A ​király ketrece (Vörös királynő 3.) 7 csillagozás

Victoria Aveyard: A király ketrece

Mare Barrow fogságba esett, a villáma nélkül tehetetlen, és az elkövetett végzetes hibái gyötrik. Olyan fiútól függ az élete, akit egykor szeretett, és aki csupa hazugság és árulás. Maven Calore már királyként tovább szövi halott anyja hálóját, hogy megőrizze hatalmát az országa – és a foglya – fölött.
Amíg Mare a palotában raboskodik, az újvérűek és Vörösök csapata továbbra is szervezkedik, készül a háborúra. Nem maradhatnak többé az árnyékban. Calt, a száműzött herceget pedig semmi sem tántoríthatja el attól, hogy visszahozza Mare-t.
A Vörös királynő-sorozat harmadik részében a szövetségeket minden oldalon szakítópróbának vetik alá. Amikor a képességek és az ellenfelek összecsapnak, talán senki sem marad, aki eloltaná a tüzet – és Norta birodalmát az a veszély fenyegeti, hogy porig ég.

Eredeti mű: Victoria Aveyard: King’s Cage

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
GABO, Budapest, 2017
556 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065425 · Fordította: Kleinheincz Csilla

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Mare Barrow · Diana Farley · Evangeline Samos

Helyszínek népszerűség szerint

Fehértűz palota


Kedvencelte 1

Most olvassa 11

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Victoria Aveyard: A király ketrece

Nemrég fejeztem be a könyvet és kicsit még mindig le vagyok sokkolva, de persze mindenképpen jó értelemben.
Victoria Aveyard regényének első része annyira megfogott anno, hogy a Vörös királynő a 2015-ös évem egyik legmeghatározóbb olvasási élménye volt.
Most pedig:
Régi barátokból lesznek halálos ellenségek és lesznek olyan Ezüstök is, akik Mare oldalára állnak, holott előtte még az életére törtek. Csupán csak egyetlen egy dolog a biztos: Senkiben sem lehet megbízni. Bárki ellened fordulhat, bárki elárulhat, bárki okozhatja a halálodat.
Mare-nek szembe kell néznie a Maven által iránta táplált megszállott, pusztító szerelemmel, Cal herceg valódi, gyengéd érzelmeivel és nem mellesleg pedig önmagával, akiből az évek során egy mindenre elszánt, gyilkos szörnyeteg lett. A szereplőknek választaniuk kell a kötelességtudat és a szeretet között. A szív és az ész súgta lehetőségek között. A végén pedig vagy a világ pusztul el vagy ők…
Bevallom őszintén, hogy elég lassan haladtam a könyvvel, mert némely fejezet az én ízlésemnek kicsit túl volt írva. Ám ettől hajlandó vagyok eltekinteni és akkor csak az marad, hogy Victoria Aveyard egy nagyszerű harmadik részt tett le elénk. Minden fejezetben történik valami megdöbbentő, valami érdekfeszítő, valami olyan, ami miatt rögtön folytatni kell. A sorozat még mindig véres, tele halállal és gyilkosságokkal. Három szálon követhetjük nyomon az eseményeket. A mesélőink: Mare, Cameron és Evangeline.
Itt pedig ki is térnék rögtön a Samos lányra, aki a legkedvencebb szereplőm lett és aki a legtöbbet fejlődött, változott. Akik olvasták az előző részeket azok tudják, hogy Evangeline-t egyszerűen csak utálni lehet, mert kegyetlen, szadista és barbár, de ebben a részben végre jobban megismerhettük és kiderült, hogy milyen ember is ő valójában. Fény derült a motivációjára, a múltjára, láthattuk a családja körében, megismerhettük a szerelmét és ezzel együtt őt magát is. TEAM EVANGELINE, de halál komolyan mondom! :) A karakterfejlődése lenyűgöző és ha ő nem lett volna, ez a könyv sem lenne ilyen jó. Mare-t, Cal-t és Maven-t még mindig nem tudom sem szeretni, sem sajnálni. Hiába ők a főszereplők, számomra képtelenség azonosulni velük. Nem megy. Sajnálom. Lehet, hogy erre idő közben az írónő is rájött, ezért tett ilyen nagy lépést Evangeline karaktere felé. Az biztos, hogy nálam ez szál mentette meg az egész könyvet.

Bővebben a blogomon:
http://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/09/konyvkritika-…

>!
Henrietta_Mester P
Victoria Aveyard: A király ketrece

MI AFRANC VOLT EZ???
Annyira vártam már ezt a folytatást. És annyira nem tudom eldönteni, hogy most mit is érzek? Nekem tényleg bejön ez az X-man stílusú állandó harc. Na de ez?? Mi volt?
Az első háromszáz oldal totális depresszió és önsajnálat. spoiler
Mindenki a másikra mutogat, hogy az ő hibája minden nem az enyém. Semmi eredeti megmozdulás nincs benne.
Komolyan elgondolkoztam azon, hogy Maven az egyedüli zseni ebben a könyvben, és talán őt kellene megtenni kedvencnek. Mindenki elárul mindenkit, ami persze nem feltétlenül rossz, mert így legalább van min izgulni.
Az utolsó 250 oldal már teljesen más tészta. Felpörögnek az események. Meglepő fordulatok vannak benne. Terveznek, harcolnak ami nagyon bejött. Mare és mindenki más is elfelejti az önsajnálatot, mihelyst komolyra fordulnak a dolgok. Cal pedig végig ott volt, tervezgetett, információt gyűjtött. Nagyon sajnálom, hogy nem láthattuk a tevékenységét végig. Bár akkor lelőtték volna a nagy befejezést.
A legnagyobb meglepetés számomra Evangeline. Belevaló csaj, és ez tetszett is az első résztől kezdve, de, hogy ennyire nem mer kiállni magáért ezt nem gondoltam volna. Na és, hogy pont abba szerelmes akibe. Ezen tényleg meglepődtem.
A vége pedig… Nem is tudom mit írjak róla. Egyedül Mare reakcióján lepődtem meg. Minimum egy tomboló vihart vártam. Erre mit kapunk?! Könnyeket….
A borítója pedig valami eszméletlen menő. Ez a gerincből és csontokból álló korona a két különböző vérrel nagyon tetszik.
Csillagozni nem is tudom, hogy akarom-e.Összességében jó is volt meg nem is. Nem akarom lehúzni de nem is volt a legjobb. Persze ezek után epekedve várom majd a következő részt, hogy mégis mi lesz akkor, ha tényleg átlátnak egymáson. Azt hiszem kell egy két nap amíg megemésztem mi is történt itt.
Egy pár óra kellett csak, hogy rájöjjek, megérdemli a csillagokat. :D

>!
hajnalihold
Victoria Aveyard: A király ketrece

A könyv végére pörögtek fel az események csata formájában, nekem addig nem volt túl élvezetes olvasmány. Mare a király foglya, több mint a könyv felében, ezen a részen lehetett volna rövidíteni, és a könyv sem lenne olyan hosszú. Tudom, hogy az első kötetben éppen az tetszett, hogy nagyrészt ugyanazon a helyszínen játszódott a történet, de ez most nem jött át. Túlságosan lehangoló volt, Mare folyton lelkizett, szabadulni meg sem próbált. Már az sem bírt újdonság értékkel, hogy senki nem bízhat meg senkiben.


Népszerű idézetek

>!
Henrietta_Mester P

– Amikor érkezel, imádkozol, hogy távozhass. Amikor távozol, imádkozol, hogy sosem kelljen visszatérned.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Corvium · Diana Farley
>!
Robimano96 

Soha ne kételkedj abban, hogy értékes és erős vagy, és megérdemelsz minden lehetőséget a világon, hogy az álmaidat megvalósítsd.

>!
Henrietta_Mester P

Retteg.
Egy pillanatra ez boldoggá tesz. Aztán eszembe jut: a szörnyetegek még veszedelmesebbek, amikor félnek.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fehértűz palota · Mare Barrow
>!
Robimano96

A mosolya cseppet sem kedves. Éles, mint egy borotvapenge, belém mar.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: mosoly
>!
Robimano96 

Vicces, korábban azt hittem, a lefgjobban attól félek, hogy egyedül maradok. Most a lehető legtávolabb állok az egyedülléttől, mégsem rettegtem még ennyire.

23. oldal

>!
Robimano96 

Még akkor sem érdemli azt, ami történik vele, ha egy egoista álszent.

52. oldal

>!
Henrietta_Mester P

– Óvatosan drágám – mondja Evangeline a szeretet legcsekélyebb jele nélkül. – Egy támogatók nélküli király nem király.

123. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline Samos

Hasonló könyvek címkék alapján

Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Sara Raasch: Hó mint hamu
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont
Colleen Houck: A tigris küldetése
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Kae Westa: Karvalyszárnyon
Szakács Eszter: A Szelek Tornya