Kockázatos ​kaland 163 csillagozás

Vi Keeland: Kockázatos kaland

Már ​akkor tudtam, hogy Donovan Decker milyen méretű cipőt hord, mielőtt megismertem.

Annyira rohantam a reptéren, hogy nem a saját bőröndömet kaptam le a futószalagról.

Felhívtam a bőröndcímkén található számot, és a vonal túlsó végén egy mély, bársonyos hang szólalt meg. Szerencsére nála volt a csomagom.

Donovan és én egy kávézóban találkoztunk, hogy megejtsük a cserét. Ott kiderült, hogy nem csupán a hangja szexi, hanem ő maga is, és emellett okos, vicces és meglepően normális ahhoz képest, hogy hétszáz dolláros cipőt visel. Meghívott egy kávéra. A kávéból vacsora lett, a vacsorából desszert, a desszert után pedig az egész hétvégét együtt töltöttük.

Nyilván mindez túl szép volt, hogy igaz legyen. Az életem túlságosan bonyolult ahhoz, hogy közel engedjek magamhoz egy ilyen szuper pasit. Ezért kámforrá váltam. New Yorkban nyolcmillió ember él – mennyi volt az esélye, hogy egy év múlva újra összefutunk? Amikor épp elkezdtem járni a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
480 oldal · ISBN: 9789635703517 · Fordította: Márton Andrea
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
476 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635703500 · Fordította: Márton Andrea

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Donovan Decker · Autumn Wilde


Kedvencelte 14

Most olvassa 21

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 144


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Vi Keeland: Kockázatos kaland

Vi Keeland nekem egy kicsit mindig zsákbamacska. Volt már olyan könyve amit egyáltalán nem hagyott mély nyomot, de találtam már kedvemre valót is, az írásai közt. Borítóról, fülszövegről nehéz eldönteni. Sokszor mondanak ellent egymásnak. Néhol egy szimpatikus fülszöveget elvisz egy semmitmondó borító, máskor ez épp fordítva történik. Ennek a könyvnek a fedlapja jól belesimul a Vi Keeland könyvek sorába, és bár szép a borítón lévő modell, annyira mégsem fogott meg. A hátoldalon lévő összefoglaló szintén a „semmi különös” kategória. Mindezek ellenére szerintem ez a könyv az eddigi Magyarországon megjelent Vi Keeland életmű csúcsa. Kifejeztetetten szerettem.
Nem illeszkedik különösebben a szerző regényeinek sorába. Keelandtől egy könnyed, felszínes erotikus vonalat szoktunk meg, ami szórakoztató ugyan, de aligha maradandó. Ez most más. A történet maga is fajsúlyos, de a szereplők is jóval árnyaltabbak mint az eddigiekben. Emellett mégis humoros tudott maradni, ami kicsit könnyedebbé teszi az amúgy nehéz élethelyzetet, amit a könyv bemutat.
A Kockázatos Kaland lassan bontakozik ki. Sokkal több rétegben, mint azt várnánk. Egy véletlen találkozás, egy egyszerűen induló szerelem, minkét főszereplő életében olyan kapukat nyit meg, amelyek mélyreható változásokat követelnek. És miközben egy nagyon komoly témát dolgoz fel, végig laza, olvasmányos és izgalmas tud maradni. Mind a 476 oldal (azt hiszem ez sem egy szokványos méret az írónőtől) megtartotta a figyelmemet. A cselekményszerkezet nem egyszerű. Azon túl, hogy az eseményeket mindkét főszereplő szemszögéből olvashatjuk, időnként kiugrunk a múltba is. Ennek ellenére teljesen követhető a történet.
Donovan, az egyébként macsó férfi főszereplő, az elejétől fogva kedves, figyelmes, és nyitott. Nem az a fajta alfahím akinek rejtett értékei vannak, hanem nagyon nyíltan pozitív személyiség. Ez a könyv mégsem róla szól igazán, hanem Autumn-röl, a szintén szimpatikus hősnőről. És mennyivel jobb így, hogy a fókusz nem egy gazdag arrogáns férfin van, hanem egy szerethető, gyengéd de erős nőn. Sokkal könnyebb azonosulni, vagy legalábbis sorsközösséget vállalni így a főszereplővel. És persze lehet vágyni az amúgy minden szempontból tökéletes férfire. (Még az sem feltétlenül baj, hogy mint tudjuk, nem létezik tökéletes ember).
Kettejük kapcsolata az erotikus-romantikus könyvekben tapasztalható szokásjognak ellentmondva lassan épül fel, és kifejezetten jó volt a hamu alatt izzó parászon lépkedni a szereplőkkel együtt. Bár a nyitóképben úgy tűnt, hogy ez gyors szerelem lesz, valójában nagyon megfontoltan és szépen épült fel. A testiség itt nem előzi meg az érzelmek kialakulását, sőt, ahogy fejlődik a kapcsolatuk úgy lesz egyre megalapozottabb a szexuális vonzalmuk. Ez így egyébként, szerintem életszerűbb is, mint a megszokott azonnal működő csodálatos szexualitás talajára épülő szerelem.
A történet mellékszereplői szintén elég hangsúlyosak. Bud, vagy Storm de akár Donovan üzlettársai és barátai vagy épp Sky is megérdemelne egy önálló történetet. Szívesen olvastam volna róluk többet, ahogy Donovan gyerekkoráról, vagy épp Autumn apjáról is.
Amellett, hogy számomra ez Vi Keeland legerősebb könyve, azért van néhány apróbb észrevételem. Az egyik a fentebb említett kidolgozatlanság, azaz néhány szempontból érdemes lett volna kicsit jobban felépíteni a szereplők hátterét. Sokszínű és érdekes volt a mellékszereplői gárda, ugyanakkor a „kevesebb több” elven érdemes lett volna jobban felépíteni a karakterek múltját. spoiler. A másik szintén apró észrevétel: (beragadt, muszáj kihangosítanom) a férfiak nem nevetnek hisztérikusan. Az alfahímek különösen nem. Ezektől eltekintve azt kell mondjam, hogy ez nemcsak a szerző (szerintem) legjobb könyve, hanem a romantikus-erotikus műfajban is messze kiemelkedik a mezőny fölé. Azoknak is ajánlom, akik eddig nem találták meg a hangot Vi Keeland regényeivel.

2 hozzászólás
Bookish_Moments_Blog >!
Vi Keeland: Kockázatos kaland

Rengeteg romantikus regényt olvastam már, de minden egyes alkalommal megdöbbenek, hogy hány olyan könyv van még, ami az eddigi legjobb élményeimen is túltesz. Nos, Vi Keelandnak sikerült lenyűgöznie, ugyanis az olvasás során csak sodródtam az oldalakkal és észrevétlenül értem az utolsó lapokhoz. A Kockázatos kaland egy lehengerlő stílusban, dinamikusan megírt különleges történet. Autumn és Donovan találkozása elgondolkodtató, szórakoztató és magával ragadó. A karakterek személyisége grandiózus kidolgozást kapott, kellő információt kapunk a múltjukból, így a jelenüket tökéletesen össze tudjuk párosítani a történtekkel.
Az írónőnek köszönhetően kivételes olvasásban lehetett részem, amiért mérhetetlenül hálás vagyok, mert jelenleg pont erre volt szükségem. Kikapcsolta az agyam, nem hagyott a problémákon gondolkodni, hanem egyszerűen elrepített a valóság elől.

Olyan mindennapi gondokkal szembesítette az olvasót, melyet a történetbe mélyedve szinte nem is érezhetünk, hanem csupán utólag tudatosul bennünk mindaz, amit ezzel a kötettel mutatni szeretett volna.
Szerintem két roppantul tanulságos dolog is felfedezhető a mondatok mögött.
1. Nem lehetünk életünk végéig a szerzett sebek és a múltunk rabja! Tudnunk kell megérteni, feldolgozni és elengedni mindazt a rosszat, amit az élet a vállunkra helyezett. Cipelnünk kell a terheinket, de nem szabad a jövőnket és a boldogságunkat eldobni a ránk helyezett kereszt miatt!
2. Mindenki ki tud törni a béklyók közül, ha igazán akar! Mert bárkinek lehet egy szerényebb gyermekkora után gazdagabb felnőttkora, ha képes élni az élet adta lehetőségekkel, és ha képes elérni a céljait!

Biztos vagyok benne, hogy nem ez lesz az utolsó regényem Vi-től! Bátran ajánlom a romantikus regények rajongóinak a Kockázatos kaland című művet!

A teljes értékelésem itt olvasható:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2022/07/vi-keel…

kocybaba P>!
Vi Keeland: Kockázatos kaland

Ha egy fárasztó nap után le akarok engedni, kikapcsolni, tökéletes választás Vi egyik romantikusa, ahogy az a Kockázatos kalanddal sem volt máshogyan. A jól megszokott frappáns, nem mindennapi indítással már magával ragadt és tetszett, hogy felcserélődtek a szerepek, ezúttal a nő, jelen esetben Autumn hátrált meg párosunk tagjai közül. De aztán nem csoda, hogy pont Donovan Decker törte meg az ellenállását és billentette ki, mert bár olyan pasi tuti nincs a földön, mint ő a vicces növény imádatával, akinek belső értékei így lenyomják a külsőt, holott az sem piskóta, egy igazi szívrabló BBF. Tekintélyes méretű puttonyaik okán, amiket mindketten a múltra visszanézve hordoztak egy kicsit komolyabb hangvételűvé lett a kötetük, de mellette az mégis megőrizte az oly jellemző, könnyed, humoros és rendkívül gördülékeny stílusát. A mellékszereplői úgyszintén telitalálatok voltak, Storm, Bud, Skye, Trent, Juliette. Minden pöccre a helyén volt, sőt kicsit túl szép is volt, hogy igaz legyen. :)

bemese05 P>!
Vi Keeland: Kockázatos kaland

Vi megint egy kedvencet adott a kezembe! Nagyon szeretem az írásait! Mert nem csak szexről és szenvedélyről szólnak, hanem mindig kapunk mellé sok humort is, romantikát, könyedebb vagy nehezebb témák feldolgozását, remek szereplőket, álompasikat :) Tényleg minden szerepel már a palettáján!
Ez a könyve nem volt annyira vicces, mint általában, viszont nagyon szívhez szóló volt! Persze sok dolgon most is tudtam mosolyogni, Donovannak nagyon nagyon jó természete van! Vicces, kedves, tudja, h mit akar és nem fél tenni érte! Nem a szokásos nagyképű macsó, aki belül mégiscsak melegszívű, hanem róla már az elején lehetett tudni, h egy imádnivaló szereplő lesz! ♥
Autumn is nagyon szerethető karakter! Kedves, csupaszív lány, aki sok nehéz dolgon ment keresztül és teljesen érthető, h miért is menekül! De szerencsére idejében abbahagyta a futást :D
Donovan előtt le a kalappal! Az empátiája lenyűgöző, ahogyan közelített Autumn felé, már az elejétől! Nagyon izlésesen és türelmesen cserkészte be! Nem félt kimutatni az érzéseit! Simán bekerült a kedvenc kitalált pasijaim közé! :D A kedvenc jeleneteim amikor a növényeivel megbeszéli az aktuális érzelmi válságait! ♥ Esküszöm elolvadtam tőle, olyan édes volt! :D
Remek könyv volt! Nem is nagyon tudtam lerakni a kezemből amíg ki nem olvastam :D Nem a szokásos könyedebb téma, de nagyon jó, h Vi ilyeneket is szokott írni! ☺️

1 hozzászólás
nagydianagloria P>!
Vi Keeland: Kockázatos kaland

Teljesen más történetet kaptam az írónőtől, mint amire vártam. Annyira jó, mikor egy történet szépen lassan bontakozik ki. Nagyon komoly témákat boncolgat, amiket részletesen ki is fejt. Emellett tele volt romantikával, humorral, könnyen lehetett az olvasással haladni.
A két főszereplő találkozása elég viccesre sikeredett, Autumn ugyanis a reptéren rossz bőröndöt vesz fel, és így keveredik hozzá Donovan bőröndje. Hamar felveszik egymással a kapcsolatot, és gyorsan egymásra is hangolódnak, az elejétől kezdve megvan köztük a kémia. Aztán ugye eltelik egy kis idő, és újra találkoznak. Autumn hivatása nagyon tetszett.
Donovan vicces, kedves és nem utolsó sorban tudja, hogy mit akar az életben és tesz is érte. Tetszett, hogy nagyon türelmes volt Autumn-al, nem siettette a dolgokat. Autumn is nagyon kedvelhető volt.
Újabb kedvenc az írónőtől.

Zsuzsanna_Makai >!
Vi Keeland: Kockázatos kaland

Kedves, szerethető, szórakoztató történet volt, simán többszörolvasós.
A végéről kicsit hiányoltam, mi lesz Storm-al, vagyis kb a könyv második felétől én már mellőzöttnek éreztem.
Bud jó arc volt, szeretem azokat a mellékszereplőket, akik igazán jól elkapott, összetett karakterek.
Donovan szobanövény mániája is szerethető különcség volt. Az, h beszélt is hozzájuk még viccessé is tette a helyzetet.
Egészében véve ez egy jól elkapott, jól összetett, szépen felépített történet volt, erővel, gyengeségekkel, segíteniakarással.
Autumn is, és Donovan is szerethető, jó karakterek voltak.

Ács_Milán>!
Vi Keeland: Kockázatos kaland

Számomra nem ez volt a legjobb története az írónőnek, de szerencsére nem is a leggyengébbnek mondanám.
Maga a történet tetszett, a főszereplők azonban egy kicsit alulteljesítettek, ahhoz képest, mint amit elvártam tőlük. Ez főleg a férfi főszereplőre, Donovan Deckerre igaz. Nekem egy kicsit „jófiús” karakter maradt egészen a végéig.
A történet felépítése jó volt. Fokozatosan derült fény főszereplőink múltjára és a kapcsolatuk is szinte tégláról téglára épült az olvasó szeme előtt.
Voltak részek, amikről szívesen olvastam volna még részletesebben. Ez főleg az utolsó fejezetekben történt eseményekre volt jellemző.
A mellékszereplők, Bud és Storm is jól kitalált karakterek voltak.
Az epilógus nem tartogatott meglepetéseket, hiszen hozta az elvárt befejezést.

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
476 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635703500 · Fordította: Márton Andrea
turanett P>!
Vi Keeland: Kockázatos kaland

Ismételten egy igazán jó történet az írónőtől. Könnyed, tele humorral, de mégis van egy komolyabb téma, ami köré építi a történetet.
A két főszereplő találkozása nem mondható hétköznapinak. Autumn a reptéren rossz bőröndöt visz magával, és csak otthon veszi észre, hogy az nem is az övé. Hamar felvesz a kapcsolatot a bőrönd tulajdonosával, Donovannal, és meg is beszélik a vissza cserélés részleteit. Már a találkozásuk elejétől megvan köztük a kémia, és gyorsan egymásra is hangolódnak. Egy csodálatos hétvégét töltenek együtt, de Donovan arra ébred, hogy egyedül van, és semmi elérhetőséget nem hagyott a lány. Azonban kicsi a világ, mert csak össze fújta őket a szél. Donovannak kiutalnak egy ügyet, ahol egy kiskorú védelmét kell ellátnia. Ki más lehetne a kiskorú szociális munkása, mint Autumn. Na és éppen kivel jár a lány? Hát persze, hogy Donovan főnökével.
Ugyan sok vicces történés volt benne, de nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy elég nagy problémát boncolgat az írónő. Ha nincsenek olyan emberek, mint Budd, vagy mint Autumn, akkor az utcán élő gyereknek semmi esélyük nincs. Budd hatalmas figura, jó kis történeteket mesélt Donovanról. De a kedvencem, amikor Donovan a virágaival beszéli meg, hogy mitévő legyen. :)

Delora>!
Vi Keeland: Kockázatos kaland

Nem lett kimagasló Vi könyv, de hozza a szokásos stílusát. Imádom, hogy a szereplői összetettek és egyediséget visz a személyek megalkotásába. Csajszikánk felesleges információ halmazától oda vissza voltam. Hősszerelmesünk pedig herceg fehér lovon. Túl szép, hogy igaz legyen.
Azért ez is kötelező darab a polcon.

thelga>!
Vi Keeland: Kockázatos kaland

Ismét egy jól sikerült Vi Keeland romantikus regényt olvashattam. A szokásos Keeland-os fogások és klisék jellemzik a regényt, de mégis volt benne olyan plusz, ami kiemeli a többi romantikus történet közül. Donovan és Autumn megismerkedése is nagyon hajaz az írónő korábbi regényeire, vicces és olvastatja magát. A jóképű, gazdag, ügyvéd férfi főszereplő, gyönyörű, belevaló lány is Vi-s, ugyanakkor egyedi volt, hogy a női főszereplő szociális munkás, aki szegénysorsú neveltjét szeretné megmenteni a börtöntől, ebben segít neki Donovan. Szerelmük viszonylag lassan bontakozik ki, ez is jellemző az írónő legtöbb könyvére, viszont itt tényleg mindig történik valami, nem volt unalmas egyetlen sora sem a történetnek. Az is egyedi volt, hogy az eddig olvasott könyveiben a férfi volt nehéz sorsú és tragikus múltú, míg itt most a női főszereplő. Donovan egyszerűen tökéletes, szóval nem is lehet mást adni,csak 5 csillagot erre a könyvre.


Népszerű idézetek

Bethany P>!

– Mert ha nem segítesz fákat ültetni, akkor nem érdemled meg, hogy az árnyékban üldögélhess.

bemese05 P>!

– Engem nem tud átverni, Mr. Decker. Maga figyelmes, kedves, és van egy romantikus oldala is.
Donovan tekintete ide-oda járt a két szemem között.
– Ó, tényleg? Nos, ha ez igaz, jobb, ha titokban tartod! Az a szóbeszéd járja, hogy egy seggfej vagyok, és szeretném, ha ez így is maradna.

334. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Donovan Decker
Bethany P>!

– Sok mindenről lemaradsz az életben, ha minden könyvet a borítója alapján ítélsz meg.

Bethany P>!

– És mi a helyzet a lánnyal, aki a kliensed mellett van?
– Ő a szociális munkása.
– Nem tudod, hogy szingli-e?
Donovan csak egy perc múlva válaszolt.
– Boldog házasságban él, hat gyereke van. A férje profi bokszoló.

Bethany P>!

– Ha meztelenül várnád, megoldódna a ruhaprobléma. Szerintem nagyon örülne neki.

jjsbooks P>!

– Fontosabb, mint a munkád? Beteg vagy?
– Nem.
– Akkor mi fontosabb a munkádnál most, hogy nemsokára szavazás lesz?
– A csajom.

Bethany P>!

– Én is jót beszélgettem az imént a növényeimmel, de ettől még nem akarok smárolni velük.

jjsbooks P>!

– Mit akarsz, Donovan? Még a végén itt találnak. Jobban teszed, ha visszamész a földszintre.
– Nem érdekel, ha itt találnak. És hogy mit akarok? Azt, hittem, mostanra már rájöttél. – Közelebb lépett. – Téged akarlak, Autumn.

nagydianagloria P>!

Ha a nagykutyákkal akarsz együtt üvölteni, meg kell tanulnod a magas fűben vizelni.

26. oldal

Bookish_Moments_Blog >!

A jó dolgok nem azokkal történnek, akik elmenekülnek a problémák elől, hanem azokkal, akik megküzdenek azért, amit akarnak.


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Az ördög feketét visel
L. J. Shen: Szenzációs szerető
Whitney G.: Alapos kétely
Penelope Bloom: Her Cherry – Megnyalnám
L. J. Shen: Vicious – Ádáz
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
Carly Phillips: Forró szerelem
Meghan March: Vágy és kétség
L. J. Shen: Vadító