A ​lány, aki tud repülni (Piper McCloud 1.) 453 csillagozás

Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

„Ez ​a regény a Kis ház a prérin és az X-man legkülönösebb, legédesebb keveréke. Egész végig csak mosolyogtam (kivéve azokat a helyeket, ahol sírtam). Készülj fel egy szívmelengető élményre.” – Stephenie Meyer, The Twilight Saga

Egy igazi csajt nem lehet megzabolázni… hacsak nem a megfelelő módszert használod. Piper McCloud tud repülni. Csak így, egyszerűen. Tény, hogy a rükverc még nem igazán megy neki, és a fordulatai is kissé esetlenek, de a bukfencben nagyon profi. A probléma csupán az, hogy Lowland egyszerű lakosai félnek Pipertől. Anyjának és apjának fogalma sincs, mit kezdjen vele. Ezért aztán jónak tűnik az ötlet, hogy a kislány hagyja el szülei farmját, és költözzön be egy szupertitkos, szigorúan őrzött iskolába, ahol csupa kivételes képességgel megáldott gyerek tanul. Eleinte nagyszerű is volt minden: az a sok új barát, olyan adottságokkal, mint szuper-erő vagy szuper-zsenialitás (plusz az a rengeteg házi sütésű almás pite!) De Piper különleges volt, még a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454078 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639708532 · Fordította: Pásztor Judit

Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Conrad Harrington · Piper McCloud · Betty McCloud · Dr. Letitia Hellion · Joe McCloud · Millie Mae Miller · Violet

Helyszínek népszerűség szerint

Lowland


Kedvencelte 83

Most olvassa 23

Várólistára tette 221

Kívánságlistára tette 148

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Az első pár oldal után a kedves mesélős stílus miatt egy aranyos gyerekmesének tűnt, semmi többnek. Utána ahogy beindultak az események és a főszereplő rengeteg árulás, cselszövés és igazságtalanság áldozata lett, már nem is tűnt annyira mesének. A történetről a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei jutottak eszembe, ugyanis az alapötlet ott is ugyanez spoiler, bár ott egy picit kidolgozottabb világot mutat be az író. Ennek ellenére nagyon szerettem az egész könyvet, egyedül a vége miatt kesergek picit, ugyanis túl gyorsan lett lezárva a fő bonyodalom, az spoiler és még maradtak bennem kérdések.
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásokra, remélem, minél hamarabb jönnek magyarul is. :)

Deziréé>!
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Régebb óta láttam már, hogy létezik ez a könyv, de valamiért nem akartam elolvasni, majd végül csak rávettem magam, hogy legalább a tartalmát olvassam el és valójában csak is emiatt olvastam el:
„Ez a regény a Kis ház a prérin és az X-man legkülönösebb, legédesebb keveréke. Egész végig csak mosolyogtam (kivéve azokat a helyeket, ahol sírtam). Készülj fel egy szívmelengető élményre.” – Stephenie Meyer, The Twilight Saga
Itt különösen kiemelném, hogy X-man szót, én pedig X-man mániás vagyok jó hogy egyből elkezdtem olvasni.
Nem azt kaptam amit vártam, de meglepődtem nem egy jelenetnél, mert én egész másképp képzeltem el a cselekmény fordulásait, de az írónő alkotott valami még jobbat, amire én nem is gondoltam volna. Persze voltak olyanok amelyeket sejtettem….

Valójában a könyvet inkább gyerekeknek, tiniknek ajánlanám, mert voltak olyan részek, ahol már azt mondtam, hogy na ezt már azért nem veszem be, pl. 10 éves gyerek nehogy már úgy viselkedjen, beszéljen, gondolkozzon, mint egy felnőtt, akkor is ha hiperszuper képessége van (és itt nem Conrad-ra gondolok), tehát emiatt van a félpont levonás, de más miatt tényleg nem tudok levonni.

A borítója nagyon illik a könyvhöz, nagyon tetszik.

Egy nagy vétket megemlítek. Nincs lefordítva folytatás. De miért???? Olyan szépen befejezte a történetet, simán el tudnám képzelni a folytatást, mert voltak kisebb célzások a folytatásra. De akkor kérem szépen miért nincs a második rész lefordítva? Miért fájdítják a szívem?

csillagka P>!
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Pro és kontra rengeteg érvet fel tudok sorakoztatni. Egy óra van, és még itt vagyok, nem tudtam abba hagyni, kíváncsi voltam a végére. A szemeim rendesen be vannak dagadva, nem csak az intenzív olvasástól, hatott rám és nagyon mély szomorúsággal töltött el az elválás. Ez volt a pro.
Akkor jöjjön a kontra a fekete leves. Remélem nincs az USA-nak olyan elhagyott szeglete ahol a szélessávú internet korában egy kilenc éves lánynak ne lenne kötelező iskolába járnia. (ezt csak elírásnak veszem) egyébként Piper tökéletesen alkalmazkodott a világhoz ami a farmról elég nehéz lett volna (megint egy logikátlanság) és így tovább és így tovább.spoiler A végére nem egy mesét éreztem, hanem egy maszlagot ahol semmi nem került a helyére, könyörgöm olyan jó lehetett volna, ha legalább az alapszabályok pontosak. Így megmarad egyszer olvasható könyvnek, pedig nem sok kellett volna a csodához, csak egy kicsit több jellemábrázolás és odafigyelés. spoiler

Fleur_Rouge_Cerise>!
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Folytatást!! Folytatást!! Folytatást!!! Akarok! Most! Most!
Annyira tetszett. Ezt nem tudom jobban ragozni. Az eleje lassan indult be, de utána már nem bírtam letenni, annyira jó volt :)

(Amúgy ki nem tojja le Stephie Meyer véleményét? Miért kell minden VP-s könyvet vele reklámoztatni?? Miért?? MIÉRT??? Attól nem fogom jobban szeretni, mert ő is szerette…)

16 hozzászólás
Lady_Hope I>!
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Három csillag, mert bőkezű vagyok, és mert itt ül mellettem a húgom aki szereti.
Ez nem VP könyv. Az írónő végig azt hitte hogy filmet ír azt meg nem lehet. Nem tudja visszaadni azt a hangulatot, amit a filmen átélsz egy könyvben!
Másrészt ez egy bugyuta mese. Hiába az X-men, meg szuper erő meg mittomén, akkor is, nagyon butára, kiforratlanra, és kifejezetten idegesítőre sikeredett.
A szereplők nem egy kilenc éveshez méltóan viselkednek.
Piper egy elbaltázott Anne Shirley, aki repül.
Nem jött be.

8 hozzászólás
bagie P>!
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Nem először olvasom és még mindig nagyon szeretem … mindig tini X-menként jár a fejemben :)
Egy csoda kislány Piper McCloud…aki ártatlanságával rendet rak a világban. Kelle(né)nek ilyen különlegesek akár most is :)

Szami81>!
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Eloszor is, nem vettem eszre az „ifjusagi” cimket, azt hittem ez egy YA vagy fantasy lesz merthogy Voros Pottyos konyv. De ez egy mesekonyv.
Masodszor, annyira untam az elso kb 70 oldalt, hogy majdnem lefejeltem az asztalt.
Aztan vegul beindult, es egy erdekes, cuki tortenet kerekedett belole.
De ismetlem, ez egy gyerekmese.

Nita_Könyvgalaxis>!
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Végre, végre, végre!
Egy ifjúsági regény, amely nem akar több lenni, mint ami. Tele van szívvel-lélekkel, bájos, izgalmas és szívszorító egyben. Van mondanivalója, olyan, amit tényleg bárki megszívlelhet. A farmon játszódó részeket imádtam, annyira bájos az egész!
Nincsenek benne se vámpírok, se (vér)farkasok, csak egy különleges kislány, aki keresi a helyét a világban. Engem megvett kilóra.

annasimple>!
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Ne tévesszen meg senkit a hosszúra nyúlt olvasási idő, ugyanis hihetetlenül élveztem ezt a könyvet olvasni. Az elején azt gondoltam, hogy ez egy kedves mese lesz, egy lányról, aki tud repülni, és az ő megpróbáltatásairól, de rá kellett jönnöm, hogy ez távolról sem így van. Megrázó, elgondolkodtató, súlyos kötet ez. Én elhittem a szemfényvesztést, elhittem, hogy a jó és a gonosz azok, akiket felakarnak tüntetni ebben a szerepben. Mekkora fordulat volt számomra!
Hihetetlennek tartottam azt a fajta bánásmódót, amit az intézetben kaptak nemcsak a gyerekek, de az állatok és növények is. Mindezt azért, mert mások, mint a társadalom által normálisnak vélt. Hát tudjátok meg, normálisnak lenni unalmas! Mindannyian, egytől-egyig különbőzőek vagyunk, és van bennünk valami különleges, ami a másikból hiányzik. Ez tesz minket egyedülállóvá. Nem kell félnünk emiatt, nem kell rosszuléreznünk magunkat, mert valakinek ez kellemetlenséget okoz, az az ő problémája, neki kell felülkerekedni rajta! És ha nem megy neki, az okozzon csak neki fejfájást, de az soha nem lehet megoldás, hogy elnyomjuk a másikat, mert van egy apró „hibája”, ami nekünk nem tetszik! Mindig igyekezzünk olyanok maradni, mint Piper, vagy a 13. szint lakói, akik hittek magukban, és a szívükben, akik tudták, hogy az ő képességük nem lehet átok, és harcoltak a legvégsőkig.

Alíz_Simon>!
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Meglepetés volt nekem ez a könyv és szeretem, ha valami meg tud lepni :) Arra számítottam, hogy egy aranyos mese lesz teletűzdelve paranormális szálakkal és egyfelől ez valóban így is volt. Ugyanakkor kaptam egy rakat komoly gondolatot is a cselekmények folyamán a másságról és a kirekesztésről, az elfogadásvágy elsöprő érzéséről, a felelősségvállalásról és a barátságba vetett hitről. A szereplők karakteresek voltak, sokuk izgalmas és fejlődésképes is volt, a történet pedig végig érdekesen és fordulatosan alakult. Piper karakterét imádtam! Jópofa, cserfes kiscsaj, aki tele van szeretettel és optimizmussal, ja és tud repülni, ami jó kis metafora volt sok mindenre a könyvben :)


Népszerű idézetek

Ingryd>!

"Könnyű vagyok, mint a felhő, s szabad, mint a madár.
Része vagyok a kék égnek, s tudok repülni már."

26. oldal

1 hozzászólás
premonitions>!

– Szerintem senkinek sem árt, ha álmokat és terveket sző magának. Mert ha nem teszi, akkor sohasem jut sehová.

65. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

– (…) Igazán jó dolog, ha van az embernek barátja. Ettől úgy érzi… – Piper gondolkodott egy darabig, keresve a legmegfelelőbb szót –, …kapcsolódik. Hogy van valaki, aki vigyáz rá, és van valaki, akire ő is vigyáz.

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barátság · Piper McCloud
7 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!

Nem számít, ki mit kér, és hogy milyen kedves veled, van néhány dolog, amit meg kell őrizned magadból.

181. oldal

3 hozzászólás
>!

Szerintem senkinek sem árt, ha álmokat és terveket sző magának. Mert ha nem teszi, akkor sosem jut sehová.

65. oldal

kinga_s>!

Az életben semmi fontosat nem tanulhatsz meg anélkül, hogy előbb ne követnél el néhány hibát!

254. oldal

kinga_s>!

Hogy önmagad maradj egy olyan világban, amely szüntelenül azon munkálkodik, hogy olyanná tegyen, mint mindenki más, a legnehezebb küzdelem, amit ember vívhat; ne add fel soha.
/E.E. Cummings/

szangi P>!

Mama mindig azt mondja, hogy „ahol akarat van, ott mód is van”. Én biztosan akarom, tehát kell lennie valamilyen módnak, hogy véghez is vigyem.

Kapcsolódó szócikkek: Piper McCloud
kinga_s>!

…némely dolgok egyszerűen túl bonyolultak ahhoz, hogy megkérdezzük őket.

290. oldal

Maya>!

(…) azt aki nem akarja hogy megmentsék, nem lehet megmenteni.

275. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: A titán átka
Joss Stirling: Misty
Anna Banks: Poszeidón
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Tom Deitz: A szelek urának végzete
Jacob Grey: Vadak
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Elisa J. Smith: A Lélekgyűjtő