Megjelenésének várható időpontja: 2023. szeptember 7.

Our ​Dark Duet (Monsters of Verity 2.) 20 csillagozás

Victoria Schwab: Our Dark Duet Victoria Schwab: Our Dark Duet Victoria Schwab: Our Dark Duet Victoria Schwab: Our Dark Duet

Kate Harker is a girl who isn’t afraid of the dark. She’s a girl who hunts monsters. And she’s good at it. August Flynn is a monster who can never be human, no matter how much he once yearned for it. He’s a monster with a part to play. And he will play it, no matter the cost.

Nearly six months after Kate and August were first thrown together, the war between the monsters and the humans is terrifying reality. In Verity, August has become the leader he never wished to be, and in Prosperity, Kate has become the ruthless hunter she knew she could be. When a new monster emerges from the shadows—one who feeds on chaos and brings out its victim’s inner demons—it lures Kate home, where she finds more than she bargained for. She’ll face a monster she thought she killed, a boy she thought she knew, and a demon all her own.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Titan Books, London, 2023
480 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781803362151 · Megjelenés időpontja: 2023. szeptember 7.
>!
Greenwillow, New York, 2020
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062983404
>!
Greenwillow, New York, 2017
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062380883

3 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

August Flynn · Kate Harker · Soro · Alice · Colin · Riley · Teo


Kedvencelte 4

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

hpatrik97>!
Victoria Schwab: Our Dark Duet

Imádtam

Az első rész – This Savage Song – volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam még tavaly nyáron, és már az első fejezet után beleszerettem a történetbe, a világba, a karakterekbe. Azóta sikerült jobban megismerkednem az írónővel, mivel elolvastam (és imádtam) a Shades of magic trilógiáját, így már magabiztosan vágtam bele ebbe a második és egyben befejező részbe, hiszen biztos voltam benne, hogy nem leszek csalódott.

Tökéletesen elégedett vagyok!

Ez a befejező rész sokkal izgalmasabb, még pörgősebb és még fantasztikusabb volt, mint az első rész. Még mindig ámulok az írónő leleményességén és kreativitásán. A végén pedig kisírtam a szemeimet. Csodálatos volt.

3 hozzászólás
littlelinda>!
Victoria Schwab: Our Dark Duet

Hősiesen bevallom: megsirattam a könyv végét. A Köszönetnyilvánításban Schwab azzal indít, hogy „This book nearly killed me.” – hasonlóképpen voltam ezzel én is, a vége annyira kifacsarta a szívem, és annyira nem akartam, hogy valaha is véget érjen a könyv.
Nem is tudom hol kezdjem, annyira imádtam ezt a kötetet, és egyben annyira más is volt, mint az előző rész. Ha lehet, még sötétebb és kegyetlenebb, tele brutalitással és a remény apró, pislákoló fényével. Meglepődtem, hogy milyen sok új szereplőt hozott be Schwab, de végül csak néhányuk maradt állandó, közülük is Soro volt a legkiemelkedőbb számomra: pont olyan volt, mint egy tinédzser, aki éppen megtanulja, hogy az emberek nem fekete-fehérek, hogy nem lehet egy tett alapján megítélni őket, és, hogy a bűnösség nem szűkíthető le egy bizonyos tettre – ezenkívül nyíltan semleges nemű volt, és végig them/theyként volt visszautalva rá, amivel Schwab kiváltotta magának a végtelen tiszteletemet. Nagyon tetszett, hogy August vonala az emberi lét határait boncolgatta, ezzel párhuzamosan Sloané pedig a szörny létet, ahogy mindketten megállapították, hogy az emberek is tudnak szörnyek lenni, de a szörnyek is tudnak emberien viselkedni. Arra nem is gondoltam volna, hogy Schwab egy új szörnyet is behoz a történetbe, de nagyon beleillett, és nagyon hátborzongató volt – a verses részek zseniálisak voltak, végig azt hittem spoiler. Maga a történet végig nagyon izgalmas, de onnantól, hogy Kate visszatér Veritybe, már letehetetlen a könyv, az utolsó 30%-nál pedig majd kiesett a szemem, annyira magába rántott a könyv. Minden alkalommal elmondom, de továbbra is imádom Schwab stílusát, annyira találóan fogalmazza meg a története üzeneteit, olyan gyorsan és könnyen lehet haladni a könyveivel, mintha az ember nem is olvasna, hanem filmet nézne, annyira jól van megírva. Sok mindent írhatnék még mert lenne mit de mindig ugyanoda lyukadnék ki: imádtam, és Schwabet is imádom.

áfonyamuffin>!
Victoria Schwab: Our Dark Duet

Tudtam, hogy ezt a könyvet imádni fogom, viszont mind emellett vérezni fog miatta a szívem. Ugyanúgy imádtam, mint az előző részt, nem tudnám megmondani, melyik is jobb. Igazság szerint nagyon nehéz összefoglalnom a gondolataimat, mivel ez a könyv még mindig nagyon sötét hangulatú, magában megint csak súlyos kérdéseket vet fel (ki is számít bűnösnek, hogyan is lehet őket elítélni, mitől számít valaki embernek, stb.). Egyébként én nagyon élveztem, hogy ennyire sötét a hangulata, viszont emiatt muszáj volt szüntet tartanom olvasás közben.
Nekem Kate még mindig egy ilyen se nem szeretem, se nem utálom karakter. Ellenben Auguszt-ot teljesen imádom. Kb. végig olyan érzésem volt, hogy szeretném megölelni a szerencsétlen gyermeket. spoiler Találkoztunk egy csomó új karakterrel, engem főleg azok fogtak meg, akikkel Kate Prosperity-ben találkozott. Sajnos túl sokat nem tudtunk meg róluk, pedig nagyon érdekes karakterek.
spoiler
A vége egy részt tönkre tett, másrészt éreztem, hogy mi fog történni. Persze emiatt nem lett kevésbé fájdalmasabb a dolog.
Mindenképp kedvenc a könyv és több könyvet fogok olvasni Vicotria-tól.

sentimentalfrappe>!
Victoria Schwab: Our Dark Duet

Nem tudnám megmondani melyik rész tetszett jobban, ez vagy az első. A második rész még sötétebb hangulatúra sikeredett. Az előző rész könnyedsége, ami jelen volt néha, itt eltűnt. Néha már annyira fojtogató volt ez a melankólia, hogy vágytam pár vidámabb jelentre.

Persze most is új ellenség bukkan fel, mintha Sloan meg Alice önmagukban nem lettek volna elegek, és az egész egy nagy összecsapásban tetőzik (mint mindig), de ami itt a legjobban tetszett az egész könyvben, az a Kate és August közti párhuzam. Plusz a sötét hangulat. Valamiért imádom az ilyen sztorikat. Míg az első részben pont, hogy egymásból próbáltak kihozni a legjobbat, addig itt amikor az egyikük boldog volt, a másik szenvedett.

Kate Prosperityben barátokat szerzett, szörnyekre vadászott velük, és bár persze nem igazán nyílt meg előttük, mégis érződött, hogy egész életében talán itt volt eddig a legboldogabb. Prosperityben nem Callum Harker lánya volt, csak egy ember, aki nappal kávét árul, éjszaka pedig szörnyekre vadászik.
August is megváltozott, rossz irányba, szinte teljesen Leo-vá vált, reménytelenség telepedett rá, úgy gondolta, ahhoz hogy a többiek biztonságban legyenek, félre kell tennie a saját vágyait.
Aztán amikor egy új és veszélyes szörny felbukkanása miatt Kate-nek vissza kell térnie Veritybe, minden felcserélődik. Kate lényéből egyre inkább sugárzik a reménytelenség, bár úgy gondolja ott van, ahol lennie kell, mégis egész végig visszavágyik Prosperitybe, a barátaihoz.
August ezzel szemben kezd újra visszatérni régi önmagához. Kezdi elfogadni, hogy a világ nem fekete és fehér, és neki is lehetnek álmai.

spoiler

Az első sorozatom az írónőtől, de biztosan nem az utolsó. Nagyon tetszett a világ amit megalkotott, a hangulat, amit teremtett, Kate és August pedig kedvenc karaktereim lettek, akárcsak ez a sorozat.

Rileey>!
Victoria Schwab: Our Dark Duet

Ez a sorozat megy a kedvencek közé. Lassan indult be, de a második fele mindent megért, és a vége, szent ég!
Bővebben: http://chasingcraziness.blogspot.hu/2017/06/victoria-sc…

FitzwilliamDarcy667>!
Victoria Schwab: Our Dark Duet

Nem gondoltam volna hogy az előző részt még van hova fokozni, de tévedtem. Annyi minden van besűrítve ebbe a könyvbe és mégsincs túlzsúfolva, minden szépen ki van bontva benne. A Chaos Eater ötlete nem tudom honnan jött Schwabnek, de zseniális, és eléggé eredeti. ÉS egyszerűen annyira jó látni azt a rengeteg „kettősséget” amit Schwab belevitt ebbe a részbe. Kate-Alice, Sloan-Henry, Kate-és a saját szörnye, August-és a saját szörnye. Mindenkinek volt egy ellentétje és igazából ez határozta meg a szereplőket. Kate is átérezhette, hogy milyen érzés lehet Augustnak minden nap visszafogni a szörnyet ami benne van. Nagyon sok dolog épít az előző részre és jó látni, hogy milyen nagy hatással bír egy-egy mondat amit megint felelevenít egy szereplő. Soro behozatala is jó volt, kicsit pótolja Leot, de nem akarta helyettesíteni, nem bántam volna ha kicsit több helyet kap, de így is jó volt. Még mindig lenyűgöz, hogy Schwabnek mennyi jó ötlete van és hogy miylen jól valósítja meg azokat, csak a vége ne lett volna ilyen szomorú. De ahogy a Köszönetnyilvánításban is írja Kate és August története ezt a lezárást érdemelte, van benne remény, de egy ilyen világban, csak ennyi maradhat.

esztokam P>!
Victoria Schwab: Our Dark Duet

Az első résznél is értettem, de mostanra biztos lettem benne, hogy Victoria Schwabot valóban csak imádni lehet. Lehet, hogy nem mindenkinek, főleg annak nem aki romantikát is akar, de tökéletes világot teremtett.
Olyan áldozatokat hozott, amikért külön büszke vagyok és minden megjelenő kötetét lelkesen fogom olvasni ezentúl. Hogy éltem én eddig Victoria Schwab történetei nélkül? Hogyan?

Amare>!
Victoria Schwab: Our Dark Duet

Keserű-édes befejezés, de nagyon szép és igazából belegondolva nem is lehetett volna ezt teljesebben lezárni.

k_kitti16>!
Victoria Schwab: Our Dark Duet

Ha lehetne sokkal többet adnék rá, mint 5 csillag.
00:30 van és már legalább 3 órája befejeztem a könyvet, de nem tudok nem erre gondolni. Ez után a befejezés után, teljesen úgy érzem magam, mint Ilsa: elveszettnek, széttörtnek.
És mégis nagyon boldog vagyok, mert végigkövethettem a történetet és a szereplőkkel együtt élhettem át mindent, még ha nem is fizikailag. <3
Valahogy sok volt és túl kevés egyszerre, mégis kerek egész és én imádtam minden percét.

Kaosmagier>!
Victoria Schwab: Our Dark Duet

Érdekes volt, mekkora átalakulás volt ebben a könyvben az előző részhez képest.
A város teljesen átalakult, a főhősök megváltoztak, új oldalról ismerhetjük meg őket. Alapjáraton ebben a részben kicsit jobban tetszettek a főhősök, érettebbek, taktikusabbak lettek (ami ebben a világban igen hasznos).
Tetszett a könyv elején az új város bemutatása a másfajta szörnyeikkel (Ezek után alig várom, hogy a többi várost is bemutassák) Az új szörny-főgonosz is érdekes volt, bár a legyőzése kicsit triviális (habár elég menően drámai) volt.
A történet vezetése nagyon jó volt, a folyamatosan sötétető történet zseniális volt, minden oldal jobb és jobb. Egyedül a tetőpont hagy kis kívánnivalót maga után, de még azt is el tudom fogadni, annyira tetszett a könyv :D
Ami még kiemelten plusz pont, hogy a vége nem egy nyálas happy end lett (ami nemigen illett volna a történet egészéhez), hanem megfelelően darkos a könyv történetéhez képest.


Népszerű idézetek

littlelinda>!

Kate wondered who was more addicted to their high, serial killers or coffee addicts.

sentimentalfrappe>!

"Why would you come back?”
“Oh, you know,” she said, “monsters, mayhem, revenge."

Kapcsolódó szócikkek: Colin · Kate Harker
sentimentalfrappe>!

„I’m not her,” sniped the Malchai, and August recoiled at the sudden venom. “You’ve got that look on your face, poor little lost monster. Do you miss her, our Kate?” Her eyes narrowed. “Do you know where she is?”
“I don’t,” he said. “But I hope it’s far away from here. Far away from you. And if she has any sense, she’ll never come back.”

Kapcsolódó szócikkek: Alice · August Flynn · Kate Harker
littlelinda>!

But they were no match for him, no match at all.
For once, August didn't have to worry about humans, didn't have to hold any lives but his own. The freedom was so shocking that he lost himself in the violence.

áfonyamuffin>!

Because she knew a secret: there were two kinds of monsters, the kind that hunted the streets and the kind that lived in your head.

38-39. oldal

áfonyamuffin>!

And here in Prosperity , Kate had found a purpose, a point, and now when she met her gaze in the mirror, she didn't see a girl who was sad or lonely or lost. She saw a girl who wasn't afraid of the dark.
She saw a girl who hunted monsters.
And she was damn good at it.

23. oldal

mycoworkersmademedoit>!

As for the humans, they were still divided—by anger, and loss, fear, and hope. Progress was being made, but August was coming to realize that there would always be cracks in the surface, shadows in the light, a hundred degrees of grays between black and white.
People were messy. They were defined not only by what they’d done, but by what they would have done, under different circumstances, molded as much by their regrets as their actions, choices they stood by and those they wished they could undo. Of course, there was no going back—time only moved forward—but people could change.
For worse.
And for better.
It wasn’t easy. The world was complicated. Life was hard. And so often, living hurt.
So make it worth the pain.

Elegy

áfonyamuffin>!

Maybe—what a useless word. Maybe was just a way of saying she didn't know.
And Kate hated not knowing.

31. oldal

áfonyamuffin>!

„Bad barista by day,” said Teo ina stage whisper, „badass monster hunter by night.”
This was why Kate worked alone.

84. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Kim Harrington: Clarity
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer
Neil Gaiman: Coraline (angol)
Sarah Fine: Sanctum (angol)