Idei, ​hazai, zöld 9 csillagozás

48 szezonális zöldségkrém és snack
Vida Kata: Idei, hazai, zöld

Ez az egyedülálló vegetáriánus és többségében vegán receptgyűjtemény bizonyítja, hogy hazai alapanyagokból is könnyű színes és változatos fogásokat készíteni. A diós céklakrém, a kéksajtos cukkini, a currys sárgarépakrém mellől elmaradhatatlan – nagyrészt gluténmentes – snackek is ideálisak a különféle diétát tartók számára is. A recepteken kívül rengeteg hasznos tippet is kapunk a zöldségek vásárlásához, tárolásához és a környezettudatos étkezéshez.

VIDA KATA főállásban pszichológus. Babramegy blogját nyolc éve indította el, 2020 nyarától a 444.hu egyetlen gasztrobloggere. Rovatot vezet a Street Kitchen magazinban, és nagy sikerű közel-keleti, grúz, zsidó lakáséttermeket szervez. Tudja, hogy ezek a zöldségkrémek egészségesek, de szerinte sokkal fontosabb, hogy nagyon finomak.

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2020
212 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635650132

Enciklopédia 2


Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bori_L>!
Vida Kata: Idei, hazai, zöld

Vida Kata: Idei, hazai, zöld 48 szezonális zöldségkrém és snack

Vida Katát követem már egy ideje, a Babramegy blogon megosztott receptjei igencsak az én szám íze szerint valók, hasonló elveket vallunk az evés és a fenntarthatóság kapcsolatáról idei, hazai, színes és rajta keresztül ismerkedtem meg a táplálkozáspszichológia tudományterületével is, aminek kapcsán azóta sokat keresgéltem és olvastam. Szóval, egyértelmű volt, hogy egyszercsak meg fogom venni a könyvét is.

Még nem főztem végig (csak a tavaszi meg nyári receptekből szemezgettem), de várható, hogy egy éven belül meg fog ez is történni. Szuper, színes, évszakhoz illő krémek vannak benne.* Az alapanyagok igazán változatosak: zöldségek, gyümölcsök, magok, sajtfélék és persze a fűszerek is előkerülnek. (Nem tehetek róla, fűszerőrült vagyok.) Az külön tetszik, hogy vannak benne fermentált krémek is a végén ropogtatnivalókból is felsorol egy rakás receptet, a puliszkacsipsz például igencsak birizgálja a fantáziámat, csak még nem jutottam odáig. Ha legközelebb társaspartit tartunk, tuti ebből fogok snacket készíteni.

*ráadásul gyönyörű képekkel, ami – szép dolog vagy sem – nekem alap egy kortárs szakácskönyvnél

3 hozzászólás
itskriszti>!
Vida Kata: Idei, hazai, zöld

Vida Kata: Idei, hazai, zöld 48 szezonális zöldségkrém és snack

Egyelőre még csak a karanténhummuszt próbáltam ki, de az valami isteni lett. Néha azon kapom magam, hogy csak úgy olvasgatom a különféle zöldségek ismertetését. A receptekben nincsenek nehezen hozzáférhető hozzávalók, mindent megtalálni a kisebb-nagyobb boltokban. Pl.: tahini kapható a dmben, ha valaki nem tudná hol keresse. :)
Hiánypótló könyv.


Népszerű idézetek

Ibolya_Márkus>!

Bee Wilson írja The Way We Eat Now című könyvében, hogy azokban az országokban esznek sok zöldséget és gyümölcsöt, ahol azért értékelik őket nagyra, mert finomak, nem pedig azért, mert egészségesek.

Vida Kata: Idei, hazai, zöld 48 szezonális zöldségkrém és snack

Kapcsolódó szócikkek: gyümölcs · zöldség

Hasonló könyvek címkék alapján

Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Lénárt Gitta: Élő ételek könyve
Lénárt Gitta: Élő italok könyve
Böde János: Gluténmentes, vegetáriánus és vegán receptek
Adorján Éva: Egészséges finomságok
Amy Ramos: A teljes ketogén diéta kezdőknek
David Perlmutter: Gabonaagy – szakácskönyv
Lénárt Gitta: Szivárvány szakácskönyv
Ella Woodward: Egyél jókat Ellával! A hét minden napján
Andrási Nóra: Mindenmentes