Mr. ​Darcy örök (Austen-rajongók 3.) 13 csillagozás

Victoria Connelly: Mr. Darcy örök

Victoria Connelly Jane Austen által ihletett trilógiájának harmadik regénye Sarah és Mia Castle története. A két testvér között nagyon szoros a kapcsolat, annak ellenére, hogy a kilenc év korkülönbség és nagyon más személyiségük akár el is választhatná őket egymástól. Alec Burrows viszont, akit devoni nyaralásuk alatt ismernek meg, próbára teszi a közöttük levő szoros köteléket.
Alecről sajnos csak idővel derül ki, hogy vajon Jane Austen főhősei közül inkább Willoughbyra hasonlít-e, aki veszélyes, és jobb lenne, ha távol tartanák magukat tőle, vagy Mr. Darcy, akinek szerelmét és odaadását elnyerni minden nő álma.
Mindenesetre Jane Austen és regényeinek szenvedélyes szeretete közös a nővérekben, így mindketten szeretnének hinni abban, hogy Mr. Darcy örök, és előbb vagy utóbb, de hozzájuk is elérkezik a megfelelő férfi.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Lazi, Szeged, 2019
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632674421 · Fordította: Gogolák Rita

Enciklopédia 7


Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

tinuviel89>!
Victoria Connelly: Mr. Darcy örök

Aranyos kis történet, de be kell vallanom Jane Austen vonzott hozzá. A cím megtévesztő, szó sincs itt Darcy-ról, inkább az Értelem és érzelem motívum erős benne. A kényszeresen kontrolláló „Elinor” és a szertelen „Marianne” modern változatairól olvashatunk.

turanett P>!
Victoria Connelly: Mr. Darcy örök

A három rész közül ez tetszett a legkevésbé. Az Értelem és érzelem nagy kedvencem Jane Austentől, ezért is vártam ezt a könyvet. Lehet, hogy nagyon voltak az elvárásaim, de nekem ez most nem tetszett. Amennyire szerettem Elinor és Marianne karakterét, itt nem tudtam megkedvelni Saraht és Miát. Annyira elképzelhetetlen az egész szituáció, amibe ők keveredtek Alec-kel. Számomra annyira valószínűtlen az egész. Viszont a Jane Austen rendezvényre szívesen elmennék Bath-be. Meg úgy egyébként is. Sajnálom, hogy vége úgy össze lett csapva, azért egy szép lezárást megérdemeltek volna a lányok.

Habók P>!
Victoria Connelly: Mr. Darcy örök

No, ez már egy majdnem Austen-átirat. Két testvér – nem Eleanor és Marianne, hanem Sarah és Mia – története, amely persze ikonikus helyszíneken, Barthban és a Barton villában játszódik. A történet maga eléggé hidegen hagyott – bár Mia egy kicsit idegesítőbb volt, mint Marianne – de a helyszínek, és az Austen-fesztivál eseményei nagyon szórakoztattak. (Szente kedvem támadt részt venni a következőn…)

Babó_Buca P>!
Victoria Connelly: Mr. Darcy örök

Először is szeretném leszögezni, hogy a sorozat kötetei különálló regényként is olvashatóak. Ugyan bizonyos ponton kapcsolódnak egymáshoz, és ezek a kapcsolódások szívmelengetők, de nem lényeges elemei a cselekménynek. Én például nagyon örültem nekik, de szerény személyem olvasta az előző két részt is.
A kezdeti szájhúzásom után magával ragadott. Ha mellőzné minden austeni elemét, akkor is megállná a történet a helyét. Ez csak egy pluszt adott hozzá.

https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2020/05/de-mi-tort…

1 hozzászólás
Eli>!
Victoria Connelly: Mr. Darcy örök

Már a témaválasztásért jár az öt csillag! :D De jó lenne egyszer eljutni egy Austen-fesztiválra Bathba! Nem volt annyira izgalmas történet, de azért a hétköznapi szereplőkbe-napokba elbújtatott Austenes-es jegyek, utalások élvezhetővé tették a könyvet. A végén hiányoltam, hogy a két testvér nem találkozott még egyszer a fesztiválon megtalált Mr. Darcyjukkal, és nem mutatták be őket egymásnak…:)

JoPiTi>!
Victoria Connelly: Mr. Darcy örök

Összességében nagy csalódás volt a könyv. Unalmas volt, a főszereplők nem igazán tudtak megfogni és maga a történet sem volt túl izgalmas. Néhol még kicsit zavarosnak is éreztem. Nem tudom, hogy a sorozatnak van-e több része, de nem vagyok benne biztos, hogy folytatni akarom-e.


Népszerű idézetek

Babó_Buca P>!

Volt valami egészen különleges abban, ha valaki ezeket a ruhákat viselte. Teljesen mássá alakulhatott át az ember. Olyan volt, mint egy pajzs a valóság ellen, és azt hihetted, hogy valaki teljesen más vagy, és ez nagyon magával ragadó érzés volt.

49. oldal

Babó_Buca P>!

Sarah gyakran gondolkodott azon, hogy úgy elmélkedik a regényszereplőkről, mintha elő személyek lettek volna, ugyanolyan erővel és szenvedéllyel belakva a világukat, mint kitalálójuk maga.

66. oldal

Babó_Buca P>!

– Szóval mi a titka? Miért lelkesednek így iránta az emberek még kétszáz év után is?
Sarah megállt egy időre.
– Nos, szerintem a történetek miatt. Először is. Csodálatosan szívmelengető és optimista történetek ezek a szerelemről és a megbocsátásról. A szereplők olyan elevenek, és még ma is felismerhetők közöttünk is, kezdve Elizabeth Bennet élénkségétől a szörnyen sznob Mr. Collinsig.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Bennet · Mr. Collins
Babó_Buca P>!

Amikor fiatalon olvassa az ember, akkor még a szerelmi szál, ami leginkább izgatja, sikerül nekik, vagy nem sikerül? De később más dolgok kerülnek a középpontba, például a humor, vagy a kapcsolatuk bonyolultsága. Ez egy egész világ, és el sem tudom mondani, hogy milyen boldogság elmenekülni abba a világba.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jane Austen-regény
Babó_Buca P>!

A regények olyan sokat mondhatnak nekünk az életéről. Nagy erejük van, és különböző módon gazdagíthatják az életünket. Nemcsak szórakoztatásra képesek, habár önmagában már az is elég lenne.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: regény
Babó_Buca P>!

– Olvasom a A klastrom titkát – szólalt meg Gabe.
– Már megvetted?
– E-bookon olvasom.
– Én azt nem szeretem. Egy könyvet a kezedben fogni. Hogy beleszagolhass, hogy fordítani tudj egyet a lapon.
– Igen, de egyetlen könyvesbolt sem volt nyitva olyan késő este.
Mia szipogott egyet.
– Hát én akkor sem támogatom.
– Pedig kellene. Minden bizonnyal jó dolog, ami egy könyvet elérhetőbbé tesz.
– De a könyv egy megfogható valami kell hogy legyen. A kezünkben kell tartani, majd nagy szeretettel felhelyezni a polcra, ahol láthatod, nem pedig kikapcsolni, mint egy érzéketlen számítógépet.
– Nos, én is szeretem a könyveket, de úgy gondolom, hogy van helye a világban az új technológiáknak is. Mindenesetre, ami mondani szerettem volna neked, hogy miközben olvastam, egyfolytában téged képzeltelek el, mint Catherine Morlandot.
– Catherine Morland? – kérdezte Mia iszonyattal. – Én? De ő olyan naiv és, szóval, nem túl intelligens.
– Nem arra az oldalára gondolok. – mondta gyorsan Gabe. – Én az életteliségére, az életszeretetére és a könyvek iránti szenvedélyére gondoltam. Ez az, ami rád emlékeztet.

201. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Morland
Babó_Buca P>!

– Ismersz olyan embert, akinek két bal lába van? Nos, nekem legalább hat van, és mind a te lábadra fog ráugrani, ha a parkettre kerülök.

204. oldal

Babó_Buca P>!

– Túlságosan fehér? – kérdezte Lloyd incselkedően. – Úgy érted, mint egy fehér hattyú? Vagy egy tökéletes nyári felhő? Vagy az első hóesés az évben?
Sarah elnevette magát.
– Hát, ha ilyen megvilágításba helyezed…
– A fehér a legkívánatosabb szín…
205. oldal

– Túlságosan fehér? – kérdezte Lloyd incselkedően. – Úgy érted, mint egy fehér hattyú? Vagy egy tökéletes nyári felhő? Vagy az első hóesés az évben?
Sarah elnevette magát.
– Hát, ha ilyen megvilágításba helyezed…
– A fehér a legkívánatosabb szín…

205. oldal

Babó_Buca P>!

– Nem szabad feladnod. Úgy értem, túlságosan fiatal vagy ahhoz, hogy valami öreg cinikussá válj, amellett oly sok módja van annak, hogy valaki biztos legyen abban, hogy a boldogsága nem a szerencsén múlik.
– Mint például?
– A régi jól bevált módszerrel, hogy valakit alaposan megismerünk. Úgy tűnik, mintha az emberek nem fordítanának elég időt erre mostanában. Mindenki olyan nagy sietségben van, és nem igazán veszi komolyan a házasságot. Úgy tűnik, hogy az esküvő már csak egy jó alkalom egy nagy partira, és senki sem gondol bele, hogy valójában mit jelent. Elválni pedig olyan könnyű.
– Egy régi vágású romantikus alakot sikerült itt tetten érnem?
– Ha ezt arra érted, hogy hiszek-e a házasság szentségében, akkor a válaszom igen.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házasság
Babó_Buca P>!

Sose add fel! Ha van egy álmod, nem számít, hogy mi az az álom, lehet az, hogy híres színésznő leszel, vagy az, hogy megnyitod a saját édességboltodat, sose hagyd abba az álmodozást, mert ha így teszel, az élet egy folytonos rémálommá válik.

262. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
J. A. Redmerski: A soha határa
Julie James: Az a gyanúm, szerelem
Lisa Kleypas: A kék szemű ördög
Mary Alice Monroe: Ház a parton
Cora Carmack: Színjáték
Kerstin Gier: Anyák maffiája
Kate Quinn: A császár szeretője