The ​Near Witch 18 csillagozás

Victoria Schwab: The Near Witch Victoria Schwab: The Near Witch Victoria Schwab: The Near Witch Victoria Schwab: The Near Witch Victoria Schwab: The Near Witch Victoria Schwab: The Near Witch Victoria Schwab: The Near Witch

Brand ​new edition of Victoria Schwab's long out-of-print, stunning debut

All-new deluxe edition of an out-of-print gem, containing in-universe short story „The Ash-Born Boy” and a never-before-seen introduction from V.E. Schwab.

The Near Witch is only an old story told to frighten children.

If the wind calls at night, you must not listen. The wind is lonely, and always looking for company.

There are no strangers in the town of Near.

These are the truths that Lexi has heard all her life.

But when an actual stranger, a boy who seems to fade like smoke, appears outside her home on the moor at night, she knows that at least one of these sayings is no longer true.

The next night, the children of Near start disappearing from their beds, and the mysterious boy falls under suspicion.

As the hunt for the children intensifies, so does Lexi s need to know about the witch that just might be more than a bedtime story, about… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Titan Books, London, 2020
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 1789091144
>!
Titan Books, London, 2019
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781789091144
>!
Titan Books, London, 2019
280 oldal · ISBN: 9781789091137

6 további kiadás


Kedvencelte 2

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

littlelinda P>!
Victoria Schwab: The Near Witch

Ez az a tipikus ifjúsági regény, amit jó érzés olvasni, mert Schwab stílusa és történetvezetése az átlag felé emeli: a történet nem kiszámítható (mégha a románc az is), a boszorkány tényleg ijesztő, a szerelmi szál nem nyálas, és az egész regény nagyon jól meg van írva. Ami a leginkább tetszett ebben a történetben, hogy nem csak egy dologról szólt, hanem egyszerre három-négy fontos téma is megjelent, ami nem sok szerzőnek szokott sikerülni. A legfontosabbak, mint a testvéri szeretet és a változások elfogadása mellett még megjelent az első szerelem (duh) és a női-férfi szerepek betöltése egy kis faluban, ahol a férfiak a védelmezők, a nők pedig a háziasszonyok. Tetszett, hogy Lexi igyekezett minél jobban kitörni ebből a besorolásból, de a megjelenítés még kicsit ügyetlen volt: sokszor kifulladt annyiban, hogy „csak mert lány vagyok?”, és sajnos ez kevés egy ilyen téma boncolgatásánál. Cole karakterét viszont nagyon szerettem, már az elején nagyon megfogott a rejtélyessége. Ami kifejezetten érdekes volt, hogy a Near Witch morally grey karakterként van bemutatva, és megmondom őszintén, én meg is kedveltem őt, akármennyire ijesztő is volt a végén. Ami kicsit zavart, hogy a vége felé volt kb 3 fejezet, ami csak annyiból állt, hogy „holnap reggel mindent elrendezünk” aztán teljesen más dolgok történtek. Összességében örülök, hogy elolvastam, hiszen Schwab egyik legelső regényei közé tartozik ez a könyv, de nekem az újabb kötetei sokkal jobban tetszenek, mert nagyon érződik a fejlődés, és ez mindig jó :))

Juc007>!
Victoria Schwab: The Near Witch

Most már biztos: Schwab néni nem tud olyan könyvet írni, amit ne imádnék.
Tavaly márciusban olvastam életem legcsodálatosabb könyvét – The Invisible Life of Addie LaRue – és akkor azt gondoltam, nem fogok még egy olyan történetet találni, ami a nyomába ér. Mekkorát tévedtem! A 'The Near Witch' esetében megvan minden, amit egy könyvtől várok: a melankolikus – moody – hangulat, a csodaszép leírások és gondolatvezetések, egy egyedi cselekmény, és a szerelmi szál, ami bár jelentős, mégsem ezen van a hangsúly.
Már az első oldalaktól kezdve tudtam, hogy új kedvencet találtam, és ez az érzés egyre erősödött, ahogy faltam az oldalakat, valamint, mikor rájöttem, hogy Lexi nem fogja úgy összetörni a szívem, ahogy anno Addie tette.

abstractelf>!
Victoria Schwab: The Near Witch

Imádtam! Rendben, ez nem a legkifejezőbb értékelés, de így van.
Amiért levontam, igazából az 1-2 alkalommal előforduló szemfelvonogatós jelenet miatt volt, ami kirántott néha a könyv alaphangulatából.
De a pozitívumok!

1. számú tény: A borító nem illik a könyvhöz. Az alapján egy ártatlan történet jutna eszembe egy boszorkányról, holott ez egyáltalán nincs így.
Tény, hogy egy meséről van szó, de még a tündérmesébe illő romantikus szálon kívül egyáltalán nem olyan vidám.

2. számú tény: Mese
Már említettem, igen, de nekem ezt a tényt közel 50 oldalon keresztül szoknom kellett, hogy igazán elkezdjem értékelni a regényt.
Nem számíthatunk hatalmas csatákra, nagy szerelmi drámákra; helyette van nekünk egy falu, amely
– elveszítette a hitét a boszorkányokban
– az idegen = veszélyes, bűnöző.
– könnyebb mindent olyanra fogni, aki nem közéjük való.

3. számú tény: Ez aztán a láv-story!
Igen, ez volt az egyik tény, amelyen nagyokat néztem. Olyan gyorsan történt mindez, mint a mesékben (igen, visszatértem ide) – mondhatni szerelem első látásra.
Azt külön értékeltem, hogy ennek ellenére a karaktereknek megvan a maguk múltja, a maguk titkai, fájdalmai… – de az tény, hogy szeretett írónőm kivételesen tehetséges karakterek gyártásában.

4. számú tény: Éjjel minden jobb
Bevallom, ezt a könyvet végig éjszaka sikerült olvasnom, egyszerűen felerősíti a könyv amúgy sem elhanyagolható hangulatát.
A háttértörténet amúgy is felettébb borongós, de a tény, hogy mennyi minden köthető az éjszakához, csak még jobbá tette. :)

5. számú tény: Vonatkoztass el!
Olvasás közben egy viszonylag sokáig húzódó problémával szembesültem: folyton sikerült az írónő második regényéhez, Az archívumhoz hasonlítanom.
Való igaz, hogy ahhoz képest alulmarad nálam, de nem volt fair ez az egymáshoz viszonyítás.
Mondjuk szép eredmény, hogy a nagy összehasonlítgatás mellett is ugyanúgy szerettem a regényt. *-*

Összesítésében egy kiváló misztikus, boszorkányos mese, amely képes teljesen lekötni a figyelmet, olvastatja magát, s még olvasás után is emlékszel rá, mikor erősebben fúj a szél.
Mert a szél magányos, s társaságra vágyik.

Rileey>!
Victoria Schwab: The Near Witch

Már ennél a regénynél érződik, hogy Schwab milyen jól válogatja meg a szavakat, és rakja egymás után a mondatokat, hogy azok összeállva erős érzelmi tónust adjanak a történetnek. Ebből kifolyólag lassú lefolyású cselekményről beszélünk, ahol nem történnek állóvizet felkavaró események, sőt, igazából alig történik valami, de ez így, ebben a formában tökéletes annak, aki szereti az ilyesmit. Én le vagyok nyűgözve − már megint.
Bővebben: http://chasingcraziness.blogspot.hu/2017/11/victoria-sc…

Kemese_Fanni_ IP>!
Victoria Schwab: The Near Witch

Voltak olyan momentumok, amikor húztam a számat, de a környezet leírása, és a könyv végi izgalom el tudta velem feledtetni ezeket a pillanatokat. Azoknak ajánlom a The Near Witch-et, akik szívesen olvasnának egy grimm mesékre hajazó hangulatú történetet – a sötétebb fajtából –, igazi banyákkal és erős női főhőssel.
Bővebb kritika a blogbejegyzések között.


Népszerű idézetek

Kemese_Fanni_ IP>!

Sometimes people need something – someone – to blame. It gives them peace until they can find the real answers.

Kemese_Fanni_ IP>!

The trees all whisper, leaves gossiping. The stones are heavy thinkers, the sullen silent types.

Kemese_Fanni_ IP>!

If the moor wind ever sings, you mustn't listen, not with all of your ears. Use only the edges. Listen the way you'd look out the corners of your eyes. The wind is lonely, love, and always looking for company.

Kemese_Fanni_ IP>!

Funny how when we start to tell secrets, we can't stop. Something falls open in us, and the sheer momentum of letting go pushes us on.

Kemese_Fanni_ IP>!

I want to feel pain, and joy, and love. Those are the things that connect humans to each other.

Kemese_Fanni_ IP>!

Fear is a strange thing," he used to say. "It has the power to make people close their eyes, turn away. Nothing good grows out of fear.

Kemese_Fanni_ IP>!

Tonight there is no moon, and therefore no moonlight playing on the walls. Nothing to entertain those who cannot sleep.

Kemese_Fanni_ IP>!

„No, dearie. I don't need any seeds. And besides, I'm growing moor flowers. Wildflowers.”
„I didn't know you could, in this soil.”
„You can't of course. That's the point. Flowers are freethinking things. They grow where they please. I'd like to see you try and tell a moor flower where to grow.”

Kemese_Fanni_ IP>!

I stroke her hair and whisper stories, the soft, sweet kind my father told. Not of witches or wind songs, but hills that rolled and rolled until they slipped right into the sea. Of clouds that grew tired and sank from the sky, and stretched out on the moor in tendrils of fog. Of a little girl's shadow that grew and grew until it covered the sky and became the night, and under it, all things slept, safe beneath their covers.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Lord of Shadows
Shea Ernshaw: The Wicked Deep
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Holly Black: The Wicked King
Lucy Strange: Sisters of the Lost Marsh
Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Shea Ernshaw: Winterwood
Katherine Arden: The Girl in the Tower
Soman Chainani: Quests for Glory
Serena Valentino: Mistress of All Evil