Idei, ​hazai, zöld 7 csillagozás

48 szezonális zöldségkrém és snack
Vida Kata: Idei, hazai, zöld

Ez az egyedülálló vegetáriánus és többségében vegán receptgyűjtemény bizonyítja, hogy hazai alapanyagokból is könnyű színes és változatos fogásokat készíteni. A diós céklakrém, a kéksajtos cukkini, a currys sárgarépakrém mellől elmaradhatatlan – nagyrészt gluténmentes – snackek is ideálisak a különféle diétát tartók számára is. A recepteken kívül rengeteg hasznos tippet is kapunk a zöldségek vásárlásához, tárolásához és a környezettudatos étkezéshez.

VIDA KATA főállásban pszichológus. Babramegy blogját nyolc éve indította el, 2020 nyarától a 444.hu egyetlen gasztrobloggere. Rovatot vezet a Street Kitchen magazinban, és nagy sikerű közel-keleti, grúz, zsidó lakáséttermeket szervez. Tudja, hogy ezek a zöldségkrémek egészségesek, de szerinte sokkal fontosabb, hogy nagyon finomak.

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2020
212 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635650132

Most olvassa 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 36


Kiemelt értékelések

Bori_L P>!
Vida Kata: Idei, hazai, zöld

Vida Kata: Idei, hazai, zöld 48 szezonális zöldségkrém és snack

Vida Katát követem már egy ideje, a Babramegy blogon megosztott receptjei igencsak az én szám íze szerint valók, hasonló elveket vallunk az evés és a fenntarthatóság kapcsolatáról idei, hazai, színes és rajta keresztül ismerkedtem meg a táplálkozáspszichológia tudományterületével is, aminek kapcsán azóta sokat keresgéltem és olvastam. Szóval, egyértelmű volt, hogy egyszercsak meg fogom venni a könyvét is.

Még nem főztem végig (csak a tavaszi meg nyári receptekből szemezgettem), de várható, hogy egy éven belül meg fog ez is történni. Szuper, színes, évszakhoz illő krémek vannak benne.* Az alapanyagok igazán változatosak: zöldségek, gyümölcsök, magok, sajtfélék és persze a fűszerek is előkerülnek. (Nem tehetek róla, fűszerőrült vagyok.) Az külön tetszik, hogy vannak benne fermentált krémek is a végén ropogtatnivalókból is felsorol egy rakás receptet, a puliszkacsipsz például igencsak birizgálja a fantáziámat, csak még nem jutottam odáig. Ha legközelebb társaspartit tartunk, tuti ebből fogok snacket készíteni.

*ráadásul gyönyörű képekkel, ami – szép dolog vagy sem – nekem alap egy kortárs szakácskönyvnél

3 hozzászólás
itskriszti>!
Vida Kata: Idei, hazai, zöld

Vida Kata: Idei, hazai, zöld 48 szezonális zöldségkrém és snack

Egyelőre még csak a karanténhummuszt próbáltam ki, de az valami isteni lett. Néha azon kapom magam, hogy csak úgy olvasgatom a különféle zöldségek ismertetését. A receptekben nincsenek nehezen hozzáférhető hozzávalók, mindent megtalálni a kisebb-nagyobb boltokban. Pl.: tahini kapható a dmben, ha valaki nem tudná hol keresse. :)
Hiánypótló könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Lénárt Gitta: Élő ételek könyve
Lénárt Gitta: Élő italok könyve
Böde János: Gluténmentes, vegetáriánus és vegán receptek
Adorján Éva: Egészséges finomságok
Amy Ramos: A teljes ketogén diéta kezdőknek
David Perlmutter: Gabonaagy – szakácskönyv
Lénárt Gitta: Szivárvány szakácskönyv
Ella Woodward: Egyél jókat Ellával! A hét minden napján
Andrási Nóra: Mindenmentes