Webszerelem 24 csillagozás

Via: Webszerelem

A Webszerelem c. könyv az internetes ismerkedésről szóló true fiction. Főhőse egy huszonéves médiamunkás lány, aki ex-modellkolléganője sikerén felbuzdulva regisztrál egy internetes társkeresőbe, és négy hónap alatt tucatnyi weben megismert férfival tesz kísérletet a közösjövő-építésre. Közben alaposan kitanulja a webrandizás műfaját a bemutatkozó sorok mögött olvasástól a 'nehéz esetek' kezelésén át a vakrandizás technikájáig. A Webszerelem egy modernkori lányregény köntösébe bújtatott kézikönyv a férfiakhoz és az internetes társkereséshez.

>!
WhySoft, 2008
296 oldal · ISBN: 9789639736566

Enciklopédia 2


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ppeva P
Via: Webszerelem

Jobb volt, mint gondoltam.
Vissza kellett magam fogni, és emlékeztetni, hogy ez a lány 25 éves… És abban a korban mások a hangsúlyok, más a fontossági sorrend. A felületesség, külsőségek imádata pedig abban a közegben, ahol mozog, elég általános (hiába emlegeti sűrűn a diplomáját, a nyelvvizsgáját, az eszét)… Rögtön az első felütés az, hogy modellkori fényképét teszi fel az adatlapjára, mosolyogtató volt. Persze, a modell fénykép alap egy mély, lélektani alapú egymásratalálásnál.
Igazából nemcsak kíváncsiságból, hanem főként nosztalgiából olvastam el ezt a könyvet. Meg az összehasonlítás kedvéért is. 12 éve, még a webszerelem (h)őskorában merültem meg ebben a közegben. Persze, akkor a fénykép felrakás még gyerekcipőben járt, alig voltak fényképes adatlapok. De hát erre való volt a találkozás…
Meg se lepődtem, hogy a bolondok lelki sérültek aránya azóta se csökkent… És a végkifejleten se lepődtem meg. :)))))))
U.i.: Én hiszek ebben a műfajban (is). Hamarosan 10 éves házasok leszünk webszerelmemmel.

3 hozzászólás
>!
icu79 P
Via: Webszerelem

Nagyon könnyed, helyenként humoros, gyorsan emészthető könyv. Az írónő stílusa egész jó, esetenként meglepően jól fogalmaz. Maga a sztori igazából nem túl érdekfeszítő, engem mégis megfogott és a végére egészen magaménak éreztem, mert kísérteties a hasonlóság. Az én életemben is volt egy rövid időszak, amikor bepróbálkoztam a társkeresőkkel, de félelmetes figurákkal akadtam össze. (Nyilván ők is eképp vélekedtek rólam) :) Mindenesetre az tény, hogy végül az internet segítségével akadtam össze a férjemmel, aki szintén miskolci (mint a könyvbeli főszereplő nagy Ő-je).

>!
Bori82
Via: Webszerelem

Könnyed, szórakoztató olvasmány, de olyan húde nagy dolgot senki se várjon. :)
Azért tetszett, kellően kikapcsolt.

>!
dokijano
Via: Webszerelem

Sokáig nem tudtam, kit fed ez a szerzői név, csak annyit tudtam meg, hogy egy fiatal magyar író az illető. Aztán tovább keresgéltem, egyszer csak előbukkant a fedőnév alól: Darnyik Szilvia az elkövető.
Érdekes, és magam számára is meglepő volt a megismerkedésem a könyvvel: amikor a kezembe vettem, először átfutottam a fülszöveget (eddig semmi különleges). Aztán elolvastam a legutolsó fejezetet. Ez felcsigázta az érdeklődésemet, és elolvastam az utolsó előtti fejezetet is. És még mindig nem volt elég, az utolsó előtti előtti fejezetet is végig olvastam. mindezt egy álltó helyemben, annyira érdekes volt. Ezután is csak azért tettem le, mert időre indultam valahová. És persze a visszatérésemkor nekifogtam normálisan, az elejétől folytatva. Egyáltalán nem csökkentette a „műélvezetet”, hogy ismertem a végét.
Csak ajánlani tudom, könnyed, szórakoztató olvasmány.

>!
BallaNóci
Via: Webszerelem

Meg kell mondjam, meglepődtem.
Először is, nem erre számítottam. Mivel nem szoktam tartalmat olvasni, az első 20-30 oldal után elgondolkoztam, hogy biztos akarom én ezt?! De nem szeretek könyvet félbe hagyni, így folytattam.
Bámulatos módon teljesen lekötött a könyv. A végén már olyan izgalommal olvastam, hogy nem is hittem el. :D
Nagyon meglepő, hogy mennyi furcsa emberrel találkozhat az ember az interneten. Azt hinnéd róluk, hogy mindenük meg van, jól néznek ki, sikeresek és igazi lovagok, mi kell még?! És akkor egyszer csak kibukik az a bibi/defekt, ami az oka annak, hogy az illető az interneten keres társat.
Viát egyébként nem kedveltem meg, nekem kicsit túl éretlen volt még.
Érdekes, szórakoztató könyv. :)

>!
petronella10
Via: Webszerelem

Érdekes egy könyv :) Nagyon kíváncsi voltam már, hogy vajon milyen titkokat, cseleket tudhatok meg a webrandizásról, mert én nagyon nem vagyok otthon benne, sőt, bevallom, hogy soha nem voltam tagja semmilyen társkereső oldalnak, vagy csoportnak. Nem tudom, hogy mire kell odafigyelni, mit kell leírni magamról, és hogyan kell megismerni az örök hazudozót, az eogistát, vagy a kissé haragos, és követelőző típusú férfiakat.
Eleinte tetszett a történet, és kíváncsi voltam, hogyan alakulnak a kapcsolatai, végül ki lesz a befutó, de egy idő után meguntam. Nem is volt kedvem tovább olvasni. Lehet, hogy én vagyok túl egyszerű, de a férfiak álnevei nagyon erőltetettnek tűntek. Nem hinném, hogy ilyen nevekkel regisztrálna valaki egy társkereső oldalon: Kölyökképű Vizipólós, Fényképnélküli Harmincas, Arab Herceg…
Aztán az a sok unalmas teázgatás ugyanabban a megszokott kis helyen? Én biztosan nem bírtam volna ennyi pasival ugyanazon a helyen találkozni. Kétségbeesett szerelem-keresésnek tűnik az egész. Via akarja, keresi, és követeli azt az igazi, hétmérföldes szerelmet, és szerintem nem ez a jó megoldás. Az igazi minden ember életében eljön egyszer, csak lehet, hogy egy kicsit többet kell rá várni :) :)
Volt egy két figura, aki kifejezetten tetszett, és akinek a története megnevettetett. Az Arab Herceggel való találkozás is nagyon aranyosra sikerült, olyan igazi élet stílusa volt :) Gondolok itt az ingázásra, az együtt töltött időkre, egymás barátainak megismerésére és az összes eseményre az életükben.
Nem volt olyan rossz könyv, én egy kicsit nehezen tudtam beleélni magam :)

>!
Zeana
Via: Webszerelem

Mintha Terézanyu made in china volna. Azért jó volt. Pláne,hogy csak úgy a kezembe nyomták. Szerettem, de erősen hatásvadásznak és egy icipicit másolatnak éreztem.

>!
Texy14
Via: Webszerelem

A könyv kb második harmadától már vártam, hogy véget érjen…. :/

>!
Salsita
Via: Webszerelem

Két „fajsúlyosabb” könyv közötti kikapcsolódásnak épp jó.


Népszerű idézetek

>!
ppeva P

– … örömömben lefelé ugráltam az avasi kilátó lépcsőjén…
– Avasi kilátó? Az meg mi?
– Miskolcon van.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Avasi kilátó · Miskolc
>!
ppeva P

Az összes munkahelyi kultúrámat modellkedéssel szedtem össze. Na, olyan is…

196. oldal

1 hozzászólás
>!
petronella10

Az élet egyszerű, csak az emberek teszik bonyolulttá.

130. oldal

>!
gjudit8

A női agyban furcsa mechanizmusokat indít el, ha úgy érzi, elveszetten bolyongó lélekkel találkozik. Ilyenkor ellenállhatatlan kényszere támad arra, hogy megmentse a lelket, ha akarja az a lélek, ha nem. Az én női agyammal sincs ez másként: bár semmi racionalitása nem volt, mégis úgy kezdtem gondolni, rám vár a feladat, hogy szegény Elfoglalt Üzletember munkamániás életét egészséges mederbe tereljem, és megtanítsam őt örülni az élet apró szépségeinek, úgy mint kirándulás az erdőben, sikoltozás vízicsúzdázás közben vagy visítva nevetés egy színházi vígjátékon.

151. oldal

>!
Zyta88

A legélethűbb fotónak sincsenek gesztusai, de nincs hangszíne, sőt, humora sem. Híján van minden fontosnak, ami zsigeri vonzalmat vagy ellenszenvet gerjeszt.

11. oldal

>!
ppeva P

– Tizenhat évesen leléptem otthonról, azóta önellátó vagyok – mesélte rekedtes hangján, amelynek hallatán vörösvérsejtjeim minduntalan lelkes ugrándozásba kezdtek, és tömött csoportokban lódultak meg az ágyékom felé.

177. oldal

1 hozzászólás
>!
gjudit8

– Én egy nagy multinál vagyok senior programozó. Embertelen meló, de a fizetésem kielégít.
Még szerencse, mert én nem foglak, az tuti – gondoltam émelyegve, és mézet csorgattam a teámba.
– Te mivel foglalkozol? – puhatolódzott.
– Randikra járok három műszakban.
Végre felnevetett. Nem volt fogpaszta, de egész emberinek tűnt. Azt hitte, viccelek.

122. oldal

>!
gjudit8

A webrandizás többfunkciós tevékenység: az ember nem várt területeken gazdagíthatja ismereteit – nyugtáztam, és kicsit belesajdult a szívem.

146. oldal

>!
gjudit8

Na persze, én vagyok a naiv. A libidó levezetésének legkézenfekvőbb eszköze az erotikum, akit pedig vonzó külsővel meg sármmal áldott meg a sors, majd bolond lesz megerőltetni a fantáziáját – pufogtam magamban, és azon igyekeztem, hogy Arab Herceget minden vonzalmam ellenére a tucatférfi kategóriájába soroljam.

231. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut!
Epres Szonja Lili: Éjszakánként furcsa hobbim lett 1.
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!
Terézia Mora: Az egyetlen ember a kontinensen
Janković Nóra: Árnyékok illata
Jodi Picoult: Gyere haza
Katarina Mazetti: Családi sírbolt
Maeve Binchy: Változások éve
Anna Gavalda: Vigaszág