36 ​kérdés, amitől rád kattantam 31 csillagozás

Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

HILDY és PAUL egy pszichológiai kísérletre jelentkeznek, ami arra a kérdésre keresi a választ: megtervezhető a szerelem? A kísérlet 36 kérdést tartalmaz, köztük azt: „mi a legszörnyűbb emléked?” vagy „mikor énekeltél magadnak utoljára?”. Mire Hildy és Paul végigérnek a kérdéssoron, mindketten sírtak és nevettek, hazudtak és összezavarodtak, elmenekültek és visszatértek és az őrületbe kergették egymást. És mindketten rájöttek a titokra, amit a másik olyan elszántan próbált elrejteni. De vajon egymásba is szerettek?

Eredeti mű: Vicki Grant: 36 Questions That Changed My Mind About You

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
296 oldal · ISBN: 9789634035817 · Fordította: Hartinger Emese
>!
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634035183 · Fordította: Hartinger Emese

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Hildy Sangster · Paul Bergin


Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 115

Kívánságlistára tette 91

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/09/vicki-grant-36-…

"Képes 36 kérdés megváltoztatni az életed? Lehetséges, hogy mindössze ennyi kell: pár kérdő mondat és egy kevés őszinteség, egy igazán jó kapcsolathoz? Lehet ez megfelelő alap az együttléthez? Vicki Grant ezennel bebizonyította, hogy igen, ó, de még nem is akárhogyan. A 36 kérdés, amitől rád kattantam egy igazi vérbeli tiniknek szóló könyv, tele rengeteg humorral. Könnyed stílusa miatt a lapok csak úgy folynak a kezeink között, miközben a téma is odaszögez a fotelhez. Az év eddigi egyik kedvenc ifjúsági irodalom kategóriába tartozó kötete lett Vicki Grant regénye. Teljesen elvarázsolt, s végig széles mosollyal az arcomon olvastam.
Ha már csak egy ifjúsági könyvnek van helye a szívedben, akkor ezt a kötetet vedd le a polcról! Nem fogod megbánni!"

9 hozzászólás
>!
Sippancs P
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Ez egy nagyon-nagyon helyes kis történet volt. Így, a 30-on túl is elképesztően élveztem, és néhány résznél úgy olvastam, mint a vadalma – megspékelve egy kis Paul iránti fangörccsel –, hát még akkor milyen hatással lett volna rám 18 évesen! Imádtam minden egyes kérdést, minden beszélgetést, Hildy kezdeti okoskodását és Paul lazaságát, hogy mertek bevállalósak lenni és egymásnak megnyílni, na meg persze a sok ökörködést, Gömbit, a rajzokat, a váltott párbeszédes és leíró fejezeteket…
Egyedül a végén hiányzott egy kis epilógus, hogy legalább tudjam, minden sínen van, bár azt el kell ismerni, hogy így is cuki volt az utolsó, taxisofőrös fejezet.
Aki szereti az ifjúsági könyveket, az ne hagyja ki ezt a történetet.

>!
Beatrice8
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Ez igazából egy 4 csillagos könyv nekem. Viszont olyan tökéletes pillanatban olvastam, hogy bátran megadom neki a 4,5-öt, mert imádtam. Az úgy volt, hogy nagyon rossz kedvem volt és, hogy felvidítsam magam bementem a könyvesboltba nézelődni, vennem nem szabadott volna semmit. De aztán megláttam ezt, már látom egy ideje molyon, és azonnal megvettem, már ettől jobb kedvem lett. Itthon aztán két hullámban pár óra alatt kiolvastam.
Pont azt adta nekem a könyv, amire szükségem volt, könnyed, kikapcsoló, szórakoztató, aranyos és könyven olvasható könyv.
„Szerelem. Jót tesz a szívnek.”
Az biztos, az enyémnek mindenesetre jót tett ez a könyv :)).
Mindkét főszereplőt nagyon megkedveltem. Nehéz dolgokon mennek/mentek keresztül, de túllépnek rajta. Örültem, hogy nem ezeken volt a hangsúly. Az elején mindketten előítéletesek, de szépen közelebb kerülnek egymáshoz. Olyan aranyos és őszinte az egész. Kicsit légből kapott? Lehet. De örök szerelemről szó se volt, azt meg hajlandő vagyok elhinni, hogy megtetszettek pár beszélgetés alkalmával annyira egymásnak, hogy járni kezdjenek. Mert csak ennyi történt, szóval ez ellen igazán nem lehet senkinek kifogása.
A beszélgetéseik viccesek és nagyon aranyosak, élvezet volt olvasni. Kimondják, amit gondolnak az biztos. Először furcsálltam, hogy Hildy ilyen határozott, a visszahúzódó, ügyetlen cukicsaj kategóriába soroltam automatikus, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem következetlenül viselkedik, úgy ahogy más karakterek az ő személyiségével nem szoktak, hanem egyszerűen rossz kategórába tettem, neki nem olyan a személyisége. És ezt értékeltem.
Paul is nagyon szerettem, Hildy jól leírta ő az az érzékeny macsós srác :D.
Ami nem tetszett benne a folyamatos halgyilkolászás. Szegény halak már! Ha nem is haltak meg mind milyen traumákon mentek keresztül, főleg egy bizonyos!
Ja, meg a lány barátnője. Mióta beszélgetés az, mióta barátság, ha folyamatosan elbeszélnek egymás mellett és mindkettejüknek fontosabb a saját kis mondanivalója, mint a másiké?!
A történet nem volt éppen meglepő mondhatni kiszámítható volt, de kisebb meglepetések értek. Szuper volt, ahogy Hildy kereste Pault, nem adta fel, nem könyvelte el, hogy na ennek lőttek, nincs mit tenni. Ő is mert kezdeményezni. Nagyon cuki együtt. Vagy ezt már mondtam? :D
Ez egy kívül belül aranyos könyv, pontosan azt kaptam tőle, amit vártam, talán egy picivel többet :D. Romantikus és vicces. Ajánlom annak, aki szereti az ilyeneket.

2 hozzászólás
>!
Laura_Bakos P
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Vajon 36 kérdés elég ahhoz, hogy szerelmesbe ess?
Hildy és Paul teljesen különbözőek, de mindketten részt vesznek a kísérletben, amin keresztül arra keresik a választ, vajon megtervezhető-e a szerelem.
A lányt izgatja az érdekes feladatok, a srácot meg az érte kapott pénz.
36 kérdést kapnak, amikre válaszolva sokkal jobban megnyílnak egymásnak és egymás előtt.
Imádtam benne, hogy egyedi ötletet tárt elénk az írónő. Az illusztrációkon jókat nevettem, és a beszélgetéseken is. Gyorsan lehet vele haladni, és igazán aranyos könyv.

>!
Hails
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Nagyon kis édes romantikus történet két ember kibontakozó érzelmeiről és arról, hogyan remed meg a burok a maszkukon, amit mutatni akarnak a világ felé.

2 hozzászólás
>!
Adry_olvasósarka_blog P
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

A bájos borító mély pszichológiai témát rejt, amit könnyed romantikus köntösbe csomagolt az író a fiatalabb generáció kedvéért. Vajon létezik olyan, hogy harminchat kérdés feltétele után kialakuljon két idegen ember között valamilyen vonzalom? Vicki Grant bebizonyítja számunkra, hogy a szerelem is csak színtiszta pszichológia, és ha megfelelő szögből közelítjük meg a másik felet, akkor ki fog alakulni a vonzalom.
A teljes értékelés a linkre kattintva elolvasható: http://adrykacska.blogspot.com/2018/10/a-tudomany-oltar…

2 hozzászólás
>!
Szyszyyy P
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Na, ezzel a könyvel aztán jó gyorsan lehet haladni.
Egy nap se kellett és máris a végére értem. (Pedig az elején azt hittem nem így lesz. Hildy hatalmas szerencsétlenségnek tűnt, és ez először megrémített. XD Azt hittem,hogy az egész könyvet végig fogja szenvedni.)
Ami nem is csoda, hisz a nagy része csupán párbeszéd. Azokkal meg jó gyorsan lehet haladni. Pláne, ha jó és érdekel is. Először furcsa volt, de hamar meg lehetett szokni.
Plusz meg van az oka annak, hogy miért ilyen sok a párbeszéd. :D
Én nagyon jókat vidultam a könyv olvasása közben. A kis illusztrációk pedig sokat dobtak rajta.
Mind a két szereplőt megkedveltem. Bár Paul-ról szívesen megtudtam volna ennél többet is. Úgy gondolom Hildy-ből például jóval többet kaptunk. (Bár valamilyen szinten ennek is meg volt az oka. De akkor is…)
Szóval összességében ez egy aranyos történet volt, ami egyszerre vidám és komoly.
De inkább vidám. :DDDDD
Nem kell rajta túl sokat agyalni, egyszerűen csak sodródni a sorok között.

Ráadásul a kérdéseket olvasva biztos mindenki elgondolkodik azon, hogy ő mit felelne. ;)

>!
KittyKaty
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Imádtam a könyvet. Sokszor megnevettetett. A kérdések nagyon jók, elgondolkodtattok. Maga a történet is érdekes.Nagyon jók és viccesek benne a rajzok. spoiler

1 hozzászólás
>!
hovi P
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem erről a könyvről rögtön az Agymenők egyik része ugrott be; és ahogy haladtam az olvasással végig ez a kép lebegett a szemem előtt. Még a kérdések is hasonlóak voltak. A végéről nem is beszélve. Muszáj volt nevetnem.
A történetből magából sokkal többet ki lehetett volna hozni. Néhol erőltetettnek éreztem. Nekem hiányoztak a mélységek. Hiába beszélünk ifjúsági regényről, olvastam már mélyen szántóbbat is.

>!
blankaveronika IP
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

A vége miatt vontam le a fél csillagot. Ezek ketten megérdemeltek volna egy teljes fejezetet lezárásnak. És Gömbi is.
Rettentő jó a téma egyébként, és totálisan meglepett, hogy ez egy teljesen önálló pszichológiai kísérlet és semmi köze a Proust-interjúhoz. Jó lenne egyszer kipróbálni valakivel. Csak úgy. Mert tetszik.
Egyértelműen a teszt viszi el a hátán a sztorit, különben nem sok egyediség lenne benne, de ez igazából nem érdekelt, mert nagyon jól kiegészítették egymást, valahogy kerek lett az egész.
Az olvasásom egyébként nem számít. Még az olasz utam előtt el akartam olvasni, de nem sikerült, így most fejeztem be. Gondolkodós könyv egyébként, nem az a végigdarálom- fajta.
A rózsaszín borítóért egy kicsit mérges vagyok. Oké, női főszereplőnk van, de a téma teljesen uniszex. Szóval pasiknak is ajánlom.
Olvassátok. Merengjetek. Kérdezzetek.
És szeressétek Gömbit.


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Mind tanulhatnánk a trópusi halaktól: az összes teljesen haszontalan, mégis elégedettek.

90. oldal

>!
Niitaa P

Semmi sem öli meg úgy a viccet, mint amikor valaki elmagyarázza a poént…

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Paul Bergin
>!
Niitaa P

Soha nem tudhatod, mit teszel egy helyzetben, amíg nem kerülsz bele.

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hildy Sangster
>!
Niitaa P

Mindenkinek más az átlagos. Egyediek vagyunk. Különböző körülményekkel és más hatásokkal.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hildy Sangster
>!
Niitaa P

Ha kilencven évig élhetnél, és életed utolsó hatvan évére megtarthatnád egy harmincéves szellemi képességeit vagy testét, melyiket választanád?

40. oldal

>!
Niitaa P

Csak azért, mert valami igaz, még nem jelenti azt, hogy tetszik is.

67. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Valahol
Cassandra Clare: A hercegnő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Richelle Mead: A halál csókja
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Helena Silence: Ezüsthíd
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan