76. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Hívatlan ​vendég 131 csillagozás

Vi Keeland: Hívatlan vendég

„Megszállottan ​imádom!” – Natasha Madison USA Today bestsellerszerző

Hudson Rothschildot egy esküvőn ismertem meg; a város egyik legmenőbb helyszínére szólt a váratlanul érkezett meghívó. Hudson volt az egyik násznagy, és biztos, hogy a legdögösebb pasi, akit valaha láttam. Felkért táncolni, és működött a kémia. Nagyon egymásra találtunk, és iszonyatosan jól éreztem magam a társaságában. Azonban amikor Hudson rájött, hogy nem az vagyok, akinek mondtam magam, egy csapásra véget ért a móka.
Ugyanis nem én voltam a meghívott, hanem a volt lakótársam, aki lelépett az éjszaka közepén, és nagylelkűen otthagyta nekem az érvénytelen lakbércsekkjeit. Azt gondoltam, tartozik annyival, hogy a nevében részt vehetek egy puccos bulin.
Amint lelepleztek, nem tudtam elég gyorsan elszelelni. Ahogy az ajtó felé rohantam, felkaptam néhány üveg drága pezsgőt az asztalokról, miközben a jóképű, dühös násznagy a nyomomban volt. Odakint beugrottam egy taxiba. Ahogy elindult, a szívem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
396 oldal · ISBN: 9789635700868 · Fordította: Márton Andrea
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635700851 · Fordította: Márton Andrea

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Hudson Rothschild · Stella Bardot · Fisher Underwood


Kedvencelte 22

Most olvassa 18

Várólistára tette 120

Kívánságlistára tette 163


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Vi Keeland: Hívatlan vendég

Amikor nekikezdtem a könyvnek volt egy furcsa deja vu érzésem. Korábban olvastam már, de szerintem csak hasonlít egy romantikus füzethez. Vagy ki tudja? :D :D
Szerintem kicsit el lett nyújtva a romantikus szál a könyvben. Tudom, ha meg hamarabb estek volna egymásnak, akkor meg az lenne a bajom. Charlie lehetett volna többet is a sztoriba.
Hudson talán az utolsó 70 oldalon vált nekem kedvelhetővé. Jack hatalmas csalódás.
Stella pontosan olyan karakter, aki nagyon szerethető. Egyedül ezt a naplós szenvedélyét nem tudom átérezni. Nekem ez inkább furcsa.

2 hozzászólás
bodor_regina>!
Vi Keeland: Hívatlan vendég

" Ó, tényleg? Jobb ez az illat, mint a virágtartóké az irodaházunk előtt?
Stella felsóhajtott.
– Meglátta, mi?
– Igen, megláttam."

Véégre köszönöm :)
Na pontosan ezért adok Vi Keelandnak esélyt annyi csalódás után.
Nagyon egyben volt ez a történet!
Alapból maga a találkozás koncepciója is nagyon tetszett izgalmas volt, eredeti, más mint a megszokott. (itt főleg a tengerparti nyaralósokból volt már elegem)
Nagyon tetszett a parfümőrség, és maga a munka részletei, az, ahogyan egy csapat össze dolgozik az egész teljesen korrekt volt.
Végre végre annyira valósághű lett már csak attól, hogy voltak benne olyan karakterek akik anyagi problémákkal küszködtek. Stella nagyon sokáig gyűjtögetett és küzdött azért, hogy valóra váltsa az álmát, és még így sem akartak hitelt adni neki. Tetszett, hogy ezt a nehéz részt is végigélhettük a karakterrel és nem csak a legjobb részét.
Stella maga egy olyan karakter volt, akitől leesett az állam. Emelett pedig még egész jó karakterfejlődése is volt. Nem volt elszállva magától, gyönyörű volt, okos, és egyben furcsa is a kis különc dolgaival. spoiler közel éreztem magamhoz őt nagyon. Illetve imádtam, hogy a sikerélményei után egyre bátrabb és önbizalommal telibb lett, nagyon szurkoltam neki.
A legjobb barátját is kedveltem. off Mindig támogatta őt, jó tanácsokat adott, olyan tipikus igaz barát volt.
Hudson pedig öhm hogy is mondjam tökéletes könyves álompasi??!
Humoros, őszinte, sexy, figyelmes… Nagyon tetszett, hogy jó apa, és a gyümölcsökre írt üzeneteit is szerettem. :)
Nekem még a csavar is tetszett a történetben. Számítottam rá, de tetszett a megoldása is végül.
Szóval ez a könyv nálam bekerült a top Vi könyvek közé. Aki szeretne egy kis kikapcsolódást egy szuper romantikussal válassza őt. :)

Delora P>!
Vi Keeland: Hívatlan vendég

A maga egyszerűségében tökéletes könyv. Vi olyannnyira figyel a részletekre, ebben rejlik az ő csodája. Nem kell neki folyamatosan csavarokkal fent tartani a „hangulatot”, mert annyira egyedi szereplőket alkot, hogy nagyon gyorsan a rabjukká válsz.
Semmi komoly konfliktus nincs a szerelmes pár között. Viszonylag lassan érik a kapcsolatuk. A történet háromnegyedéig egy csók sem csattan el. Ez nagyon bejött. A „csavar” könnyen kiszámítható és kicsit felborzólja a kedélyeket, de semmi hatalmas dráma nincs kettejük között.
Imádtam! ❤❤❤ Istenem az a beszéd az elején…! ❤❤ A vége pedig cukormáz tejszínhabbal.

4 hozzászólás
Dsheavenofbooks>!
Vi Keeland: Hívatlan vendég

Izgatottan kezdtem neki Vi Keeland újdonságának, amely már a fülszöveg és a csodálatos borító alapján felkeltette az érdeklődésemet. Korábban már volt lehetőségem olvasni az írónőtől, azt a regényét nagyon szerettem, így kíváncsi voltam, hogy ezúttal is elkápráztat-e a Vi egy szenvedélyes, tanulságos történettel. Szerencsére nem kellett csalódnom, a kötet abszolút hozta az elvárt színvonalat, és egy igazán édes, romantikus könyvet olvashattam, amely egyaránt szólt szeretetről, bizalomról és megbocsátásról.

Az alaptörténet nagyon viccesnek ígérkezett, hiszen Stella az egyik barátjával karöltve beszökött hívatlanul egy esküvőre másnak adva ki magukat, amely természetesen lelepleződött, számos komikus pillanatot okozva. Jókat mosolyogtam a nyitó jeleneteken, üde felütése volt a regénynek.

Hudson és Stella között már a legelső pillanatoktól kezdve érezhető volt a kémia, amely szépen, fokozatosan épült tovább, majd csúcsosodott ki a könyv során. Különösen tetszett a kapcsolatukban, hogy nem ugrottak rögtön egymásnak, hanem sokáig csak munkakapcsolat volt közöttük, annak ellenére, hogy mindketten érezhetően többet szerettek volna. A szerelmi szál lassú felépítése még inkább katartikusabbá varázsolta a pillanatot, amikor végre Stella és Hudson megadták magukat az érzéseiknek és vágyaiknak. Imádtam a párosukat, szerintem tökéletesen kiegészítették egymást: Stella egy okos, intelligens, talpraesett nő, Hudson pedig egy olyan férfi karakter, akit könnyű elképzelni a való életben is, így különösen közel éreztem magamhoz kettejüket. Imádtam Hudsont, és azt, hogy mennyire szerette a lányát, hogy ő jelentette számára a világ közepét, szívmelengető volt olvasni egy ilyen emberi kapcsolatról.

Szeretném kiemelni Stella különleges szakmáját is, ugyanis ő parfümőr, amely témában még soha nem merültem el, így számomra kifejezetten izgalmas és különleges volt olvasgatni erről a munkáról, és a Signature Scent vállalkozásról. Külön plusz pont az írónőnek, amiért egy ilyen különleges ötlettel rukkolt elő Stella mások naplójának olvasása iránti szenvedélye mellet, engem elvarázsolt.

A főbb karakterek nagyon szimpatikusak voltak, Olivia és Fisher is rögtön belopták magukat a szívembe, ahogyan Hudson lánya, Charlie is. Nagyon szerettem azokat a jeleneteket, ahol felbukkantak, mindig mosolyt csaltak az arcomra.

Mint korábban említettem, ez a könyv egyaránt szólt a szeretetről, a bizalomról és a megbocsátásról. A sorokat olvasva rádöbbenhettünk, hogy akit a legjobban szeretünk, az tud a legnagyobb fájdalmat okozni. Nehéz dolog visszaszerezni az elvesztett bizalmat, sok esetben lehetetlenség is. Vajon van az a pont, ahonnan már nincs visszaút? Meg lehet bocsátani egy hatalmas árulást? Új esélyt lehet adni az emberi kapcsolatoknak? Ezekre a kérdésekre is megpróbál választ találni a történet, így újabb mélységet adva a regénynek.

Ha egy „negatívumot” kellene megemlítenem, akkor az az lenne, hogy számomra egy kicsit túl korán leesett a kötet fő csattanója, az írónő helyében egy kicsi rejtelmesebben építettem volna fel ezt a szálat, bár való igaz, hogy így amiatt izgulhattam, hogy mikor következik be a sejtett esemény.

Összességében nagyon boldog vagyok, hogy elolvastam ezt a könyvet, kellemes napokat okozott nekem. Hudson és Stella története elvarázsolt, a szívemhez nőtt. Bátran ajánlom ezt a kötetet mindenkinek, aki szeretne egy romantikus, vicces regényt olvasni, amely nem szenved hiányt különleges karakterekből, érdekes apróságokból, és komikus pillanatokból. Az írónőnek számos kreatív megoldása volt, öröm volt felfedezni ezeket az újdonságokat.

2 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Vi Keeland: Hívatlan vendég

Megértem, miért van ilyen magas százalékon, igazán jó volt! Ez a naplóolvasós dolog még új is volt számomra, nem is hallottam még ilyenről.
Számomra egy kicsit döcögősen indult, az esküvői beszéd előtt le is tettem, nem szeretem az ilyen részeket, még elolvasni is kínos.
Charlie-t nagyon megkedveltem, Fisher is nagyo jó mellékszereplő volt, sőőőt, néha Fisher kedvelhetőbb volt, mint a főszereplők.
Egyébként ez a partyn piákat szagolgatni dolog is bejött, simán fogadnék én is ellene.
A humoros címkét mondjuk nem értem, mert pl egyszer sem nevettem rajta, és humoros karaktar is a gyerek volt, meg a szomszéd, de ők sem annyira h indokolt legyen a címke.
Érdemes elolvasni, mindenképp ajánlom!

1 hozzászólás
Aninaa P>!
Vi Keeland: Hívatlan vendég

A könyv háromnegyedéig azt gondoltam, hogy eddig ez a legjobb Vi könyv amit olvastam. Nagyon jól indult, ígéretes volt, jól kidolgozott, humoros. Stella nagyon jó karakter, szerethető, sokoldalú, okos, vicces, talpraesett. Imádtam az egész lényét, a foglalkozását, sőt még a hobbiját is. Olyan élvezettel olvastam, hogy hogyan sikerült neki valóra váltani az álmát és létrehozni a saját vállalkozását. Hudson már más tészta. A szokásos alfahím jellemétől eltekintve nem sok minden volt benne, bár értékeltem a kitartását, hogy meg akarta szerezni Stellat, de egy-két pofont azért kiosztottam volna neki, mert nem mindig volt ésszerű egy-egy döntése. Egy darabig lassan alakult a kapcsolatuk, aztán fejest ugrottak a mélyvízbe.
A könyv háromnegyedénél elérkezett a töréspont. A bonyodalom olyan szinten elcsépelt és klisés volt, hiába volt más a felvezetése, a lényeg ugyanaz maradt, hogy én ezt most nagy csalódásként éltem meg. Egy ilyen jó könyvet nem lett volna szabad ezzel elszúrni. Vi könyvei mindig a könnyed kikapcsolódást nyújtják, de ez a könyv ennél többnek is ígérkezett. A vége elrontotta azt a jó élményt amit kaptam olvasás közben. De azért a nagy része tetszett, és talán csak én nem vagyok kibékülve ezzel a bizonyos bonyodalommal.

2 hozzászólás
Trice29>!
Vi Keeland: Hívatlan vendég

Ez egy igazi habos sütemény. Kicsit megfekszi a gyomrodat, de nem lehet kihagyni ♥

Mert_olvasni_mindig_jó>!
Vi Keeland: Hívatlan vendég

Hívatlanul toppan be az ember szívébe!

Legújabb regénye az írónőnek ugyancsak a szívembe lopta magát, ahogy előző regényei is. Elgondolkodtató és élvezetes egyszerre, de ez már meg sem lep, hiszen nem véletlenül szeretem az írásait.

Érdekes, hogy ebben a könyvben a szexuális feszültség folyamatosan ott lógott a két szereplő között, de mint ahogy eddig az írónő regényeinél megszoktam, ők nem estek azonnal egymásnak, nem lehetett már az első oldalakon ágyjelenetek olvasni és nagyon meglepett, hogy ez nagyon sokáig így is maradt. Félreértés ne essék! Jó volt, hogy így alakult. Nekem néha túlságosan sok is szokott lenni ez a sok összeborulás a könyveiben és rengeteg oldalt csak ezek a jelentek szoktak kiadni, azonban ez egyúttal meg is lepett. Persze a két főszereplő között már az első pillantástól kezdve szikrázott a levegő és a könyvben folyamatosan érzékeltette az írónő, hogy bizony haladunk a felé a bizonyos pont felé, hiszen egyiken sem fogadtak cölibátust. Szerintem itt az írónő most sokkal jobban ráment az érzelmek kimutatására és egy kapcsolat igazi kialakulására. Hiszen azért nem minden úgy kezdődik, hogy egyből a mosdóban egymásnak esnek, vagy éppen a kocsiban. Szerettem ezt a lassú kibontakozást ezeket az igazi érzelmeket, amik nem voltak szexuálisan túlságosan túlfűtve.

Érdekes, hogy számomra az egész könyvben az volt a legfurcsább, ahogy a két karakter között létrejön a tényleges szerelmi kapcsolat, nem csak úgy beugrottak egyből az ágyba, vagy állandóan azt hallgattuk, hogy a férfi így vágyik rá, a nő úgy vágyik, hogy valaki odalent kitakarítsa, hiszen nem ezt szoktam meg az írónőtől.

Nem tudom eldönteni, hogy emiatt most szerettem-e a könyvet, vagy nem. Nagyon imádtam azt, hogy az érzelmeknek az írónő hagyott végre időt kibontakozni, de emiatt a húzás miatt én úgy érzem kissé vontatottra sikeredett a könyv és a nagy mélységeket nem tudta teljesen kiaknázni, amiket nagyon vártam volna tőle. Valamivel több izgalom kellett volna bele, ha már az erotikus részeket megritkította, akkor legalább azokat a részeket kicsit részletgazdagabbá tehette volna, ahol olyan témák merülnek fel, amik tabuk, vagy egyszerűen csak nem szeretnek róla beszélni az emberek, mint például a megcsalás, ami nálam olyan, ha egyszer megtörténik, fel is út le is út. Kész vége. Nálam ebben nincsen bocsánat.

A további véleményemet a blogon olvashatod:
https://mertolvasnimindigjo.wordpress.com/2021/07/10/hi…

pinkprincessreads>!
Vi Keeland: Hívatlan vendég

Parázsló, izgalmas, szívet melengető.

Ebbe a könyvbe már azelőtt sikerült totál belehabarodnom, hogy egyáltalán kinyitottam volna. Először is a borító fogott meg teljesen. Óriás piros pont a kiadónak, hogy meghagyták a könyv eredeti borítóját, mert ehhez a történethez tényleg ez a pasi passzol a legjobban. A második megfogó tényező a történet fülszövege volt. Már az első elolvasás után izgatottá váltam és tudtam, hogyha a könyv csak fele ilyen jó lesz, akkor garantáltan nem fogok benne csalódni. Így, hogy már elolvastam, azt is őszintén kijelenthetem, hogy minden elképzelésemet túlszárnyalta. Kíváncsi vagy mit rejt Vi legújabb története?

Stella egy eltévedt meghívó segítségével bejutott egy igen nagyszabású esküvőre, ahova nem is őt hívták meg. Igaz, még sohasem csinált ilyet élete során, mégis mikor meglátta, hogy a kedvenc helyszínére, azaz a new yorki közkönyvtárba szól a meghívó, egyszerűen képtelen volt ellenállni a kísértésnek. Ha pedig a helyszín nem lett volna elég, még így a meghívó eredeti címzettjének is borsot tudott törni az orra alá. Legjobb barátjával, Fisherrel, karöltve belevetette hát magát a new yorki elit ünneplő tömegébe, ahol rögtön meg is ismerkedett Hudsonnal, akinek egyszerűen képtelen volt ellenállni. Ahogy az este során egyre közelebb és közelebb kerültek egymáshoz, Stella jól felépített álarca úgy repedezett darabjaira, míg végül egy Hudson által generált kínos, ámbár igen vicces szituációban el is veszítette azt. Nyugi, kettejük kalandja itt még bőven nem ért véget, ugyanis egy elhagyott telefon és egy különleges bocsánatkérő ajándék még közelebb hozza őket egymáshoz. Hudson megbocsátja valaha a nő tettét? A köztük pattogó parazsak kialszanak vagy új tűzet csiholnak, mely mindent felemészt? Igaz, elsőre teljesen idegenek egymás számára, de mi van, ha a múltjuk mégis összekapcsolódik egy ponton?

Vi Keeland egyre magasabbra és magasabbra teszi nálam a lécet. Jelen esetben mivel? Először is, hogy a Stella és Hudson között kialakuló érzéseket nem kapkodta el, csak szépen lassan, fokozatosan építette fel azokat. Továbbá a két megsebzett lélek által betekintést nyerhettünk a megbocsátás fájdalmas, nehéz tortúrájába is, ami talán a mi szemünket is fel tudta nyitni. Ha pedig ezek nem lennének magában elegek, egy pörgős, vicces, parázsló történetet is kapunk általa, ami tökéletes kikapcsolódást jelenthet ebben a nyári kánikulában. Ha kicsit is szereted a romantikus könyveket, akkor ebben garantáltan nem fogsz csalódni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

1 hozzászólás
Violet_Finch_PMónika P>!
Vi Keeland: Hívatlan vendég

Tetszett,tetszett. Voltak jó részei, de összeségében egy mesét kapunk. Túl tökéletes,hogy igaz legyen…..
Hudson igazi jó fiú, Stella meg igazi jó kislány… én pedig szeretem a bonyodalmakat és a rosszfiúkat :P :D


Népszerű idézetek

Black_widow P>!

– Tudod, az ember nem lesz féltékeny olyasmire, amire nem vágyik.

Kapcsolódó szócikkek: Hudson Rothschild
3 hozzászólás
Black_widow P>!

– (…) Elszökhetsz a hazugságok elől, de az igazság mindig utolér.

Kapcsolódó szócikkek: Hudson Rothschild
1 hozzászólás
Black_widow P>!

(…) a sírás a fájdalom fizikai elengedése.

Kapcsolódó szócikkek: Stella Bardot
1 hozzászólás
Black_widow P>!

– (…) Bizonyos dolgok fölött nincs hatalmunk.

Kapcsolódó szócikkek: Hudson Rothschild
Black_widow P>!

(…) ha az ember pozitív dolgokat képzel el, akkor pozitív dolgok fognak történni vele.

Kapcsolódó szócikkek: Stella Bardot
Black_widow P>!

– Egyes szabályok arra valók, hogy megszegjük őket.

Kapcsolódó szócikkek: Hudson Rothschild
Black_widow P>!

– Csak azért, mert megégettem magam, még hiszek az igaz szerelemben.

Kapcsolódó szócikkek: Stella Bardot

Hasonló könyvek címkék alapján

Emma Chase: Behálózva
L. J. Shen: Szenzációs szerető
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Ruby Saw: Az igazi
Meggin Cabot: A fiú a házból
Julie James: A hamis partner