Határmezsgyék ​vándorai 4 csillagozás

Vidra Szabó Ferenc: Határmezsgyék vándorai

A ​három, egymásba fonódó regény szereplői megszállottan keresik helyüket, identitásukat, valóság és képzelet, élet és elmúlás határvonalán egyensúlyozva. Az Árnyéklovag főszereplője a szocializmus árnyékvilágának gyermeke, aki az elutasító, rideg vidéki közegből menekül a fővárosba, és aki végigjárja a sodródó értelmiségiek tipikus útját: újságárusítás, amatőr színjátszás, tüntetés, beszervezési kísérlet, majd biztos állás egy nevelőotthonban, később tanítás főiskolán. Kapcsolódását a környezetéhez mindvégig nehézségek kísérik, és mire kibékül azzal, hogy a saját neméhez vonzódik, megöregszik, egyedül marad.Az Inkubátorgyerek egy születése óta állami gondoskodásban felnőtt fiú útkeresésének reális alapokon álló, szürrealista elemekkel átszőtt története. Élete meghatározó élménye egyspeciális otthonban eltöltött néhány év, ahonnan kikerülve végképp elveszettnek, gyökértelennek érzi magát. Miután kipróbálja az érzelmek nélküli szexualitás többféle módozatát, érdeklődése megszűnik a… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Aposztróf, Budapest, 2016
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155604232

Most olvassa 1

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
oross
Vidra Szabó Ferenc: Határmezsgyék vándorai

ütős. preciz, es szamomra nagyon hiteles.egy teljesen mas ismeretlen vilagba visz, hitelesen. a próza nem tökéletes de szépen visz az uton es olvashato emesztheto a szoveg a tartalom eros. nemmindennapi hosok.periferiara szorult emberek. ajanlom mindenkinek aki egy picit bele akar pillantani egy picit a masik vilagba

>!
bcsbcs
Vidra Szabó Ferenc: Határmezsgyék vándorai

Nevelőotthonok, hajléktalanszállók, nyomor, mélyszegénység, homoszexualitás, alkoholbetegek, ésatöbbi. Vidra Szabó Ferenc olyan darázsfészekbe nyúlt, ahová kortárs író nagyon ritkán merészel. Szociológiai ismeretei, tapasztalata megvannak hozzá, de most kiderült, a szépírói tehetsége is adott.
Bátor kiállás a kitaszított ember mellett, egy nyomasztó, mégsem kilátástalan hangulatú regényben. Minden tiszteletem a szerzőé.

>!
Narrow86 
Vidra Szabó Ferenc: Határmezsgyék vándorai

Sokadik olvasás, nem utoljára vettem kézbe! Az író eszméletlenül hitelesen, „jól olvashatóan” ír. A téma remek, bizarr, meghökkentő, élménygazdag. Egy percet sem unatkozok, mikor olvasom az írásait. 5*


Népszerű idézetek

>!
Narrow86

Nagyon kapóra jött volna számomra, ha hiszek a halálon túli, igaz öröklétben. De nem hittem semmiben. Sem istenben, sem ördögben, sem a túlvilágban, sem a feltámadásban. Pedig hasznos lett volna hinnem valamiben, mert láttam, hogy a vallásos embereknek sokkal könnyebb.

142. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Árulás
Becca Prior: A tanítvány 2.
Lakatos Levente: Szeress jobban!
Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán
Tekla Maerinaian: Felvállalva
Lord Garcon: Vértestvérek
Thurzó Gábor: Nappalok és éjszakák
Gordon Agáta: Napfolyókanyar