Mélyen ​őrzött titkok 48 csillagozás

Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok

A ​tizenkét éves Sophie és édesanyja, Amelia-Rose Brennan Massachusettsből Londonba költözik, ahol találkoznak a karizmatikus Matty Melgrennel, aki hamar az életük fontos része lesz. De amikor a két felnőtt kapcsolata megszakad, egy sorozatgyilkos olyan fiatal nőkre kezd vadászni, akik feltűnő hasonlóságot mutatnak a lány anyjával.

Amikor Mattyt végül többszörös gyilkosságért elítélik, maradnak kérdések a bűnösségét illetően… Kérdések, amelyek teljesen tönkreteszik a Brennan család életét.

Közel húsz évvel később Sophie levelet kap a Battlemouth börtönből, amelyből megtudja, hogy Matty haldoklik, és találkozni szeretne vele. Úgy tűnik, hogy a lány végre megkaphatja a válaszokat, amelyeket annyira keres. De az igazság vajon felszabadítja – vagy éppen még mélyebbre taszítja?

A Sunday Times bestsellerszerző Victoria Selman első magyarul megjelenő regénye egy hátborzongató, sötét és lebilincselő pszichológiai thriller meglepő fordulatokkal. Megtudhatjuk belőle,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Álomgyár, Budapest, 2023
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635706983 · Fordította: Presér Ágnes
>!
Álomgyár, Budapest, 2023
336 oldal · ISBN: 9789635706990 · Fordította: Presér Ágnes

Enciklopédia 3


Most olvassa 1

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 80


Kiemelt értékelések

kolika>!
Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok

A fülszöveg már kezdettől fogva elárulja, hogy ki a felelős a borzalmas gyilkosságokért, így elvileg nem is érhetné meglepetés az olvasót. De mégis. A gyermek, majd felcseperedő lány szemszögéből bemutatott családi élet nem egyeztethető össze azokkal a tettekkel, amely rendszeres időközönként borzolják a város lakóinak idegeit, így az olvasó folyamatosan keresi azokat a jeleket, amely felmenti a börtönben levő szereplőt. A végén kiderül, hogy a szereplők első osztályú színészek, alakításuk olyan meggyőző, hogy nem vesszük észre a nyilvánvalót.
A kötet visszaemlékezések sorozata, így mondhatni, hogy lassan csordogálnak ez események. Számomra nagyon furcsa volt, hogy a család ennyire megszállott – ekkor még nem tudjuk azt, ami később mindent más színben tüntet fel –, főleg az, hogy a gyermek Sophie is olyan szabad kezet kap a borzalmak megismerésében. Olvashat, beszélhet róla, nézheti a híreket mindenféle szűrő nélkül, s a felnőttek is úgy beszélnek előtte, mintha ő is hozzájuk hasonló korú lenne. Fejlődésére bizonyára ez is rányomja a bélyeget, de az igazán nagy teher az lesz, ami ezek után derül ki.
Nem lett letehetetlen, de a szemszög miatt érdekes olvasmány volt.

Scarlet_Rose2505 P>!
Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok

Az összefoglaló alapján ettől többre számítottam…
Az egész történet borzasztóan lassan haladt előre, gyakorlatilag a regény 90%-a csak háttérinformáció, a maradék 10%-ba pedig bele van sűrítve a lényeg. A fülszöveg egy lebilincselő regényt ígér, ami tele van meglepő fordulattal. Hát… a „furcsa, de nagyjából kiszámítható” kifejezés sokkal inkább illik erre a könyvre.
Bárcsak azt mondhatnám, hogy jó volt, de az enyhe túlzás lenne, viszont a borító legalább tényleg szép.

Agicica>!
Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok

Ha másik kiadó jelentette volna meg ezt a könyvet, akkor rajta lenne, hogy “női pszichothriller”, és eszembe se jutott volna kézbe venni. De sajnos nem volt ilyen figyelmeztetés.
A manapság szokásos módon két idősíkon zajlik a történet. Az egyik a jelenben, melyben Sophie levelet kap a börtönből a sorozatgyilkosságért elítélt haldokló mostohaapjától, melyben azt kéri látogassa meg. A látogatásig eltelő idő lelki kínlódását követhetjük végig, hiszen Sophie 20 év elteltével sem biztos a férfi bűnösségében. Kínlódást írtam, mert a jelenkori Sophie egyeltalán nem tudott szimpatikussá válni, sőt, kifejezetten idegesítettek ezek a részek.
A múltbéli szálon a gyermek Sophie, édesanyja Amelia-Rose, valamint a később elítélt Matty életét, és a gyilkosságok történetét ismerjük meg, részben az ő szemszögükből.
A végső csavar alapötlete nem lett volna rossz, de a kivitelezésen sajnos elvérzett az élvezhetőség. Hidegen hagytak a csattanónak szánt információk, konstatáltam a történteket, de ahogy pestiesen mondják: “a lőtéri kutyát sem érdekelte a végén Sophie lelki világa, nemhogy engem”. Pedig felteszem az írónőnek ez lett volna a célja.

lizzyke21 P>!
Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok

„ Egy életszagú, végletekig elgondolkodtató, tanulságos történet. Merüljetek el ti is az emberi lélek rejtelmeiben. Vagy annak hiányába. Egy történet, ami csupa titok és még ennél is több meglepetés. ”

Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2023/09/victor…

Könyvmoly1958>!
Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok

Jó ideje a kívánságlistámon volt ez a könyv,nem véletlen.Izgalmakkal és titkokkal teli történet,ahogy a regény címe is utal rá.Nagy ovációval álltam neki és nem is csalódtam.
Fogva tartott, gyorsan elolvastam!
Természetes,hogy 5 csillagot adtam rá. Érdekfeszítő,holott a gyilkos kiléte már a történet elején adott.Vagy mégsem?Ő ugyanis végig tagadja,ezért az olvasóban felmerül a kérdés,vajon mire számíthat a legvégén.Meglepődtem…
Olyan csavarral fejeződik be,amire szerintem senki nem számít.Nagyon szeretem ezt a műfajt,sok krimit,thrillert olvasok.
Kedvencem lett a történet és ajánlom mindenkinek akinek szintén kedvenc időtöltése a krimi olvasása.
Mert olyan sztorit kap,hogy nem felejti el egyhamar :-)
Köszönöm az @Álomgyár_Kiadó-nak ezt az élvezetes olvasmány!

minett>!
Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok

Izgalmas lélektani fejtegetés,hogy ő vagy nem ő. Végig fenntartja a figyelmet

_Timoca>!
Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok

Izgalmas lélektani fejtegetés,hogy ő vagy nem ő. Végig fenntartja a figyelmet. Olyan csavarral fejeződik be,amire szerintem senki nem számít.Nagyon szeretem ezt a műfajt,sok krimit,thrillert olvasok. Ajálani tudom.

Kucsi>!
Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok

Nagyon jó, különleges pszichothrillert olvastam a regény által. Azért különleges, mert egy sorozatgyilkos/oka/t " családon belülről mutat be. Jó, jó, nincsenek benne különböző csavarok, de ahogy a méltatásokban írják tényleg lebilincselő, magával ragadó regény. ☺️

betti64>!
Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok

A könyv eleje egy kicsit lassan indul, néha elvesztem az időbeli ugrások között. A történet egyébként szuper, a végén óriási csattanóval zárul, ami lesokkolt. Nagyon érdekes témát boncolgat az írónő, szívesen olvasnék még tőle. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a pszichológiai thrillereket.

Jucee>!
Victoria Selman: Mélyen őrzött titkok

Nagyon szélsőséges értékeléseket láttam erről a könyvről, így arra gondoltam, hogy adok neki egy esélyt.
Nekem alapvetően tetszett a történet, én nem éreztem vontatottnak, viszont a történet kicsit nehezebben indult számomra. Én azt gondolom, hogy aki nem érti a könyv mondandóját annak valójában unalmas lehet. Szerintem egy jó kis történet, csavarral a végén és a figyelmemet végig fent tudta tartani, azaz nekem nem volt unalmas.
„Csak akkor léphetünk túl a hibáinkon, ha tudjuk, mi volt a hiba.”


Népszerű idézetek

hobor_ria>!

– Mosollyal több vitát lehet megnyerni, mint könnyekkel

22. oldal, HÁROM

hobor_ria>!

Az idő megszépíti az emlékeket.

320. oldal

Kapcsolódó szócikkek: emlék
Kókuszka>!

Attól, hogy az ember szereti a kutyákat, még nem lesz jó ember. Ahogy Georgia nagyi mondogatta, Hitler is szerette a kutyákat.

181. oldal

hobor_ria>!

Az emberek még mindig ölik egymást, lopnak, hazudnak a családjuknak, akiket pedig szeretniük kellene.

158. oldal, Huszonkilenc

hobor_ria>!

A bátorság nem azt jelenti, hogy az ember háborúba megy és hősként viselkedik. Hanem azt, hogy bár halálosan retteg valamitől, megteszi, mert tudja, hogy ez a helyes.

266. oldal, Ötvenhárom

Kapcsolódó szócikkek: bátorság
hobor_ria>!

Miért nem láttam előre, mi fog történni? Miért nem jöttem rá korábban?

11. oldal

hobor_ria>!

– Amit akarunk és amire szükségünk van, az gyakran két külön dolog.

122. oldal

hobor_ria>!

Utólag könnyű jelentőséget tulajdonítani valaminek, ami valójában nem jelentett semmit.

127. oldal

hobor_ria>!

– Ez nem az ő története, Sophie – mondja. – Hanem a tiéd. Neked kell megírnod a végét, nem neki.

70. oldal

hobor_ria>!

Sírtál, és folyt az orrod, ahogy a könnyeidtől fuldokoltál.
– Minden rendben lesz. Nem kell félned semmitől – mondta édesanyád.
De hazudott, Sophie. Minden okod megvolt rá, hogy félj. És semmi nem volt rendben.

10. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Jewell: A fenti lakók
Linwood Barclay: Búcsú nélkül
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Lisa Jewell: A föld nyelte el
Sienna Cole: Ahol a százszorszépek nyílnak
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Sarah Pinborough: Inszomnia
Alice Feeney: Időnként hazudok
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Robert Galbraith: Gonosz pálya