Álmaim ​hőse, Mr. Darcy (Austen-rajongók 2.) 23 csillagozás

Victoria Connelly: Álmaim hőse, Mr. Darcy

Kay ​Ashton, a reménytelenül romantikus lélek, örökségéből a tengerparti Lyme Regis városkában nyit egy panziót. Hamarosan döbbenten szembesül vele, hogy egy teljes filmes stáb rendezkedik be nála, akik a Meggyőző érvek című Jane Austen regény legújabb feldolgozását forgatják. Kay el sem hiszi, hogy ilyen szerencse érte, különösen, mikor rájön, hogy a szívtipró színész, Oli Wade Owen is nála száll meg.
Közben Gemma Reilly, a női főszereplő folyamatosan szorong, hogy nem elég jó színésznő, hiába kapott egy ígéretes lehetőséget. Megértő fülekre talál a visszahúzódó Adam Craig, a producer személyében, akitől legalább annyira idegen a filmvilág, mint Gemmától. Kay meg van győződve róla, hogy Gemmát és Adamet egymásnak teremtették és azon van, hogy összeboronálja őket.
Aztán amikor Oli hírhedt sármjával Kayt veszi célba, úgy tűnik, Kay is megtalálta a saját lovagját. De vajon léteznek hősök a való életben is?
A szerző a Hétvége Mr. Darcyval után egy újabb csillogó,… (tovább)

>!
Lazi, Szeged, 2018
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632673882

Enciklopédia 8


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Habók P>!
Victoria Connelly: Álmaim hőse, Mr. Darcy

A három közül ez a leggyengébb – de még ez is olvasható. Kay nekem sok volt (még Agatha Raisinen is túltesz az azonnali szerelemben, pedig azt hittem, ő a csúcs), de a többi szereplővel azért nem volt baj. Igazából csak egy tetszett, Beth, ő szinte teljesen Mary Elliott, rajta jót szórakoztam. Viszont szívesen olvastam Lyme-ról és a forgatásról. Elég sok Austen-idézet volt benne, de azokat inkább a könyvekben olvasom. (Kedvem lett hozzá.)

Titina>!
Victoria Connelly: Álmaim hőse, Mr. Darcy

Elődjéhez híven ez is egy könnyed hétvégi kikapcsolódás, és ahogy a könyvben is írják itt-ott hasonlít egy Shakespear komédiához. Kay álmodozó természete eléggé hasonlít, az enyémhez, szóval nem volt vele nehéz azonosulni, de azért volt az a pont, amikor már picit sok volt számomra. Craig nagyit nagyon bírtam, meg azt is, hogy ennyire imádja a színeket! A szereplők többsége kedvelhető és Jane Austen könyveit és azok szereplőit is rengetegszer emlegetik. Összeségében könnyed és kellemes volt.

turanett P>!
Victoria Connelly: Álmaim hőse, Mr. Darcy

Egy kicsit csalódott vagyok. Az első részt nagyon szerettem, de ez annyira nem tetszett. Kay nekem már túl szentimentális volt és túlontúl álmodozó. Szeretem Jane Austen világát. Egy kicsit kaptam is belőle,de nem annyit mint az előző részben. Kay sokszor idegesített. Folyton össze akarta boronálni Adamet és Gemmát. Csak éppen nem látta a fától az erdőt. Saját dolgában sem. Persze aztán minden sínre került, de ez a könyv nem igazán győzött meg. :(

Sz_Léda_22>!
Victoria Connelly: Álmaim hőse, Mr. Darcy

Az lett amire számítottam, egy kis romantikus olvasmány, pár csavarral. Viszont kedvet kaptam Austinhoz, annyi szó volt róla. Craig nagyi annyira cuki a könyvbe, totál maga elé tudja képzelni az olvasó az őt körülvevő házat, kívül-belül. Egy kis ékszerdoboz lehet. Egy ilyen kis panziót Én is szívesen elvezetgetnék, de csakis ott azon a környéken. Kikapcsolódáshoz, nyaraláshoz ajánlott a könyv, egyes oldalakon jól szórakozik rajta az ember, főleg Kay naivságán. Volt, hogy hangosan felnevettem közbe.

>!
Lazi, Szeged, 2018
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632673882
Babó_Buca P>!
Victoria Connelly: Álmaim hőse, Mr. Darcy

Annyira vártam, hogy a Meggyőző érvek legyen a középpontban, hisz a Büszkeség és balítélet után az második nagy kedvencem. De nem így lett. Jó, jó, a film bizonyos jeleneteit leforgatták a híres gáton, ahol Luisa a mélybe vetve magát megsérül. Illetve a Sir Walter eszmefuttatásaira is sor került egy közeli kastélyban. Viszont ennyi volt, mi a szeretett regényhez fűződik. A regény inkább az Emmára hasonlított, hisz Kay igyekszik mások szerelmi életét befolyásolni úgy, hogy közben észre sem veszi, mekkorákat téved. A történetet három szemszögben játszódik, azonban a váltásokat nem jelölik. Zavaró volt, hogy az egyik bekezdésben még az egyik szereplő fejébe látunk bele, aztán a következőben meg már megy másikba.
Kedvenc szereplőm Craig nagyi, aki haláli egy figura. Nagyothall, kivéve ha pletyiről van szó. Óriási szíve van, amivel sikeresen felnevelte az unokáját, Adamot, egy olyan férfiúvá, aki nincsen eltorzulva. Az öreglány mindig képes volt meglepni, főleg ha a fizikai állóképességéről vagy az éleslátásáról volt szó. Rájöttem, hogy én ezeket a jótét, humoros mellékszereplőket nagyon csípem, így ők nálam mindig pluszponttal gazdagítják az olvasmányélményemet.

Bővebben: https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2020/04/lymei-limo…

JoPiTi>!
Victoria Connelly: Álmaim hőse, Mr. Darcy

Nagyjából azt kaptam, amit vártam, egy kedves kis szerelmi történetet. A történet alapvetően aranyos volt, a szereplők könnyen megszerethetőek. Bár Kay azért néha elég idegesítő, amikor Emma Woodhouse-t játszik, a másik két félt meg sem hallgatva próbálja összeboronálni. Ráadásul a saját szerelmi ügyében is eléggé bután, fejét homokba dugva viselkedik.Talán az egész történetben az, hogy egy pillanatnyi bepillantást nyertünk a filmfogatások világába. Azt viszont egyáltalán nem értem, a címben miért Mr. Darcy szerepel és miért nem Wentworth kapitány?

csigacica>!
Victoria Connelly: Álmaim hőse, Mr. Darcy

Tehát, azt hittem többször megüt a guta a főszereplő hölgytől. Tényleg vannak ilyen fellegekben járók? Tudom, persze hogy vannak, de jó hogy nem a közelemben. Az egész sztori nem volt valami jól kidolgozva, nekem hiányoztak jelenetek belőle.

librariangirl>!
Victoria Connelly: Álmaim hőse, Mr. Darcy

Akik szeretik Jane Austen világát, azoknak kihagyhatatlan ez a könyv, melyben főleg az Értelem és érzelem című Austen regény alakjai és történései jelennek meg, mai köntösben. Igazán magával ragadó, szórakoztató könyv.
A macskát és a nagymamát imádtam :) :D


Népszerű idézetek

Babó_Buca P>!

Ki akar szabályos dolgokat, mikor a rendetlenség is olyan szép tud lenni?

88. oldal

1 hozzászólás
Babó_Buca P>!

Hány meg hány unalmas délutánt vidított fel magának az irodában azzal, hogy elképzelte, Mr. Darcy hirtelen beállít? Elegánsan végigvonul a padlószőnyegen, el a recepciós mellett, szemét Kayre függesztve.
– „Hiába volt minden vívódásom” – mondaná, ott helyben szerelmet vallana neki, aztán a karjába kapná, és megkérné, hogy hagyja ott az íróasztalát és szökjön el vele Pemberleybe.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mr. Fitzwilliam Darcy · Pemberley
Babó_Buca P>!

Adam úgy érezte, sosem lesz képes megérteni a nőket. Vegyük csak a Jane Austen-könyveket, meg azt, mennyire odavoltak a nők a sznob, sértő modorú Mr. Darcyért! Rendben, a végén jófiú lesz, nagy ügy! De ki akarna abba a vékony szalmaszálba kapaszkodni, hogy hátha csak félreértett valakit? Adam mindig is úgy gondolta, ha nő lenne, ő olyan valakit akarna, mint Mr. Bingley, aki kedves, és nem bonyolítja feleslegesen a dolgokat. Aki olyan, amilyennek látszik. Nem szórakozik az emberrel.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charles Bingley · Mr. Fitzwilliam Darcy
Babó_Buca P>!

Természetesen félek a visszautasítástól. Ki ne félne? Jelenleg a festmények az enyémek, érted? És most még… tökéletesek, mert még senki nem állította az ellenkezőjét. De mi van, ha valaki megteszi? Mi van, ha valaki azt mondja, nem tetszenek neki, és hogy nem is jók?

188. oldal

Babó_Buca P>!

Kifelé menet elhaladtak egy nagy polc előtt, ami tele volt Enid Blyton kedvelt ifjúsági regényeivel.

189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Enid Blyton
Babó_Buca P>!

Jane Austen lányoknak való dolgokról írt, nem? Az a sok bál, meg a férfiak vagyonának kitárgyalása egész fejezetket tesz ki, ami nem igazán mozgatja meg egy fiú fantáziáját.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jane Austen
Babó_Buca P>!

Mi van, ha csalódást okoz neki? Mi van, ha nem hiszik el neki hogy ő Anne? Ez volt a legaggasztóbb egy híres regény feldolgozásakor. Az emberek nagyon jól ismerték a történetet, és mindenkinek megvolt a saját véleménye arról, hogyan kéne ábrázolni az adott szereplőt.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anne Elliot
Babó_Buca P>!

– Ilyen a színészek élete. Nem szabad túlságosan kötődni semmihez, mert az embernek hamarosan úgyis tovább kell lépnie.

78. oldal

Babó_Buca P>!

A sémák nem véletlenül alakulnak ki, bizonyos típusok azonnal felismerhetők.

85. oldal

Babó_Buca P>!

– Biztosan bátornak kellett hozzá lenned – vélte Kay. – Úgy értem, a festményeim most az enyémek. Ők az én kis világom, és bár majd meghalok, hogy kiadhassam őket, megrémít a gondolat, hogy el kell őket engednem.

90. oldal


A sorozat következő kötete

Austen-rajongók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját
Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Liliana Hart: Go-go girl és a halott örökös
J. A. Redmerski: A soha határa
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Mary Alice Monroe: Déli karácsony