A ​lány, aki tud repülni (Piper McCloud 1.) 404 csillagozás

Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

„Ez ​a regény a Kis ház a prérin és az X-man legkülönösebb, legédesebb keveréke. Egész végig csak mosolyogtam (kivéve azokat a helyeket, ahol sírtam). Készülj fel egy szívmelengető élményre.” – Stephenie Meyer, The Twilight Saga

Egy igazi csajt nem lehet megzabolázni… hacsak nem a megfelelő módszert használod. Piper McCloud tud repülni. Csak így, egyszerűen. Tény, hogy a rükverc még nem igazán megy neki, és a fordulatai is kissé esetlenek, de a bukfencben nagyon profi. A probléma csupán az, hogy Lowland egyszerű lakosai félnek Pipertől. Anyjának és apjának fogalma sincs, mit kezdjen vele. Ezért aztán jónak tűnik az ötlet, hogy a kislány hagyja el szülei farmját, és költözzön be egy szupertitkos, szigorúan őrzött iskolába, ahol csupa kivételes képességgel megáldott gyerek tanul. Eleinte nagyszerű is volt minden: az a sok új barát, olyan adottságokkal, mint szuper-erő vagy szuper-zsenialitás (plusz az a rengeteg házi sütésű almás pite!) De Piper különleges volt, még a… (tovább)

Eredeti mű: Victoria Forester: The Girl Who Could Fly

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454078 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
296 oldal · ISBN: 9789639708532 · Fordította: Pásztor Judit

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Piper McCloud · Conrad Harrington · Betty McCloud · Joe McCloud · Millie Mae Miller · Violet

Helyszínek népszerűség szerint

Lowland


Kedvencelte 77

Most olvassa 24

Várólistára tette 209

Kívánságlistára tette 134

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Régebb óta láttam már, hogy létezik ez a könyv, de valamiért nem akartam elolvasni, majd végül csak rávettem magam, hogy legalább a tartalmát olvassam el és valójában csak is emiatt olvastam el:
„Ez a regény a Kis ház a prérin és az X-man legkülönösebb, legédesebb keveréke. Egész végig csak mosolyogtam (kivéve azokat a helyeket, ahol sírtam). Készülj fel egy szívmelengető élményre.” – Stephenie Meyer, The Twilight Saga
Itt különösen kiemelném, hogy X-man szót, én pedig X-man mániás vagyok jó hogy egyből elkezdtem olvasni.
Nem azt kaptam amit vártam, de meglepődtem nem egy jelenetnél, mert én egész másképp képzeltem el a cselekmény fordulásait, de az írónő alkotott valami még jobbat, amire én nem is gondoltam volna. Persze voltak olyanok amelyeket sejtettem….

Valójában a könyvet inkább gyerekeknek, tiniknek ajánlanám, mert voltak olyan részek, ahol már azt mondtam, hogy na ezt már azért nem veszem be, pl. 10 éves gyerek nehogy már úgy viselkedjen, beszéljen, gondolkozzon, mint egy felnőtt, akkor is ha hiperszuper képessége van (és itt nem Conrad-ra gondolok), tehát emiatt van a félpont levonás, de más miatt tényleg nem tudok levonni.

A borítója nagyon illik a könyvhöz, nagyon tetszik.

Egy nagy vétket megemlítek. Nincs lefordítva folytatás. De miért???? Olyan szépen befejezte a történetet, simán el tudnám képzelni a folytatást, mert voltak kisebb célzások a folytatásra. De akkor kérem szépen miért nincs a második rész lefordítva? Miért fájdítják a szívem?

>!
csillagka P
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Pro és kontra rengeteg érvet fel tudok sorakoztatni. Egy óra van, és még itt vagyok, nem tudtam abba hagyni, kíváncsi voltam a végére. A szemeim rendesen be vannak dagadva, nem csak az intenzív olvasástól, hatott rám és nagyon mély szomorúsággal töltött el az elválás. Ez volt a pro.
Akkor jöjjön a kontra a fekete leves. Remélem nincs az USA-nak olyan elhagyott szeglete ahol a szélessávú internet korában egy kilenc éves lánynak ne lenne kötelező iskolába járnia. (ezt csak elírásnak veszem) egyébként Piper tökéletesen alkalmazkodott a világhoz ami a farmról elég nehéz lett volna (megint egy logikátlanság) és így tovább és így tovább.spoiler A végére nem egy mesét éreztem, hanem egy maszlagot ahol semmi nem került a helyére, könyörgöm olyan jó lehetett volna, ha legalább az alapszabályok pontosak. Így megmarad egyszer olvasható könyvnek, pedig nem sok kellett volna a csodához, csak egy kicsit több jellemábrázolás és odafigyelés. spoiler

>!
Sol
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

A lány, aki tud repülni komoly dolgokat tanít: ne hagyd elnyomni a tehetségedet, merd hallatni a hangod, élj a képességeiddel, ne szégyellj más lenni, mint a többiek. De miféle üzeneteket közvetít menet közben? „Leginkább saját maga iránt érzett dühöt, ami a legrosszabb, mert az egyetlen dolog, amit ez ellen az érzés ellen tehetsz, az az, hogy levezeted valaki máson.” Nem vagyok biztos benne, hogy ezt a gondolatot akarom elültetni egy gyerek fejében.

A karakteralkotásra haragszom: Dr. Hellion és Conrad karaktere tökéletesre sikerült, Piper a maga bugyuta naivitásával és falusi egyszerűségével együtt még szerethető, de a többiek?! Olyan, mintha az írónő csak egy-egy vonással akart volna létrehozni amolyan tessék-lássék szereplőket – csak hogy Pipernek legyenek „játszótársai”. Például azt mondta: „vadság”, és megalkotta Kimbert. Vagy így szólt: „vidámság”, és megszületett Bella. Nos, az ember nem ilyen egyszerű, a gyermek pedig még ennél is összetettebb.

Teljes értékelés: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/05/victoria-fores…

>!
Fleur_Rouge_Cerise
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Folytatást!! Folytatást!! Folytatást!!! Akarok! Most! Most!
Annyira tetszett. Ezt nem tudom jobban ragozni. Az eleje lassan indult be, de utána már nem bírtam letenni, annyira jó volt :)

(Amúgy ki nem tojja le Stephie Meyer véleményét? Miért kell minden VP-s könyvet vele reklámoztatni?? Miért?? MIÉRT??? Attól nem fogom jobban szeretni, mert ő is szerette…)

16 hozzászólás
>!
Lady_Hope I
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Három csillag, mert bőkezű vagyok, és mert itt ül mellettem a húgom aki szereti.
Ez nem VP könyv. Az írónő végig azt hitte hogy filmet ír azt meg nem lehet. Nem tudja visszaadni azt a hangulatot, amit a filmen átélsz egy könyvben!
Másrészt ez egy bugyuta mese. Hiába az X-men, meg szuper erő meg mittomén, akkor is, nagyon butára, kiforratlanra, és kifejezetten idegesítőre sikeredett.
A szereplők nem egy kilenc éveshez méltóan viselkednek.
Piper egy elbaltázott Anne Shirley, aki repül.
Nem jött be.

8 hozzászólás
>!
Szami81
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Eloszor is, nem vettem eszre az „ifjusagi” cimket, azt hittem ez egy YA vagy fantasy lesz merthogy Voros Pottyos konyv. De ez egy mesekonyv.
Masodszor, annyira untam az elso kb 70 oldalt, hogy majdnem lefejeltem az asztalt.
Aztan vegul beindult, es egy erdekes, cuki tortenet kerekedett belole.
De ismetlem, ez egy gyerekmese.

>!
Nita_Könyvgalaxis P
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Végre, végre, végre!
Egy ifjúsági regény, amely nem akar több lenni, mint ami. Tele van szívvel-lélekkel, bájos, izgalmas és szívszorító egyben. Van mondanivalója, olyan, amit tényleg bárki megszívlelhet. A farmon játszódó részeket imádtam, annyira bájos az egész!
Nincsenek benne se vámpírok, se (vér)farkasok, csak egy különleges kislány, aki keresi a helyét a világban. Engem megvett kilóra.

>!
bagie P
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Nem először olvasom és még mindig nagyon szeretem … mindig tini X-menként jár a fejemben :)
Egy csoda kislány Piper McCloud…aki ártatlanságával rendet rak a világban. Kelle(né)nek ilyen különlegesek akár most is :)

>!
Sylveris
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Mit tudj csinálni egy unalmas szünetben vagy lyukasórában? Hát olvass!
Aranyos kis mese, magával ragadott, a szereplők tetszettek, mellette gyorsan teltek a percek, remélem egyszer újra el tudom olvasni. Letehetetlen, és imádtam a borítót
Viszont! a végét lerázatlannak érzem, így egy könyvet sem lehet befejezni..

>!
petibácsi
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Ez egy csiszolatlan, néhol kiszámítható, néhol következetlen (bár leginkább tényleg aranyos) kis tanmese, ami amúgy tényleg párhuzamba állítható az X-mennel (a mutánsügyi törvények ott is épp ilyen gyerekesen mutatják meg, hogy ha különleges vagy, jönnek majd a többség érdekeiről magyarázó gazdag, gonosz bácsik, akik megpróbálnak jól elnyomni, elzárni, átformálni, mert a többség ugye fél a mástól, szokatlantól, természetfelettitől, stb. ).
Igazából nem is lenne ezzel semmi baj, ha kicsit jobban lenne megírva, és ha nem írták volna a hátuljára, hogy „14 év felett ajánljuk”, mert ebben a formában (többen írták már, és én is így látom) inkább a 11-13 éves korosztálynak ajánlható.

Így kicsit azt érzem, hogy a Száll a kakukk fészkére trendi, ifjúsági parafrázisát olvastam, ahol az ápoltak végül legyőzik a Főnénit, hogy a végén minden happy legyen.


Népszerű idézetek

>!
Nita_Könyvgalaxis P

– (…) Igazán jó dolog, ha van az embernek barátja. Ettől úgy érzi… – Piper gondolkodott egy darabig, keresve a legmegfelelőbb szót –, …kapcsolódik. Hogy van valaki, aki vigyáz rá, és van valaki, akire ő is vigyáz.

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barátság · Piper McCloud
7 hozzászólás
>!
premonitions

– Szerintem senkinek sem árt, ha álmokat és terveket sző magának. Mert ha nem teszi, akkor sohasem jut sehová.

65. oldal

>!
Ingryd

"Könnyű vagyok, mint a felhő, s szabad, mint a madár.
Része vagyok a kék égnek, s tudok repülni már."

26. oldal

1 hozzászólás
>!
Detti13

Szerintem senkinek sem árt, ha álmokat és terveket sző magának. Mert ha nem teszi, akkor sosem jut sehová.

65. oldal

>!
Nita_Könyvgalaxis P

Nem számít, ki mit kér, és hogy milyen kedves veled, van néhány dolog, amit meg kell őrizned magadból.

181. oldal

3 hozzászólás
>!
kinga_s

Az életben semmi fontosat nem tanulhatsz meg anélkül, hogy előbb ne követnél el néhány hibát!

254. oldal

>!
Kiki_chan

Piper elhatározta, hogy leugrik a tetőről. És ez nem hirtelen ötlet volt. Ez volt a terve – felmászni a tető gerincére, azon végigfutva felvenni a kellő sebességet, aztán elrugaszkodni.
És végül a legfontosabb: nem leesni.
Arra az esetre, hogy mi lesz, ha leesik, nem dolgozott ki különös tervet, mert ha leugrasz a háztetőről, és a fejeden landolsz, onnantól kezdve valójában semmiféle tervre nincs szükséged. Ezt még Piper is tudta.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Piper McCloud
>!
icetea

Létezik egy hely, valahol mélyen minden ember bensőjében, amely mindentől el van rejtve, és nagyon nehéz megtalálni. Ha a dolgok rosszra fordulnak, és az élet túlságosan nehéz lesz, megesik, hogy az ember elbujdosik erre a helyre, és soha többé nem tér vissza onnan.

249. oldal

>!
szangi P

Mama mindig azt mondja, hogy „ahol akarat van, ott mód is van”. Én biztosan akarom, tehát kell lennie valamilyen módnak, hogy véghez is vigyem.

>!
kinga_s

…némely dolgok egyszerűen túl bonyolultak ahhoz, hogy megkérdezzük őket.

290. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az elveszett hős
Lois Lowry: Az emlékek őre
Christopher Paolini: Örökség
Maggie Stiefvater: A hajsza
Kathryn Littlewood: Bliss – A varázslatos pékség titkai
Morgan Rice: A királyok sorsa
Soman Chainani: Az én váram
Tamora Pierce: Az álruhás lovag
Elizabeth Lenhard: A megdöbbentő eltűnés
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg