Egy ​kegyetlen dal (Verity szörnyei 1.) 48 csillagozás

Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Egy ​városban, amelyet háború dúl, és utcáit szörnyek róják, sehol sem vagy biztonságban

A város kettészakadt. Északot a rettegett Harker-család uralja, a Déli Várost pedig a Flynn-klán. Háborújuk szó szerint szörnyeket szabadított el a világban: lényeket, amelyek mások félelmével, húsával és vérével… vagy a lelkével táplálkoznak.

Kate Harker másra se vágyik, csak hogy bebizonyíthassa apjának, a keménykezű Harker-családfőnek, hogy ugyanolyan kegyetlen, mint ő. Kate ember, de szörnyé akar válni.

August Flynn másra se vágyik, csak hogy jó ember lehessen, jószívű, mint apja, az ártatlanok védelmezője. Csakhogy egyetlen dallammal képes elragadni és elemészteni a védtelenek lelkét. August szörnyeteg, de emberré akar válni.

Egy nap lehetőséget kap, hogy segítsen: magát a nagyszájú Kate-et kell szemmel tartania, akit éppen újabb iskolából tanácsoltak el.

A háttérben azonban soha nem látott fenyegetés ébredezik. August és Kate több… (tovább)

Eredeti mű: Victoria Schwab: This Savage Song

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Fumax, Budapest, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634700302 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

August Flynn · Kate Harker · Emily Flynn · Henry Flynn · Ilsa Flynn · Leo Flynn


Kedvencelte 7

Most olvassa 16

Várólistára tette 152

Kívánságlistára tette 227

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Wee IP
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Az elején nem tudtam, mennyire leszek én barátságban ezzel a „majdnem rómeóésjúlia” felállással, meg az iskolai környezettel.
Aztán hál' istennek a sztori hamar rácáfolt a sablonokra. A kitalált világ egyszerűen szuper, és az iskolában sem kínlódtunk sokat, a könyv felétől kb szóba sem került.
Nagyon ötletes és izgalmas volt, főleg az utolsó harmada, és ilyen befejezés után alig várom a következő részt! Schwab egyre jobb és jobb történeteket talál ki, és szépen átalakult YA szerzőből felnőtt fantasy íróvá. Számomra jelenleg az egyik legizgalmasabb szerző a piacon.

1 hozzászólás
>!
Henrietta_Dalma_
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Nagyon izgalmas volt!
Nem értem, hogy hogy lehet ilyen jól kitalálni és felépíteni egy világot. Most már tudom, hogy miért szeretitek ilyen sokan Victoria Schwab könyveit. Azért mert jóók! :D
A verset imadtam benne a legjobban!
"Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak.
Corsai, Corsai, karmos árnyék,
sok-sok foggal élve rág szét.
Malchai, Malchai, eszes gonosz,
véred issza és mosolyog.
Sunai, Sunai, szén a szeme,
lelkeket lop az éneke.
Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak."

A blogomon írtam róla könyvajanlót is, ha érdekelne valakit. :)
https://totorokuckoja.blogspot.com/2018/06/egy-kegyetle…

>!
BeliczaiMKata P
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Nem a szokványos „fiú-lány” kapcsolatot kapja az ember, ha elolvassa ezt a könyvet. Ha halványan fel is dereng az emberben ennek a lehetősége, az csak a korábbi tapasztalatokból és a főszereplők életkorából adódik, ugyanis nincsenek erre utaló jelek, és meg kell modjam, emiatt kellemeset csalódtam. Egyáltalán nem hiányzott a szerelmi szál a történetből. Egy igazán izgalmas világot kapunk, ami belegondolva lehet, hogy nincs annyira túlbonyolítva, de maga a könyv hangulata elképesztő és beszippant. Az ötlet pedig, hogy az erőszakból születnek a szörnyek, nagyon jelentős tartalommal bír, ugyanakkor megint csak egy pofonegyszerűnek tűnő ötlet. És mégis, ami az egésznek a varázsát adja, az maga a hangulat, még akkor is, ha a történet egyszerűnek tűnik. Lehet, hogy fanyalgónak tűnök, de pont az ellenkezőjét akarom elmondani, azt hogy mennyire klassz ez a könyv.
A két főszereplővel is teljesen meg voltam elégedve, nem a nyafogós, kamaszos figurák voltak, hanem mindkettőnek meg voltak az indítékai, a múltjának a hatásai, hogy mit miért tettek. Várni fogom a folytatást.

2 hozzászólás
>!
hkriszti83 
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Kicsit nehezen rázódtam bele az elején a történetbe, de aztán rendesen belelendültem. Rettenetesen illik rá a cím, mert ha egy szóval kéne jellemezni az egészet, akkor tényleg a ‘kegyetlen’ jut eszembe elsőként. Igazából pont azért indult picit nehezen kettőnk kapcsolata, mert az egész megteremtett világ, az a rengeteg kegyetlenség eléggé megviselt, annyira jól volt ábrázolva. mondjuk nem is vártam kevesebbet Schwab-tól, imádom, ahogy ír
Végig nagyon izgalmas és fordulatos volt a könyv, bár meg kell mondanom, valamiért Kate-et nem tudtam megkedvelni… nem mintha adott volna rá okot azon kívül, hogy az elején spoiler Valahogy baromira nem szimpi a csaj August viszont a szívemhez nőtt, csak nagyon félek a végkifejlettől, valamiért nem számítok túl sok jóra… szóval igazából eléggé félve kedvelem
Várom a 2.részt, de nagyon tartok is tőle, szerintem még ennél is “sötétebb” hangulatú lesz…

1 hozzászólás
>!
perpetua P
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Mint minden regénynél, itt is vártam a romantikus szálat. Pedig, ha felnéztem volna az adatlapra, láthattam volna, hogy azt itt ne keressem. xD
Ennek ellenére meglepően tetszett a történet. Érdekes világba csöppentem a különféle szörnyekkel. Nagyon tetszett ez a szituáció, ahogy láthattuk, hogy nem attól vagy szörny, hogy annak születsz, a tetteid változtatnak azzá. August és Kate is próbál túlélni egy kegyetlen világban és míg August szeretne nem kifordulni önmagából, Kate kétségbeesetten próbál bizonyítani és ez a kényszer nem a legjobb oldalát hozza ki.
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen események várhatóak még a következő részben. :)

>!
csfannie P
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Verity szörnyei kegyetlenek.
Verity szörnyei kétség kívül betegek.
Kivéve egyet.

Nagyon érdekes volt ez a sztori. Szimpatikus volt August, és Kate-et is megkedveltem. Rövid idő alatt annyi minden történt, hogy csak pislogtam, és már alig vártam, hogy megtudjam, mi jöhet még. Amondó vagyok, hogy egy kis romantikus szálat elbírt volna, de ennek ellenére ez így is nagyon jó volt. :) Kíváncsian várom a folytatást.
5/5*

>!
Bódis_Éva I
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

A fülszöveg és a zseniális borító egyszerre keltette fel az érdeklődésemet, ha az írónő neve nem lett volna elég, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy lecsapok erre a könyvre már a megjelenéskor. A könyvhetes szerzeményeimmel együtt ért haza velem, és az olvasnivaló-lista elejére törte magát.

A világ szerkezete önmagában is megragadó. Adott egy város, amelyet nem azért kell megvédeni, hogy a szörnyek ne jussanak be a határon belülre, hanem épp ellenkezőleg: azért, hogy ne jussanak ki. Egy város, ahol az erőszakból, a bűntényekből szörnyek születnek. Démonszerű Corsaiok, akik széttépik az embereket, vámpírszerű Malchaiok, akik valóban nem sokban különböznek a klasszikus vámpíroktól, bár a fényt jobban bírják, és Sunaiok, a legrettenetesebb, embernek tűnő, nehéz titkokat rejtő szörnyetegek. Ami azt illeti, egyikükkel sem futnék össze szívesen, de itt, a lapok között élveztem a társaságukat.

És akkor ott van a negyedik szörnyeteg-csoport, akiket a könyvben egyszer sem neveznek szörnyetegnek, és mégis ők a legrosszabbak mind közül: az emberek.

A történet önmagában akciódús, feszült, és egy cseppet ifjúsági is. A Viszályban még hiányoltam a jó akciójeleneteket, itt viszont végre kaptunk belőle némi ízelítőt, főleg a végén sikerült kifejezetten izgalmasra. Őszintén szerettem, a közepétől már úgy olvastam, mintha egy Malchai üldözne végig a lapokon.

A többi a blogon: https://rileyeraines.blogspot.com/2018/06/egy-kegyetlen…

>!
Szyszyyy
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Tudtam, hogy tetszeni fog.
Mivel Schwab-tól én még rosszat nem olvastam.
De hű… Szerintem ez volt az eddigi legjobb könyve.

Bővebben később.

>!
psych P
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Hűha! Nagyon jól felépített történet volt!
Engem hihetetlenül beszippantott a könyv, igyekeztem minnél lassabban haladni vele, mert gondoltam, hogy a vége izgalmas lesz… az is volt! Oké, nem lett egy nagy függővég, de kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni a következő könyvben.
Egy igazán különleges, sötét és félelmetes városban játszódik, ahol éjszaka nem ajánlatos az utcára kimenni szerintem én ki se tenném a lábamat a teljesen kivilágított házból, remegve ülnék a sarokban egy szobányi felhalmozott könyvvel. :D Tetszett a szörnyek “háttere”, hogy hogyan és miből keletkeznek (Olyan az erőszak erőszakot szül módon). És amellett sem lehet elmenni, ahogy leírja a tipikus emberi reakciót az ilyen helyzetekre. Az emberek próbálnak hátat fordítani a problémáknak, szinte teljesen lebutulva más védelmére hagyatkozva próbálják élni az életüket a megszokott rendben. főleg a zöld zónákban
A karakterek is brutál jól sikerültek, Kate és August “családja” olyan Rómeo és Júlia módon feszül egymásnak, bár ez annyira talán nem jó hasonlat, mert itt nincs romantikus szál. Legalábbis eddig. És remélem így is marad. :D
August nagyon könnyen megkedvelhető, Kate is, miután megértjük, hogy mit miért tesz, mit szeretne elérni… A többiek Leo, Isla, Henry és tényleg mindenki hozzátesz valamit a történethez, nem érezni úgy, hogy lenne akár egy felesleges szereplő is köztük.
Ez volt a második könyvem Schwab-tól és szerintem idén még elkezdem a Mágia árnyalatai sorozatát is. Tetszik az írónő stílusa, a történetek pörgése.
A könyvei szerintem pár újraolvasást is megérnek majd. :)

>!
Deidra_Nicthea IP
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Igazából én ezt a könyvet nem akartam, de egy bizonyos @Disznóparéj_HVP-nak sikerült meggyőznie arról, hogy ez nekem így kell és pont. Vagyis épp egy másik vásárlót delejezett vele és én is a sárm hatása alá kerültem. Jelentem, sikeresen.

Ennek ellenére azért nem vártam valami húdenagy dolgokat ettől a könyvtől és így szerencsére nem is estem pofára.
Szerintem az egyetlen kiemelkedően jó dolog ebben a könyvben az alapötlet. Akkora jó kis grim dark fantasyt lehetett volna belőle írni hozzáértő kezek által, hogy instant szaladt volna a kikúúúúúúúúúúúúúúúúúúúrtkedvenckönyvek polcomra. Sajnos egy teljesen átlagos szombat délutánom nagyobb fordulatokban bővelkedik, mint ez a történet, szörnyen kiszámítható, de legalább másra nincs panasz. A két főszereplő nem váltott ki bennem semmilyen szimpátiát, de legalább utálatot sem, ez már előny, hisz mégis csak YA. Nincs mókásnak szánt, de valójában rohadt szánalmas mellékszereplő sem, pluszpont. Volt egy poén, amin felröhögtem, de volt egy rossz helyre tett tűzpamacs, amin meg felhörögtem, szóval ez egál.

Nem olvastam még mást Schwabtól, de végig az volt az érzésem, hogy ebből egyszerűen hiányzik a szikra, hiányzik a dallamból a lélek. Nem tudom sem szeretni, sem utálni emiatt. Az alapszitu istenkirály, a kivitelezés átlagos figyelem: nem rossz, hanem átlagos. Majd belelapozok a Viszályba is, azt' meglátjuk, érdemes-e még kísérleteznem az írónővel, vagy totál hidegen hagy a stílusa.

Szóval ez így jóindulattal egy négyes. Elment egynek. Azért érdekel még a folytatás. Remélem, annak is ilyen szép borítója lesz. :D

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Szyszyyy

– Fáj – suttogta August.
– Micsoda?
– Lenni. Nem lenni. Feladni. Kitartani. Akármit csinálok, fáj.

331. oldal

Kapcsolódó szócikkek: August Flynn
>!
vgabi SP

Kate Harker nem volt sem dühös, sem részeg azon az éjjelen, amikor eldöntötte, hogy felgyújtja az iskola kápolnáját.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Kate Harker
>!
szonja08760

Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak.

Corsai, Corsai, karmos árnyék,
sok-sok foggal élve rág szét.

Malchai, Malchai, eszes gonosz,
véred issza és mosolyog.

Sunai, Sunai, szén a szeme,
lelkeket lop az éneke.

Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak!

>!
psych P

– Mire vagy rákattanva?
August drámai sóhajjal kimondta az igazat.
– Az életre.
– Ah – ingatta a fejét Kate bánatosan. – Az halálos.
– De lassabb, mint a cigaretta.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: August Flynn · Kate Harker
>!
csfannie P

– Azt ne mondd, hogy félsz a magasban! – Kate odébb araszolt a párkányon.
– A magastól nem – mormolta August. – Csak a zuhanástól.

239. oldal

>!
csfannie P

– (…) Bárcsak visszafelé is mehetnénk, nem csak előre.

283. oldal

>!
csfannie P

– Belefáradtam a harcba – felelte.
A férfi együttérzően megrázta a fejét, és kezet mosott.
– Hát nem mind így vagyunk vele?

309. oldal

>!
psych P

– Mi olyan vicces? – állt fel August.
– Mit érez egy jóllakott Sunai?
– Mi?
Lelkesedést!
August szótlanul nézett rá.
– Nem érted? Mert…
– De értem – válaszolta a fiú színtelen hangon.
– Jaj már, ennél jobb poén volt!

271. oldal

>!
csfannie P

– Nem akarom, hogy kiégjen – suttogta.

259. oldal

>!
hkriszti83 

August Flynn, te igazán pocsék szörny vagy.

263. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Josh Malerman: Ház a tó mélyén
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Ilsa J. Bick: Hamvak
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés
Maryrose Wood: Méregnaplók
Rachel Caine: Az üvegház
Darren Shan: Áldozat
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Darren Shan: Zom-B Alvilág