War ​Storm (Red Queen 4.) 2 csillagozás

Victoria Aveyard: War Storm Victoria Aveyard: War Storm

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The ​#1 New York Times bestselling Red Queen series comes to a stunning conclusion in War Storm.

VICTORY COMES AT A PRICE.

Mare Barrow learned this all too well when Cal's betrayal nearly destroyed her. Now determined to protect her heart--and secure freedom for Reds and newbloods like her--Mare resolves to overthrow the kingdom of Norta once and for all . . . starting with the crown on Maven's head.

But no battle is won alone, and before the Reds may rise as one, Mare must side with the boy who broke her heart in order to defeat the boy who almost broke her. Cal's powerful Silver allies, alongside Mare and the Scarlet Guard, prove a formidable force. But Maven is driven by an obsession so deep, he will stop at nothing to have Mare as his own again, even if it means demolish everything--and everyone--in his path.

War is coming, and all Mare has fought for hangs in the balance. Will victory be enough to topple the Silver kingdoms? Or will the little… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Orion, London, 2019
662 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781409175995
>!
HarperCollins, London, 2018
662 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062422996
>!
HarperTeen, New York, 2018
672 oldal · ISBN: 0062423010

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Mare Barrow · Maven Calore


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

edanka87>!
Victoria Aveyard: War Storm

Végig olvasva a négy részt, kezd összeállni az egész történetnek az íve. Igaz, csak egy évet ölelnek fel az események, mégis, ez az idő elégnek bizonyult ahhoz, hogy a szereplők lényeges jellemváltozáson menjenek keresztül. Cal nehéz helyzetekbe kerül, többször válaszút előtt áll: bármelyiken indul is el, van nyerni- és veszítenivalója egyaránt. Egyensúlyoznia kell a régi „Silver”-világ és egy új között. És ebben az újban minden a feje tetejére áll: új szabályok, a „Red”-eket támogató intézkedések, kedvezmények, melyeket a szürkék nem néznek jó szemmel. Vagyis (fokozatosan, lépésről lépésre) átalakul a világuk, bár talán még mindig volna hova.
Nagyon bírtam Evangeline cinizmusát, és önkritikáját :) Azt viszont őszintén sajnálom, hogy a legjobb szándék mellett sem lehetett megmenteni Mavent. Nem tudom, hogy ha igazán akarta volna, tudott volna-e küzdeni az anyja hatása ellen.
Érzem a mögöttes mondanivalót is, hogy sokszor tudjuk, mi lenne a helyes (erkölcsileg, társadalmilag, emberileg…), mi lenne az a „nagyobb jó”, amiért cselekednünk kellene, mégsem tesszük meg. Mégis az ellenkező irányba indulunk tovább.
Mozgalmas, csatajelenetekben gazdag kötet, de néha sok volt, mert céltalannak láttam a rengeteg vérontást. Ármányok, politikai összefonódások tarkítják a történetet, talán több is volt benne a csavar, mint ami belefér. Nagyon alaposan bemutatja Archeon ostromát, mélyen belelátunk a katonai stratégiákba is. Mégis kicsit hiányérzetem van. Hiányzik belőle pl., hogy Mare hogyan találta meg Mavent a végén. Kicsit nyitva hagyta a végén annak a kérdését is, hogy mi fog történni a Lakeland királynőkkel.
Néhány többször ismételt gondolatnak továbbra sem kaptuk meg a magyarázatát, pl. amikor Jon azt mondja Mare-nek, hogy „you’ll rise, but rise alone”. Számomra nem derült ki, hova is emelkedik Mare, hiszen spoiler.
A térkép lehetne pontosabb: sok minden rajta van, amit meg sem említ a könyv, viszont több minden hiányzik, ami szerepel a könyvben.


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Red Queen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Holly Black: The Wicked King
Soman Chainani: The Last Ever After
Julie Kagawa: The Iron Queen
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Leia Stone: Fallen Academy: Year One
Leigh Bardugo: Siege and Storm