This ​Savage Song (Monsters of Verity 1.) 29 csillagozás

Victoria Schwab: This Savage Song Victoria Schwab: This Savage Song Victoria Schwab: This Savage Song

The ​city of Verity has been overrun with monsters, born from the worst of human evil. In North Verity, the Corsai and the Malchai run free. Under the rule of Callum Harker, the monsters kill any human who has not paid for protection. In the South, Henry Flynn hunts the monsters who cross the border into his territory, aided by the most dangerous and darkest monsters of them all—the Sunai, dark creatures who use music to steal their victim’s souls.

As one of only three Sunai in existence, August Flynn has always wanted to play a bigger role in the war between the north and the south. When the chance arises to keep an eye on Kate Harker, daughter of the leader of North Verity, August jumps on it.
When Kate discovers August’s secret, the pair find themselves running for their lives and battling monsters from both sides of the wall. As the city dissolves into chaos, it’s up to them to foster a peace between monsters and humans.

A unique, fast-paced adventure that… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Greenwillow, New York, 2020
522 oldal · ISBN: 9780062983398
>!
Greenwillow, New York, 2017
442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062380869
>!
Greenwillow, New York, 2016
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062380852

4 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

August Flynn · Kate Harker · Ilsa Flynn


Kedvencelte 4

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Victoria Schwab: This Savage Song

Húha, de megfogott ez a könyv. :) Ez volt az első Schwab olvasmányom.

A történetben a legjobban az elképzelt világ tetszett. Hangoztatni nem bírom, mennyire lenyűgözött, hogy a szörnyek a különböző bűncselekmények után „születnek”. Mennyire egyedi már ez! Háromféle szörnyet különböztetünk meg, mindhárom fajta más-más rossz cselekedet után jön létre. Engedjétek meg, hogy ide bemásoljam azt a mondókát, amit mióta megláttam, kántálom magamban. nem, amúgy nem vagyok beteg csak ezek a rímek… áh, zseniális Monsters, monsters, big and small,
They're gonna come and eat you all.
Corsai, Corsai, tooth and claw,
Shadow and bone will eat you raw.
Malchai, Malchai, sharp and sly,
Smile and bite and drink you dry.
Sunai, Sunai, eyes like coal,
Sing you a song and steal your soul.

A világon túl nagyon szimpatikusnak találtam, hogy zéró tolarencia volt a románcnak, amiért áldani tudom az írónőt. Éljen sokáig Victoria! Végre egy olyan könyv ahol nem erőltetik bele a történetbe a nyáltengert.
A karakterek közül számomra August volt a telitalálat. Az ő karaktere annyira „galamblelkű” és emberi, holott pont hogy ő a szörny. Kate nem lett a kedvenc karakterem. Badass, kemény, de spoiler
Olvasás közben többször elgondolkoztam azon, hogy akkor most ki is a szörnyeteg valójában, és nagyon kedvelem mikor megkapom egy könyvtől ezt az aspektust spoiler

Amellett hogy nagyon élveztem a könyvet, néhány kérdés felmerült bennem, s ezek összességéért képtelen vagyok teljes 5 csillagot adni a könyvnek.
1. spoiler
2. spoiler
3. spoiler

A könyv végén leesett az állam. Hemzsegnek a fejemben a kérdések. :D spoiler

Nagyon ajánlom a sorozatot azoknak akik romantika mentes, izgalmas és egyedi könyvre vágynak. :)

8 hozzászólás
hpatrik97>!
Victoria Schwab: This Savage Song

Az első Victoria Schwab könyv volt amit olvastam, és meg kell mondanom, egyáltalán nem csalódtam, sőt, még felül is múlta az elvárásaimat!

Rengeteg jót hallottam már az írónőről és a könyveiről, és tudtam, hogy szeretem azokat a műfajokat, amikben alkot, így szinte biztos voltam benne, hogy szeretni fogom a könyveit. Nem tévedtem!

Nem tudtam, hogy mit olvassak tőle először, az A Darker Shade of Magic-ket, az Archived-dot, a Vicious-t, de úgy döntöttem, hogy visszafelé megyek az időben, és a legújabb könyvével, a This Savage Song-gal kezdek.

Ez a könyv minden téren különleges és egyedi. Dísztópia és fantasy különös elegye, egy háború és szörnyetegek által kettészakadt városban játszódik, és két teljesen különböző fiatal egymásba fonódó történetét mutatja be.

Kate és August, mindketten egyedi, különleges karakterek, mindkettejüknek megvan a saját keresztje. Kate egy rebellis lány, a város északi felének a „királyának” a lánya, akinek minden vágya, hogy olyanná váljon, mint az apja. Sőt! August pedig egy kétségek között gyötrődő fiú, aki próbál emberi maradni valójában egyáltalán nem emberi létében.

Fantasztikus volt a cselekmény, a karakterek szuperek voltak, tele volt fordulatokkal, és LETEHETETLEN!

3 hozzászólás
Meeraval_Marnath>!
Victoria Schwab: This Savage Song

Nem merek öt csillagnál kevesebbet adni, félek, hogy nyakon vágom magam miatta. Voltak részek, amik kicsit elbizonytalanítottak, aztán a következő oldalon minden visszatért a rendes kerékvágásba. Habár nagyon szerettem főbb hőseinket, nekem mégis két mellékkarakter vált kedvenccé. Ez a két személy pedig Ilsa és Colin. Colin szerintem sajnos nem szerepelt túl sokat, pedig szívesen olvastam volna még róla. Ilsa és Allegro pedig cukik. Nekem Ilsa inkább húg volt, mint nővér, de az állapotából kiindulva… igen, meg tudom érteni a viselkedését.
Akit még nagyon kedveltem, az Sloan volt. Egy igazi rohadék volt, aki semmibe nézu az embereket. Nagyon tetszett a stílusa.
És hogy miért vágnám magam pofán, ha kevesebbet csillagot adnék rá? Mert olyan soha nem voltam, hogy megkönnyebbülésemben sóhajtottam volna egyet olvasás közben.

Morcant>!
Victoria Schwab: This Savage Song

Mikor befejeztem, vacilláltam 4.5 és 5 csillag között, végül a 4.5-re nyomtam. Aztán eltelt pár hét, és most, hogy írom ezt az értékelést, rájöttem, hogy inkább 4 csillagot szánnék neki. Ezzel nem azt mondom, hogy nem szerettem, mert de! Csakhogy szinte semmilyen erősebb érzelem nem köt hozzá, nagyjából semmit nem éreztem az olvasása közben. A két főszereplőt kedvelem, de nem kimondottan szeretem. A cselekmény is jó folyású volt, izgalmas, de a végén már untam, pedig pont akkor lett a legpörgősebb. Az alapsztori is tetszetős, de nem dobom el az agyam tőle. Úgy igazából minden klappolt, de mégse fogott meg. Lehet rossz passzban kapott el, de mondjuk egy Riordan akármilyen hangulatban is kap el, imádom, szóval ez nem mentség.

Fallen_Angel P>!
Victoria Schwab: This Savage Song

A könyv elején August Flynn egyfolytában Edward Cullen borongós képében jelent meg lelki szemeim előtt (nem segített a vérivó, bár nem vámpír szörnyek emlegetése sem), ami elég rossz kezdésnek számított. Szerencsére Kate Harker nem emlékeztetett senkire és elég jól működött a párosuk, így sikerült belelendülnöm az olvasásba és meglepően hamar a végére is értem.
A sztori egész jó, a mindenféle szörnyek (Corsai, Malchai, Sunai) tulajdonságait ugyan olvashatjuk, de vannak honnan, hogyan, miért kérdések, amik még válaszra várnak. A befejezés egészen meglepő volt, de a folytatásnak csak akkor állok majd neki, ha teljes lesz a sorozat. Update: csak két részes, így hamarosan folytatom. :)

3 hozzászólás
Rileey>!
Victoria Schwab: This Savage Song

Victoria Schwab nem tud csalódást okozni, ezúttal árnyból gyúrt szörnyek áradatát kapjuk, amiket az emberi erőszak szül, hát micsoda alapsztori ez, kéremszépen? Bár a két főhősünk elég klisés, de ez mit sem von le a mű élvezeti értékéből, ami onnantól válik igazán elképesztővé, amikor az ellentéteknek közös erővé kell formálódniuk.
Bővebben: http://chasingcraziness.blogspot.hu/2016/07/victoria-sc…

áfonyamuffin>!
Victoria Schwab: This Savage Song

Őszinte leszek, a legnagyobb motivációm, hogy elolvassam ezt a könyvet az volt, hogy ebben a történetben nincs szerelmi szál. Legalább is ez volt az első dolog, amit hallottam róla. Nem mondom, hogy rosszak a szerelmi szálak, de sokszor elviszik a kortárs történetek történetét, mikor az alap ötlet nagyon jó. Ezért is volt üdítő ezt a könyvet olvasni, mert itt végre a barátság kerül a „főszerepbe”.
Meg kell, hogy mondjam, ez a könyv eddig a legnagyobb kedvencem ebben az évben és bekerült a Kedvencek listámra is. Már az elejétől kezdve, ahogyan megismerkedtünk Kate-tel beleszerettem a történetbe, és ha több időm van akkor biztosan 2-3 nap alatt be is fejeztem volna.
Az alap ötlet nagyon eredeti, soha sehol nem futottam ilyen ötletbe. Nagyon szeretem azokat a könyveket, amiknek a témája, a hangulata sötét. Ebben a könyvben pedig végig érezhető volt a történet sötétsége, hogy a világ amelyben vagyunk igen csak sötét. Emellett mégis jelen volt egy csipetnyi kis humor, ami mindig jól volt időzítve és nekem nagyon tetszett.
A karakterek fenomenálisak voltak. August-ba rögtön bele szerettem. Persze nem eredeti az az ötlet, hogy egy szörny ember akar lenni, de August-ban olyan érzelmek hadakoznak, amelyek teljesen emberivé és színessé teszik a karakterét. A történet alatt végig önmaga maradt, nem hagyta, hogy mások befolyásolják vagy eltántorítsák a saját véleményétől. Számomra annyira édes egy karakter, akit leginkább az ember megszeretne védeni. Mellette Kate… igen nagyon badass egy karakter, mondjuk szerintem sokan leragadtak annál, hogy gizik és minél inkább próbál keménynek látszani, de mind emellett nem kemény és igen is van egy olyan oldala, ami törékeny. És engem ez ragadott meg a leginkább benne. spoiler Nagyon emberi, nem csak rossz vagy csak jó. Kettejük barátsága pedig megint csak egy olyan dolog, ami nagyon tetszett és több ilyet szeretnék kapni a kortárs íróktól!
Sok kérdés maradt bennem, emiatt szinte rögtön előrendeltem a második kötetet. Sokaknál hallottam, hogy nem voltak teljesen boldogok a végével, de szerintem úgy volt jó a vége, ahogy volt, így lehet szépen felvezetni egy következő kötetet és megtartani az érdeklődést. Teljesen a kedvencem lett és többet akarok! Ezek után biztosan olvasni fogok többet Victoria könyvei közül.

4 hozzászólás
FitzwilliamDarcy667>!
Victoria Schwab: This Savage Song

Ez valami indokolatlanul jó volt. Annyira erős a világ amit Schwab összerakott, kezdve a szörnyekkel, a város felépítése, a többi város létezésének a belebegtetése az olvasó elé, minden egyszerűen zseniális. A három szörny típus pont elég, nincs szükség többre, mert így is baromi érdekes mind a három lényfajta. És annyira szeretnék mindent megtudni mindegyikről. Mitől függ az hogy Corsai vagy Malchai jelenik meg valahol? Vajon tényleg befolyásolja a Sunait az hogy mi hozza ebbe a világba? Vajon mi történt hogy megjelentek a szörnyek? És még megannyi kérdés válasz nélkül. Nincs túl sok szereplő viszont akikkel sok időt töltenénk. Csak August és Kate karaktere van mindig jelen mindenki más csak mellékkarakter és néha-néha feltűnnek. Ilsaról is jó lett volna sokkal többet megtudni, mert úgy néz ki, hogy senki se akar róla beszélni, vagy nem is tudják, hogy ő milyen. Leo egy utolsó seggfej, de nagyon jól van megírva, az a vallási vonal ami vele megjelenik nagyon jól van kidolgozva, és megutáltatja Leot az emberrel, de mégse lesz rossz karakter. August viszont, mint a legfiatalabb „gyerek” még nem tudja, hogy ő mi akar lenni, mert ugyan van előtte két modell, de neki valahogy egyik se áll jól és próbál a középúton maradni. Kate karaktere nagyon erősre sikerült, pont annyi gyenge pillanata van amitől még ember marad és nem egy robot. Tényleg el lehet róla hinni, hogy nagyon próbál bizonyítani az apjának, meg talán kicsit magának is. Nagyon jó volt látni, hogy August és KAte párosa milyen útvonalat járt be. Az utolsó pár fejezet meg csak halmozta egymásra a fordulatokat és azt se tudtam hogy hova kapjam a fejemet úgy pörögtek az események és derült fény egy csomó mindenre.

Darkness>!
Victoria Schwab: This Savage Song

Ez a könyvet határozottan az írónőtől eddig olvasott regényeim miatt olvastam el. Mondhatni, semmit sem tudtam a történetről, de még a fülszöveget sem olvastam el. Nyilván azt tudtam, hogy Victoria Schwab-tól jól megírt, érdekes világfelépítésű és főképp fantasy, vagy legalábbis supernatural könyvekre számítsak, amit ez a könyv tökéletesen hozott.
Az alapkoncepció nagyon egyedi. Egy alternatív világban egy város, ahol a hétköznapi emberek között szörnyek is élnek. Megvolt az írónő által megalkotott világ, de olyan szinten pörögtek az események, hogy alig volt lehetőség betekintést nyerni magába a világba. Kíváncsi lettem volna, hogy egy átlag ember ebben a szörnyekkel teli városban hogyan is él. Azt kiemelném, hogy olyan szinten pörögtek az események, hogy a három szörnyfajta közül az egyik alig szerepelt egy pár oldalnál többet. De még ha csak pörögtek volna az események, az utolsó 100 oldalon úgy felgyorsultak a történések és olyan fordulatot vitt bele az írónő, hogy az elképesztő.
A szereplők személyiségét is nagyon eltalálta az írónő. Mostanában kedvelem ezt a tomboy girl stílust, azaz az ilyen kicsit fiús, lázadó, akaratos lányok jellemét. Kate teljesen egy aktív, cselekvő karakter, akit nagyon meg lehet kedvelni. August már más tészta. Ő nem kifejezetten a személyisége miatt érdekelt, hanem a fajtája körüli titkok. Az a szál is magával rántott, hogy August mennyire akar más lenni, normális életet élni, érvényesülni. A végén érdekes fordulatot vett a mű. Az utolsó száz oldalon történtekre egyáltalán nem számítottam, meglepett. Az is annyira tetszett, hogy az írónő a végén kihagyta aspoiler. Azt az egy csillagot azért vettem el, mert nem kaptam magyarázatot a szörnyek mivoltára. Mióta vannak a városban, hogy születnekspoiler, stb, pedig érdekelt volna. Mindenképp elolvasom még az idén a duológia befejező kötetét. :)

Amare>!
Victoria Schwab: This Savage Song

Nem-bírom-letenni: 3/5
Írói stílus: 5/5
Eredetiség: 5/5
Mondanivaló: 5/5
Hitelesség: 5/5
Érzelmek ábrázolása: 5/5
Izgalom: 5/5
Karakterek: 5/5

Nem mozgok túlságosan könnyedéna disztópia világában, de ez a könyv sikeresen elnyerte a tetszésemet, tiszta szívből tudom ajánlani. Bár egy kicsit „bánt”, hogy nincs benne románc, szerintem szépen beleillene, de megértem miért nincs és a sztori tökéletesen működik nélküle. Talán ha lenne benne, nem lenne ennyire különleges. Az emberekenke látniuk kell példát arra, hogy nem csak a szerelem az egyetlen erős kpacoslat, hanem barátság is ugyanolyan fontos és világmegváltoztató. Nagyon tetszett a fokozatosság, minden értelemben, ha olvastad, érteni fogod szerintem mre gondolok. Ki tudja mikor jutok a második rész közelébe, de már alig várom a pillanatot.


Népszerű idézetek

Meeraval_Marnath>!

Monsters, monsters, big and small,
They're gonna come and eat you all.
[…]
Corsai, Corsai, tooth and claw,
Shadow and bone will eat you raw.

Malchai, Malchai, sharp and sly,
Smile and bite and drink you dry.
[…]
Sunai, Sunai, eyes like coal,
Sing you a song and steal your soul.

53. oldal

áfonyamuffin>!

„People are users. It's a universal truth. Use them, or they'll use you”

93. oldal

áfonyamuffin>!

“I read somewhere," said Kate, „that people are made of stardust.”

309. oldal

áfonyamuffin>!

And August wasn't human.
He wasn't made of flesh and bone, or starlight.
He was made of darkness.

405. oldal

Kapcsolódó szócikkek: August Flynn
napi_könyv>!

The beautiful thing about books was that anyone could open them.

áfonyamuffin>!

„So what's your poison?”
He sighed dramatically, and let the truth tumble off his tounge. „Life.”
„Ah,” she said ruefully. „That'll kill you.”

157. oldal

napi_könyv>!

It was a cruel trick of the universe, thought August, that he only felt human after doing something monstrous.

Kapcsolódó szócikkek: August Flynn
napi_könyv>!

I mean, most people want to escape. Get out of their heads. Out of their lives. Stories are the easiest way to do that.

áfonyamuffin>!

Mind over body over bodies on the floor over tallies seared day by day by day into skin until it cracked and broke and bled into the beat of gunfire and the melody of pain and the world was made of savage music, made and was made of, and that was the cycle, the big bang into the whimper and on and on and none of it was real except for August or all of it was real except for him…

318. oldal


A sorozat következő kötete

Monsters of Verity sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: I Don't Want to Kill You
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Neil Gaiman: Coraline (angol)
Kim Harrington: Clarity
Sarah Fine: Sanctum (angol)
Aimee Agresti: Illuminate