Egy ​kegyetlen dal (Verity szörnyei 1.) 96 csillagozás

Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Egy ​városban, amelyet háború dúl, és utcáit szörnyek róják, sehol sem vagy biztonságban

A város kettészakadt. Északot a rettegett Harker-család uralja, a Déli Várost pedig a Flynn-klán. Háborújuk szó szerint szörnyeket szabadított el a világban: lényeket, amelyek mások félelmével, húsával és vérével… vagy a lelkével táplálkoznak.

Kate Harker másra se vágyik, csak hogy bebizonyíthassa apjának, a keménykezű Harker-családfőnek, hogy ugyanolyan kegyetlen, mint ő. Kate ember, de szörnyé akar válni.

August Flynn másra se vágyik, csak hogy jó ember lehessen, jószívű, mint apja, az ártatlanok védelmezője. Csakhogy egyetlen dallammal képes elragadni és elemészteni a védtelenek lelkét. August szörnyeteg, de emberré akar válni.

Egy nap lehetőséget kap, hogy segítsen: magát a nagyszájú Kate-et kell szemmel tartania, akit éppen újabb iskolából tanácsoltak el.

A háttérben azonban soha nem látott fenyegetés ébredezik. August és Kate több… (tovább)

Eredeti mű: Victoria Schwab: This Savage Song

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Fumax, Budapest, 2018
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634700302 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

August Flynn · Kate Harker · Callum Harker · Emily Flynn · Henry Flynn · Ilsa Flynn · Leo Flynn · Sloan


Kedvencelte 21

Most olvassa 17

Várólistára tette 198

Kívánságlistára tette 236

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Hát ez a könyv kb annyira YA, mint a Nem vagyok sorozatgyilkos című könyv. Főszereplői tizenévesek, és ennnyiben ki is merül a dolog, az írónő ugyanis izgalmas szörnyes sztorit alkotott. Az alapötlet egyedi, érdekes, disztópikus világot hozott létre, persze a mai USA területén. A szereplők közül leginkább Augustot kedveltem meg, ( leszámítva a macsekot) ő volt a jófiú a történetben, aki mindig helyesen próbál cselekedni. Ellenben Kate egy igazi vadmacska, nem túl kedvelhető vonásokkal, bár a végére elég elviselhető lett.
Remélem hamar megérkezik a folytatás, amíg még frissek az emlékeim, mert egy cseppet függővéges.

>!
Wee IP
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Az elején nem tudtam, mennyire leszek én barátságban ezzel a „majdnem rómeóésjúlia” felállással, meg az iskolai környezettel.
Aztán hál' istennek a sztori hamar rácáfolt a sablonokra. A kitalált világ egyszerűen szuper, és az iskolában sem kínlódtunk sokat, a könyv felétől kb szóba sem került.
Nagyon ötletes és izgalmas volt, főleg az utolsó harmada, és ilyen befejezés után alig várom a következő részt! Schwab egyre jobb és jobb történeteket talál ki, és szépen átalakult YA szerzőből felnőtt fantasy íróvá. Számomra jelenleg az egyik legizgalmasabb szerző a piacon.

1 hozzászólás
>!
BeliczaiMKata
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Nem a szokványos „fiú-lány” kapcsolatot kapja az ember, ha elolvassa ezt a könyvet. Ha halványan fel is dereng az emberben ennek a lehetősége, az csak a korábbi tapasztalatokból és a főszereplők életkorából adódik, ugyanis nincsenek erre utaló jelek, és meg kell modjam, emiatt kellemeset csalódtam. Egyáltalán nem hiányzott a szerelmi szál a történetből. Egy igazán izgalmas világot kapunk, ami belegondolva lehet, hogy nincs annyira túlbonyolítva, de maga a könyv hangulata elképesztő és beszippant. Az ötlet pedig, hogy az erőszakból születnek a szörnyek, nagyon jelentős tartalommal bír, ugyanakkor megint csak egy pofonegyszerűnek tűnő ötlet. És mégis, ami az egésznek a varázsát adja, az maga a hangulat, még akkor is, ha a történet egyszerűnek tűnik. Lehet, hogy fanyalgónak tűnök, de pont az ellenkezőjét akarom elmondani, azt hogy mennyire klassz ez a könyv.
A két főszereplővel is teljesen meg voltam elégedve, nem a nyafogós, kamaszos figurák voltak, hanem mindkettőnek meg voltak az indítékai, a múltjának a hatásai, hogy mit miért tettek. Várni fogom a folytatást.

2 hozzászólás
>!
Arcturus P
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Corsai, Corsai, karmos árnyék,
sok-sok foggal élve rág szét.
Malchai, Malchai, eszes gonosz,
véred issza és mosolyog.
Sunai, Sunai, szén a szeme,
lelkeket lop az éneke.
Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak!

Verity városában ezt a dalt minden ember ismeri. Mert Verity-t szörnyek járják. Gonosz, kegyetlen szörnyek, akik gonoszságból és kegyetlenségből születtek. Amikor egy ember szánt szándékkal súlyosan megsebesít valakit, összever, akkor Corsai jön létre, amelynek egyetlen ellensége a napfény, de megölni csak akkor lehet, ha a fejét éri az UV-sugár, ami elég nehéz. Alaktalan, ezernyi karommal és foggal rendelkező sötét árny, válogatás nélkül ölnek. Törd zúzd öld csont vér hús törd zúzd – torz morajlásukból csak ez hallatszik ki. A Malchaiok ezzel szemben vámpírhoz hasonlóan, hideg, holtnak tűnő rémek, sok-sok hegyes foggal, vérrel táplálkoznak. Nem ellenségük a napfény, de gyengébbek nappal. Ördögi, okos és nagyon gyors lények, akik gyilkosságok után születnek. Egy vaskaró a szívbe – ez öli meg őket. A Sunai azonban ritka, nagyon ritka. Összesen háromról tudnak. Tömegmészárlás, tömeggyilkosság után maradnak a helyszínen, és zenével vagy dallal lopják el a lelkeket, azonban csak a rossz lelkeket, akiknek árnyéka mozog, saját életet él, akik rosszat cselekedtek, és tetteik nyomán Corsaiok vagy Malchaiok jöttek létre. De van egy titkuk: embernek néznek ki, méghozzá szép, vonzó embernek, de a valódi alakjukhoz és a valódi erejükhöz száz Corsai és száz Malchai ereje sem ér fel.

Ezt a könyvet egyetlen nap alatt elolvastam, pedig ez nem szokásom, ennél rövidebb könyveknél sem. Első Schwab könyv volt részemről, és már tudom, hogy nagyon jó döntés volt a kívánságlistára pakolni mindegyiket az írónőtől :) Tetszett a könyv humora, a ritmusa, megszólított a dallama, tetszett az egyedi ötlet, a világ felépítése, a mód, ahogyan megismerjük, a stílus, tetszett, hogy a két főszereplő között kölcsönös szeretet és tisztelet szövődik szép lassan. A szereplőket, a helyszíneket filmszerűen láttam magam előtt, ahogy zenélt August vagy Leo, ahogy ellopták a lelkeket, ahogy a Corsaiok vagy Malchaiok táplálkoztak, a Vonalat, a Krátert, a Pusztaságot… Schwab hihetetlen jól tudja érzékeltetni az apróságokat, a helyszínek és karakterek leírásai tökéletesek, mégsem használ ötoldalnyi tájleírást, gyors és pörgős történet. Arról nem is beszélve, hogy már az első mondattal megvett magának az egész:

„Kate Harker nem volt sem dühös, sem részeg azon az éjjelen, amikor eldöntötte, hogy felgyújtja az iskola kápolnáját.”

Az elején azt hittem, hogy egy afféle kifacsart Rómeó és Júlia sztoriba csöppenünk, de nem így történt. Hatalmas piros pont a Fumaxnak, amiért elhozták nekünk ezt a könyvet, és azért is, hogy megtartották az eredeti, gyönyörű borítót. Alig várom a duológia második részét!

https://kulturpara.blog.hu/2018/07/07/szornyek_jonnek_s…

3 hozzászólás
>!
reddemon P
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Fülszöveg és borító alapján eldöntöttem, hogy engem nem érdekel ez a könyv. Benne volt egy BASC dobozban és járt a könyvhöz egy gyertya is. (Corsai, Malchai, Sunai vagy Ember.) Az egyik barátunk a Malchai gyertyát kapta és már itt felfigyeltem a történetre, de még mindig ellenálltam. Aztán Fanni megvette a könyvet, de még mindig ellenálltam. Majd a BASC akciójában kinéztem magamnak a könyvhöz kapcsolódó bögrét és 2 gyertyát is (Malchai és Sunai), de végül az összes gyertya jött velem. Utána pedig eldöntöttem, hogy jönni fog a könyv is.

Ez a könyv, fantasztikus! Imádtam a világot, a szörnyeket és August is nagyooon megfogott. Egyértelműen August lett a kedvenc karakterem. Egy olyan jellem, akit hiányolok más könyvekből. Imádtam az ő részeit!!!! Kate az elején nem volt szimpatikus, de a közepére megbarátkoztam vele, a végére pedig ő is nagy kedvenc lett. Örülök, hogy nem volt erőltetett romantikai szál, szerintem egyáltalán nem illett volna ide.
A sulis részek voltak az abszolút kedvenceim!
Alig várom a következő részt! *-*

Most pedig megyek és megillatozom az Ember-es gyertyám. Az a legszupibb! *-*

5 hozzászólás
>!
Henrietta_Dalma_
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Nagyon izgalmas volt!
Nem értem, hogy hogy lehet ilyen jól kitalálni és felépíteni egy világot. Most már tudom, hogy miért szeretitek ilyen sokan Victoria Schwab könyveit. Azért mert jóók! :D
A verset imadtam benne a legjobban!
"Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak.
Corsai, Corsai, karmos árnyék,
sok-sok foggal élve rág szét.
Malchai, Malchai, eszes gonosz,
véred issza és mosolyog.
Sunai, Sunai, szén a szeme,
lelkeket lop az éneke.
Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak."

A blogomon írtam róla könyvajanlót is, ha érdekelne valakit. :)
https://totorokuckoja.blogspot.com/2018/06/egy-kegyetle…

>!
K_A_Hikari
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Körülbelül tizenhat óra alatt fejeztem be mind a négyszáz oldalt. Most lehet azt mondani, hogy nem vagyok normális.
(…)
Ha gondolkodtál eddig azon, hogy elolvasd-e, hagyd abba az agyalást, és kezdj bele.
Ha röviden kellene összefoglalnom: Rómeó&Júlia történet, csak több izgalommal, szörnyekkel és vérrel.
Ízig-vérig fantasy, de a legjobb fajta. Az, amelyik olvastatja magát.
Egy percig sem hagy unatkozni, mert valami mindig történik.
Nagyon remélem, hogy a kiadó hamar elhozza a 2. kötetet is az olvasóknak, mert nagyon szívesen visszatérnék még V-városba.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/08/victoria-sch…

7 hozzászólás
>!
Snow_White P
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Ismerve az írónő munkásságát tudtam, hogy most sem fogok csalódni, és természetesen így is lett. Már az első oldalaktól kezdve magával ragadott a felépített világ sötét hangulata. Az alapgondolat, hogy a szörnyek az erőszakból születnek ismét nagyon eredeti, nem találkoztam ezzel a kiindulóponttal korábban még egy könyvben sem. A karakterek közül Kate-et sajnos egyáltalán nem sikerült megkedvelnem, engem taszított a viselkedése, August viszont nagyon szerethető figura spoiler, őt nagyon a szívembe zártam. A cselekmény kellően gördülékeny és intenzív, nincsenek benne üresjáratok.
A világfelépítés talán lehetett volna kidolgozottabb, több olyan szál és karakter volt, akiknek a történetét ki lehetett volna jobban bontani, hogy komplexebb képet kapjunk a világról, és ezáltal jobban összeálljon az egész sztori. Talán még annyit megjegyeznék, hogy a romantikus énem elbírt volna egy leheletnyi szerelmi szálat, de persze enélkül is nagy élmény volt olvasni. A borító iszonyatosan szép, nagyon illik a tartalomhoz, a folytatást pedig nagyon várom *-*.

>!
perpetua P
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Mint minden regénynél, itt is vártam a romantikus szálat. Pedig, ha felnéztem volna az adatlapra, láthattam volna, hogy azt itt ne keressem. xD
Ennek ellenére meglepően tetszett a történet. Érdekes világba csöppentem a különféle szörnyekkel. Nagyon tetszett ez a szituáció, ahogy láthattuk, hogy nem attól vagy szörny, hogy annak születsz, a tetteid változtatnak azzá. August és Kate is próbál túlélni egy kegyetlen világban és míg August szeretne nem kifordulni önmagából, Kate kétségbeesetten próbál bizonyítani és ez a kényszer nem a legjobb oldalát hozza ki.
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen események várhatóak még a következő részben. :)

>!
Masni3 P
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak.

Corsai, Corsai, karmos árnyék,
sok-sok foggal élve rág szét.

Malchai, Malchai, eszes gonosz,
véred issza és mosolyog.

Sunai, Sunai, szén a szeme,
lelkeket lop az éneke.

Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak!

Én beleszerettem az éjszaka szörnyeibe. Nem tudom kiverni a fejemből ezt a kis mondókát sem. :D
Nagyon tetszett ez a világ. Bűnből született karmos árnyékok, remálmok. És én mindet imádom.
Kate pontosan olyan női karakter akit kedvelek. Nem hátrál meg, túlél mindent, és harcol ha úgy adódik.
August pedig igazán érdekes szörny. Egy kedves, aranyos szörny. :D
Az elejével viszont nem vagyok kibékülve, mert az első kb 100 oldalon nagyon unalmasnak találtam. Nem is történt semmi izgi egészen addig míg nem maradtak a suliban. De ez nem tántorít el attól, hogy kedvencnek jelöljem, mert a maradék oldalakon kaptam elég izgalmat.
Alicere nagyon kíváncsi leszek, hogy mit tud. Leo-t sajnálom nagyon.
Várom a folytatást. :))

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Szyszyyy

– Fáj – suttogta August.
– Micsoda?
– Lenni. Nem lenni. Feladni. Kitartani. Akármit csinálok, fáj.

331. oldal

Kapcsolódó szócikkek: August Flynn
>!
szonja08760

Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak.

Corsai, Corsai, karmos árnyék,
sok-sok foggal élve rág szét.

Malchai, Malchai, eszes gonosz,
véred issza és mosolyog.

Sunai, Sunai, szén a szeme,
lelkeket lop az éneke.

Szörnyek jönnek, szörnyek járnak,
és mindenkit felzabálnak!

>!
vgabi SP

Kate Harker nem volt sem dühös, sem részeg azon az éjjelen, amikor eldöntötte, hogy felgyújtja az iskola kápolnáját.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Kate Harker
>!
psych P

– Mire vagy rákattanva?
August drámai sóhajjal kimondta az igazat.
– Az életre.
– Ah – ingatta a fejét Kate bánatosan. – Az halálos.
– De lassabb, mint a cigaretta.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: August Flynn · Kate Harker
>!
csfannie P

– Azt ne mondd, hogy félsz a magasban! – Kate odébb araszolt a párkányon.
– A magastól nem – mormolta August. – Csak a zuhanástól.

239. oldal

>!
csfannie P

– Belefáradtam a harcba – felelte.
A férfi együttérzően megrázta a fejét, és kezet mosott.
– Hát nem mind így vagyunk vele?

309. oldal

>!
áfonyamuffin

Az emberek részekből álltak — látvány, szag, persze — de hangokból is. Emily Flynn mindenestül staccato volt. Henry teljesen lágy. Leo lépte állandó lüktetés. Ilsa haja úgy suttogott, mint a takarók.

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: August Flynn · Emily Flynn · Henry Flynn · Ilsa Flynn · Leo Flynn
>!
K_A_Hikari

Ez volt a baj a katolikus iskolákkal – olyasvalakinek látták, akit meg kell menteni.

11. oldal

>!
K_A_Hikari

Képes volt enni, de nem élvezte. Maga az evés nem volt undorító, csak…a többiek állandóan a csokoládétorta bűnös csábításáról, a barack édességéről beszéltek, és arról, milyen gyönyört jelent egy jól elkészített steak. Számukra minden étel egy élményt jelentett.
August számára mind egyforma, semmiízű maradt.

80. oldal

>!
K_A_Hikari

Én az vagyok, ami akkor történik, ha egy gyerek annyira fél a világtól, hogy az egyetlen olyan módon próbál elmenekülni belőle, amit ismer. Erőszakkal.

296. oldal


A sorozat következő kötete

Verity szörnyei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Josh Malerman: Ház a tó mélyén
Libba Bray: Lázadó angyalok
Amy Plum: Álomcsapda
Sarah Fine: Sanctum