Curses ​and Smoke 1 csillagozás

A Novel of Pompeii
Vicky Alvear Shecter: Curses and Smoke

TAG is a medical slave, doomed to spend his life healing his master's injured gladiators. But his warrior's heart yearns to fight in the gladiator ring himself and earn enough money to win his freedom.

LUCIA is the daughter of Tag's owner, doomed by her father's greed to marry a much older Roman man. But she loves studying the natural world around her home in Pompeii, and lately she's been noticing some odd occurrences in the landscape: small lakes disappearing; a sulfurous smell in the air. . . .

When the two childhood friends reconnect, each with their own longings, they fall passionately in love. But as they plot their escape from the city, a patrician fighter reveals his own plans for them – to Lucia's father, who imprisons Tag as punishment. Then an earthquake shakes Pompeii, in the first sign of the chaos to come. Will they be able to find each other again before the volcano destroys their whole world?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780545509930
>!
Scholastic, New York, 2014
ISBN: 9780545677387 · Felolvasta: Marisol Ramirez, Zach Villa

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Nalina P>!
Vicky Alvear Shecter: Curses and Smoke

3,75*
Ez tipikusan az a könyv, ami jó volt, élvezted az olvasását, de amikor elgondolkozol azon, hogy mit mondj róla, akkor semmi sem jut az eszedbe. Jó volt és kész.
Nekem mindenképp lekötötte a figyelmemet, de végig azt éreztem, hogy valami mégis hiányzik (amit a mai napig nem tudtam beazonosítani, hogy mi lehet az). Azt mondanám, hogy egy átlagos YA regényről van szó, ezért nem biztos, hogy mindenkinek tetszene. Inkább a fiatalabb olvasóknak ajánlanám.
Karakterközpontú a könyv, csak a vége válik izgalmassá, amikor bekövetkezik a katasztrófa. Én mindkét főszereplőt, Luciát és Taget is kedveltem, érdekes volt megismerni a két különböző világ megpróbáltatásait. Központi téma a szabadság kérdése, hogy kinek mit jelent a szabadság. Ennek a körüljárása nekem nagyon tetszett.
A történet vége nekem csalódást jelentett, spoiler.
Szép volt, jó volt, de ennyi volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rosemary Sutcliff: The Silver Branch
Géza Gárdonyi: Slave of the Huns
Colleen McCullough: The October Horse
Phyllis T. Smith: I Am Livia
Phyllis T. Smith: The Daughters of Palatine Hill
Barbara Wood: Soul Flame
Henryk Sienkiewicz: Quo Vadis? (angol)
Kate Morton: The Forgotten Garden
Jacqueline Wilson: Opal Plumstead
Anna Godbersen: The Luxe