzászólás
>!
Herczeg_Antal
Vince Flynn: Bérgyilkos

Jó lendületű, hangulatos könyv. Remélem az író többi könyve is hasonlóan szórakoztató, mert biztos fogok még olvasni tőle valamit.

>!
Gergő_80
Vince Flynn: Bérgyilkos

Jó kis pörgős, izgalmas könyv volt ez, ideális nyaraláshoz.
Itt-ott talán kicsit túl kiszámítható és sablonos, de egyáltalán nem zavaró.
Fogok még olvasni az írótól.

>!
voltam
Vince Flynn: Bérgyilkos

Huhhh. Nem volt ez rossz, sőt kifejezetten jó volt. Jó szívvel ajánlom mindazoknak, akik kedvelik a CIA, az FSZB, a kémek, kémelhárítók világát. Érdekesen, nagyjából majdnem a végével indul a könyv. Utána kicsit visszamegyünk az időben, majd a végén ismét elérkezünk a már a könyv elején elolvasott pár oldalhoz. Kezdettől pörgős, cselekménydús, több szálon futó történet, amit nehéz letenni. Helyenként brutálisan kemény. Egy olyan világba vezet el minket az iró, aminek valós oldalárol vajmi keveset tudunk. Ezért azt sem lehet tudni, hogy a könyvben leírtak mennyire vannak köszönőviszonyban a valósággal. Vélelmezhetően erősen és ez nem túl megnyugtató.
Sajnálatos, hogy a szerző tragikusan fiatalon hagyott itt bennünket. Már ez alapján az egy könyve alapján is úgy érzem, hogy minden együtt van/volt nála ahhoz, hogy sokkal népszerűbb, közkedveltebb legyen annál, mint ami itt, a „moly-társadalomban” tapasztalható. Megítélésem szerint a műfaj legnagyobbjai között van a helye. Nálam jöhet a következő.:-)


Népszerű idézetek

>!
PRicsmond

– Kemény napod volt?
Hurley megpróbálta nevetéssel elütni a kérdést.
– Ebben a szakmában nincsenek könnyű napok. Ezt te is tudod.

>!
PRicsmond

A fizikai sérülések elég egyértelműek voltak. Vagy meg lehetett gyógyítani őket, vagy nem. Az aggyal és a lélekkel azonban egészen más volt a helyzet.

>!
PRicsmond

Victor – ordította Jones őrmester mi az ördögöt csinál?
– Hosszú távú stratégiai tervezés, őrmester.
– Kétlem, hogy a borsónyi agyával képes lenne ilyesmire.

>!
PRicsmond

Max Powers visszatuszkolta a liftbe.
– Baj van – mondta.
Powers volt a közel-keleti részleg vezetője. Kennedynek beletelt egy kis idejébe, míg
hozzászokott a stílusához. Powers híres volt egyszavas mondatairól. A kollégái, akik már évek óta vele dolgoztak, csak Egylövetű Maxnek hívták.

>!
PRicsmond

Ha az ellenség nem hajlandó kiállni ellenünk a csatatéren, nekünk kell elvinnünk a háborút az ajtajuk elé.


A sorozat következő kötete

Mitch Rapp sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Ludlum: Az Osterman-víkend
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Michael Connelly: Az igazság ára
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.
Lawrence Block: Sírok között
Kathy Reichs: Minden napra egy halott
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Erle Stanley Gardner: A harcias nagymama esete
Raymond Chandler: A kicsi nővér
Patricia Highsmith: A tehetséges Mr. Ripley