King’s ​Cage (Red Queen 3.) 3 csillagozás

Victoria Aveyard: King’s Cage Victoria Aveyard: King’s Cage Victoria Aveyard: King’s Cage

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

In this breathless third installment to Victoria Aveyard’s bestselling Red Queen series, allegiances are tested on every side. And when the Lightning Girl's spark is gone, who will light the way for the rebellion?

Mare Barrow is a prisoner, powerless without her lightning, tormented by her lethal mistakes. She lives at the mercy of a boy she once loved, a boy made of lies and betrayal. Now a king, Maven Calore continues weaving his dead mother's web in an attempt to maintain control over his country—and his prisoner.

As Mare bears the weight of Silent Stone in the palace, her once-ragtag band of newbloods and Reds continue organizing, training, and expanding. They prepare for war, no longer able to linger in the shadows. And Cal, the exiled prince with his own claim on Mare's heart, will stop at nothing to bring her back.

When blood turns on blood, and ability on ability, there may be no one left to put out the fire—leaving Norta as Mare knows it to burn all the way down.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2017
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062310699
>!
HarperCollins, London, 2017
448 oldal · ASIN: B01FQOJUDC

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Mare Barrow · VII. Tiberias Calore (Cal) · Maven Calore


Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
lafayette P
Victoria Aveyard: King’s Cage

Ismételten bajban vagyok az értékeléssel, mert a könyvet két részre lehet osztani: a fenomenális részre és a lagymatag részre.
Kezdjük a fenomenális résszel. A könyv első 60%-a tényleg zseniális volt! Már az előző két kötetben is úgy gondoltam, hogy bár megvannak a maga hibái a sztorinak, magában a történetben rengeteg potenciál van. Ebben az első 60%-ban úgy is éreztem, hogy VÉGRE sikerült kiaknázni a történetben rejlő lehetőségeket. Izgalmas fordulatok, mélyen kidolgozott karakterek, mindent, amit eddig hiányoltam, azt itt megkaptam. Imádtam Mavent, de tényleg és hál'istennek itt sokkal többet kaptunk belőle, mint az előző kötetben. Aztán ugrottunk a lagymatag részre..
Nem azt mondom, hogy bealudtam a könyvön, mert nyilván nem, de a könyv első feléhez képest olyan kis semmilyen volt. Viszont nagyon tetszett, ahogy az írónő tovább mélyítette a világfelépítést és a képességeket.
Amit viszont nem értek, hogy az írónő miért csak „idegesítő” lány karakterek szemszögéből ír. Ebben a könyvben már három szemszögből ismerjük meg a történéseket: Mare, Cameron és Evangeline szemszögéből. Mare és Evangeline még hagyján, de hogy én ezt a Cameront hogy utálom.. :D
A vége a könyvnek pedig megint kicsit kiszámítható volt számomra. Persze, még most is döcögős egy-két rész itt-ott, főleg Mare karakterére célzok. spoiler
Összességében vegyesek az érzéseim, az írónő nagyon jól indított, hogy utána elkövesse ugyanazokat a hibákat, amiket az első két részben is elkövetett.

.. és végül: #TeamMaven! :D

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
lafayette P

He’s terrified.
For a second, it makes me happy. Then I remember—monsters are most dangerous when they’re afraid.

Kapcsolódó szócikkek: Mare Barrow · Maven Calore
>!
lafayette P

„You think I enjoy seeing you like this?” he murmurs. “You think I want to keep you a prisoner?” Something hitches in his breath. “It’s the only way you’ll stay with me.”

Kapcsolódó szócikkek: Maven Calore
5 hozzászólás
>!
lafayette P

I dare any king to put me in a cage now.

Kapcsolódó szócikkek: Mare Barrow

A sorozat következő kötete

Red Queen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rae Carson: Crown of Embers
Roshani Chokshi: A Crown of Wishes
Stephanie Garber: Legendary (angol)
Renée Ahdieh: The Rose & the Dagger
Susan Dennard: Truthwitch
Arwen Elys Dayton: Seeker (angol)
Elise Kova: Fire Falling
Anna Banks: Nemesis
Maria V. Snyder: Magic Study
Colleen Houck: Tiger's Voyage