A ​király ketrece (Vörös királynő 3.) 75 csillagozás

Victoria Aveyard: A király ketrece

Mare Barrow fogságba esett, a villáma nélkül tehetetlen, és az elkövetett végzetes hibái gyötrik. Olyan fiútól függ az élete, akit egykor szeretett, és aki csupa hazugság és árulás. Maven Calore már királyként tovább szövi halott anyja hálóját, hogy megőrizze hatalmát az országa – és a foglya – fölött.
Amíg Mare a palotában raboskodik, az újvérűek és Vörösök csapata továbbra is szervezkedik, készül a háborúra. Nem maradhatnak többé az árnyékban. Calt, a száműzött herceget pedig semmi sem tántoríthatja el attól, hogy visszahozza Mare-t.
A Vörös királynő-sorozat harmadik részében a szövetségeket minden oldalon szakítópróbának vetik alá. Amikor a képességek és az ellenfelek összecsapnak, talán senki sem marad, aki eloltaná a tüzet – és Norta birodalmát az a veszély fenyegeti, hogy porig ég.

Eredeti mű: Victoria Aveyard: King’s Cage

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2017
556 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634065425 · Fordította: Kleinheincz Csilla
>!
GABO, Budapest, 2017
556 oldal · ISBN: 9789634065647 · Fordította: Kleinheincz Csilla

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Mare Barrow · Diana Farley · Evangeline Samos


Kedvencelte 16

Most olvassa 17

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 113

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Victoria Aveyard: A király ketrece

Nemrég fejeztem be a könyvet és kicsit még mindig le vagyok sokkolva, de persze mindenképpen jó értelemben.
Victoria Aveyard regényének első része annyira megfogott anno, hogy a Vörös királynő a 2015-ös évem egyik legmeghatározóbb olvasási élménye volt.
Most pedig:
Régi barátokból lesznek halálos ellenségek és lesznek olyan Ezüstök is, akik Mare oldalára állnak, holott előtte még az életére törtek. Csupán csak egyetlen egy dolog a biztos: Senkiben sem lehet megbízni. Bárki ellened fordulhat, bárki elárulhat, bárki okozhatja a halálodat.
Mare-nek szembe kell néznie a Maven által iránta táplált megszállott, pusztító szerelemmel, Cal herceg valódi, gyengéd érzelmeivel és nem mellesleg pedig önmagával, akiből az évek során egy mindenre elszánt, gyilkos szörnyeteg lett. A szereplőknek választaniuk kell a kötelességtudat és a szeretet között. A szív és az ész súgta lehetőségek között. A végén pedig vagy a világ pusztul el vagy ők…
Bevallom őszintén, hogy elég lassan haladtam a könyvvel, mert némely fejezet az én ízlésemnek kicsit túl volt írva. Ám ettől hajlandó vagyok eltekinteni és akkor csak az marad, hogy Victoria Aveyard egy nagyszerű harmadik részt tett le elénk. Minden fejezetben történik valami megdöbbentő, valami érdekfeszítő, valami olyan, ami miatt rögtön folytatni kell. A sorozat még mindig véres, tele halállal és gyilkosságokkal. Három szálon követhetjük nyomon az eseményeket. A mesélőink: Mare, Cameron és Evangeline.
Itt pedig ki is térnék rögtön a Samos lányra, aki a legkedvencebb szereplőm lett és aki a legtöbbet fejlődött, változott. Akik olvasták az előző részeket azok tudják, hogy Evangeline-t egyszerűen csak utálni lehet, mert kegyetlen, szadista és barbár, de ebben a részben végre jobban megismerhettük és kiderült, hogy milyen ember is ő valójában. Fény derült a motivációjára, a múltjára, láthattuk a családja körében, megismerhettük a szerelmét és ezzel együtt őt magát is. TEAM EVANGELINE, de halál komolyan mondom! :) A karakterfejlődése lenyűgöző és ha ő nem lett volna, ez a könyv sem lenne ilyen jó. Mare-t, Cal-t és Maven-t még mindig nem tudom sem szeretni, sem sajnálni. Hiába ők a főszereplők, számomra képtelenség azonosulni velük. Nem megy. Sajnálom. Lehet, hogy erre idő közben az írónő is rájött, ezért tett ilyen nagy lépést Evangeline karaktere felé. Az biztos, hogy nálam ez szál mentette meg az egész könyvet.

Bővebben a blogomon:
http://klodettevilaga.blogspot.hu/2017/09/konyvkritika-…

>!
vIVIv
Victoria Aveyard: A király ketrece

Nem kérdés, kedvenc lett ez a sorozat, viszont nagyon haragszom az írónőre. :/ A befejezés csapnivalóan rossz lett! Ennyi hűhó a „semmiért”? Kár érte :(
Maven ….téged továbbra sem tudlak utálni, pedig megérdemelnéd, viszont rohadtul sajnálom, hogy Elara spoiler
Cal ebben a részben se okozott csalódást, persze nem pozitív értelemben. Viszont amit nagyon sajnálok, az az, hogy Farley spoiler
Senki sem tökéletes, mindenki hoz döntéseket, valaki képes változni, valaki pedig soha a büdös életben nem fog.
Beszippantott a történet és egész biztosan újra fogom olvasni, mert a világ és a szereplők a maguk defektes módjain megvettek engem kilóra. :)

>!
ViveEe P
Victoria Aveyard: A király ketrece

De jó volt! Szerencsére csak egy nagyon csúnya botlás volt az a második rész..
Bár itt is azért rendesen találni kivetnivalót, de legalább annyira élveztem olvasni, mint anno az első részt.
Jaj, drága Mare… Mondtam neked az előző rész kapcsán, hogy nincs az az Isten, hogy én újra megszeresselek. Állom a szavam.
Viszont nagyon érdekesnek találtam a raboskodós részeit. És az egy kicsit beteges oldalam folyton azt várta mikor találnak Mavennel egymásra. Szerintem tényleg összeillenek.
Na de jó főhősnőhöz méltóan rájön, hogy mekkora tapló, és moderálja magát.
Na de nem sokáig! Istenem, Cameron megint ott volt a szeren, amikor kellett! Pár óra kellett, hogy megint felsőbbrendűsködj. Új rekord! Valami ilyesmit mond. :D És megint tökéletesen igaza volt. Fel is ment bennem a pumpa, de szerencsére az írónő hamar rendbehozta ezt a dolgot.
És a táborba kerülés után kezdődött csak az igazi móka! Nagyon élveztem, a gyakorlatokat, az okítást, Cal és Mare gyakorló harca maga volt a csúcs! És a végén lévő összecsapás sem okozott csalódást. :)
Evangeline pedig kifejezetten jó, hogy így is bekerült a történetbe.
Amit sajnálok, hogy Cal szemszögéből nem ismerek meg semmit, és még Maven fejébe is szívesen belenéznék.
A „szerelem” rettenetesen van megírva, de azért jó, hogy van, kár, hogy nehéz elhinni, hogy igaz.
Mare nem mondanám, hogy sokat gondol Calra a fogság alatt, és akkor sem arra, mennyire szeretne a karjaiban lenni. A kémia meg még egy csikóhal és köztem is több, mint ezek között..
Nagyon örülök, hogy visszahozta magát a sorozat, nagyon várom az utolsó részt. Remélem az is jó lesz. Pláne ennek a vége után..

2 hozzászólás
>!
perpetua P
Victoria Aveyard: A király ketrece

Még mindig nem tartunk ott, mint a Vörös királynő olvasásakor, de ez jobban tetszett, mint az Üvegkard. És tudom, nem meglepő a dolog, de annyira tetszett, hogy a cím tökéletes tükrözte a történetet. :)
Mare társaiért cserébe önként lett Maven fogja, így beleláthattunk a mostani király helyzetébe is. Kíváncsi voltam, hogy Elara halála után mi lesz vele, mert tudtuk, hogy eddig anyja bábja volt, de most már nincs, hogy befolyásolja minden cselekedetét. Reméltem, hogy így talán a helyes útra térhet, de sajnos ez még messze van. ragaszkodik a trónhoz és továbbra is harcol testvére ellen, hogy megtartsa azt. Teljesen paranoiás, senkiben sem bízik, de beteges módon ragaszkodik Mare jelenlétéhez. Nehéz megmondani pontosan mit érez, lehetetlen kiismerni az észjárását. Így, hogy lesz még egy könyv, én teljes erőbedobással szurkolok annak, hogy valahogy észhez térjen, mert szerettem azt a fiút, akit még néha Mare is meglát benne, akit az első részben ismertünk meg és az a fiú megérdemelné a nyugodt, boldog életet.
Mare mellett most más nézőpontokat is kaptunk, és személyeik megleptek. Cameron-t még nem is igazán értem, hogy miért lett mesélő, de ebből arra merek következtetni, hogy nagyobb szerepe lesz még neki a történetben, mint eddig hihettük. A másik nézőpontnak, viszont nagyon örültem. Evangelina Mare örök ellensége, de ő is képes volt most meglepni. Jobban megismerve a helyzetét, kicsit jobban meg is értem őt. Sose lesz kedvencem, de emberibb lett ezáltal számomra is.
Újabb újvérűeket is megismertünk, még több képességgel, ezért szeretem legjobban ezt a sorozatot és az ebből adódó izgalmas csatajelenetek miatt. Annyira szeretném már ezt a filmvásznon is látni. *-* A végső ütközet megint mindent vitt, az volt a történet koronája. Bár az után jött még a fekete leves, az igazi lezárás, ahol már megint elbizonytalanodtam, hogy mi lesz még kedvenc párosom sorsa. Vajon eljutnak-e a számomra olyan nagyon várt boldogságukhoz?

2 hozzászólás
>!
Levandra P
Victoria Aveyard: A király ketrece

Miközben olvastam, azt gondoltam, ezt a sorozatot két kötetbe elég lett volna belesűríteni, erre szembejött velem a hír még ezen a héten, itt a negyedik kötet! Hajjaj. Már ezt is nehezen bírtam, az utolsó negyed miatt le is akartam tenni. Nincs túl nagy baj, jók a jelenetek, élnek a párbeszédek, minden jó… de nagyon lassú tempójú a történet. Vontatott és nagyrészt nincs is cselekmény. Unalmas. A végén a csatákat átlapoztam, töltelék-érzést adtak, legyen ilyen is benne! A nagy fordulatra húztam a számat, és mivel a 4. kötet szerves részét képezi, nem igazán lesz vonzó számomra. A sztori ugyanazokat a köröket futja egyszer feketén, máskor fehéren. Húzzunk le róla még néhány bőrt kategória. Sajnálom, hogy ez a sorozat is egyre gyengébb lett. Pedig nagyon szerettem az első könyvet.

>!
Hencsulátor
Victoria Aveyard: A király ketrece

Mérföldekkel előzi az előző részt, de az elsőt még mindig nem sikerül lepipálni.
Kedvelem Mare karakterét és annak ellenére, hogy eléggé vontatott volt végigolvasni a raboskodását, mégis be tudott szippantani az egésznek a hangulata.
Na meg akármennyire utálom Mavent, spoiler
Viszont Cameron szemszögét annyira nem szerettem.
Calt imádom!! spoiler
Gyilkos lett a befejezés!!!!! Ja, de még van egy rész a sorozatból… csak én azt hittem, hogy nem :D

>!
Edina_Varga
Victoria Aveyard: A király ketrece

Nem nagyon tudok mit írni erről a részéről a történetnek. Sok volt. Rettentően sok, néhol borzalmasan unalmas. Ennyi rosszindulatot, ennyi ármányt még egy háborúban is nehéz elviselni, vagy épp elolvasni. Ráadásul még mindig nem tudom a köztes emberek célját. Marenek, mint újvérűnek, illetve Volonak, mint gyöpös Ezüstnek tiszta és világos a szándéka. De Cal? Davidson? Az ezredes? Nekem nem egyértelműek ők. A vége sem tetszett. Nagy csalódás volt Cal…

>!
Masni3 P
Victoria Aveyard: A király ketrece

MI AFRANC VOLT EZ???
Annyira vártam már ezt a folytatást. És annyira nem tudom eldönteni, hogy most mit is érzek? Nekem tényleg bejön ez az X-man stílusú állandó harc. Na de ez?? Mi volt?
Az első háromszáz oldal totális depresszió és önsajnálat. spoiler
Mindenki a másikra mutogat, hogy az ő hibája minden nem az enyém. Semmi eredeti megmozdulás nincs benne.
Komolyan elgondolkoztam azon, hogy Maven az egyedüli zseni ebben a könyvben, és talán őt kellene megtenni kedvencnek. Mindenki elárul mindenkit, ami persze nem feltétlenül rossz, mert így legalább van min izgulni.
Az utolsó 250 oldal már teljesen más tészta. Felpörögnek az események. Meglepő fordulatok vannak benne. Terveznek, harcolnak ami nagyon bejött. Mare és mindenki más is elfelejti az önsajnálatot, mihelyst komolyra fordulnak a dolgok. Cal pedig végig ott volt, tervezgetett, információt gyűjtött. Nagyon sajnálom, hogy nem láthattuk a tevékenységét végig. Bár akkor lelőtték volna a nagy befejezést.
A legnagyobb meglepetés számomra Evangeline. Belevaló csaj, és ez tetszett is az első résztől kezdve, de, hogy ennyire nem mer kiállni magáért ezt nem gondoltam volna. Na és, hogy pont abba szerelmes akibe. Ezen tényleg meglepődtem.
A vége pedig… Nem is tudom mit írjak róla. Egyedül Mare reakcióján lepődtem meg. Minimum egy tomboló vihart vártam. Erre mit kapunk?! Könnyeket….
A borítója pedig valami eszméletlen menő. Ez a gerincből és csontokból álló korona a két különböző vérrel nagyon tetszik.
Csillagozni nem is tudom, hogy akarom-e.Összességében jó is volt meg nem is. Nem akarom lehúzni de nem is volt a legjobb. Persze ezek után epekedve várom majd a következő részt, hogy mégis mi lesz akkor, ha tényleg átlátnak egymáson. Azt hiszem kell egy két nap amíg megemésztem mi is történt itt.
Egy pár óra kellett csak, hogy rájöjjek, megérdemli a csillagokat. :D

>!
Hails
Victoria Aveyard: A király ketrece

Mi az ott a végén???!!!!
Ezt nem… ezt nem hiszem el… Cal!!!!
Na jó, kezdjük az elején.
Ebben a kötetben elég sok új dologgal kellett szembesülnie az olvasónak. Kitagult a vilag a szövetségeseknek hála és a különböző szemszögeknek. Most nem csak Mare szemszögén keresztűl láttuk az eseményeket aminek kifejezetten örültem. A karaterek azonban nem változtak – vagy inkabb úgy mondom, hogy nem okoztak csalódást. Mindenki maradt az aki volt. (Kivéve valaki, de no spoiler! :D)
Én szentül azt hittem ez lesz a Vörös királynő sorozat vége de amint elolvastam rájöttem, hogy nem. Nagyon nem.
Kíváncsian várom a folytatást.
Főleg a vége után. Most komolyan Cal… ne már :( :(

>!
agi452
Victoria Aveyard: A király ketrece

Hűha. Először is: a végén jöttem rá, hogy nem ez a sorozat utolsó része, pedig azt hittem, trilógia.
Ott kezdődik a kötet, ahol az előzőt befejeztük: Mare Maven fogságában sínylődik. Maven az iránta táplált érzései miatt képtelen őt „elengedni”, se a halálát, se a megkínzását nem kívánja, nem akarja bevállalni. Mindeközben Calék mindent megtesznek, hogy visszaszerezzék őt, és megtörjék Maven hatalmát. A könyv első felében bepillantást nyerünk Maven múltjába is, hogy tette őt tönkre az anyja, hogyan vette el a családtagjait szerető érzéseit, már-már meg is szánja őt az olvasó. A történet előrehaladásával jelentősebb hangsúlyt kap Evangeline – a többszemszöges fejezetekből párat az ő szemszögéből olvashatunk. Ami meglepő volt a számomra, hogy nem utáltam, sőt sok mindenre rávilágítottak ezek a fejezetek, ami után kicsit másképp, pozitívabban tekintek rá. Calt ebben a részben valahogy gyengébbnek éreztem, és Mare is inkább megtört benyomást keltett a fogsága alatt (na de csoda ez?). Kiszabadítása után a kissé egysíkú szálon mozgó, lelkizős, drámaibb részeket felváltották a pörgős, csatajelenetekkel, ármánykodással teli cselekmények. Sokan, akik régen ellenségek voltak, most egymás oldalán harcolnak, nem várt egyezségek köttetnek. A végét nem szerettem, noha várható volt, ha már egyszer lesz következő rész. De azért igazán fáj a szívem a fordulat miatt :(
Nagyon várom a következő részt!


Népszerű idézetek

>!
Masni3 P

– Amikor érkezel, imádkozol, hogy távozhass. Amikor távozol, imádkozol, hogy sosem kelljen visszatérned.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Diana Farley
>!
Robimano96

Soha ne kételkedj abban, hogy értékes és erős vagy, és megérdemelsz minden lehetőséget a világon, hogy az álmaidat megvalósítsd.

>!
Masni3 P

Retteg.
Egy pillanatra ez boldoggá tesz. Aztán eszembe jut: a szörnyetegek még veszedelmesebbek, amikor félnek.

162. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mare Barrow
>!
Masni3 P

Amikor engedi, Fölemelkedem.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Mare Barrow
>!
szakonyianiko

Az én láncaimat néma kőből készítették. Az ő lánca a korona.

192. oldal

>!
Robimano96

Vicces, korábban azt hittem, a lefgjobban attól félek, hogy egyedül maradok. Most a lehető legtávolabb állok az egyedülléttől, mégsem rettegtem még ennyire.

23. oldal

>!
Masni3 P

– Óvatosan drágám – mondja Evangeline a szeretet legcsekélyebb jele nélkül. – Egy támogatók nélküli király nem király.

123. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline Samos
>!
szakonyianiko

Micsoda látványt nyújthatunk! Evangeline ezüstben, én vörösben, köztünk pedig a fekete király.

93. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Raasch: Hó mint hamu
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont
Anna Banks: Nemezis
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Colleen Houck: A tigris küldetése
Erika Johansen: Tear ostroma