Kémia ​feladatgyűjtemény a kétszintű érettségire 7 csillagozás

Villányi Attila: Kémia feladatgyűjtemény a kétszintű érettségire Villányi Attila: Kémia feladatgyűjtemény a kétszintű érettségire

A mű a kétszintű érettségi vizsgára való készülést segítő feladatokat tartalmaz témánként, illetve egy-egy témakör lezárásaként. A felkészülést a hagyományos feleletválasztós teszt- és táblázat-kiegészítéses feladatokon túl új típusú, a készségek mérésére alkalmas esettanulmányok, kísérletelemzések és a környezetünk kémiájával kapcsolatos feladatok segítik. A megoldások letölthetők az internetről.

>!
Műszaki, Budapest, 2015
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631646313
>!
Műszaki, Budapest, 2013
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631646313
>!
Kemavill, Budapest, 2012
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632149335

7 további kiadás


Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Kiwi>!
Villányi Attila: Kémia feladatgyűjtemény a kétszintű érettségire

Ó igen. Nem akarok elhamarkodott döntéseket hozni, és írni, de ezt a feladatgyűjteményt bátran ajánlom, ha valaki a kémia érettségire készül tematikusan.
Régóta megvan, még anno a kémia fakultációra szereztem be, de akkor nem foglalkoztam vele, mert nem adott sikerélményt a feladatmegoldás.
Őszintén megmondom, nekem nem volt elég elolvasni a könyvet, és az alapján csinálni a feladatokat. Ebből is látszik, az olvasás nem egyenlő a tanulással. Mert hiába olvastam át, és próbáltam kikeresgetni az adott feladathoz az adott elméleti részt, mikor nem tudtam, utána sem értettem, miért az van, ami. Viszont, ami nagyon fontos, hogy ha az ember leül a követelményrendszer elé, és az ott feltett „kérdéseket” átrágja, és a válaszokat megpróbálja megszülni a tankönyvből + a mozaikosból, akkor csodálatraméltó módon képes megvilágosodni egy egy addig érthetetlen témában is.
Szóval amit ajánlanék, az az, hogy az adott témakör kijegyzetelése után (Az érettségi követelmények szerint! Ez fonos, mert az, hogy egy az egyben kimásolod a könyvben leírtakat nem jelenti azt, hogy egy másképp megfogalmazott kérdésre is tudsz választ adni. Konkrétan arra választ, és nem a bebiflázott 3 soros mondatot, ami lehet nem is válasz rá, csak tartalmazza a válaszhoz szükséges információkat.) üljön le az ember megoldani a feladatgyűjtemény oda tartozó részét, hogy elmélyítse a tudását, mert nagyon pozitívan fog csalódni. Plusz kifejezetten jól esik látni, hogy volt értelme a több órányi könyv fölött görnyedésnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gulyás János – Honyek Gyula – Markovits Tibor – Szalóki Dezső – Varga Antal: Ötösöm lesz fizikából
Szerényi Gábor: Nagy biológia feladatgyűjtemény
Halász Tibor: Fizika 9 – Mozgások – energiaváltozások
Szerényi Gábor: Biológia érettségi 1.
Gál Béla – Gál Viktória: Biológia
Kropog Erzsébet – Mándics Dezső – Molnár Katalin – Szászné Heszlényi Judit: Biológia feladatgyűjtemény középiskolásoknak, érettségizőknek
Siposné Kedves Éva – Horváth Balázs – Péntek Lászlóné: Kémia 10
Kosztolányi József – Kovács István – Pintér Klára – Urbán János – Vincze István: Sokszínű Matematika 10
ifj. Zátonyi Sándor: Fizika 9
Medgyes Sándorné: Fizika középiskola 10. évfolyam