Kémia ​– Összefoglaló középiskolásoknak 5 csillagozás

Villányi Attila: Kémia – Összefoglaló középiskolásoknak Villányi Attila: Kémia – Összefoglaló középiskolásoknak Villányi Attila: Kémia – Összefoglaló középiskolásoknak

Ez a könyv igyekszik a kémiának a középiskolában tanult fogalmait, összefüggéseit rendszerezni. Felhívja a figyelmet az alternatív tankönyvekben szereplő egymástól eltérő definíciókra. Ahol lehetséges, az összehasonlításokat táblázat tartalmazza. Ezért ajánlható a könyv bármelyik középiskolás diáknak egy-egy anyagrész összefoglalásához. Azoknál a témaköröknél, ahol a gimnáziumi tankönyvek ismeretanyaga nem elegendő az összefüggések megértéséhez, a törzsanyagot meghaladó kiegészítéseket is találunk. Ezeket az apróbetűs megjegyzéseket elsősorban a fakultációsok, a versenyekre és a felvételire készülők, valamint azok olvassák el, akik nem szeretnek vagy nem tudnak megtanulni olyan dolgokat, amiket előzőleg meg ne értettek volna

>!
Műszaki, Budapest, 2014
246 oldal · ISBN: 9789631644906
>!
Műszaki, Budapest, 2006
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631624641 · Illusztrálta: Berta Józsefné
>!
Calibra, Budapest, 1994
194 oldal · puhatáblás · Illusztrálta: Berta Józsefné

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Lédus>!
Villányi Attila: Kémia – Összefoglaló középiskolásoknak

Igeeeen! Befejeztem!!!
Még soha-soha nem voltam magamra ennyire büszke egy könyv kiolvasása után! :)
Azt hiszem ez a kötet lett a kémia-szentírásom. Nagyon jó, mert részletekbe menő magyarázatot nyújt szinte mindenhez. Talán a zsenipalántáknak kicsit szájbarágós, de a normális embereknek, akiknek nincs otthon minilaboratóriumuk, kísérletet is csak az iskolában láttak és fogalmuk sincs, hogy mégis hogyan fogják abszolválni a kémia érettségit – szóval a szimpla földi halandóknak (mint én) – tökéletes!
Nem fogok hazudni, nem egy könnyű olvasmány. Ha tényleg mindent meg akartam érteni, ami le volt írva, akkor azért nem úgy haladtam vele, mint az Éhezők viadalával. (Sőt, töredelmesen bevallom, a végén kicsit csaltam és nem olvastam újra 3x azokat a mondatokat amik nem estek le előre, hanem egyszerűen csak átugrottam őket.) De akkor is életmentő! Nagyjából egy csillió olyan kérdésemre kaptam választ, amit a kémia órán soha senki nem mondott el (én pedig nem mertem megkérdezni, mert féltem, hogy nagyon nagy ostobaság és lejáratom magam).
Szóval kedves, mélyen tisztelt Villányi Attila bácsi! Nagyon köszönöm! Új kedvenc könyvet avattam (kémia kategóriában:P).
Drága mindenki, aki mély letargiában azt sem tudja hova kapjon egy témazáró vagy az érettségi előtt: vegyétek meg ezt a könyvet! Életetek egyik leghasznosabban elköltött 2520 forintja lesz. Persze félreértés ne essék. Itt sem szerepel a szuper-recept, ami segít, hogy egyszerűen, akár egy éjszaka alatt a téma szakértőjévé váljunk (bárcsak lenne!), de ez a könyv legalább megadja az esélyt… szerintem érdemes élni vele.
(Zárójel: amúgy mi lenne, ha kipipálnám, hogy cselekményleírást tartalmaz?! :DDD Akadna valaki, aki félne, hogy lelövöm a poént az amidokról, mielőtt még odaérne…? :O :P … Lehet, hogy kicsit sok volt a kémia ma estére… Ne is figyeljetek…)

Kiwi>!
Villányi Attila: Kémia – Összefoglaló középiskolásoknak

Tökéletes kiegészítő kötet bármelyik kémia tankönyvcsalád mellé. Megválaszol minden olyan kérdést, ami felmerül egy kémiát megérteni akaró ember fejében. Nem csak a „tanuld meg, mert ez így van és kész”, hanem „tanuld meg, és ez azért van így, mert…”.
Mikor valamit nagyon nem értettem tanulás közben, csak felcsaptam ezt a könyvet, és lám, benne volt a válasz. Jól szedett, az én logikámnak (ami kínosan gyenge, ha kémiáról van szó) is érthetően felépített könyv. A táblázatok ugyan kicsit zavaróak, ha tanulni akarna belőlük az ember, de mivel ez egy összefoglaló, így elvárható, hogy az adott részek már csak ismétlések legyenek, vagyis nem igényelnek a táblázatos formánál összetettebb megfogalmazást. Így pedig tökéletes, mert minden anyagrész könnyen áttekinthető.


Hasonló könyvek címkék alapján

Hack Frigyes – Fülöp Ferenc – Kugler Sándorné – Radnai Gyula – Urbán János – Szabados László – Nemerkényi Antal – Balázs Lóránt – Büki András: Négyjegyű függvénytáblázatok, összefüggések és adatok
Siposné Kedves Éva – Horváth Balázs – Péntek Lászlóné: Kémia 9. – Munkafüzet
Hobinka Ildikó: Kémia I.
Peintler Gábor (szerk.): Vegyésztorna
Z. Orbán Erzsébet: Atomok, ionok, molekulák
Pataki László – Hutter Anna: Félmikrokémiai kísérletek
Mohácsy Károly: Színes irodalom 11.
Mohácsy Károly – Vasy Géza: Színes irodalom 12.
Mohácsy Károly: Színes irodalom 10.
Mohácsy Károly (szerk.): Irodalmi szöveggyűjtemény III.