A ​király ketrece (Vörös királynő 3.) 37 csillagozás

Victoria Aveyard: A király ketrece

Mare Barrow fogságba esett, a villáma nélkül tehetetlen, és az elkövetett végzetes hibái gyötrik. Olyan fiútól függ az élete, akit egykor szeretett, és aki csupa hazugság és árulás. Maven Calore már királyként tovább szövi halott anyja hálóját, hogy megőrizze hatalmát az országa – és a foglya – fölött.
Amíg Mare a palotában raboskodik, az újvérűek és Vörösök csapata továbbra is szervezkedik, készül a háborúra. Nem maradhatnak többé az árnyékban. Calt, a száműzött herceget pedig semmi sem tántoríthatja el attól, hogy visszahozza Mare-t.
A Vörös királynő-sorozat harmadik részében a szövetségeket minden oldalon szakítópróbának vetik alá. Amikor a képességek és az ellenfelek összecsapnak, talán senki sem marad, aki eloltaná a tüzet – és Norta birodalmát az a veszély fenyegeti, hogy porig ég.

Eredeti mű: Victoria Aveyard: King’s Cage

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
GABO, Budapest, 2017
556 oldal · ISBN: 9789634065647 · Fordította: Kleinheincz Csilla
>!
GABO, Budapest, 2017
556 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065425 · Fordította: Kleinheincz Csilla

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Mare Barrow · Diana Farley · Evangeline Samos

Helyszínek népszerűség szerint

Fehértűz palota


Kedvencelte 5

Most olvassa 19

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 109

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Victoria Aveyard: A király ketrece

Nemrég fejeztem be a könyvet és kicsit még mindig le vagyok sokkolva, de persze mindenképpen jó értelemben.
Victoria Aveyard regényének első része annyira megfogott anno, hogy a Vörös királynő a 2015-ös évem egyik legmeghatározóbb olvasási élménye volt.
Most pedig:
Régi barátokból lesznek halálos ellenségek és lesznek olyan Ezüstök is, akik Mare oldalára állnak, holott előtte még az életére törtek. Csupán csak egyetlen egy dolog a biztos: Senkiben sem lehet megbízni. Bárki ellened fordulhat, bárki elárulhat, bárki okozhatja a halálodat.
Mare-nek szembe kell néznie a Maven által iránta táplált megszállott, pusztító szerelemmel, Cal herceg valódi, gyengéd érzelmeivel és nem mellesleg pedig önmagával, akiből az évek során egy mindenre elszánt, gyilkos szörnyeteg lett. A szereplőknek választaniuk kell a kötelességtudat és a szeretet között. A szív és az ész súgta lehetőségek között. A végén pedig vagy a világ pusztul el vagy ők…
Bevallom őszintén, hogy elég lassan haladtam a könyvvel, mert némely fejezet az én ízlésemnek kicsit túl volt írva. Ám ettől hajlandó vagyok eltekinteni és akkor csak az marad, hogy Victoria Aveyard egy nagyszerű harmadik részt tett le elénk. Minden fejezetben történik valami megdöbbentő, valami érdekfeszítő, valami olyan, ami miatt rögtön folytatni kell. A sorozat még mindig véres, tele halállal és gyilkosságokkal. Három szálon követhetjük nyomon az eseményeket. A mesélőink: Mare, Cameron és Evangeline.
Itt pedig ki is térnék rögtön a Samos lányra, aki a legkedvencebb szereplőm lett és aki a legtöbbet fejlődött, változott. Akik olvasták az előző részeket azok tudják, hogy Evangeline-t egyszerűen csak utálni lehet, mert kegyetlen, szadista és barbár, de ebben a részben végre jobban megismerhettük és kiderült, hogy milyen ember is ő valójában. Fény derült a motivációjára, a múltjára, láthattuk a családja körében, megismerhettük a szerelmét és ezzel együtt őt magát is. TEAM EVANGELINE, de halál komolyan mondom! :) A karakterfejlődése lenyűgöző és ha ő nem lett volna, ez a könyv sem lenne ilyen jó. Mare-t, Cal-t és Maven-t még mindig nem tudom sem szeretni, sem sajnálni. Hiába ők a főszereplők, számomra képtelenség azonosulni velük. Nem megy. Sajnálom. Lehet, hogy erre idő közben az írónő is rájött, ezért tett ilyen nagy lépést Evangeline karaktere felé. Az biztos, hogy nálam ez szál mentette meg az egész könyvet.

Bővebben a blogomon:
http://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/09/konyvkritika-…

>!
perpetua P
Victoria Aveyard: A király ketrece

Még mindig nem tartunk ott, mint a Vörös királynő olvasásakor, de ez jobban tetszett, mint az Üvegkard. És tudom, nem meglepő a dolog, de annyira tetszett, hogy a cím tökéletes tükrözte a történetet. :)
Mare társaiért cserébe önként lett Maven fogja, így beleláthattunk a mostani király helyzetébe is. Kíváncsi voltam, hogy Elara halála után mi lesz vele, mert tudtuk, hogy eddig anyja bábja volt, de most már nincs, hogy befolyásolja minden cselekedetét. Reméltem, hogy így talán a helyes útra térhet, de sajnos ez még messze van. ragaszkodik a trónhoz és továbbra is harcol testvére ellen, hogy megtartsa azt. Teljesen paranoiás, senkiben sem bízik, de beteges módon ragaszkodik Mare jelenlétéhez. Nehéz megmondani pontosan mit érez, lehetetlen kiismerni az észjárását. Így, hogy lesz még egy könyv, én teljes erőbedobással szurkolok annak, hogy valahogy észhez térjen, mert szerettem azt a fiút, akit még néha Mare is meglát benne, akit az első részben ismertünk meg és az a fiú megérdemelné a nyugodt, boldog életet.
Mare mellett most más nézőpontokat is kaptunk, és személyeik megleptek. Cameron-t még nem is igazán értem, hogy miért lett mesélő, de ebből arra merek következtetni, hogy nagyobb szerepe lesz még neki a történetben, mint eddig hihettük. A másik nézőpontnak, viszont nagyon örültem. Evangelina Mare örök ellensége, de ő is képes volt most meglepni. Jobban megismerve a helyzetét, kicsit jobban meg is értem őt. Sose lesz kedvencem, de emberibb lett ezáltal számomra is.
Újabb újvérűeket is megismertünk, még több képességgel, ezért szeretem legjobban ezt a sorozatot és az ebből adódó izgalmas csatajelenetek miatt. Annyira szeretném már ezt a filmvásznon is látni. *-* A végső ütközet megint mindent vitt, az volt a történet koronája. Bár az után jött még a fekete leves, az igazi lezárás, ahol már megint elbizonytalanodtam, hogy mi lesz még kedvenc párosom sorsa. Vajon eljutnak-e a számomra olyan nagyon várt boldogságukhoz?

2 hozzászólás
>!
Masni3 P
Victoria Aveyard: A király ketrece

MI AFRANC VOLT EZ???
Annyira vártam már ezt a folytatást. És annyira nem tudom eldönteni, hogy most mit is érzek? Nekem tényleg bejön ez az X-man stílusú állandó harc. Na de ez?? Mi volt?
Az első háromszáz oldal totális depresszió és önsajnálat. spoiler
Mindenki a másikra mutogat, hogy az ő hibája minden nem az enyém. Semmi eredeti megmozdulás nincs benne.
Komolyan elgondolkoztam azon, hogy Maven az egyedüli zseni ebben a könyvben, és talán őt kellene megtenni kedvencnek. Mindenki elárul mindenkit, ami persze nem feltétlenül rossz, mert így legalább van min izgulni.
Az utolsó 250 oldal már teljesen más tészta. Felpörögnek az események. Meglepő fordulatok vannak benne. Terveznek, harcolnak ami nagyon bejött. Mare és mindenki más is elfelejti az önsajnálatot, mihelyst komolyra fordulnak a dolgok. Cal pedig végig ott volt, tervezgetett, információt gyűjtött. Nagyon sajnálom, hogy nem láthattuk a tevékenységét végig. Bár akkor lelőtték volna a nagy befejezést.
A legnagyobb meglepetés számomra Evangeline. Belevaló csaj, és ez tetszett is az első résztől kezdve, de, hogy ennyire nem mer kiállni magáért ezt nem gondoltam volna. Na és, hogy pont abba szerelmes akibe. Ezen tényleg meglepődtem.
A vége pedig… Nem is tudom mit írjak róla. Egyedül Mare reakcióján lepődtem meg. Minimum egy tomboló vihart vártam. Erre mit kapunk?! Könnyeket….
A borítója pedig valami eszméletlen menő. Ez a gerincből és csontokból álló korona a két különböző vérrel nagyon tetszik.
Csillagozni nem is tudom, hogy akarom-e.Összességében jó is volt meg nem is. Nem akarom lehúzni de nem is volt a legjobb. Persze ezek után epekedve várom majd a következő részt, hogy mégis mi lesz akkor, ha tényleg átlátnak egymáson. Azt hiszem kell egy két nap amíg megemésztem mi is történt itt.
Egy pár óra kellett csak, hogy rájöjjek, megérdemli a csillagokat. :D

>!
Hails
Victoria Aveyard: A király ketrece

Mi az ott a végén???!!!!
Ezt nem… ezt nem hiszem el… Cal!!!!
Na jó, kezdjük az elején.
Ebben a kötetben elég sok új dologgal kellett szembesülnie az olvasónak. Kitagult a vilag a szövetségeseknek hála és a különböző szemszögeknek. Most nem csak Mare szemszögén keresztűl láttuk az eseményeket aminek kifejezetten örültem. A karaterek azonban nem változtak – vagy inkabb úgy mondom, hogy nem okoztak csalódást. Mindenki maradt az aki volt. (Kivéve valaki, de no spoiler! :D)
Én szentül azt hittem ez lesz a Vörös királynő sorozat vége de amint elolvastam rájöttem, hogy nem. Nagyon nem.
Kíváncsian várom a folytatást.
Főleg a vége után. Most komolyan Cal… ne már :( :(

>!
agi452 
Victoria Aveyard: A király ketrece

Hűha. Először is: a végén jöttem rá, hogy nem ez a sorozat utolsó része, pedig azt hittem, trilógia.
Ott kezdődik a kötet, ahol az előzőt befejeztük: Mare Maven fogságában sínylődik. Maven az iránta táplált érzései miatt képtelen őt „elengedni”, se a halálát, se a megkínzását nem kívánja, nem akarja bevállalni. Mindeközben Calék mindent megtesznek, hogy visszaszerezzék őt, és megtörjék Maven hatalmát. A könyv első felében bepillantást nyerünk Maven múltjába is, hogy tette őt tönkre az anyja, hogyan vette el a családtagjait szerető érzéseit, már-már meg is szánja őt az olvasó. A történet előrehaladásával jelentősebb hangsúlyt kap Evangeline – a többszemszöges fejezetekből párat az ő szemszögéből olvashatunk. Ami meglepő volt a számomra, hogy nem utáltam, sőt sok mindenre rávilágítottak ezek a fejezetek, ami után kicsit másképp, pozitívabban tekintek rá. Calt ebben a részben valahogy gyengébbnek éreztem, és Mare is inkább megtört benyomást keltett a fogsága alatt (na de csoda ez?). Kiszabadítása után a kissé egysíkú szálon mozgó, lelkizős, drámaibb részeket felváltották a pörgős, csatajelenetekkel, ármánykodással teli cselekmények. Sokan, akik régen ellenségek voltak, most egymás oldalán harcolnak, nem várt egyezségek köttetnek. A végét nem szerettem, noha várható volt, ha már egyszer lesz következő rész. De azért igazán fáj a szívem a fordulat miatt :(
Nagyon várom a következő részt!

>!
Dyus33 P
Victoria Aveyard: A király ketrece

Bahh, hogy lehet így vége??? Hol a következő rész????

>!
EMkönyv
Victoria Aveyard: A király ketrece

Hűha. Sok gondolat kavarog a fejemben, nem is tudom, hol kezdjem.
Vannak könyvek, amiket várunk – meg vannak azok, amiket elkezdünk angolul hangoskönyvben hallgatni, annyira tudni akarjuk már, merre halad a történet.
Erre a második volt igaz, viszont szerencsére ennek ellenére nem indultam neki óriási, teljesíthetetlen elvárásokkal.
Ez a könyv nem vidám. Mély és érzelmes, szenvedős és szeretős, érdekes és izgalmas. Szerintem sokkal jobb a másodiknál, de az elsőt azért nem előzte meg. Tényleg, a legjobb szavam rá az érdekes. A világ, a társadalom, a szereplők közötti kapcsolatok – mind árnyaltak és jól kidolgozottak. Nem is tudom. A legjobban Maven, Cal és Mare lettek kibontva – mindenkinek olyan mélyen belemásztunk a jellemébe, mint még soha ezelőtt. A háború és a konfliktusok is olyan irányt vettek, aminek tudni szeretném a végét. Az írónő egyik fő erőssége, hogy játazik az olvasó idegeivel és érzelmeivel.
Még eléggé a hatása alatt vagyok, nem tudnék összeszedett összegzést írni- de az biztos, hogy érdekel ez a történet és az, hogy merre megy.

>!
Laihla
Victoria Aveyard: A király ketrece

Nem lett olyan jó mint z előző részek. Unalmas volt vontatott sajnos. A végé hat na :(

>!
Juca P
Victoria Aveyard: A király ketrece

A könyv végére pörögtek fel az események csata formájában, nekem addig nem volt túl élvezetes olvasmány. Mare a király foglya, több mint a könyv felében, ezen a részen lehetett volna rövidíteni, és a könyv sem lenne olyan hosszú. Tudom, hogy az első kötetben éppen az tetszett, hogy nagyrészt ugyanazon a helyszínen játszódott a történet, de ez most nem jött át. Túlságosan lehangoló volt, Mare folyton lelkizett, szabadulni meg sem próbált. Már az sem bírt újdonság értékkel, hogy senki nem bízhat meg senkiben.

>!
vollys
Victoria Aveyard: A király ketrece

A csudába, azt hittem ez a záró kötet… de nem. Sebaj, vevő leszek a következőre is.
A szereplők tovább fejlődnek, a háború és az ármánykodás határozza meg a kötetet. Mare fogságban van, de sokat tanul, ezáltal a személyisége is változik. Olyan szereplők motivációit is megismerjük, akik a másik oldalon harcolnak, ezáltal emberibbé válnak. Maven sem tűnik olyan gonosznak, ahogy többet megtudunk róla, szinte átcsaptak az érzelmeim sajnálatba.
Minden szereplő indokai értem még ha azok nem is közösek. Kemény menet lesz a vége…alig várom.


Népszerű idézetek

>!
Masni3 P

– Amikor érkezel, imádkozol, hogy távozhass. Amikor távozol, imádkozol, hogy sosem kelljen visszatérned.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Corvium · Diana Farley
>!
Masni3 P

Retteg.
Egy pillanatra ez boldoggá tesz. Aztán eszembe jut: a szörnyetegek még veszedelmesebbek, amikor félnek.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fehértűz palota · Mare Barrow
>!
Masni3 P

Amikor engedi, Fölemelkedem.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Mare Barrow
>!
Robimano96

Soha ne kételkedj abban, hogy értékes és erős vagy, és megérdemelsz minden lehetőséget a világon, hogy az álmaidat megvalósítsd.

>!
Robimano96

Vicces, korábban azt hittem, a lefgjobban attól félek, hogy egyedül maradok. Most a lehető legtávolabb állok az egyedülléttől, mégsem rettegtem még ennyire.

23. oldal

>!
szakonyianiko

Micsoda látványt nyújthatunk! Evangeline ezüstben, én vörösben, köztünk pedig a fekete király.

93. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Sara Raasch: Hó mint hamu
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont
Colleen Houck: A tigris küldetése
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Kae Westa: Karvalyszárnyon
Szakács Eszter: A Szelek Tornya