Gilded ​Cage (Dark Gifts 1.) 1 csillagozás

Vic James: Gilded Cage Vic James: Gilded Cage Vic James: Gilded Cage

For ​readers of Victoria Aveyard and Kiera Cass comes a darkly fantastical debut set in a modern England where magically gifted aristocrats rule—and commoners are doomed to serve.

NOT ALL ARE FREE.
NOT ALL ARE EQUAL.
NOT ALL WILL BE SAVED.

Our world belongs to the Equals—aristocrats with magical gifts—and all commoners must serve them for ten years.

But behind the gates of England’s grandest estate lies a power that could break the world.

A girl thirsts for love and knowledge.

Abi is a servant to England’s most powerful family, but her spirit is free. So when she falls for one of their noble-born sons, Abi faces a terrible choice. Uncovering the family’s secrets might win her liberty—but will her heart pay the price?

A boy dreams of revolution.

Abi’s brother, Luke, is enslaved in a brutal factory town. Far from his family and cruelly oppressed, he makes friends whose… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Del Rey, New York, 2017
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780425284179 · ASIN: 0425284174
>!
Del Rey, 2017
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780425284155
>!
Pan Macmillan, London, 2017
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781509821457

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
infinitedreams IP
Vic James: Gilded Cage

A szerencse hozott össze ezzel a regénnyel, és bár első blikkre is érdekesnek tűnt a sztori, nem hittem, hogy ennyire magával ragad majd. E/3-ban íródott regényről van szó, több szereplő szemén keresztül ismerhetjük meg a cselekményt, és nagyon helyesen tette Vic James, hogy így írta meg a regényt, ugyanis így rengeteg szemszögből láthattuk a Gilded Cage eseményeit, társadalmát, a szép lassan meginduló változásokat.

A történet nagyrészt a mágiahasználó Jardine család körül forog, hozzájuk kerül Abi és a családja, hogy letöltsék a tízéves szolgálati idejüket. Akad egy „aprócska” probléma azonban: Abi öccsét, Luke-ot nem fogadja be a család, az ő jelentkezését visszautasítják, és a törvényekre fittyet hányva bezsuppolják a Manchester melletti rabszolgavárosba, Millmoorba.

Itt válik két nagy szálra a történet. Az egyik szálon fut a Jardine család sztorija, rajtuk és a hozzájuk közel állókon keresztül bepillantást nyerhetünk az alternatív Nagy-Britannia társadalmi felépítésébe, és láthatjuk, hogyan formálódnak a politikai-hatalmi erők. A másik szál Luke szemszögéből, Millmoorban játszódik, ahol lázadás készülődik.

A karakterek – ha nem is mindig szimpatikusak – nagyon érdekesek, jól felépítettek. Mindenkinek megvan a maga motivációja, a kapcsolati szálak szövevényesek, és csak elvétve akadt olyan szál, ami kevéssé hatott meg.

Vic James meglepően tehetséges író. Nem számítottam rá, hogy ennyire jól felépített, gazdag fantáziával megírt regényt fogok olvasni. És ez még csak az első rész a trilógiában!

Az ajánlással, miszerint Victoria Aveyard és Kiera Cass rajongói biztosan szeretni fogják, nem értek egyet. Legalábbis a második részével, Aveyard könyveit még nem olvastam, viszont A Párválasztóhoz hangulatban semmi köze nincsen. Aki szerette azt a könnyed, habos-babos történetet és hasonló olvasmányra vágyik, az ne a Gilded Cage-et vegye a kezébe.

Azoknak ajánlom, akik szeretnének egy jól felépített, izgalmas alternatív mágiahasználó világról olvasni, akik nem bánják, ha egy regény sötéten realisztikus, és akik nem igazán vágynak a romantikára, az ugyanis itt csupán minimálisan jelenik meg. Ez a regény inkább a társadalmi változásokra és a személyiségfejlődésre koncentrál, nagyszerűen festi le a kirobbanni készülő forradalom előszelét, mindezt a karakterek személyes tapasztalatain és életének változásán keresztül, így az ember sosem távolodik el a szereplőktől, mindig úgy érzi, hogy maga is részese a történetnek, izgulhat a karakterek sorsán. És van is min izgulni, ugyanis Vic James nem bánik kesztyűs kézzel a szereplőivel!

Az írónő bevallása szerint félig YA, félig felnőtt regény (és igen, ez meglepő módon működik is), így szerintem bátran a kezébe veheti bárki, aki legalább az egyik fajta fantasyt/disztópiát szereti.

Bővebben: http://blog.infinitedreams.hu/…


A sorozat következő kötete

Dark Gifts sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Joss Stirling: Seeking Crystal
Philip Pullman: Northern Lights
Susan Ee: End of Days
Terry Pratchett: Wintersmith
Claudia Gray: Hourglass
J. R. R. Tolkien: The Hobbit
Jonathan Stroud: The Ring of Solomon
Lewis Carroll: Alice's Adventures in Wonderland / Through the Looking-Glass