Az ​Operaház meséi 8 csillagozás

Vibók Ildi: Az Operaház meséi

Mikor egy esős, szeles, barátságtalan estén a két idegen – egy ázott, fáradt postagalamb és egy magányos Operaház – találkoznak, még egyikük sem sejti, hogy nemcsak egy varázslatos éjszakának néznek elébe, hanem egy örök barátság is elkezdődik. Vagy talán nem is egy? Ahogy ők ketten ismerkednek és barátkoznak, úgy ismerkedünk és barátkozunk meg mi is az Operaház építésének történetével és az operák világával.

A mesés keretbe ágyazott ismeretterjesztő könyvből kiderül, hogy milyen szerepet játszott az Operaház építtetésében Fridmaniczky Poci, mire való a vasfüggöny, mi a különbség a mezzoszoprán és a tenor között, és miért egy ajtó alatt csúsztatva adagolta zenészeinek Mozart a Don Giovanni nyitányát. Vibók Ildi finom humorral megfestett írása Szimonidesz Hajnalka gyönyörű illusztrációin elevenedik meg.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Holnap, Budapest, 2019
88 oldal · ISBN: 9789633492413 · Illusztrálta: Szimonidesz Hajnalka

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Tarja_Kauppinen IMP
Vibók Ildi: Az Operaház meséi

Ismeretterjesztő mese az Operaházról, tele színes, érdekes anekdotákkal, amelyek közül sok még a felnőtt olvasóknak is szolgálhat újdonságokkal. Szép, békebeli hangulatú illusztrációk, a szöveg pedig kiválóan ötvözi a mai nyelvezetet a békebelivel, hiszen a kerettörténet az, hogy az Operaház meséli el napjainkban egy galambnak (!) az „életét”.
Nagyon kerek az egész, a nyelvezet, a grafika, minden. Nyolc-tízéveseknek ajánlanám, akár önálló olvasásra is, esetleg némi segítséggel, mert idegen nevek azért vannak dögivel. Informatív, ugyanakkor olvasmányos, és fizikai megjelenését illetően is gyönyörű könyv. Ismét egy valóban gyerekeknek való mesekönyvhöz lehetett szerencsém, mely a legteljességesebben megérdemli az öt csillagot.

>!
PTJulia MP
Vibók Ildi: Az Operaház meséi

Jól megírt, követhető, értékes történet az Operaház és az opera történetéről. Iskolás korosztály számára tartalmas, figyelmet lekötő olvasmány. Sok olyan információ volt benne, amit én sem ismertem, jó volt ezekről tudomást szerezni.
Az illusztrációk gyönyörűek.

>!
Meryl P
Vibók Ildi: Az Operaház meséi

Mindenképpen egy nagyon igényes és szépen illusztrált mesekönyv, de talán inkább ismeretterjesztő mesének kéne titulálni. Nagyon sok minden kiderül az operáról, opera művekről, zeneszerzőkről. Rengeteg információ van benne a nemzetközi operákról is, így elég tömény, de mindenképpen ajánlom nagyobb gyerekek számára vagy zenei témájú foglalkozásokhoz.

>!
KarmazsinPlatina 
Vibók Ildi: Az Operaház meséi

Ez nagyon jó volt, még felnőtt fejjel is voltak benne újdonságok. Egy-két dolog lehet, hogy gyerekeknek sok, de alapvetően nagyon elégedett vagyok a könyvvel. Az egész operamese-sorozat nagyon jó ötlet. (Még ha ez nem is annak a része.) Egyedül a galamb zavart kicsit. Gyerekként sem bírtam, amikor az írók hülyére vettek, valamint a szerző nem tud párbeszédet írni, vagy nem tartotta lényeges elemnek, ezért nem feketett bele energiát. De ezeket leszámítva tetszett.

>!
petrozy 
Vibók Ildi: Az Operaház meséi

Nagyon tetszett a mesébe illesztett ismeretterjesztő könyv. Humoros, érdekes jó meseszövés, sajnos kicsit nagyobb gyerekeknek szól, mint az én lányaim. 8 és 6 évesek. Nekik még így is kicsit tömény volt az információ áradat. Arra lennék kíváncsi, hogy a náluk idősebb gyerekek kézbe veszik-e maguktól.


Népszerű idézetek

>!
dtk8 P

Vagy itt van Márta István globális mobiltelefon operája, A csodálatos mobilvilág. Ez bizony a kőkemény jelen. A szereplőit – Moby-t, Mobilát, Sam Sungot, Motor Rollát, No ki a?-t, Wiffyt és Eric Sonyt – mind jól ismerjük. Szerencsére vagy sajnos? Nem is tudom…

83. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Paulon Viktória: Kisrigók
Csukás István: Sün Balázs
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika
Benedek Elek: Többsincs királyfi és más mesék
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!