Hétvége ​Mr. Darcyval (Austen-rajongók 1.) 38 csillagozás

Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval

Katherine Roberts egyetemi oktatóként Jane Austen műveire szakosodott, és rá kellett jönnie, hogy az ideális férfi csak a Büszkeség és balítélet lapjain létezik. Az Austen-rajongó Robyn Love szerelmi élete szintén nem nevezhető tökéletesnek. Mindketten abban a reményben érkeznek a Jane Austen konferenciára, hogy kicsit félretehetik a gondjaikat. Ám úgy tűnik, egy Jane Austen-hétvége csak némi bonyodalommal és románccal teljes igazán…

Eredeti mű: Victoria Connelly: A Weekend with Mr. Darcy

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Lazi, Szeged, 2017
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632673585

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Boritek70 P
Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval

"…-nem találok szavakat!
-Miért? Mert vannak olyan könyvek, melyeket kizárólag szórakozás céljából olvasok?"
Ez a kiragadott idézet már a regény elején tudatja, hogy ez a mű nem akar több lenni szórakoztató és kikapcsoló olvasmánynál, de a sablonos helyzeteken, az előre tudható fordulatokon kívül adott egy kis pluszt: csomó új információt Jane Austenról, amelyeknek biztosan más forrásból is utána lehetne nézni, de így sokkal szórakoztatóbb. Teljes élvezetéhez Jane Austen művek előzetes olvasása szükséges. :)

>!
Lazi, Szeged, 2017
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632673585
>!
Titina
Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval

Bájos, kedves, könnyed, humoros történet. Kellemes hétvégi kikapcsolódás. Szerettem a szereplőket és azt is, hogy minden Jane Austen körül forog. Sőt ezt imádtam a legjobban, szerintem, ha élne akkor Jane is imádná! (Csak csendben megjegyzem, hogy kedvenceim egyértelműen a tyúkok voltak :D )
Szívesen vennék részt én is egy hasonló konferencián vagy eseményen, bár olvasás közben picit úgy éreztem, hogy én is ott vagyok velük.
Remélem a kiadó a sorozat többi részét is kiadja, mert örömmel olvasnám!

>!
tinuviel89
Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval

Nem vártam túl sokat ettől a könyvtől, és nem is kaptam. Olvastam már az írónőtől. A négy csillag mégis azért jár mert nekem is volt egy elég masszív Jane Austen-korszakom. Ezt a könyvet olvasva rájöttem, hogy ezért ekkora rajongó már nem vagyok. Abban az időben főleg adaptációkra vadásztam, és elég teljes gyűjteményem van. De sosem hordtam magammal folyton egy kötetet, és eszembe se jutott a műveit többször megvenni. A könyvet olvasva rájöttem, hogy szívesen megnézném a látnivalókat. Kedves könnyed történet, jó kikapcsolódás, de nem több.

>!
Saille P
Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval

Varázslatos romantikus sztori, amely különösen az írósággal kacérkodó, könyvmoly és Jane Austen-rajongók igényeit elégíti ki. Fantasztikus a kastély ahol a Jane Austen konferenciát tartják (én is szívesen elmennék egy ilyenre és szerintem az egyik barátnőm is), rózsák, kertek, lovarda és egyéb nyalánkságok teszik felejthetetlenné az itt töltött rövidke időt. Azt kicsit sajnáltam, hogy Katherine lovagjának személyére már az elején fény derült, szerintem viccesebb lett volna, ha mi is csak Katherine-nel együtt jövünk rá, ki is ő valójában. Érdekes volt, hogy nemcsak egy pár jön össze ebben a mesés környezetben, és az ő útjukat is követhetjük. És persze a helyszín itt is győzedelmeskedik: van aki mindent felad azért, hogy ilyen környezetben élhessen. :)

1 hozzászólás
>!
kritta
Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval

A borító alapján ígéretes volt, de, ami a borítón belül fogadott már közel sem győzött meg.

Ezt a könyvet leginkább a témája miatt – ami általában mindig nyerő nálam – választottam. Jane Austen, könyvek, szerelem, tematikus hétvége egy gyönyörű környezetben, szóval minden adott volt egy remek kikapcsolódáshoz. Nálam ritka az a helyzet, amikor Jane Austen-nel – akár adaptációjával – melléfogok, mert általában mindig van legalább egy olyan része a történeteknek, ami nagyon Austen-es, de ennél a regénynél nem volt.
Ráadásul, ha jól láttam ez az Austen-rajongók I. része, tehát még várható az írónőtől a témában írás, de érdeklődve várom, hogy csak az első rész sikerült ilyen nyögve nyelős chick lit-ként, vagy a sorozat többi darabja is hasonló sorsra jut-e. Közben meglestem már 6., ismétlem 6. része is kijött a sorozatnak angolul! Döbbenet! Ezek szerint a külföldi könyvkiadás sokat kibír, itthon nem tudom folytatja-e a kiadó ezt a sorozatot, mindenesetre kíváncsian várom, hogy az eladások alapján itthon is jön-e A sorozat második része a Dreaming of Mr. Darcy, ami a Meggyőző érvek adaptációja, teljesen új szereplőkkel. Ujjak csuriban, hátha jobb lesz!
Leszögezném, hogy szeretem a chick lit könyveket, nincs velük semmi bajom, sőt egy, a kategóriában jól megírt történetért képes vagyok órákig is olvasgatni, annak érdekében, hogy megtudjam mi történik a szereplőkkel. Tehát nem magával a műfajjal van bajom, hanem kizárólag ezzel a regénnyel, amely bárgyú szereplőket, fordulatmentes, lassan csordogáló, szinte mondanivalóval, értelemmel sem bíró történetet takar. Nagyon sajnáltam, hogy valami ennyire unalmasra sikeredett, aminek a témáját tekintve sokat ígérő volt.
Összességében az író sajnos nem tudott felnőni egy ilyen témához, sablonos, unalmas és idegesítő szereplők jellemezték. A történet pedig a rögtön felejtős kategória, ráadásul minden Austen bájt nélkülözve.

Ui: Már olvasom Jane Austen-től az Emmát, elárulom, muszáj volt javítani egy ilyen melléfogás után valami eredetivel.

>!
Judit91
Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval

Bájos, kedves, szerethető történet. Nem vártam sokat a könyvtől és mindent megkaptam, amire vágytam: könnyed kikapcsolódást.
A szereplők szerethetőek voltak, a történet klisés, de érdekes.
Igazi Jane Austen rajongóként szerettem, hogy minden körülötte forgott. De sosem ért el a rajongásom ilyen mértéket, hogy folyton magamnál hordjam az egyik könyvét, vagy hogy többször is megvegyem a műveit.

>!
Meskaa
Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval

Huh, ez szörnyű volt. :( És én sajnálom a legjobban, hogy rosszat kell mondanom egy Jane Austen-hez kapcsolódó könyvről.
Utáltam az írónő stílusát, a karaktereket, a tetteiket, a motivációjukat és úgy az egészet együtt véve. Szenvedős volt, egyáltalán nem izgalmas, sablonos és kiszámítható.
Lehet, hogy épp azért vártam tőle sokkal többet, mert Austenhoz kapcsolódik, de akkora csalódás volt, hogy szabályosan fáj. Ezek után biztos, hogy elolvasom megint a Büszkeség és balítéletet, mert kell egy szuper élmény, hogy elmossa ennek az emlékét is.

>!
byBB P
Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval

Felemelő érzés volt olvasni Connelly regényét!!!
Nincs abban semmi rossz, ha az olvasni szerető ember – kedvenceit tekintve – akár igazi „elvetemült” rajongó!
Mert kinek is tudnánk elmagyarázni, miért kell ugyanabból a regényből megszerezni minden létező kiadást vagy miért kell megnézni újra és újra és újra a regényekből készült filmadaptációkat? Az összeset!!!
Szívből remélem, hogy a valóságban is léteznek Katherinehez és Robynhoz hasonló Austen-mániás emberek és a rajongásnak ilyen mértékű megnyilvánulása nem csak papíralapon létezik. Nos, ha magamat veszem számításba…

>!
estimese24
Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval

Igazán kellemes olvasmány minden Austen rajongónak.
Egy Jane Austen konferencia gyönyörű helyszínen, múzeumlátogatással, kvízzel és egy jó kis bállal fűszerezve számomra is tökéletes hétvégi program lenne. Hol tudok rá befizetni?
Imádtam a valós dolgokról szóló beszélgetéseket, magam előtt láttam a szereplőket és simán hozzászóltam volna a témáikhoz. (Pl. Melyik szereplő lennél a regényekből? Melyik férfi szereplő a kedvencem? Melyik Mr. Darcy a kedvesebb számodra?)
Persze a romantika és a bonyodalom sem marad el ezek mellet, így nagyon élveztem az olvasást.

>!
turanett P
Victoria Connelly: Hétvége Mr. Darcyval

Nagyon aranyos történet. Mivel én is Jane Austen rajongó vagyok, műszáj volt elolvasnom. Nem is csalódtam benne. Kicsit talán a Büszkeség és balítélet karaktereit véltem felfedezni a szereplőkben. Kathetine Lizzy, Warwick Mr. Darcy, Robyn Jane és Dan pedig Mr. Bingley.
És talán az események is abban a sorrendben következtek, mint Jane Austen könyvében. Persze sok változtatással.


Népszerű idézetek

>!
Boritek70 P

Kevés olyan tökéletes dolog van a világon, mint Jane Austent olvasni egy gyönyörű angol vidéki birtokon.

2 hozzászólás
>!
Titina

– Én minden helyiségben tartok könyveket, még a fürdőszobában is – vallotta be Roberta.
– A fürdőben nem szabad könyvet tárolni! Nem tesz jót neki – ijedt meg Doris.
– De nekem jót tesz! Imádok kádban olvasni! Ez az egyetlen alkalom, amikor meztelenül lehetek Mr. Darcyval!

101. oldal

>!
Boritek70 P

Jane Austenre mindig lehetett számítani, hogy visszahozza az ember életkedvét. Ebben az ember lánya olyan nyugodtan bízhatott, akárcsak egy üveg jó borban, vagy egy doboz drága csokoládéban.

2 hozzászólás
>!
Boritek70 P

Ez a baj Austennel – túl sok lenyűgöző férfialakot teremtett.

>!
estimese24

– Mit szeretnél tudni?
– Hogy melyik Jane Austen regényhősre hasonlítasz a legjobban?
Warwick szája sarkában halvány mosoly jelent meg.
– Szerintem ezt nem nekem kéne megmondani.
– Hogy érted?
– Ez az egész nagyon szubjektív, nem? Úgyis minden férfi azt mondja, hogy ő Darcy, és minden nő, hogy ő Elizabeth.
Katherine felült, és maga köré tekerte a paplant.
– Nem hiszem.
– Rendben, akkor te ki vagy?
Katherine elgondolkodott.
– Lássuk csak. Okos vagyok, szellemes és jó barátnő. Szenvedélyesen imádok olvasni, és szeretek kirándulni.
– Elizabeth Bennet! Megmondtam! Minden nő azt hiszi, hogy ő Elizabeth Bennet!

168. oldal

>!
estimese24

– Miért van az, hogy minden Jane Austenről szóló beszélgetés előbb-utóbb Colin Firthnél és a testére tapadó vizes ingnél köt ki?

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Colin Firth
>!
coni11

Talán ezért is ilyen népszerűek Austen könyvei… A női főszereplők baklövései igen komolyak…Ezáltal valódi, tökéletlen, de bocsánatot érdemlő hősnőkké válnak, akiknek a történet folyamán kell érett gondolkodású felnőtté válniuk, és akikben az olvasók saját magukat fedezhetik fel. Ezért is szeretik őket annyira.

60. oldal

>!
Boritek70 P

Komolyan belegondolva minden férfi veszélyforrásnak számított, aki nem egy könyv két biztonságos borítója között bújt meg. Egyikben sem lehetett megbízni.

>!
estimese24

A délelőtti program, Mr. Darcy levetkőzik címmel, jó eséllyel az egyik legnépszerűbb alkalom volt a Purley Hall-beli konferencián.

68. oldal

>!
Boritek70 P

Ez az ember-a két lábon járó unalom! Maga Mr. Collins, csak a szórakoztató részek nélkül!


A sorozat következő kötete

Austen-rajongók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Páros, páratlan
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?
Laura Barnett: Variációk egy párra
Catherine Alliott: Én, a férjem és ő
Paige Toon: Daisy nyomában
Sophie Kinsella: A boltkóros esküvője
Milly Johnson: Yorkshire puding Klub
Jojo Moyes: Miután elvesztettelek
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown