A ​háború vihara (Vörös királynő 4.) 4 csillagozás

Victoria Aveyard: A háború vihara

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​GYŐZELEMNEK ÁRA VAN.

Mare Barrow ezt a saját bőrén tapasztalta meg, amikor Cal árulásába majdnem beleroppant. Mare szívét megacélozva eltökéli, hogy kiharcolja a szabadságot a Vörösöknek és a hozzá hasonló újvérűeknek, és egyszer s mindenkorra lerombolja Norta királyságát… és a pusztítást Maven koronájával kezdi.

Ám egyedül nem vívhatja meg a csatáit, és mielőtt a Vörösök felemelkedhetnének, Mare kénytelen szövetkezni a fiúval, aki összetörte a szívét, hogy legyőzhesse a másik fiút, aki majdnem megtörte őt. Cal nagy hatalmú Ezüst támogatói Mare-rel és a Skarlát Gárdával szövetségre lépve félelmetes haderőt jelentenek. Maven megszállottsága azonban olyan méreteket ölt, hogy már az sem érdekli, ha mindent és mindenkit tönkretesz, aki az útjába kerül, csak ismét a markába kaparinthassa Mare-t.

Háború közeleg, és minden, amiért Mare küzd, veszélybe kerül. Elég egy győzelem, hogy az Ezüst királyságok összeomoljanak? Vagy a villámlány fénye örökre… (tovább)

Eredeti mű: Victoria Aveyard: War Storm

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2019
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634067764 · Fordította: Kleinheincz Csilla

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Mare Barrow

Helyszínek népszerűség szerint

Corvium


Kedvencelte 2

Most olvassa 8

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Betula
Victoria Aveyard: A háború vihara

Még mielőtt nagyon belelendülnék, ez a kedvenc sorozatom, és Victroia kiérdemelte, hogy a kedvenc írónőmnek nevezzem.
Azért a kedvencem, mert Srah J. Maas vagy bárki más fantasy íróval szemben itt nem egyértelműen jó, vagy gonosz valaki, itt az ellenség nézőpontjából szemlélhetjük az eseményeket és nem tudhatjuk, hogy kinek van igaza, nincsen jó, vagy rossz ember.
A történet onnan folytatódik, ahol a harmadik részben félbeszakadt. Cal elárulta Mare-t és két különböző oldalon állnak. Evangeline lelkébe nagyobb betekintést nyerünk, valamint Irist is jobban megismerhetjük. Evangeline, akit eddig egy érzéketlen ezüstnek ismertük meg, nem is olyan sebezhetetlen és nagyon hűséges szeretteihez. Irist nem igazán kedveltem, talán csak azért, mert nem ugyanazon az oldalon állt.
Cal az én örök kedvencem. A tűzhercegnek ebben a könyvben választania kell, hogy az ősei által kijelölt utat vagy az új, ismeretlen jövőt választja.
Maven, akinek szíve és elméje tele van iszonyattal szembekerül testvérével és a villámlánnyal, akit maga árult el. Az összecsapás elkerülhetetlen.
Az utolsó részben a szereplők óriási megpróbáltatásokon mennek keresztül és választaniuk kell a család, a barátok, a szerelmek, az igazság és a hűség között. Óriási változások mennek végbe, lelkek törnek meg, emberek halnak meg és árulják el egymást.
Az utolsó részben kő kövön nem marad, Mare villámja az egész világot megrázza és az írónő tolla örökre a szívünkbe írja a történetet.


Népszerű idézetek

>!
Masni3 P

Hosszúra nyúlik a csönd.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Corvium · Mare Barrow

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Richelle Mead: A halál csókja
Patrick Ness: Háború a békéért
Robin LaFevers: Sötét diadal
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Rachel Vincent: Halott lelkek
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Tahereh Mafi: Ne félts