Kígyóasszony (Medici-trilógia 1.) 12 csillagozás

Victoria Holt (Jean Plaidy): Kígyóasszony

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Különleges ​élményt kínáló, nagy ívű regényciklussal örvendezteti meg olvasóit az egész világon népszerű Victoria Holt. Ezúttal Jean Plaidy írói néven ezer év európai nagyasszonyainak életét írja meg fordulatos, de történelmileg mindig hiteles regényekben. A középkori Angliában uralkodó Plantagenet-ház lányaitól Viktória királynőig mutatja be Európa uralkodó nőit, és uralkodóinak – sokszor a királyoknál is nagyobb hatalommal bíró – asszonyait. Franciaország Medici királynői (Mária és Katalin), a Tudor királynők (VIII. Henrik feleségei és lányai), a Stuartok, Kasztiliai Izabella, a francia forradalomban lefejezett Mária Antónia, a hírhedt Lucrezia Borgia – megannyi izgalmas, feledhetetlen nőalak. Lenyűgözően érdekes történeteket ír ezekről az asszonyokról, miközben az egyes szereplők köré mindig odafesti az adott kor színpompás és részleteiben is pontos freskóját.
Hogyan válik egy ártatlan kislány a férjéért bármire képes asszonnyá? Jean Plaidy (Victoria Holt) újabb izgalmas… (tovább)

Eredeti cím: Madame Serpent

Eredeti megjelenés éve: 1951

>!
I.P.C., Budapest, 2006
382 oldal · ISBN: 9636353085 · Fordította: Fazekas Eszter

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Zanót>!
Victoria Holt (Jean Plaidy): Kígyóasszony

Szeretem Victoria Holt történelmi regényeit, ez is tetszett, főleg, hogy Katalin későbbi cselekedeteit igen jól megalapozza érzelmileg is. Helyenként lehetett volna pörgősebb, de nyilván az ismétléseknek a fent említett érzelmi háttér felépítése és nyomatékosítása volt a célja. Az egész könyv alatt szövögetett bosszúról jó lett volna még olvasni, ezt erősen hiányoltam, ettől eltekintve, akit érdekel a korszak, annak tetszeni fog. Most pedig lássuk a Medici-trilógia következő kötetét… :)

csilla0923>!
Victoria Holt (Jean Plaidy): Kígyóasszony

Még nem olvastam az írónőtől ilyen stílusú könyvet. Nagyon tetszett, ahogy Medici Katalin életét felvázolta, nem tudom csak nagyjából mennyi valóságalapja lehet, de engem lekötött és tetszett. Szerintem a többi ilyen álnéven írt könyvét is megpróbálom megszerezni.

morcos74>!
Victoria Holt (Jean Plaidy): Kígyóasszony

Ó, azok a fránya előítéletek! Victoria Holt-ot a romantikus regényeiről ismertem és bevallom ez az a műfaj, amit nagyon nem szeretek. Ennek ellenére halottam a történelmi sorozatairól, sőt néhányat meg is vettem belőle, de évek óta a polcomon álltak és nem bírtam rávenni magam, hogy elolvassam őket. Hát, én mekkora egy sügér voltam! Most elolvastam a Kígyóasszonyt és le vagyok tőle nyűgözve és értetlenül állok magam előtt is. Semmivel sem rosszabb, mint Philippa Gregory(sőt) vagy Alison Weir. Talán nincs olyan „fancy” borítója, mint az előzőeknek, de tartalmilag és stílusában simán versenyre kel velük.
Ismét bebizonyosodott, hogy az előítéletet milyen ostoba dolog. Mindenkit, aki szereti a történelmi regényeket csak arra tudok biztatni, hogy olvassa el Victoria Holt könyveit, mert érdekes, izgalmas, élettel tölti meg a történelmi szereplőket.


A sorozat következő kötete

Medici-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robin LaFevers: Sötét diadal
Judith McNaught: Whitney, kedvesem
Juliette Benzoni: Az álarcos
Serge Golon – Anne Golon: Angélique, az angyali márkinő
Philippa Gregory: A folyók asszonya
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Juliette Benzoni: A szökevény
Orczy Emma: A Vörös Pimpernel
Juliette Benzoni: A királyért
Danelle Harmon: A Veszedelmes