A ​király ketrece (Vörös királynő 3.) 186 csillagozás

Victoria Aveyard: A király ketrece

Mare Barrow fogságba esett, a villáma nélkül tehetetlen, és az elkövetett végzetes hibái gyötrik. Olyan fiútól függ az élete, akit egykor szeretett, és aki csupa hazugság és árulás. Maven Calore már királyként tovább szövi halott anyja hálóját, hogy megőrizze hatalmát az országa – és a foglya – fölött.
Amíg Mare a palotában raboskodik, az újvérűek és Vörösök csapata továbbra is szervezkedik, készül a háborúra. Nem maradhatnak többé az árnyékban. Calt, a száműzött herceget pedig semmi sem tántoríthatja el attól, hogy visszahozza Mare-t.
A Vörös királynő-sorozat harmadik részében a szövetségeket minden oldalon szakítópróbának vetik alá. Amikor a képességek és az ellenfelek összecsapnak, talán senki sem marad, aki eloltaná a tüzet – és Norta birodalmát az a veszély fenyegeti, hogy porig ég.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2017
556 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065425 · Fordította: Kleinheincz Csilla
>!
GABO, Budapest, 2017
556 oldal · ISBN: 9789634065647 · Fordította: Kleinheincz Csilla

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Mare Barrow · VII. Tiberias Calore (Cal) · Maven Calore · Diana Farley · Evangeline Samos · Kilorn Warren · Cameron Cole · Iris Cygnet · Ptolemus Samos


Kedvencelte 29

Most olvassa 14

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 181

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Victoria Aveyard: A király ketrece

Nemrég fejeztem be a könyvet és kicsit még mindig le vagyok sokkolva, de persze mindenképpen jó értelemben.
Victoria Aveyard regényének első része annyira megfogott anno, hogy a Vörös királynő a 2015-ös évem egyik legmeghatározóbb olvasási élménye volt.
Most pedig:
Régi barátokból lesznek halálos ellenségek és lesznek olyan Ezüstök is, akik Mare oldalára állnak, holott előtte még az életére törtek. Csupán csak egyetlen egy dolog a biztos: Senkiben sem lehet megbízni. Bárki ellened fordulhat, bárki elárulhat, bárki okozhatja a halálodat.
Mare-nek szembe kell néznie a Maven által iránta táplált megszállott, pusztító szerelemmel, Cal herceg valódi, gyengéd érzelmeivel és nem mellesleg pedig önmagával, akiből az évek során egy mindenre elszánt, gyilkos szörnyeteg lett. A szereplőknek választaniuk kell a kötelességtudat és a szeretet között. A szív és az ész súgta lehetőségek között. A végén pedig vagy a világ pusztul el vagy ők…
Bevallom őszintén, hogy elég lassan haladtam a könyvvel, mert némely fejezet az én ízlésemnek kicsit túl volt írva. Ám ettől hajlandó vagyok eltekinteni és akkor csak az marad, hogy Victoria Aveyard egy nagyszerű harmadik részt tett le elénk. Minden fejezetben történik valami megdöbbentő, valami érdekfeszítő, valami olyan, ami miatt rögtön folytatni kell. A sorozat még mindig véres, tele halállal és gyilkosságokkal. Három szálon követhetjük nyomon az eseményeket. A mesélőink: Mare, Cameron és Evangeline.
Itt pedig ki is térnék rögtön a Samos lányra, aki a legkedvencebb szereplőm lett és aki a legtöbbet fejlődött, változott. Akik olvasták az előző részeket azok tudják, hogy Evangeline-t egyszerűen csak utálni lehet, mert kegyetlen, szadista és barbár, de ebben a részben végre jobban megismerhettük és kiderült, hogy milyen ember is ő valójában. Fény derült a motivációjára, a múltjára, láthattuk a családja körében, megismerhettük a szerelmét és ezzel együtt őt magát is. TEAM EVANGELINE, de halál komolyan mondom! :) A karakterfejlődése lenyűgöző és ha ő nem lett volna, ez a könyv sem lenne ilyen jó. Mare-t, Cal-t és Maven-t még mindig nem tudom sem szeretni, sem sajnálni. Hiába ők a főszereplők, számomra képtelenség azonosulni velük. Nem megy. Sajnálom. Lehet, hogy erre idő közben az írónő is rájött, ezért tett ilyen nagy lépést Evangeline karaktere felé. Az biztos, hogy nálam ez szál mentette meg az egész könyvet.

Bővebben a blogomon:
http://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/09/konyvkritika-…

Kawaii_vIVIv>!
Victoria Aveyard: A király ketrece

Nem kérdés, kedvenc lett ez a sorozat, viszont nagyon haragszom az írónőre. :/ A befejezés csapnivalóan rossz lett! Ennyi hűhó a „semmiért”? Kár érte :(
Maven ….téged továbbra sem tudlak utálni, pedig megérdemelnéd, viszont rohadtul sajnálom, hogy Elara spoiler
Cal ebben a részben se okozott csalódást, persze nem pozitív értelemben. Viszont amit nagyon sajnálok, az az, hogy Farley spoiler
Senki sem tökéletes, mindenki hoz döntéseket, valaki képes változni, valaki pedig soha a büdös életben nem fog.
Beszippantott a történet és egész biztosan újra fogom olvasni, mert a világ és a szereplők a maguk defektes módjain megvettek engem kilóra. :)

ViveEe P>!
Victoria Aveyard: A király ketrece

De jó volt! Szerencsére csak egy nagyon csúnya botlás volt az a második rész..
Bár itt is azért rendesen találni kivetnivalót, de legalább annyira élveztem olvasni, mint anno az első részt.
Jaj, drága Mare… Mondtam neked az előző rész kapcsán, hogy nincs az az Isten, hogy én újra megszeresselek. Állom a szavam.
Viszont nagyon érdekesnek találtam a raboskodós részeit. És az egy kicsit beteges oldalam folyton azt várta mikor találnak Mavennel egymásra. Szerintem tényleg összeillenek.
Na de jó főhősnőhöz méltóan rájön, hogy mekkora tapló, és moderálja magát.
Na de nem sokáig! Istenem, Cameron megint ott volt a szeren, amikor kellett! Pár óra kellett, hogy megint felsőbbrendűsködj. Új rekord! Valami ilyesmit mond. :D És megint tökéletesen igaza volt. Fel is ment bennem a pumpa, de szerencsére az írónő hamar rendbehozta ezt a dolgot.
És a táborba kerülés után kezdődött csak az igazi móka! Nagyon élveztem, a gyakorlatokat, az okítást, Cal és Mare gyakorló harca maga volt a csúcs! És a végén lévő összecsapás sem okozott csalódást. :)
Evangeline pedig kifejezetten jó, hogy így is bekerült a történetbe.
Amit sajnálok, hogy Cal szemszögéből nem ismerek meg semmit, és még Maven fejébe is szívesen belenéznék.
A „szerelem” rettenetesen van megírva, de azért jó, hogy van, kár, hogy nehéz elhinni, hogy igaz.
Mare nem mondanám, hogy sokat gondol Calra a fogság alatt, és akkor sem arra, mennyire szeretne a karjaiban lenni. A kémia meg még egy csikóhal és köztem is több, mint ezek között..
Nagyon örülök, hogy visszahozta magát a sorozat, nagyon várom az utolsó részt. Remélem az is jó lesz. Pláne ennek a vége után..

2 hozzászólás
perpetua P>!
Victoria Aveyard: A király ketrece

Még mindig nem tartunk ott, mint a Vörös királynő olvasásakor, de ez jobban tetszett, mint az Üvegkard. És tudom, nem meglepő a dolog, de annyira tetszett, hogy a cím tökéletes tükrözte a történetet. :)
Mare társaiért cserébe önként lett Maven fogja, így beleláthattunk a mostani király helyzetébe is. Kíváncsi voltam, hogy Elara halála után mi lesz vele, mert tudtuk, hogy eddig anyja bábja volt, de most már nincs, hogy befolyásolja minden cselekedetét. Reméltem, hogy így talán a helyes útra térhet, de sajnos ez még messze van. ragaszkodik a trónhoz és továbbra is harcol testvére ellen, hogy megtartsa azt. Teljesen paranoiás, senkiben sem bízik, de beteges módon ragaszkodik Mare jelenlétéhez. Nehéz megmondani pontosan mit érez, lehetetlen kiismerni az észjárását. Így, hogy lesz még egy könyv, én teljes erőbedobással szurkolok annak, hogy valahogy észhez térjen, mert szerettem azt a fiút, akit még néha Mare is meglát benne, akit az első részben ismertünk meg és az a fiú megérdemelné a nyugodt, boldog életet.
Mare mellett most más nézőpontokat is kaptunk, és személyeik megleptek. Cameron-t még nem is igazán értem, hogy miért lett mesélő, de ebből arra merek következtetni, hogy nagyobb szerepe lesz még neki a történetben, mint eddig hihettük. A másik nézőpontnak, viszont nagyon örültem. Evangelina Mare örök ellensége, de ő is képes volt most meglepni. Jobban megismerve a helyzetét, kicsit jobban meg is értem őt. Sose lesz kedvencem, de emberibb lett ezáltal számomra is.
Újabb újvérűeket is megismertünk, még több képességgel, ezért szeretem legjobban ezt a sorozatot és az ebből adódó izgalmas csatajelenetek miatt. Annyira szeretném már ezt a filmvásznon is látni. *-* A végső ütközet megint mindent vitt, az volt a történet koronája. Bár az után jött még a fekete leves, az igazi lezárás, ahol már megint elbizonytalanodtam, hogy mi lesz még kedvenc párosom sorsa. Vajon eljutnak-e a számomra olyan nagyon várt boldogságukhoz?

2 hozzászólás
Szücsi>!
Victoria Aveyard: A király ketrece

Ez jobb volt mint a 2.rész de az első szinvonalát ez sem közelítette meg. A közepéig amig Mare raboskodott eleg unalmas es vontatott volt nekem a konyv. De miutan kiszabadult szepen felpörgött a történet. A vege igen érdekes lett ugyhogy el fogom olvasni a befejezést is.

Levandra>!
Victoria Aveyard: A király ketrece

Miközben olvastam, azt gondoltam, ezt a sorozatot két kötetbe elég lett volna belesűríteni, erre szembejött velem a hír még ezen a héten, itt a negyedik kötet! Hajjaj. Már ezt is nehezen bírtam, az utolsó negyed miatt le is akartam tenni. Nincs túl nagy baj, jók a jelenetek, élnek a párbeszédek, minden jó… de nagyon lassú tempójú a történet. Vontatott és nagyrészt nincs is cselekmény. Unalmas. A végén a csatákat átlapoztam, töltelék-érzést adtak, legyen ilyen is benne! A nagy fordulatra húztam a számat, és mivel a 4. kötet szerves részét képezi, nem igazán lesz vonzó számomra. A sztori ugyanazokat a köröket futja egyszer feketén, máskor fehéren. Húzzunk le róla még néhány bőrt kategória. Sajnálom, hogy ez a sorozat is egyre gyengébb lett. Pedig nagyon szerettem az első könyvet.

Sylveris>!
Victoria Aveyard: A király ketrece

Jó, tegyünk úgy, mintha az előző kötet és ez nem létezne. Túlnyúlt mindenen, hatalmas katyvasz-massza. Végtelenül untatott, a szereplők pedig végtelenül idegesitettek. Az első felében nem történik semmi, aztán mielőtt tényleg beindulna, megint lapos lesz az egész.
Ez a sorozat nem nekem való, kár érte, pedig annyira jól indult.

Edina_Varga>!
Victoria Aveyard: A király ketrece

Nem nagyon tudok mit írni erről a részéről a történetnek. Sok volt. Rettentően sok, néhol borzalmasan unalmas. Ennyi rosszindulatot, ennyi ármányt még egy háborúban is nehéz elviselni, vagy épp elolvasni. Ráadásul még mindig nem tudom a köztes emberek célját. Marenek, mint újvérűnek, illetve Volonak, mint gyöpös Ezüstnek tiszta és világos a szándéka. De Cal? Davidson? Az ezredes? Nekem nem egyértelműek ők. A vége sem tetszett. Nagy csalódás volt Cal…

Hencsulátor P>!
Victoria Aveyard: A király ketrece

Mérföldekkel előzi az előző részt, de az elsőt még mindig nem sikerül lepipálni.
Kedvelem Mare karakterét és annak ellenére, hogy eléggé vontatott volt végigolvasni a raboskodását, mégis be tudott szippantani az egésznek a hangulata.
Na meg akármennyire utálom Mavent, spoiler
Viszont Cameron szemszögét annyira nem szerettem.
Calt imádom!! spoiler
Gyilkos lett a befejezés!!!!! Ja, de még van egy rész a sorozatból… csak én azt hittem, hogy nem :D

Ananiila>!
Victoria Aveyard: A király ketrece

Ha egy disztópián/fantasyn rajta van az ifjúsági jelző és a főszereplő lány, akkor az elvárásaim sem olyan magasak.
Sajnos a legtöbb könyv még így sem tudja a küszöbömet átugrani.
Ez a sorozat nem tartozik a rosszak közé, simán elvagyok vele, de továbbra is az a véleményem, ha valakinek nincs mondanivalója az ne írjon sorozatot!
A használható alapanyag ebben a 3 részben kb. 500 oldal, tehát egyetlen könyvben simán meg lehetett volna írni az eddigieket. És akkor még nincs is vége!
Két új szemszöget is kaptunk ebben a részben az újvérű Cameron és az ezüst Evangeline személyében.
A probléma csak az, hogy nem sikerült nekik saját személyiséget adni, pont olyanok lettek, mint Mare.
Mare, aki továbbra is idegesítő.
Annyira jó az alapsztori, az ezüstök-vörösek és az újvérűek konfliktusával. Az x-man-es képességekkel hatalmas a lehetőség. Kár, hogy nem tökösebb az író.


Népszerű idézetek

Masni3>!

– Amikor érkezel, imádkozol, hogy távozhass. Amikor távozol, imádkozol, hogy sosem kelljen visszatérned.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Diana Farley
Masni3>!

Retteg.
Egy pillanatra ez boldoggá tesz. Aztán eszembe jut: a szörnyetegek még veszedelmesebbek, amikor félnek.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mare Barrow
RRoxana>!

Soha ne kételkedj abban, hogy értékes és erős vagy, és megérdemelsz minden lehetőséget a világon, hogy az álmaidat megvalósítsd.

szaniko62>!

Micsoda látványt nyújthatunk! Evangeline ezüstben, én vörösben, köztünk pedig a fekete király.

93. oldal

RRoxana>!

Vicces, korábban azt hittem, a lefgjobban attól félek, hogy egyedül maradok. Most a lehető legtávolabb állok az egyedülléttől, mégsem rettegtem még ennyire.

23. oldal

Sylveris>!

A fájdalom megerősit. A szeretet csak gyengévé tesz.

Masni3>!

Amikor engedi, Fölemelkedem.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Mare Barrow

A sorozat következő kötete

Vörös királynő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Erika Johansen: Tear végzete
Stephanie Garber: Legendary
Alwyn Hamilton: A vég hősnője
Renée Ahdieh: Rózsa & tőr
Sara Raasch: Hó mint hamu
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Kristen Ciccarelli: A hatalom tőre
Veronica Roth: Árnyak és jelek