Két ​vén bolond otthonra talál 47 csillagozás

Victoria Twead: Két vén bolond otthonra talál

Ha Joe-nak és Vickynek fogalma lett volna arról, milyen lesz ténylegesen áttelepülni az Alpujarra-hegység lankái közé ékelődött apró falucskába, talán kétszer is megfontolják… Nem tudták, mekkora kultúrsokk vár rájuk. Amiképpen azt sem, hogy kelletlenül ugyan, de elkezdenek csirkéket tartani, és nekik lesz Spanyolországban a legveszedelmesebb kiskakasuk. Mit sem sejtettek arról, hogy elnyerik egy nyolcvanöt éves „füvező" cicababa barátságát, és épp egy öszvér siet majd a megmentésükre. Az életük soha nem unalmas, mióta belefogtak az „ötéves tervbe". Az öt év letelte után dönteniük kell: maradnak Andalúziában, vagy visszatérnek a viszonylag épelméjű Angliába? Vicky és Joe történetében minden megtalálható: fesztelen jókedv, állatok, bizarr szereplők, fantasztikus receptek és napfény

Eredeti cím: Chickens, Mules and Two Old Fools

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734704 · Fordította: Tóth István
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
312 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633734711 · Fordította: Tóth István

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
klaratakacs +SP
Victoria Twead: Két vén bolond otthonra talál

Erről a könyvről nekem Durrell Korfu-trilógiája jutott eszembe, bár a két történés között vagy hatvan év telt el, de a hangulat hasonló. Angolok költöznek délre, itt kifejezetten Andalúziába és új életet kezdenek. A Tweed házaspár kalandjait, egyben nehézségeit egészséges humorral képes kezelni, ami sugárzik minden oldalból, sokszor hangosan nevetgéltem lásd: csirkék, illetve a „szomszéd” nevű szomszéd. Hja, nem elég az angoltudás az egész világban.
Remek leírásokat kaphattunk házakról, rendezvényekről, falusi emberek típusairól, megtudhatjuk kik azok az ekvátorok.
Kíváncsi voltam, hogy mi lett velük, jelenleg Ausztráliában élnek.

>!
regulat
Victoria Twead: Két vén bolond otthonra talál

Szórakoztató irodalom.
Szó szerint.
Vicky és Joe „új élete” Andalúziában. Angolok Spanyolhonban. Kis félreértések, kis kalandok, amik lehetnének bosszúságok is, de Vicky inkább kellemes emlékekké teszi őket. Ház felújítás, falusi élet, szomszédok… így olvasva olyan könnyű…
Tökéletes kikapcsolódás a durelli hagyományok mentén.

…a recepteket meg nyugodtan át lehet lapozni… :) vagy kipróbálni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734704 · Fordította: Tóth István
>!
RoseMarry
Victoria Twead: Két vén bolond otthonra talál

Nagyob élveztem a könyvet :) Igazán humoros volt Viki és Joe költözése és beilleszkedése. A kedvencem a tengerparti rész lett, bár a csirkéseken is jókat nevettem. Számomra az egyetlen felesleges részt a végén lévő levelezés jelentette. Meg zavart is benne, hogy csak Ken-ék „tudósítását” olvashatom. A képek feldobták a történetet, a receptek meg bemutatták a sztori során felbukkanó ételeket.

>!
adriana23
Victoria Twead: Két vén bolond otthonra talál

Nagyon gyorsan olvasható, könnyű, szórakoztató történet, ami elmeséli Vicky és Joe, a középkorú angol házaspár kalandjait Spanyolországban. A történetek néha viccesek, néha furák, a receptek szuperek és ráadásnak még képeket is kapunk, hogy jobban eltudjuk képzelni az életüket. Ha nyugdíjas leszek, én is letelepednék egy napsütötte mediterrán országban.

>!
Angie0
Victoria Twead: Két vén bolond otthonra talál

Ez egy teljesen más fajta könyv, amiket általában olvasni szoktam. Lassabban haladtam vele mint a többi könyveknél, de nem azért mert unalmas volt. Nagyon tetszett a házaspár, akik csapot papot otthagyva elmennek Andalúziába új életet kezdeni 5 évre. Sok vicces jelenet volt benne, leginkább a falusi élet miatt. Nagyon megszerettem az ottani embereket. A receptek nagyon jók, talán egy-kettőt kipróbálok :D
A legjobb talán az a történetben, hogy igaz történet alapján készült, örülök hogy a jól döntöttek a végén. spoiler

>!
czuczy
Victoria Twead: Két vén bolond otthonra talál

Igazi gasztro-és élményregény. Irodalmi értékre, izgalomra senki se számítson.
Nagyon jó volt olvasni, kifejezetten ez kellett most a fáradt agyamnak. A házkeresős és a beköltözős részeket élveztem a legjobban, a csirkéseken jót nevettem, de a vége felé már nagyon kezdtem unni. A hátsó oldalakon lévő levelezést kifejezetten feleslegesnek találtam.

>!
Virágszépe
Victoria Twead: Két vén bolond otthonra talál

Egy angol házaspár úgy dönt, elköltözik Spanyolország egy csendes tájékára, ahol sokat süt a nap. Ezzel el is kezdődik a színpadra született bohózat, melyet azonban megélt és átélt az írónő és férje. El Hoyo csöndes falu, de talán mégsem minden az álmok szerint alakul. Humoros, kedves néha embert próbáló pillanatokat, történeteket oszt meg velünk Twead, és közben megismerhetjük a falu kétlábú és négylábú lakóit is közelebbről. Nagyon tetszett, jól szórakoztam, igazi kikapcsolódás volt, bár néha irigyeltem őket, mert azért úgy kezdtek új életet, hogy anyagi gondok fel sem merültek. A leírt receptek közül biztosan kipróbálok néhányat.

>!
Mary_J
Victoria Twead: Két vén bolond otthonra talál

Igazi kikapcsolódás volt olvasni, a vége felé már szinte nekem is a részem lett El Hoyo, imádtam az új ismerőseikről szóló történeteket, a csirkéket és ha lehet még jobban beleszerettem Spanyolországba. El el csodálkoztam Vickyn, hogy milyen hihetetlen energikus, hogy viszi véghez minden tervét. Egyetlen pici negatívumként azt tudnám mondani, hogy túl gyorsan szakadt vége a könyvnek, az öt éves tervük utolsó két évét átugrottunk, pedig szívesen olvastam volna róluk még.

>!
Laura_Krempf
Victoria Twead: Két vén bolond otthonra talál

Imádtam!
Imádtam a cselekményét, a szereplőket és az időközönként felbukkanó csodás recepteket! Akár egy mese, és mégsem!
Egyszerűen imádnivaló kis történet! Ez volt az első arany pöttyös könyv amit olvastam, és nem az utolsó ;)

>!
kiccsillag7
Victoria Twead: Két vén bolond otthonra talál

Bizonyos ponton több cselekmény még színesebbé tette volna a történetet, de így is remekül szórakoztam rajta. Cseppnyi nyarat varázsolt most a szürke téli napokba. Imádtam a mókás csirkéket, a csodabogár szereplőket, az ötletes recepteket, szépséges tájleírásait állatokról, növényekről. És nem utolsó sorban azt a jókora adag humort, mely minden ponton ott rejtőzött a sorokban..végig mosolyogva olvastam :)


Népszerű idézetek

>!
regulat

A munkások időnként hetekig nem jelentek meg, majd felbukkantak és onnan folytatták, ahol abbahagyták. Már tapasztalatból tudtuk, hogy ez a rejtélyes tulajdonság a világ minden munkásemberének sajátja, így egy percig sem aggódtunk.

245. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Stewart: Napimádók Andalúziában
Chris Stewart: Egy optimista Andalúziában
Brigitte Hintzen-Bohlen: Andalúzia
Lothar Schmidt: Andalúzia
Andalúzia és Costa del Sol barangoló
Lőrincz Zsolt: Andalúzia
Bianca Filippone: Andalúzia
Fiona Nichols: Andalúzia
Des Hannigan: Andalúzia
Sevilla és Andalúzia