The ​Transfer (Divergent 0,1) 57 csillagozás

Veronica Roth: The Transfer Veronica Roth: The Transfer

More Four! Fans of the Divergent series by #1 New York Times bestselling author Veronica Roth will be thrilled by „The Transfer,” the first of four new short stories told from Four’s perspective. Each brief story explores the world of the Divergent series through the eyes of the mysterious but charismatic Tobias Eaton, revealing previously unknown facets of his personality, backstory, and relationships.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
30 oldal · ASIN: B00DG261BG

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Négyes · Eric · Marcus Eaton


Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Lanore P
Veronica Roth: The Transfer

Jó volt egy kicsit többet megtudni Négyesről, a beavatásáról, és a múltjáról. Marcust még mindig gyűlölöm, ez csak erősödött ennél a novellánál… viszont külön öröm, hogy a kedvencem, Eric is megjelent, még ha csak pár sor erejéig is :D

>!
perpetua P
Veronica Roth: The Transfer

Ez sokkal jobb volt, mint a másik rövidke novella. :)
Négyes nagyon szerethető, főleg, hogy még jobban beleláttunk a múltjába. Szörnyű lehetett ilyen apával felnőni, nagy lelki erő kellett, ahhoz, hogy kitörjön onnan. Az egész beavatását szívesen olvasnám, de már az eleje is izgalmas volt, most már még jobban értjük, hogy miért is négyes, Négyes. Féltem, hogy Tris-hez hasonlóan kezdődik a dolog, de szerencsére nem. Érdekes volt Eric feltűnése is.
Összegezve most is csak annyit tudok mondani, hogy még több Négyes szeretnék. :) <3

>!
Deszy P
Veronica Roth: The Transfer

A beavatottból már megszeretett Négyes története elevenedik meg ebben a novellában, méghozzá az, hogyan is lett Tobiasból, az Önfeláldozóból Négyes, a Bátor. Megismerjük a kisfiút, akit rettegésben tart az apja, és aztán végighaladunk vele az úton a tesztjétől egészen az első beavatási próbáiig.

Ezt a történetet egyszerűen imádtam! A Free Fourról azt írtam, hogy túl rövid, és nem sok mindent tudunk meg Négyesről és a gondolatairól, amit addig nem ismertünk. Ez a történet épp az ellenkezője! Megvan az alap, amit már ismerünk, hiszen sok mindent tudunk már Négyes múltjáról, de most igazán megtapasztalhatjuk.

Egész végig benne vagyunk a kis Tobias fejében, és minden gondolatát imádtam! Egyrészt mert érezhetően más az egész hangulata és stílusa, mint amilyen Tris történetéé, végig érezzük, hogy ez egy másik szereplő szemszöge. És az is nagyon tetszett, hogy bár érezni Tobiasban, hogy ő lesz az a Négyes, akit majd megismerünk Tris történetében, itt még csak egy kisfiú, akit fogva tartanak a félelmei. Egy-egy szikrányi időre előbukkan a stramm harcos, de amúgy egy bántalmazott, rettegő kisfiú.

A teljes értékelést itt olvashatjátok:
http://deszy-konyvesblog.blogspot.hu/2013/09/veronica-r…

7 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Veronica Roth: The Transfer

Zed, Travis, Tobias – pasik, akiknek a szemszögéből sokkal élvezetesebb egy-egy korábban olvasott, női főszereplős történet. Valahogy férfi szemszögből jobban érte, érzem a történteket…
A beavatott nem győzött meg arról, hogy Four szeretetre méltó, mélyen érző és okos srác, most odáig vagyok érte. Tris történetének olvasása közben folyamatosan arra gondoltam, hogy ebbe a Faction-be ezért nem illek, amabban azt nem bírnám ki, a harmadikban ez nem tetszik – szóval csak és kizárólag kizárásos alapon jutottam el a választásomig én is…

Lábjegyzet: Dögölj meg, Marcus!

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/10/veronica-ro…

>!
PimPo
Veronica Roth: The Transfer

Ez a rész is nagyon jó volt.
Amikor elolvastam A beavatott-at Négyes lett az új szerelmem. Aztán megnéztem a filmet, elolvastam a Free Four-t, most meg ezt. És újra és újra és újra beleszerettem. Nagyon tetszett a beavatása, és tetszett, ahogy kiderül hogyan is lett Tobiasból Négyes.

>!
Faythe P
Veronica Roth: The Transfer

Igazából nem sok extra volt a sztoriban. Négyes szimpi még mindig. Marcus még mindig utálatos. De azért jó volt olvasni, hogy milyen volt Négyesnek és hogyan is került oda a Bátrakhoz. :)

>!
Lina23
Veronica Roth: The Transfer

Nagyon tetszett Tobias beavatása és ezáltal jobban megismerhettük, milyen élete is volt. Rövid, tömör novella, de az írónő igazán jól áttudta adni Tobias félelmeit, életét, végül Négyessé „válását”.

>!
dorcy01
Veronica Roth: The Transfer

Habár csak egy rövidke kis történet volt, jó volt megismerni Tobias múltját, azt hogy hogyan került a Bátra közé. Nagyon szeretem a történetet az ő nézőpontjából így alig várom hogy a többit is olvashassam. Marcust pedig még jobban gyűlölöm, mint eddig…

>!
ƨɔɴом
Veronica Roth: The Transfer

Negyes karaktere olyan, mint valami drog…amint kapsz egy par sort az o szemszogebol fuggove valsz es meg tobbet kovetelsz belole. Szo mi szo Veronica ezzel tokeletesen tud jatszani, tudja, hogy mi az a szegmense az eletenek, amely igazan erdekli az olvasokat es nagy oromunkre be is enged oda minket. Tartsa meg Isten a jo szokasat:-D


Népszerű idézetek

>!
dottya

„My name is Four,” I say. „Call me 'Stiff' again and you and I will have a problem.”
He rolls his eyes, but I know I've made myself clear. I have a new name, which means I can be a new person. Someone who doesn't put up with cutting comments from Erudite know-it-alls. Someone who can cut back.
Someone who's finally ready to fight.
Four.

Kapcsolódó szócikkek: Eric · Négyes
1 hozzászólás
>!
Saladinn

You're the one who has to live with your choice. Everyone else will get over it, move on, no matter what you decide. But you never will.

>!
LucyM

Sometimes I know people are lying just because of the way the worlds feel when they press into me, uncomfortable and wrong, the way and Erudite feels when she reads a grammatically incorrect sentence.

>!
LucyM

I was always taught that the factionless lived without community, isolated from one another. Now, looking at this place, I wonder why I ever believed it.What would be stopping them from forming groups, just like we have? It is in our nature.

>!
LucyM

I'm not anyone. I'm nobody. That's what being factionless is.

>!
mrsp

Everything is always in perfect order for Marcus Eaton, except for his son. Except for me; I am not in order, I am in constant disarray.

>!
mrsp

Until this point you have followed your parents’ paths, your parents’ rules. Today you will find your own path, make your own rules.

>!
AniTiger MP

She sounds and looks casual, but it’s a studied casualness, learned from years of practice. I know it when I see it. I always do.

Kapcsolódó szócikkek: Négyes
>!
LucyM

Hope he doesn't see it, doesn't see how even his slightest touch terrifies me.


A sorozat következő kötete

Divergent sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Stars Above
R. J. Palacio: The Julian Chapter
Alexandra Bracken: In Time
Ann Aguirre: Foundation
S. J. Kincaid: Allies
Victoria Aveyard: Steel Scars
Joss Stirling: Challenging Zed
Jennifer L. Armentrout: Elixir
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods
Katie McGarry: Breaking the Rules