36 ​kérdés, amitől rád kattantam 123 csillagozás

Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

HILDY és PAUL egy pszichológiai kísérletre jelentkeznek, ami arra a kérdésre keresi a választ: megtervezhető a szerelem? A kísérlet 36 kérdést tartalmaz, köztük azt: „mi a legszörnyűbb emléked?” vagy „mikor énekeltél magadnak utoljára?”. Mire Hildy és Paul végigérnek a kérdéssoron, mindketten sírtak és nevettek, hazudtak és összezavarodtak, elmenekültek és visszatértek és az őrületbe kergették egymást. És mindketten rájöttek a titokra, amit a másik olyan elszántan próbált elrejteni. De vajon egymásba is szerettek?

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
296 oldal · ISBN: 9789634035817 · Fordította: Hartinger Emese
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634035183 · Fordította: Hartinger Emese

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Paul Bergin · Hildy Sangster


Kedvencelte 13

Most olvassa 7

Várólistára tette 132

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/09/vicki-grant-36-…

"Képes 36 kérdés megváltoztatni az életed? Lehetséges, hogy mindössze ennyi kell: pár kérdő mondat és egy kevés őszinteség, egy igazán jó kapcsolathoz? Lehet ez megfelelő alap az együttléthez? Vicki Grant ezennel bebizonyította, hogy igen, ó, de még nem is akárhogyan. A 36 kérdés, amitől rád kattantam egy igazi vérbeli tiniknek szóló könyv, tele rengeteg humorral. Könnyed stílusa miatt a lapok csak úgy folynak a kezeink között, miközben a téma is odaszögez a fotelhez. Az év eddigi egyik kedvenc ifjúsági irodalom kategóriába tartozó kötete lett Vicki Grant regénye. Teljesen elvarázsolt, s végig széles mosollyal az arcomon olvastam.
Ha már csak egy ifjúsági könyvnek van helye a szívedben, akkor ezt a kötetet vedd le a polcról! Nem fogod megbánni!"

9 hozzászólás
>!
meseanyu P
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Amint megláttam ezt a könyvet az újdonságok között, tudtam, hogy el kell olvasnom, mert nagyon érdekesnek tartom a kísérletet, amire épül. Aztán ahogy nézegettem ezt a nem túl vonzó borítójú kötetet, elbizonytalanodtam, hogy vajon nem rontotta el a szerző ezt a szuper témát. Szerencsére nem: izgalmas, szenvedélyes, vicces regény, az a fajta történet, ami sokáig velem marad.

2 hozzászólás
>!
Sippancs P
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Ez egy nagyon-nagyon helyes kis történet volt. Így, a 30-on túl is elképesztően élveztem, és néhány résznél úgy olvastam, mint a vadalma – megspékelve egy kis Paul iránti fangörccsel –, hát még akkor milyen hatással lett volna rám 18 évesen! Imádtam minden egyes kérdést, minden beszélgetést, Hildy kezdeti okoskodását és Paul lazaságát, hogy mertek bevállalósak lenni és egymásnak megnyílni, na meg persze a sok ökörködést, Gömbit, a rajzokat, a váltott párbeszédes és leíró fejezeteket…
Egyedül a végén hiányzott egy kis epilógus, hogy legalább tudjam, minden sínen van, bár azt el kell ismerni, hogy így is cuki volt az utolsó, taxisofőrös fejezet.
Aki szereti az ifjúsági könyveket, az ne hagyja ki ezt a történetet.

>!
Navi P
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

"Lloyd elmosolyodott és félrenézett. Szerelem. Jót tesz a szívnek.
Még fél órát ült lesütött szemmel, a Country 101 FM-et hallgatva, majd végül megnyomta a dudát."
Végtelenül bájos, aranyos, óvatos tapogatózás, apró lépések.
Imádtam minden sorát, ahogy a kezdeti adok-kapokból szépen eljutottak az igazi, őszinte beszélgetésekig. A rajzok, Gömbi, amikor chateltek. Mosolyogva olvastam a beszélgetéseiket.
Sajnálom Pault, s szegény Hildy. Egy mondat, egy óvatlan pillanatban felolvasott sor és összeomlik egy család.
Örültem, hogy Hildy nem adta fel és hogy Paul sem zárkózott el. Nagyon aranyosak együtt.
A borító valami borzalmas, szerintem egyáltalán nem illik a könyvhöz.

>!
Beatrice8
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Ez igazából egy 4 csillagos könyv nekem. Viszont olyan tökéletes pillanatban olvastam, hogy bátran megadom neki a 4,5-öt, mert imádtam. Az úgy volt, hogy nagyon rossz kedvem volt és, hogy felvidítsam magam bementem a könyvesboltba nézelődni, vennem nem szabadott volna semmit. De aztán megláttam ezt, már látom egy ideje molyon, és azonnal megvettem, már ettől jobb kedvem lett. Itthon aztán két hullámban pár óra alatt kiolvastam.
Pont azt adta nekem a könyv, amire szükségem volt, könnyed, kikapcsoló, szórakoztató, aranyos és könyven olvasható könyv.
„Szerelem. Jót tesz a szívnek.”
Az biztos, az enyémnek mindenesetre jót tett ez a könyv :)).
Mindkét főszereplőt nagyon megkedveltem. Nehéz dolgokon mennek/mentek keresztül, de túllépnek rajta. Örültem, hogy nem ezeken volt a hangsúly. Az elején mindketten előítéletesek, de szépen közelebb kerülnek egymáshoz. Olyan aranyos és őszinte az egész. Kicsit légből kapott? Lehet. De örök szerelemről szó se volt, azt meg hajlandő vagyok elhinni, hogy megtetszettek pár beszélgetés alkalmával annyira egymásnak, hogy járni kezdjenek. Mert csak ennyi történt, szóval ez ellen igazán nem lehet senkinek kifogása.
A beszélgetéseik viccesek és nagyon aranyosak, élvezet volt olvasni. Kimondják, amit gondolnak az biztos. Először furcsálltam, hogy Hildy ilyen határozott, a visszahúzódó, ügyetlen cukicsaj kategóriába soroltam automatikus, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem következetlenül viselkedik, úgy ahogy más karakterek az ő személyiségével nem szoktak, hanem egyszerűen rossz kategórába tettem, neki nem olyan a személyisége. És ezt értékeltem.
Paul is nagyon szerettem, Hildy jól leírta ő az az érzékeny macsós srác :D.
Ami nem tetszett benne a folyamatos halgyilkolászás. Szegény halak már! Ha nem is haltak meg mind milyen traumákon mentek keresztül, főleg egy bizonyos!
Ja, meg a lány barátnője. Mióta beszélgetés az, mióta barátság, ha folyamatosan elbeszélnek egymás mellett és mindkettejüknek fontosabb a saját kis mondanivalója, mint a másiké?!
A történet nem volt éppen meglepő mondhatni kiszámítható volt, de kisebb meglepetések értek. Szuper volt, ahogy Hildy kereste Pault, nem adta fel, nem könyvelte el, hogy na ennek lőttek, nincs mit tenni. Ő is mert kezdeményezni. Nagyon cuki együtt. Vagy ezt már mondtam? :D
Ez egy kívül belül aranyos könyv, pontosan azt kaptam tőle, amit vártam, talán egy picivel többet :D. Romantikus és vicces. Ajánlom annak, aki szereti az ilyeneket.

2 hozzászólás
>!
Ella19
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Tetszett. A borítója volt az ami nagyon megfogott ebben a könyvben, de aztán a története is elnyerte a tetszésemet. Vicces, szórakoztató, izgalmas regény. Gyorsan lehetett vele haladni. A kérdések nagyon jók voltak benne, engem is elgondolkoztattak. Hildy és Paul is nagyon szimpatikusak voltak. Hildy okoskodó volt, Paul pedig laza, ezért is voltak együtt egy nagyon izgalmas páros. A végén hiányoltam az epilógust, de a taxisofőrös fejezet az nagyon tetszett, aranyos volt.

>!
Molymacska P
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Ez számomra egy borzasztóan ellentétes és összetett könyv volt, minden tekintetben.
36 kérdés számomra is (evidensen) az Agymenők ominózus jelenetét juttatták az eszembe, és ezért is voltam annyira nagyon kíváncsi erre a könyvre. Ez a kísérlet nem csak pszichológiai-szociológiai, hanem sokkal több annál, amiben le kell merülne a lélek legmélyére, és az onnan szedett információval kell a keletkező kapcsolatot díszíteni.
De még mielőtt erre rátérnék, beszélnem kell a borítóról is. Ami rózsaszín. És menő pár van rajta. A történet viszont nem rózsaszín. És a párok se így néznek ki. Mármint alapvetően nem zavar, ha a borítón emberalak látható, de ez picit kiakasztott, mivel a lány nagyon gazdag (ez a képen kevésbé látszik) míg a srác nagyon szegény (ez a képen EGYÁLTALÁN nem látszik).
A másik fontos kérdés, hogy mi ez a könyv? Regény? Neeeeem. Dráma? Tuti nem. Forgatókönyv? hát végül is ez áll hozzá a legközelebb. Az írónő becsesz szakmája forgatókönyvíró spoiler és hát elég szépen látszott is ez. Minek érzelem leírás, vagy akármi, ha van párbeszéd. És oké, tényleg működött, de akkor a közbenső részek akkor miért voltak regényesek? Ez a két élesen elkülönülő világ számomra zavaró a könyvben (és én leszedném a regény molyos címkét a könyvről. Ne tévesszük meg az olvasókat)
A történet kezdetén megismerhetünk két idegesítő karaktert (látatlanban kijelentem, hogy 2019 legidegesítőbb karaktereit) akik nyomik és egyáltalán nincsenek egy hullámhosszon. Ez amúgy nem baj, hiszen a kísérlet lényege is pont ez lenne, de valahogy mégis a közös hang sokszor logikátlanul alakul ki (és a valóságban biztosan nem történne meg) Például spoiler
Egy kicsit az is bántott, hogy nem a kísérlet volt a központban, mert az „nem lenne elég érdekes” hanem jó YA regényként mindenkinek volt legalább egy tucat súlyos lelki sérülése, amivel kitölthették a lapokat. És persze, mindenkinek vannak rossz élményei, és sérülései, de ez túl sok volt számomra, miközben egy átlagosabb párral valószínűleg jobban élveztem volna a történetet.
Mivel a problémák voltak előtérben, így a kapcsolat kialakulása is furcsa (vagy inkább bizarr) volt. Nem volt akkora hangsúly az érzelmek változásán (hiszen főszereplő lányunk valljuk be, egészen csapongó lelki állapotát senki se tudta követni) és sajnos a különféle érzelmek közötti különbségeseken se spoiler. A köszönetnyilvánításban olvashatjuk, hogy az írónő nem végzett pszichológia szakon, és ez sajnos látszott is. És kellett volna… spoiler
Rengeteg rosszat írtam róla, de csak azért, mert borzasztóan sokat vártam tőle. Be kell valljam, voltak vicces részek, és imádtam a Gömbi illusztrációkat, sőt a Gömbi poénokat is. Bár a humor is változó volt, de azért legalább ez a része korrektül teljesül.
Nem volt annyira rossz, hozta egy átlagos tinidrámás egyszer olvasós könyv szintjét. Csak hát ugye nem ezt vártam… És túl romantikus szercsilávcsi történet volt, mintsem ténylegesen egy kicsit reálisabban írta volna le a dolgokat. spoiler

>!
julcseee P
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Erre sajnos nincs megfelelőbb szavam, csak az hogy cuki :)
Tényleg kis aranyos történet volt, szerettem a kérdéseket is, az egész igazábol aranyos volt, bájos,és vicces is. Na meg izgalmas is egyben, mert folyamatosan olvasni akartam, hogy meg tudjam mi lesz a vége. És megérte elolvasni :)

>!
Manocska0123
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Hildy egy tragédia. Paul tipikus. Azt nem értem miért kell mindenkinek tragikus múlt. Máshogy már eladhatatlan?! Átolvastam kb. A kérdésekre kíváncsi voltam, az érdekes volt.

>!
Laura_Bakos
Vicki Grant: 36 kérdés, amitől rád kattantam

Vajon 36 kérdés elég ahhoz, hogy szerelmesbe ess?
Hildy és Paul teljesen különbözőek, de mindketten részt vesznek a kísérletben, amin keresztül arra keresik a választ, vajon megtervezhető-e a szerelem.
A lányt izgatja az érdekes feladatok, a srácot meg az érte kapott pénz.
36 kérdést kapnak, amikre válaszolva sokkal jobban megnyílnak egymásnak és egymás előtt.
Imádtam benne, hogy egyedi ötletet tárt elénk az írónő. Az illusztrációkon jókat nevettem, és a beszélgetéseken is. Gyorsan lehet vele haladni, és igazán aranyos könyv.


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Soha nem tudhatod, mit teszel egy helyzetben, amíg nem kerülsz bele.

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hildy Sangster
>!
Niitaa P

Semmi sem öli meg úgy a viccet, mint amikor valaki elmagyarázza a poént…

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Paul Bergin
>!
Niitaa P

Mind tanulhatnánk a trópusi halaktól: az összes teljesen haszontalan, mégis elégedettek.

90. oldal

>!
Niitaa P

Mindenkinek más az átlagos. Egyediek vagyunk. Különböző körülményekkel és más hatásokkal.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hildy Sangster
>!
Niitaa P

Csak azért, mert valami igaz, még nem jelenti azt, hogy tetszik is.

67. oldal

>!
Niitaa P

Olyan akarok lenni, aki félelem nélkül tud cselekedni.

128. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Valahol
Cassandra Clare: A hercegnő
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Richelle Mead: A halál csókja
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Helena Silence: Ezüsthíd
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan