Egy ​kegyetlen dal (Verity szörnyei 1.) 469 csillagozás

Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Egy ​városban, amelyet háború dúl, és utcáit szörnyek róják, sehol sem vagy biztonságban

A város kettészakadt. Északot a rettegett Harker-család uralja, a Déli Várost pedig a Flynn-klán. Háborújuk szó szerint szörnyeket szabadított el a világban: lényeket, amelyek mások félelmével, húsával és vérével… vagy a lelkével táplálkoznak.

Kate Harker másra se vágyik, csak hogy bebizonyíthassa apjának, a keménykezű Harker-családfőnek, hogy ugyanolyan kegyetlen, mint ő. Kate ember, de szörnyé akar válni.

August Flynn másra se vágyik, csak hogy jó ember lehessen, jószívű, mint apja, az ártatlanok védelmezője. Csakhogy egyetlen dallammal képes elragadni és elemészteni a védtelenek lelkét. August szörnyeteg, de emberré akar válni.

Egy nap lehetőséget kap, hogy segítsen: magát a nagyszájú Kate-et kell szemmel tartania, akit éppen újabb iskolából tanácsoltak el.

A háttérben azonban soha nem látott fenyegetés ébredezik. August és Kate több… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Fumax, Budapest, 2018
394 oldal · ISBN: 9789634700937 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Fumax, Budapest, 2018
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634700302 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

August Flynn · Kate Harker · Ilsa Flynn · Henry Flynn · Sloan · Leo Flynn · Callum Harker · Emily Flynn · Rachel


Kedvencelte 94

Most olvassa 13

Várólistára tette 420

Kívánságlistára tette 440

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Különleges hangulatú borzongató regény. Semmi szokványos nincs benne, egy-egy fordulat kitalálható, de klissémentes, újszerű, nyers hangú mese. Mégis szépséges. Különlegesek a szereplők is, egytől egyig, mindegyik egyedi, egyetlen szereotípiának sem felelnek meg maradéktalanul. Kate és August szerepe mintha felcserélődött volna, mégis működnek együtt. Nagyon jó volt a történet, megvolt az íve, könnyen olvasható, és haladós, de emellett elgondolkodtató is. Abszolút szerethető.

1 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Hát ez a könyv kb annyira YA, mint a Nem vagyok sorozatgyilkos című könyv. Főszereplői tizenévesek, és ennnyiben ki is merül a dolog, az írónő ugyanis izgalmas szörnyes sztorit alkotott. Az alapötlet egyedi, érdekes, disztópikus világot hozott létre, persze a mai USA területén. A szereplők közül leginkább Augustot kedveltem meg, ( leszámítva a macsekot) ő volt a jófiú a történetben, aki mindig helyesen próbál cselekedni. Ellenben Kate egy igazi vadmacska, nem túl kedvelhető vonásokkal, bár a végére elég elviselhető lett.
Remélem hamar megérkezik a folytatás, amíg még frissek az emlékeim, mert egy cseppet függővéges.

Szücsi>!
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak!

Ez volt az első könyvem Victoria Schwab-tól, de biztos nem az utolsó. Ez után a könyv után tuti elolvasom a többi könyvét is!
A könyv kicsit lassan kezdődik és halad úgy a 150. oldalig. De miután bele rázódtam a könyv hangulatába, onnantól már le se tudtam tenni. Izgalmas volt, és főleg a vége tele volt fordulatokkal.
A világfelépítése nagyon tetszett. Szerintem egy igazán különleges világot talált ki az írónő. Alapból szeretem a disztópiákat, a szörnyes fantasy elem is nagyon bejött. A jó párszor véres, horrorisztikus jelenetek pedig csak hab volt a tortán.
Ooh, és persze meg kell említenem Augustot. Olyan cuki, és édes és aaah az a srác…kérek egy saját Augustot❤!
Összességében tehát nagyon tetszett a könyv, még ha az eleje kicsit lassan is indult be, a könyv többi része teljes mértékben kárpótolt. Alig várom hogy folytassam!

Naiva P>!
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Schwab írásmódja, világfelépítése, kevésbé szerethető, de annál érdekesebb karakterei mindig is lenyűgöztek. Szerintem ő korunk Seherezádéja. Imádom a történeteit olvasni, Minden mondatával a lapokhoz szegezi a figyelmem, pedig előre tudom, hogy a világfelépítése alapos és hosszas lesz, de megéri vele várni, mert tudom, hogy nagyon fog tetszeni. Annyira bele tudok merülni a történeteibe, hogy egyszerűen nem akarom, hogy véget érjenek.
Ez a történet egy alternatív Amerikában játszódik, amely ijesztő, mégis nagyon magával ragadó. Mind a két szereplőnek megvoltak az erősségei és gyengeségei, de August-ot az elejétől kezdve szerettem. Szerintem nem csak nagyon különleges, de nagyon aranyos karakter is. A maga módján még szerethető is, akinek minden vágya, hogy ember(i) lehessen. Annak külön örültem, hogy ebben az apokaliptikus, kemény világban nem volt helye a szerelemnek és egyáltalán semmiféle romantikus vonal nem volt benne (nem is hiányzott!) és mégis ennek a két különböző személyiségű szereplőnek a bizalmas barátságig fejlődött a kapcsolata. Ahol együtt tudtak működni azért, hogy minden nehézséget túléljenek. Úgy gondolom, így kellene működnie egy valódi kapcsolatnak, egy félig meddig apokaliptikus világban.
Szerintem nem fogok sokáig várni a második részig.

3 hozzászólás
Wee IP>!
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Az elején nem tudtam, mennyire leszek én barátságban ezzel a „majdnem rómeóésjúlia” felállással, meg az iskolai környezettel.
Aztán hál' istennek a sztori hamar rácáfolt a sablonokra. A kitalált világ egyszerűen szuper, és az iskolában sem kínlódtunk sokat, a könyv felétől kb szóba sem került.
Nagyon ötletes és izgalmas volt, főleg az utolsó harmada, és ilyen befejezés után alig várom a következő részt! Schwab egyre jobb és jobb történeteket talál ki, és szépen átalakult YA szerzőből felnőtt fantasy íróvá. Számomra jelenleg az egyik legizgalmasabb szerző a piacon.

1 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Kicsit nehezen indult be a történet, az első 100-120 oldal túlságosan is bevezető volt számomra, illetve nem is volt olyan sok időm olvasni, amikor elkezdtem – talán ez mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy félbe szerettem volna hagyni, és es másik könyvet választani helyette. De végül nem tettem. És milyen jól döntöttem!
Imádtam ezt a történetet, a karaktereket, a világot. Kate a legelső fejezetben nem volt szimpatikus, kicsit féltem is tőle, hogy vajon végig ennyire ellenszenves lesz-e, de pozitívan csalódtam, hiszen az ő karaktere is bámulatos. August pedig az elejétől kezdve levett a lábamról, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Egy szörny, aki a legkevésbé szörny egy minden rosszal teli világban.
Az egész történetet akkor kezdtem el élvezni, amikor végre megismertem a világot, a karaktereket, és amely az elején kicsit kusza volt, a végére egy zseniális egésszé nőtte ki magát. Ez volt az első regényem Victoria Schwab-tól, de nem az utolsó! Fordulatos, izgalmas, valami új. A történet folytatását már a regény közepefelé megrendeltem, és már nagyon várom, hogy végre olvashassam!
Mindenkinek nagyon ajánlom, szerintem egy hihetetlenül jó regény, amely sokkal több elismerést érdemelne! :)

off

Rituga P>!
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

A könyv elején egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy tetszeni fog ez a történet. Nos, a szereplők jellemével annyira nem is tudtam megbarátkozni és megszeretni sem őket. Viszont maga a történet nagyon erős, pörgős, izgalmas és hatásos. Egyetlen bánatom, hogy ennek a világnak keletkezéséről és a városokról nem tudtam meg többet. Számomra úgy még izgalmasabb lett volna… Kíváncsi vagyok, mi lesz a történet folytatása.

Nettaa0316 P>!
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

„Mindegy, hogy szörny vagy-e, vagy ember. Az élet fáj.”

Az alapötlet rendkívül tetszett: az erőszak szörnyeket szül, de ahogy az gyakran bebizonyosodik, az emberek kegyetlenségeikkel még velük is képesek felvenni a versenyt. A fénysugarat Verity városának sötét történetében számomra is August és Kate szépen, lassan kibontakozó barátsága jelentette. Ők ketten nagyon mások, sőt, különbözőbbek nem is lehetnének, és pont ettől voltak igazán dinamikus ’páros’. August egy szeretnivaló szörny, összetett karakter, aki szeretne jobbá válni, bármibe is kerüljön az. Kate eleinte nem volt a szívem csücske, kissé távol állt tőlem a mentalitása, de a folyamat során, ahogyan rájött, mik az igazán fontos dolgok, megkedveltem. A szörnyek közül a legjobban kidolgozott és legötletesebb csoport kétségkívül a Sunai-ok, ezenfelül pedig szerettem hármójuk kapcsolatát, az egymás iránti szeretetüket, testvéri féltésüket. Ilsa-t különösen kedveltem az elvontságával és a mély gondolataival.

Nagyon ötletes az egész alapkoncepció, a lassabb tempó ellenére is izgalmas, az egyedi stílus pedig nagyon kíváncsivá tett az írónő többi regényével kapcsolatban is.

K_A_Hikari>!
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Körülbelül tizenhat óra alatt fejeztem be mind a négyszáz oldalt. Most lehet azt mondani, hogy nem vagyok normális.
(…)
Ha gondolkodtál eddig azon, hogy elolvasd-e, hagyd abba az agyalást, és kezdj bele.
Ha röviden kellene összefoglalnom: Rómeó&Júlia történet, csak több izgalommal, szörnyekkel és vérrel.
Ízig-vérig fantasy, de a legjobb fajta. Az, amelyik olvastatja magát.
Egy percig sem hagy unatkozni, mert valami mindig történik.
Nagyon remélem, hogy a kiadó hamar elhozza a 2. kötetet is az olvasóknak, mert nagyon szívesen visszatérnék még V-városba.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/08/victoria-sch…

8 hozzászólás
deen>!
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Nagyon tetszett ez a könyv. Verity szörnyei az emberi gonoszságból születtek, ha valaki gyilkosságot követ el, akkor a halál módjától függően Corsaiok, igazi szörnyek, vagy Malachaijok, vámpírszerű lények születnek. A legnagyobb gonoszságokból, mint a tömegmészárlás Sunaiok jönnek létre, akik olyanok, mint az emberek, de dalukkal gyilkolni tudnak. Utóbbiak csak hárman vannak, Leo, Isla és August, a déli városban óvják a fegyverszünetet, míg az északi városban a Harkerek uralják a szörnyeket és pénzért cserébe megvédik a lakókat. Kate Harker hosszú idő után tér vissza Veritybe, hogy elfoglalja méltó helyét az apja mellett. Azonban a világ megváltozott és a szörnyek készülnek valamire. August azt a feladatot kapja, hogy figyelje meg Katet, ezért beiratkozik abba az iskolába, ahova Kate is jár, azonban ezzel az kockáztatja, hogy lelepleződik a kiléte. Kate és August összeismerkednek, majd hirtelen egy összeesküvésben találják magukat, ahol már nem csak az ő életül a tét, hanem az egész városé. A cselekmény kicsit lassan indult be, de a többi része bőven kárpótolt érte. Izgalmas és elgondolkodtató volt. Nem szokványos befejezéssel. Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik Kate és August története.


Népszerű idézetek

szonja08760>!

Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak.

Corsai, Corsai, karmos árnyék,
sok-sok foggal élve rág szét.

Malchai, Malchai, eszes gonosz,
véred issza és mosolyog.

Sunai, Sunai, szén a szeme,
lelkeket lop az éneke.

Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak!

Szyszyyy IP>!

– Fáj – suttogta August.
– Micsoda?
– Lenni. Nem lenni. Feladni. Kitartani. Akármit csinálok, fáj.

331. oldal

Kapcsolódó szócikkek: August Flynn
psych P>!

– Mire vagy rákattanva?
August drámai sóhajjal kimondta az igazat.
– Az életre.
– Ah – ingatta a fejét Kate bánatosan. – Az halálos.
– De lassabb, mint a cigaretta.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: August Flynn · Kate Harker
SzRéka P>!

Kate Harker nem volt sem dühös, sem részeg azon az éjjelen, amikor eldöntötte, hogy felgyújtja az iskola kápolnáját.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Kate Harker
Brill88>!

– Fáj – suttogta August.
– Micsoda?
– Lenni. Nem lenni. Feladni. Kitartani. Akármit csinálok, fáj.
Kate nekidöntötte a fejét a kád szélének.
– Ez az élet, August. Élőnek akartad érezni magad, igaz? Mindegy, hogy szörny vagy-e, vagy ember. Az élet fáj.

Kapcsolódó szócikkek: August Flynn · Kate Harker
psych P>!

– Mi olyan vicces? – állt fel August.
– Mit érez egy jóllakott Sunai?
– Mi?
Lelkesedést!
August szótlanul nézett rá.
– Nem érted? Mert…
– De értem – válaszolta a fiú színtelen hangon.
– Jaj már, ennél jobb poén volt!

273. oldal

csfannie>!

– Azt ne mondd, hogy félsz a magasban! – Kate odébb araszolt a párkányon.
– A magastól nem – mormolta August. – Csak a zuhanástól.

239. oldal

1 hozzászólás
SchizoVampire P>!

Megannyi emberben rejlik szörnyeteg,
és annyi szörnyeteg tudja, miként színlelje magát embernek.
V. A. Vale

Luxell>!

És akkor a kislány énekelni kezdett.
– Szörnyek jönnek, szörnyek járnak – dalolta vidáman –, és mindenkit felzabálnak.
August megborzongott.
– Corsai, Corsai, karmos árnyék,
sok-sok foggal élve rág szét.
Malchai, malchai, eszes gonosz,
véred issza és mosolyog.
August nagyot nyelt: tudta, mi következik.
– Sunai, sunai, szén a szeme,
lelket lop az éneke.
A kislány még szélesebben mosolygott.
– Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak.

53. oldal

SzRéka P>!

– Te nem lehetsz itt.
– Nem lehet, nem szabad, nem szoktam, nem fogok – suttogta Ilsa. – Senki sem látott meg. Senkinek sem jut eszébe, hogy azt keresse, aki mindig ott van. Mindenki téged keres.
– Hogyan találtál meg minket?
– Te azt mondod, tikk, én azt mondom, takk – suttogta Ilsa olyan halkan, hogy csak August hallhatta meg. – Bárhonnan meghallom a zenédet.

Kapcsolódó szócikkek: August Flynn · Ilsa Flynn

A sorozat következő kötete

Verity szörnyei sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Neil Gaiman: Coraline
Aimee Agresti: Megbűvölve
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Cassandra Clare: Aranylánc
Fróna Zsófia: Démonok közt
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél