Insurgent (Divergent 2.) 76 csillagozás

Veronica Roth: Insurgent Veronica Roth: Insurgent Veronica Roth: Insurgent Veronica Roth: Insurgent Veronica Roth: Insurgent Veronica Roth: Insurgent

One choice can transform you—or it can destroy you. But every choice has consequences, and as unrest surges in the factions all around her, Tris Prior must continue trying to save those she loves—and herself—while grappling with haunting questions of grief and forgiveness, identity and loyalty, politics and love.

Tris's initiation day should have been marked by celebration and victory with her chosen faction; instead, the day ended with unspeakable horrors. War now looms as conflict between the factions and their ideologies grows. And in times of war, sides must be chosen, secrets will emerge, and choices will become even more irrevocable—and even more powerful. Transformed by her own decisions but also by haunting grief and guilt, radical new discoveries, and shifting relationships, Tris must fully embrace her Divergence, even if she does not know what she may lose by doing so.
Megjelenés: 2012. május

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Katherine Tegen Books, New York, 2021
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780063040526
>!
HarperCollins, London, 2015
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008112455
>!
HarperCollins, London, 2013
526 oldal · ISBN: 9780007536740

4 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Négyes · Beatrice Prior (Tris) · Christina · Peter Hayes


Kedvencelte 7

Most olvassa 13

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Rémálom P>!
Veronica Roth: Insurgent

Én voltam talán az egyedüli, aki nem szerette az első részt (és ezt most finoman fejeztem ki), de nem hagyok abba sorozatot, így folytattam. ÉS DE JÓL TETTEM! TE JÓ ÉG! MI TÖRTÉNT ITT?
Minden, amit kifogásoltam az első részbe, eltűnt. (Lehet, Roth olvasta a kritikámat? :DD) Bár az elején téptem a hajam a fizikai bakik miatt, de összesen talán három akad a könyvben, ami semmi az előző részhez képest. Elgondoltam magamban, hogy ezek miatt a hibák miatt 4 pontot fog kapni a könyv. De szép elgondolás volt ez az elején! Aztán úgy magával ragadott ez a könyv, hogy egyből megy is a kedvencek közé.
A cselekmény pörgős és izgalmas, és megismerjük a többi három csoport főhadiszállását is, ezt nagyon díjaztam. Megszerettem a Barátságosokat. (És egyben el is borzasztott, te jó ég – úgy látszik, ezt a kifejezést, sokat fogom használni az értékelésben.)
Tris és Négyes – utáltam őket az első részben, mint karaktereket és mint párost itt. DE ITT?! Tris karaktere volt az, aki miatt rettenetesen élveztem a könyvet, mert szegény szétesik, annyira megviselik az első részben történtek. Ott ültem magamban, és azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy egy ennyire (számomra) nem felépített első rész után ilyen karakterfejlődést kapok? Négyest néha rendbe raktam volna egy-egy pofonnal, de nem azért mert olyan rosszul karakterizálta az írónő. Teljesen kibontakozik az ő jelleme is, mindenki összetett lesz, még a mellékszereplők is. Elámultam.
A VÉGE! A KÖNYV VÉGE! Ó, A VÉGE! EZ ÁM A FÜGGŐVÉG! TE JÓ ÉG! Hogy bírok ki egy évet így? Amúgy nem volt meglepő a vége, voltak rá utalások, de úgy ütött. Habár volt egy mozzanata a könyvnek, ami még engem is meglepett.
DE A VÉGE! Áh, nem tettem még azon túl magam.

28 hozzászólás
Hajdu_Ildikó>!
Veronica Roth: Insurgent

Sokan nem szeretik, szerintem ez az átvezetés kellett az első és a harmadik rész között.
Néhol valóban kissé lapos volt, és nagyon haragudtam, amiért folyton titkolóztak egymás előtt, de ilyenek vagyunk, nem? Inkább nem mondom el, nem akarom a szerettemet idegesíteni, nem akarom, hogy izguljon miattam, féljen. Folyton ezt csináljuk.
Marcust még jobban utáltam itt, az a karakter nagyon el van találva, túlontúl életszagú.
A kiderült nagy titokra már volt valamiféle sejtésem, alig vártam, hogy kiboruljon a bili.
A banya meg megérdemelte, amit kapott, csak Tobiast sajnáltam amiért az apja és az anyja közé szorult.

Lisie87>!
Veronica Roth: Insurgent

Bevallom az első rész nem tetszett. Maga a stílus és a történet valahogy túl egyszerű volt. Még ahhoz képest is, hogy angolul olvastam.
Végül rávettem magam a második rész elolvasására (főleg a film miatt, előtte akartam elolvasni). Hát kellemeset csalódtam! :)
Az elején még lassan indulgatott a cselekmény, újra szoknom kellett, hogy ki kicsoda és ki kinek ártatott- kit akart megölni! :D Aztán amikor a szereplők visszajutottak a városba, csak úgy kapkodtam a fejem, zajlottak az események a végéig. Nagyon jó volt a többi csoportot is megismerni!
Amik kevésbé tetszettek, Tris szenvedése és a „veszekedések” Tobias-al. Néhol nagyon erőltetettek voltak, mintha az írónő csak azért csinálta volna, hogy legyen egy kis lelki dráma. Viszont néhol imádtam Négyest, amikor mindezek ellenére jött, segített, feláldozta magát Tris-ért! :))))))) <3 Na jó, azért néha ő is elég hülye volt.
Kicsit sok volt benne számomra az agresszió, egymást ütik-verik-harapják-lelövik-meggyilkolják. Úgy látszik nem bírja már jól a lelkem az ilyen dolgokat!
A vége meg!!!! Olyan ironikus… spoiler

4 hozzászólás
Loveiny I>!
Veronica Roth: Insurgent

Szeretem ezt a könyvet. Mindig történik valami, nem lehet mellette unatkozni.

Kemese_Fanni_ IP>!
Veronica Roth: Insurgent

Összességében azoknak ajánlom a könyvet, akik szerették A beavatottat, szeretnének egy érdekesen működő világról olvasni, szeretik az akciódús, gyorsütemű cselekményt és szeretnének jól meglepődni az utolsó oldalakon. (Azt a függővéget tanítani kellene: a szerző gyakorlatilag egyetlen fogással kitágította a világot és egy teljesen más irányt adott a történet menetének, szóval van mit várni a harmadik részben.)
Bővebben a blogbejegyzések között!

Rileey>!
Veronica Roth: Insurgent

OH. MY. GOD. Emberek, a végére értem, és szó szerint libabőrös lett a bőröm a gyönyörűségtől. ÍGY. KELL. CSINÁLNI. Ezt nevezzük ÉLMÉNYNEK. Wow.
Az előző kötet nevetséges túlzásai még itt is éreztetik hatásukat, amitől nem tudtam szabadulni, de ettől függetlenül remek folytatást hozott össze Roth. Egy percre sem ül le a sztori, folyamatosan pörög a cselekmény, csak győzzük olvasni, bővelkedik izgalmakban és fordulatokban is. Talán Tris és Tobias vitáiból lehetett volna kevesebb, a végére már elég monotonszerű lett, hogy semmiben sem tudnak egyetérteni, de legyen ez a könyv legnagyobb hibája. A befejezés mindent vitt, HOL A KÖVETKEZŐ KÖTET?

2 hozzászólás
funkypigeon>!
Veronica Roth: Insurgent

Tetszett, hogy újra elmerülhettem a csoportrendszerű társadalom világában, ezúttal angol nyelven. Néhol éreztem, hogy az angol nyelv kevésbé tud olyan érzelmeket kifejezni vagy közvetíteni, amit magyarul simán jellemezni tudunk egy-két szóval. Ettől függetlenül ezerrel drukkoltam a FourTris párosnak, élvezet volt követni az útjukat. :)

Sanja>!
Veronica Roth: Insurgent

Az első résszel nem voltam annyira megelégedve és úgy volt, hogy abbahagyom a sorozatot. De aztán láttam, hogy nagyon sokan olvassák és, hogy nagyon pozitívak a vélemények, úgyhogy eldöntöttem – mégis elolvasom. És nem bántam meg, tetszett és örülök neki, hogy nem a nyálas szerelmi szálat húzta az író végig a könyvön ahogy más könyvekkel szokott előfordulni. Nagyon tetszettek a Tris gondolatai, sokszor szomorkás és sötét hangulata volt így ettől csak érdekesebb és szerethetőbb lett számomra a könyv. Olvasom tovább! :)

hablaty P>!
Veronica Roth: Insurgent

Ugyanúgy ledaráltam mint az elsőt. Egyre több mindent tudunk meg erről az érdekes világról…ahol én egyáltalán nem szeretnék élni.
Észrevettétek? Ebben a világban nincs szépség, nincs művészet nincs zene.
Összességében nagyon tetszett, egyszer ha sok időm lesz, szép lassan újra olvasom, nem falva a lapokat.
De hogy kritikát is fogalmazzak meg, Négyes ahogy gondolkodás nélkül beállt az anyja mögé és szó nélkül elfogadta a magyarázatát az árulására, engem konkrétan nagyon idegesített… Persze értem én a koncepciót: a kívül macsó fickó, igazából egy szenvedő magára hagyott kisfiú…de ez nem az a Négyes akit ismerünk.

A kritikától függetlenül tetszett, beszippantott, pontosan olyan olvasmány ami segít megfeledkezni a napi gondokról.

martonka77>!
Veronica Roth: Insurgent

Imádom a trilógiát, de ez a rész soha nem volt a kedvencem. Nem bírom a mosolyszünetet, az állandó nyavalygást, a veszekedéseket.
Viszont valamiért nagyon szeretem azt a részt, amikor Tris a Művelteknél van.


Népszerű idézetek

Rémálom P>!

“Got that gun?” Peter says to Tobias.
“No,” says Tobias, “I figured I would shoot the bullets out of my nostrils, so I left it upstairs.”
“Oh, shut up.”

Kapcsolódó szócikkek: Négyes
Lora>!

„ I'll be your family now,” he says.
„I love you,” I say.

Rémálom P>!

We both have war inside of us. Sometimes it keeps us alive. Sometimes it threatens to destroy us.

Hotaru_Bia P>!

He keeps his hand on my cheek, moving his thumb over my cheekbone idly.
“We’re all right, you know,” he says. “You and me. Okay?”
My chest aches, and I nod.
“Nothing else is all right.” His whisper tickles my cheek. “But we are.”

5. fejezet

Rémálom P>!

“Sleep,” he says. “I’ll fight the bad dreams off if they come to get you.”
“With what?”
“My bare hands, obviously.”

Rémálom P>!

“Don’t say I never took you anywhere nice,” Peter says.
“Wouldn’t dream of it,” I say.

Kapcsolódó szócikkek: Beatrice Prior (Tris)
Rémálom P>!

Part of me wishes I could burn them from my mind, so I would never have to mourn for them. But the rest of me is afraid of who I would be without them.

Rémálom P>!

“Maybe you can learn something from him.”
“You’re one to talk,” she says. “You’re always moping. We should start calling you Beatrice Prior, Queen of Tragedy.”

Rémálom P>!

“I heard the Candor made ice cream,” says Marlene, twisting her head around to see the lunch line. “You know, as a kind of ‘it sucks we got attacked, but at least there are desserts’ thing.”
“I feel better already,” says Lynn dryly.


A sorozat következő kötete

Divergent sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After
Alexandra Bracken: The Darkest Legacy
Kresley Cole: Endless Knight
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Chloe Neill: Hard Bitten
Stephenie Meyer: The Host
Marissa Meyer: Scarlet (angol)
Dan Wells: Fragments
Marie Lu: Champion