Deadpool: ​Zsémbes zsoldos 37 csillagozás

Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos

ZOMBIK! ​DINOSZAURUSZOK! ZOMBI-DINOSZAURUSZOK!
D I M E N Z I Ó K A P U K !
S Z E R E L E M , S Z E X , G Y E N G É D S É G !
G O N O S Z V I L Á G U R A L M I T Ö R E K V É S E K !

Deadpool az A.I.M. bűnszövetkezet megbízásából a Vadföldre utazik, hogy megszerezze minden idők legveszélyesebb biológiai fegyverét – a saját fejét! Ami, bármilyen hihetetlen, egy másik, zombik lakta világból keveredett valahogy a mi dimenziónkba!

Zombi-Deadpool leszakadt kobakja hű útitársa lesz, és hajmeresztő kalandokat élnek át együtt, miközben Deadpool a sikerdíja után lohol. A bonyodalmak azonban még csak most kezdődnek. Egy (brutális!) vadföldi zombirodeó után ugyanis Deadpool ellenszenves alteregói bukkannak fel az alternatív univerzumok labirintusában: Wilson őrnagy a S.H.I.E.L.D.-től, Wanda Wilson, azaz Lady Deadpool, valamint Deadpool, a Kölyök!

Deadpool a szexi biológus, dr. Betty társaságában, nyomában az A.I.M. ügynökeivel bemerészkedik a Marvel… (tovább)

Eredeti mű: Victor Gischler: Deadpool: Merc With A Mouth: Head Trip

>!
Fumax, Budapest, 2019
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634700760 · Fordította: Kodaj Dániel · Illusztrálta: Bong Dazo, José Pimentel, Leonardo Ito, Kyle Baker, Rob Liefeld, Das Pastoras, Matteo Scalera, Matt Milla

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Deadpool / Wade Wilson · Lady Deadpool / Wanda Wilson


Kedvencelte 4

Most olvassa 7

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Csabi P
Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos

Legutóbbi képregényemnél megfogadtam, hogy többet amerikai képregényt nem veszek. Mindenkit megnyugtatok, nem szegtem meg szavamat, ezt a könyvet ajándékba vettem, szóval úgy jártam el, mint az okos lány, amikor Mátyás királyhoz ment. És milyen jól tettem. Ez a kötet sem változtatta meg a véleményemet, miszerint ezek a képregények a serdületlen ifjúságot célozzák meg. A történet kesze-kusza, ha már nincs mód kikeveredni a bajból, akkor jön a deus ex machina, a poénok pedig tényleg az éretlenül vihogó középiskolások világához passzolnak.
Ettől függetlenül imponáló kötet a méretével, a színorgia mindent visz, még ha a rajzok egy kicsit diznisek is, a csajok dögösek (figyeltétek, hogy Dr Betty cicije mintha folyamatosan nőne a történet végéig?), és néha még a humora is megérintett.

5 hozzászólás
>!
Deidra_Nicthea IP
Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos

Zsibbasztó egy agymenés ez a Zsémbes Zsoldos, de azért idegzsábát nem lehet bezsebelni tőle.
Zsigerekkel és egyéb testnedvekkel bőségesen zsúfolt, zseniális rajzokkal zsuppolt képregény ez, valaki szerint egyben nem is lehet letolni, de ez csak a zsenge olvasók zsörtölődése, egy kényelmes zsöllye meg egy pihe-puha fenék bőven elég a fogyasztásához.

Zsilettek, zsakettek, Hidra-zsandárok bőséggel zsizsegnek, nem-igazán-zsenge domborulatok zsarolhatják a férfiszemeket, s a zsargon bőségében sincs hiány. Zsiráf nincs, de van T-rex, meg zombizanza.

Zsebzsozsótok zsilip ne torlaszolja, zsugori zsellérek ne legyetek, zsákoljatok be egyet a zsáner e kiemelkedő alkotásából, mert zsír!

abbahagytam :D

2 hozzászólás
>!
fowler P
Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos

Kellett egyet aludnom erre az értékelésre úgy pontszámilag mint szövegileg.

Nos, a fülszövegen szereplő csupa nagybetűs felvezető minden egyes eleme 120%-ig valós. Bár a „szerelem, szex, gyengédség” szerintem bőven kiegészíthető lenne a „csöcsök minden mennyiségben” és a „bugyik” na meg a „csorgó nyál” kifejezésekkel is, de lehet, hogy ez már túl sokat árulna el. :)

Szóval Deadpool. Kifejezetten idegesítőnek és erőltetettnek tartottam a karaktert az első felbukkanásától kezdve, és az eddig magyarul megjelent történetek erre vajmi kevésbé cáfoltak rá. (Talán csak a Kábellel közös sorozatában nem idegesített konstans az állandó, gyakran igen erőltetett humorizálása, de az meg ugye – egyelőre legalábbis – magyarul nem elérhető.) A filmjeit ehhez képest meglepően kedveltem (legalábbis az első részt, a másodikból kb. csak vége tetszett), de még emellett sem mondanám, hogy egyáltalán minimálisan is felkeltette volna az érdeklődésem ez a kötet. Ami miatt viszont mégis így történt az két dolog: az egyik, hogy ha a @Fumax úgy gondolja, hogy megéri limitált változatban is kiadni ezt a sztorit, az az eddigiek alapján mégis csak jelenthet valamit. A másik pedig a limitált kiadás borítója, lévén a Trainspotting kamaszkorom egyik legmeghatározóbb filmes és popkulturális élménye volt, és ezt a borítóvariánst látva azonnal felcsendült lelki füleim hallatára a Lust for Life (https://www.youtube.com/watch…), és hát lássuk be, ebbe a jelenetbe Deadpoolt és kedves kis kompániáját zseniálisan bele lehet képzelni. Szóval így történt, adtam egy esélyt ennek az agymenésnek, és nem bántam meg.

A történet kettős: épp annyira kaotikus mint amennyire lineáris. De hát dimenziókapuk, időutazás és egyebek esetén ez nem is nagyon lehetne másként. Mondjuk a lila színű, mocsárban nyíló dimenziókapu kapcsán elkapott némi Cherubion-utóérzés, de ez csak tovább fokozta az élvezeteket. :) A Deadpool-alteregók szuperek (mondjuk Deadpool Őrnagy félelmetesen el van baltázva szvsz, de csak rajzügyileg, maga a karakter hibátlan), a Hydra és az A.I.M. emberei számomra picit túlságosan birodalmi rohamosztagos szinten balfékek, de ez a sztori egy akkora marhaság, hogy ilyeneken nem akadok fenn.

És a kötet végére érve eljutottam abba az állapotba, amit bizony magam sem hittem volna: elkezdett érdekelni a folytatás spoiler

És amire még nem tértem ki, bár lassan már unom ismételgetni magam, az a Fumax által hozott professzionális, amerikai kiadásokat megszégyenítő minőség: le a kalappal srácok és csak így tovább!

>!
Dávidmoly
Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos

Ismételd: Jar Jar Binks egy förmedvény. Halljam!
*
Oké, hajlandó vagyok beszélni. Mindent elmondok, csak eresszetek ki. Igen, kémek vagyunk! A mutáns polipok küldtek, a Q dimenzióból. A fickó, akivel jöttem, csecsemőket eszik.
*
Na, gyerekek? Mi a dörgés…? …Nagy a pörgés?
*
Némelyik normális szokatlan.
*
Na, hogy akarod? Gyors nyissz, vagy egy határozott taszajtás és áááá?

Zsigerien és zseniálisan fantasztikus marhaság, ami csak Deadpoolnak áll jól, de neki nagyon. Mármint a spoiler önmagában elég háborodott, pihent és beteg dolog volt, de a Zsémbes zsoldos erre is rátett, nem is lapáttal, de egy vagonnal. Van itt minden, mint a búcsúban: dögös tudós spoiler, beszélő levágott fej, gonosz talpasok, zombik, dinók, párhuzamos valóságok, űrhajók, dimenziókapuk, léghajó, és így tovább… Kicsit talán sok is a jóból, de ha az ember bele tud lazulni, akkor roppant szórakoztató ez az őrült kavalkád.
Négy kobak az ötből

>!
Allanon
Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos

Öcsém adta a pénzt arra, hogy vegyem meg neki könyvhéten. Én megtettem, de el is olvastam cserébe. :) Ennyi állatságot még egyetlen képregényben se láttam. Végigröhögtem az egészet. Nagyon szórakoztató volt, még a sok „csak látvány miatt, de amúgy semmi haszna” dologgal együtt is ( Értem ezalatt, hogy senki se megy harcolni egy aprócska bugyiban. Ez csak egy példa. ) A sok illusztrátor munkája szembetűnő volt, hiszen néhol akkora különbségek voltak a rajzolási stílusok között, hogy azt még egy vak is észrevette volna. Nem mindegyik tetszett egyformán, de érdekes volt egy kötetben ilyen sokfélét látni. A szövegeken be***rtam. Igazi elmeroggyant, jófajta humorú képregény. Csak nemnormális embereknek ajánlom, vagy olyanoknak, akik nem akarnak normálisak lenni.

>!
MortuusEst
Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos

Fergeteges. Nem is tudtam huzamosabb ideig egyszerre olvasni, mindig kellett szüneteket tartani. Beteg, elvetemült, és k****ttul vicces.

>!
Marée_Noire
Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos

Megvenni ezt sem venném őszintén szólva, főleg ennyiért; de élmény volt olvasni, leszámítva a többféle – szerintem nem mindenhol szép és igényes – rajzolást… Némelyik rész meglepett, hogy egyáltalán belekerült és kiadásra kerülhetett, nem azt mondom, hogy amatőr, de 3 olyan pont volt, ami eléggé alulmaradt a többihez képest. Sebaj, kárpótolt a történet és a legtöbb rajz, ami fergetegesen részletgazdag volt. ;) Deadpool nyilván zakkant, mint mindig, az idióta szövegei továbbra is ütnek, és olyan elborult a sztori, hogy csak na. :D

>!
LoneWolf
Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos

Az első Deadpool olvasmányomat csalódásként kell értékelnem. Nem tudom, hogy valóban gyenge volt-e a humora, vagy csak nekem nem jön át nyomtatott formában, de konkrétan egyszer sem tudtam rajta nevetni, csupán a pop kult utalásokon eresztettem meg néha egy-egy kisebb mosolyt, helyenként pedig inkább már fárasztott.
A sztori egyébként egész ötletes volt, tetszett a zombiverzum bevonása, Man-Thing apróbb cameo-ja, de valahogy nem az igazi. A filmeken, rajzfilmeket és a videojáték adaptáción is jól szórakoztam, de képregényben ez egyszerűen nem működőképes számomra, ráadásul a rajzolás minősége is erősen ingadozó volt, melynek egy része persze indokolt a multiverzumos ugrálás miatt, de ettől még akadtak benne nagyon csúnya / gyenge illusztrációk. Végső soron hozzátenném, hogy hiába az egyenlő csillagozás, még a Marvel Kapitány kötet is kellemesebb kikapcsolódást nyújtott, mint ez, ami azért kemény.

>!
cyrussmith
Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos

A Pókember mellett Deadpool legendáriuma tetszik a legjobban, legalábbis felnőtt fejjel ezek azok a szuperhős-archetípusok, amik mindenféle nosztalgia nélkül is maximálisan élvezhetőek. Persze rengeteg egyéb kiváló szuperhős-képregény született, nem csak a klasszikusok között, hanem az elmúlt 15-20 évben is, de ez az a két karakter, ahol legyen szó bármelyik korszakról, íróról vagy rajzolóról, az alkotók valahogy az ő hullámhosszukat csípik el a legjobban, aminek következtében mindig megvan az a megfoghatatlan plusz a történetekben és a képi megvalósításban, ami a többiek elé helyezi őket. Természetesen most elsősorban a magyar kiadásokra gondolok, amik nyilván eleve már a legjobbakból válogatnak, a resztlivel az ő esetükben így nem is nagyon találkozhattam.

A szuperhős-evolúció legutolsó fázisa Deadpool – innen már tényleg nincs tovább, vagyis tényleg nincs lejjebb. Kezdődött az egész valahol az 1940-es években, a nácikkal harcoló, dicsőséges, nemes arcélű héroszokkal, folytatódott a megkerülhetetlen toposzokat és társadalmi problémákat is feszegető ezüst- és bronzkorral, a végső stádium pedig ez a pénzért mindenre kapható, eltorzult arcú, szexista disznó, akinek már a regeneráción alapuló szuperképessége is teljesen komolytalanná teszi az egész műfajt. A Zsémbes Zsoldos nem csupán a szuperhősködést forgatja ki sarkaiból, de a képregény- és popkultúrát is, és ez valahogy így is van jól. El nem tudom mondani, micsoda felüdülés a Marvel Kapitány gyalázatos PC-je után fejest ugrani a dimenziókapukba, a vérszomjas dinók, a leszakadt testrészű zombik, és a legbunkóbb poénok világába, ahol még a dögös cicababák is egy szál bugyiban járnak harcolni. A verbalitás mellett a vizuális poénok is zseniálisak – a fene se gondolta volna, hogy egy szellős fogsorú levágott fej ennyire muris tud lenni. Nálam eddig a legviccesebb, magyar nyelven megjelent képregények élmezőnye úgy nézett ki, hogy Kick-Ass, Violátor, és a Joe Kelly által írt Marvel Extrás Deadpool-sztori, A nagy erő nagy véletlenekkel jár – ezekhez csatlakozott most a Zsémbes Zsoldos is.

Tényleg már unalmas minden új megjelenésnél rácsodálkozni a képi világra, de Bong Dazo rajzai egyszerűen lenyűgözőek. Már az első olvasásnál valósággal lehengerelt a vizuális erődemonstráció: minden lap egy új kaland, minden egyes panelnál állkapcson vágott a meglepetés letaglózó ereje, úgy faltam fel az oldalakat, mintha nem lenne holnap. A vizuális koncepció részeként több vendégrajzoló is megfordul a kötetben, akik vagy egy párhuzamos dimenziót, vagy egy eseménydús jelenetet illusztráltak. Kyle Baker a legfurcsább mind közül, egészen döbbenetes, ahogy ugrál a stílusok között: először olyanok a rajzai, mintha egy ezredforduló környéki FPS játék renderelt, átvezető videói lennének kifotózva – steril színek, dinamikát nélkülöző, darabos, göcsörtös alakok –, majd a mocsaras résznél ledobja a vizuális atombombát, ami után már tényleg minden rajz gyengének fog tűnni. Eléggé meglepődtem, mikor megnéztem, hogy mindkét fejezetet ugyanaz az ember rajzolta.

Nem tudom, hogy a képregény olvasása közben dopamin, endorfin, vagy mi termelődik a szervezetben, csak azt tudom, hogy újra és újra elő kell majd vennem, mert szükségem van rá, mert nekem ez jár! Az év képregénye!

>!
Altarus P
Victor Gischler: Deadpool: Zsémbes zsoldos

5 chimichangából csak 4 chimichangát adok a barátságos és közkedvelt Deadpoolnak. Az ok nagyon egyszerű, de nem mondom meg. Na jó, legyen. Szóval… engem zavartak ezek a random rajzstílus váltások, főleg a 7. részben Deadpool őrnagynál lett nagyon gusztustalan. És a befejezéssel se vagyok kibékülve. Viszont a sztori kellően elborult, a poénok (testrészekkel együtt) csak úgy repkednek és a kötet is igazán igényes kiadás lett. Mindent összevetve, ott a helye a Deadpool rajongók polcán.


Népszerű idézetek

>!
Deidra_Nicthea IP

– Szedje már össze magát, maga $*%, és mentsen meg, $*%$*%, különben újra letépem a karját, és úgy feldugom a $*%$*%be, hogy megvakarhatja vele az agyát!
– Belém van esve.

1 hozzászólás
>!
ViraMors P

Kobakpool: Gyakran kell kiadnod azt a parancsot, hogy „Semlegesítsétek a dínót”?

>!
Deidra_Nicthea IP

Kátyúmentes aszfalton igazán szépen flörtyen az emberi test.

>!
Altarus P

A szótárban a „dögös” szócikknél rólam van egy fénykép. Amin egy nyitott szótárra mutatok, benne a saját fényképemmel.

Kapcsolódó szócikkek: Deadpool / Wade Wilson
>!
ViraMors P

– Miért van az, hogy az összes tervünk annyira… Unortodox?
– Innovatív. Szerintem úgy értetted, hogy innovatív.

>!
Deidra_Nicthea IP

– A legfontosabb viszont azt kitalálni, mivel töltjük a repülés üres óráit. *khm* Kétszázötvenezer doboz lónyál a pincében, kétszázötvenezer doboz lónyál! Hozz fel egyet, nyiss ki egyet…
– Uram, ez mégsem volt annyira jó ötlet.
Sok órával később…
– … és egyetlen doboz lónyál sincs máááááááár!


Hasonló könyvek címkék alapján

Csepella Olivér: Nyugat + zombik
Bill Watterson: Kázmér és Huba képeskönyve lusta vasárnapokra
Bill Watterson: Kázmér és Huba jubileumi válogatás
Catana Chetwynd: Szerelmes pillanatok
Jim Davis: Garfield 25 éve – Jöhet a torta!
Charles M. Schulz: Kutya egy élet ez, Snoopy
Charles M. Schulz: Snoopy világhírű író lesz!
Carl Barks: Donald kacsa kalandjai 2. – A Donald család nyaral és más történetek
Jim Davis: Garfield – Jubileumi válogatás – Az első húsz év
Charles M. Schulz: Nagy ez a világ, Charlie Brown