!

Árnyak ​és jelek (Árnyak és jelek 1.) 52 csillagozás

Veronica Roth: Árnyak és jelek
Book24 · 2.990 Ft –16% 2.512 Ft
Scifimarket.hu · 2.990 Ft –15% 2.538 Ft
Bookline · 2.990 Ft –15% 2.541 Ft
Régikönyvek.hu · 2.990 Ft –15% 2.541 Ft
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Egy rejtélyes áram által átjárt galaxisban mindenki különleges adománnyal születik.
CYRA a shotet nép fölött uralkodó kegyetlen zsarnok húga, akit áramadománya fájdalommal és hatalommal ruház fel. A bátyja a képességeit kihasználva az ellenségei kínzására kényszeríti a lányt, ám Cyra nem csupán fegyver a testvére kezében: szívós, fürge és eszesebb, mint ahogy azt a zsarnok sejtené.
AKOS egy földműves és egy orákulum nagylelkű fia Thuvhe fagyott bolygójáról, akinek hűsége a családja iránt nem ismer határokat, és akit különleges áramadománya védelmez. Miután Akost és fivérét ellenséges shotet katonák ejtik foglyul, kétségbeesetten küzd azért, hogy a testvérét kimenekítse – kerüljön bármibe.
Akos Cyra világába kerül, és az országaik és családjaik közti viszály leküzdhetetlennek tűnik. Vajon segítenek-e egymásnak túlélni, vagy elpusztítják egymást?
Az Árnyak és jelek Veronica Roth lenyűgöző története a barátság – és szerelem – erejéről egy váratlan adományokkal teli galaxisban.

Eredeti mű: Veronica Roth: Carve the Mark

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Ciceró, Budapest, 2017
464 oldal · ISBN: 9789634320265 · Fordította: Kleinheincz Csilla
>!
Ciceró, Budapest, 2017
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634320241 · Fordította: Kleinheincz Csilla

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Akos Kereseth · Cyra Noavek


Hirdetés

Kedvencelte 5

Most olvassa 24

Várólistára tette 181

Kívánságlistára tette 179

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea MP
Veronica Roth: Árnyak és jelek

Nem olvastam a Beavatott sorozatot, így Veronica Roth-ról sem tudtam semmit, teljesen ismeretlen írónő volt a számomra. Eddig valahogy nem is éreztem, hogy el szeretném olvasni, de most, az Árnyak és Jelek elolvasása után azt mondom, hogy mégiscsak teszek vele egy próbát.

Nem is tudom, hogy milyen kategóriába sorolható ez a történet, sci-fi és fantasy, vagy csak inkább sci-fi? De mindegy is, azt kell mondanom, hogy még én is meglepődtem saját magamon, de nekem ez a könyv nagyon tetszett. Tetszett az a világ, amit felépített Veronica Roth, a különböző áramadományokkal megáldott mindenféle népek és emberek kavarodása.
Elbűvöltek a világok, a szokások, a Thuvhe nép csendvirágának sokrétű felhasználása, a világításra használt fenzuk, az orákulumok szerepe, a sorskegyeltek sorsa, a shotet nép prédálása, az utazások a galaxisban, az áramadományok, a tollfű szerepe és a kis titkok, meglepetések, amelyeket azért elpotyogtatott a végére a szerző, hogy türelmetlenül várjam a folytatást.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.nl/2017/02/veronica-roth-arny…

>!
Levandra P
Veronica Roth: Árnyak és jelek

Örülök, hogy kitartottam és nem hagytam magam félrevezetni és befolyásolni a negatív kritikák miatt.

Ez a könyv is elérte azt, amit kevésnek sikerül: darabjaira törte a szívem. Az elrabolt Kereseth testvérek nehézségei, Cyra és Ryzek tragédiája magával ragadott. Ó igen, Ryzek is csak egy áldozat. Lehet gyűlölni, de nem tudtam. Veronica Roth gondoskodott háttértörténetről és megmagyarázta, miért lett ilyenné ez a Noavek fiú. Lehet vitatkozni, ki az igazi kegyetlen, a Noavek család, Sifa Kereseth, Vas vagy maga az írónő, aki szemérmetlenül áldozza be karaktereit és senkit sem kímél. Nem egy unalmas tündérmese, ahol mindenki pompában él egy fényes palotában; ez a történet egy kegyetlen világot tár elénk, ahol küzdeni kell a túlélésért úgy, hogy mindenkinek meg kell hoznia az áldozatait. Az anyának, a testvérnek és a gyermeknek is. Mindenkinek van vesztesége, de mégis harcolnak tovább, teszik a dolgukat és túl akarják élni.
„– Te szélsőségesen akarod megítélni az embereket. Rossz-e vagy jó, megbízható vagy megbízhatatlan – mondtam. – Megértem. Úgy könnyebb. De az emberek nem ilyenek.”

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2017/02/veronica-roth-…

4 hozzászólás
>!
HoneyBee0395 P
Veronica Roth: Árnyak és jelek

Nekem elsődlegesen az a célom, hogy úgy szeressetek olvasni, mint én. Egy kedves molyci szerint pedig a másik legfontosabb dolog az őszinte vélemény. Éppen ezért vagyok rettenetesen szomorú, amikor nem tudok csupa szépet írni. Próbálkoztam. Tényleg…

Bővebben ~ http://booksofdreamer.blogspot.hu/2017/01/veronica-roth…

4 hozzászólás
>!
molly_ P
Veronica Roth: Árnyak és jelek

Egy dupla matekóra is jobban lekötött volna.
Olvastam, és azon agyaltam, mikor lesz már vége… kábé 100 oldalanként történt valami, akkor egy-két jelenet erejéig úgy éreztem, nem is olyan rossz, de aztán megint belassult a sztori. Olyankor leginkább csak mérgelődtem, mert

a,) egy kitalált világról olvasok idegen bolygókkal meg minden, és Roth az orrom alá dug egyszerre vagy 40 totál idiótán hangzó nevet, de szinte semmit nem fejt ki normálisan, ezért nem értem, hogy ki kicsoda, mi micsoda, meg hogy most akkor mivan és miért. Elég soká tartott, mire belerázódtam.

b,) A váltott szemszög még soha nem zavart ennyire. Eleve nem szerencsés E/1 és E/3 személyt is használni, de akkor még jöttek a csodálatos hibák is a könyvben, például amikor rossz karakter nevét biggyesztették az aktuális fejezethez.

c,) A karakterek. Cyrát már nem is próbálom megérteni, Akos meg kb annyi érzelmet hozott ki belőlem (meg magából is), mint egy zsák krumpli. De komolyan, annak ellenére hogy főszereplő, olyan mintha nem is lenne jelen, ott van de mégse.

Pedig hogy virult a fejem, amikor kihoztam a Libriből… valakinek Árnyak és jelek könyv occón? :D

10 hozzászólás
+
>!
loveQhuay P
Veronica Roth: Árnyak és jelek

Annyira örülök, hogy nem adtam fel, és nem hallgattam a negatív kritikákra, mert ez a könyv nekem nagyon tetszett.

Igaz, hogy nehezen indult, és ezt a sok új és fura névnek valamint új kifejezéseknek tudom be. Kellett egy kis idő mire minden helyreállt a fejemben és tudtam hogy mi micsoda és ki kivel van.

Tetszett, hogy két mesélő volt, Cyra és Akos, és az is jó volt, hogy 4 részre volt szedve a könyv. A szerelmi szálat nem vártam, de azért örültem neki, mert azért nem ez volt a fő eleme a történetnek.
Azért is tetszett, mert mostanában nem olvastam fantasy-t, pedig szeretem, és ez most tényleg jó lett.
Már az angol megjelenésre is figyeltem, és leginkább Veronica Roth neve miatt, na meg a borító is közre játszott. Azért örülök, hogy megvártam magyarul, mert angolul tuti nem élveztem volna ennyire, tekintve a sok új kifejezést amit VR megalkotott.

Mind a két főszereplőt sikerült megkedvelnem, és ez nagy szó! Mind a ketten céltudatosak, életre valók, és fejlődni képesek mind magukhoz, mind egymáshoz képest. A sok-sok mellékszereplőt egyelőre nem tudom hova tenni, mert VR Beavatott sorozatában is elég sok szereplőt kaptunk akik aztán sorra meghaltak… szóval szeretnék minél kevesebb embert megkedvelni, hogy aztán ne legyen fájdalmas az elvesztésük :D Szóval igen, befizetek a folytatásra is, mert azért ez a függővég folytatásért kiállt, de most azonnal!

Tudni akarom mi lesz Ryzek és Eijah sorsa, valamint maga a háború végkimenetele.

>!
Ngie P
Veronica Roth: Árnyak és jelek

Vártam, érdekelt, mindenképp el akartam olvasni… aztán olvasás közben, a csalódottságom közepén azt kérdezgettem magamtól – miért is akartam elolvasni?
Szerintem ez nem sikerült – még annyira sem, mint a Beavatott.
Az a véleményem, hogy Veronica Roth nagy erőssége a világok megalkotása, de azok felépítése és vezetése már nehezebben megy neki. A történet vezetés is problémás volt helyenként, legszívesebben hozzádobnék egy szerkesztőt. Nem teljesen értem, hogy ekkora névvel, hogy nem kapott ez a könyv nagyobb támogatást. Marketing az volt bezzeg!
Ez az egész áram dolog nekem nagyon tetszett, eredeti, érdekes, új. Ez az egyik, amit pozitív dologként tudok felhozni, és ha elolvasom a folytatást, akkor az emiatt lesz.
A másik pozitív dolog nekem Cyra volt, imádtam. Szerettem a személyiségét, a történetét.

Bővebben: https://youtu.be/whvg0ffFGpQ

1 hozzászólás
>!
pattsims97
Veronica Roth: Árnyak és jelek

Nem leszek népszerű ezzel az értékeléssel, de fő az őszinteség, ahogy mondani szokás!

Ez a regény pont olyan volt, mint amire számítottam: egy teljesen középkategóriás YA sci-fi, ami csak az írónő miatt lett ennyire felfújva. Próbáltam szeretni, és egy darabig még élveztem is, de nem nyújtott semmiféle különösebb érzést. És valljuk be, rengeteg probléma van ezzel a könyvvel. A világfelépítés gyenge, a karaktereket talán Cyra kivételével egyáltalán nem éreztem egyedinek.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=0DqRA6FsDBA

9 hozzászólás
>!
wzsuzsanna P
Veronica Roth: Árnyak és jelek

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ennek a könyvnek az egyik legjobb pillanata az volt, amikor 5 perccel ezelőtt végre kiolvastam, és túlestem rajta. Veronica Roth már a Beavatott-trilógia 2-3.részével sem győzött meg igazán, de gondoltam, adok egy esélyt ennek a regénynek, mert a fülszöveg alapján érdekesnek tűnt. És pont emiatt vagyok igazán mérges, mert az alapkoncepcióban rengeteg potenciál lett volna (mind a világban, ahol játszódik, mind a különböző áramadományokban), de olyan összecsapott és végiggondolatlan az egész (legalábbis számomra), mintha az írónő maga sem tudta volna, mit is akar ebből az egészből kihozni. Szeretem, ha egy kitalált világkép rendesen, részletesen ki van dolgozva, ha igazi munka van benne, de ezt itt sajnos nem tapasztaltam. A karakterek pedig olyan sablonosak, mintha kontrolcé-kontrolvével tették volna bele őket valamelyik másik történetből.
Tényleg kár érte, bízom benne, hogy én voltam csak túl szigorú vele, és mások nagyobb örömüket lelik majd benne.

3 hozzászólás
>!
popKORN0725
Veronica Roth: Árnyak és jelek

Ez az ev eddig a csalodasokert… ez mar a masodik konyv, amin ekkorat koppanok, es amihez nagy remenyeket fuztem minden remenyem Ward-e mar.
Konkretan az utolso 30 oldalon meg a sajat kivegzesem is alairtam volna, ha az hamarabb vet veget a konyvnek.
Annyira de annyira erzodik benne az, hogy van mogotte egyfajta gondolatisag, otletek es meg nehol potencial, de nem tud az onnon maga altal krealt burokbol kitorni.
A tortenet mint olyan egy kozepes szintet ut meg, semmi extrat nem hoz magaval, nem nyujt olyan pluszt, amit ne olvastunk volna mar valahol. Pl. nekem vegig az jart a fejemben, hogy a Touch alapotlete mennyire hajaz erre…
Es ha ez meg nem lenne eleg, hogy tele van pumpalva elkonyvelheto dolgokkal. A szalak kimenetele elejtett felmondatokbol kitalalhato, es bar az irono probalta a medren kivul is vezetni a cselekmenyt, az sem jart tobb sikerrel, mert akkor olyan vontatotta valt az egesz, hogy meg a falioram kattogasa is erdekesebbnek tunt.
A szereplokrol sem tudok sokkal tobbet elmondani sajnos. Cyra-t egy pontig meg kedveltem, de aztan annyira irritativ modon kezdett viselkedni, hogy szivem szerint jol megrangattam volna. A kepessegei sem segitettek azon, hogy kedvelhetobb vagy erdekesebb legyen, sot… amiatt is csak a folyamatos hiszti es teketoria ment. A kedves battyrol nem is beszelve… ot is a lapokon keresztul rangattam volna ki a konyvbol par istenes pofonert.
Akos az egyetlen pontja a konyvre, aki szamomra total semleges marad, mint karakter es mint foszereplo ugy is. De azt vettem eszre rajta, hogy szamara is semleges a sztori. Szegenykem probalna felvenni a cselekmeny fonalat, de semmi melyseget nem sikerult beleszuszakolni es mindezek melle, olyan mintha csak allna onnon maga folott es nezni, hogy „je, ez a barom mit csinal…”.
Annyira de annyira sokat vartam ettol a konyvtol, es az meg egy dolog, hogy mekkora rizikofaktor volt az olvasas kozben, hogy vajon szethullik e vagy sem. Meg azt is elviseltem volna, ha a lapjaira esik, ha legalabb tortent volna valami erdekes benne, ha megmozgatott volna… es ha csak egy kicsivel is jobb lett volna. :(

2 hozzászólás
>!
lafayette P
Veronica Roth: Árnyak és jelek

Amikor belekezdtem a könyvbe és nagyjából a 80. oldalon jártam, egyáltalán nem értettem mi ez a negatív hangulat itt a könyv körül …aztán úgy a 150. oldal környékén már kezdtem megérteni. :)

Nekem maga ez az elképzelt sci-fi világ nagyon tetszett, az elején a „térképpel” teljesen el is tudtam képzelni. Ez a naprendszert körbeölelő áramfolyam és a különböző áramadományok ötlete is érdekes. Látszik, hogy tényleg van gondolat a történet mögött. Tetszett, ahogyan a különböző népek és szokások meg vannak jelenítve, ez tényleg valami új volt.

A probléma a kivitelezéssel van. Teljesen olyan, mintha Veronica Roth-nak ez lenne az első regénye és még csak próbálgatná a szárnyait. A sztorit nem nagyon sikerült átadni, végig úgy éreztem, hogy csak a felszínt kapirgáljuk, kapunk valamennyit a történetből, de messze nem eleget. A karakterek sem tudtak közel kerülni hozzám, talán Cyra egy kicsit, mert tetszett a határozott kiállása, de őt se mondanám kedvencnek. Az egyedüli szereplő, akinek sikerült érzelmet kicsikarnia belőlem, az Akos anyja volt, őt jól megutáltam. :D A karakterek leírása össze-vissza volt, nem volt a könyvben egy normális karakterleírás sem. Cyra képességénél pedig végig azt éreztem, hogy ezt már olvastam valahol (Ne érints, Touch..), csak most annyi a változás, hogy saját magára is hatással van. A nevekről meg annyit, hogy nem az idióta kimondhatatlan nevek teszik a sci-fit sci-fivé. Az, hogy a Cyra fejezetek E/1-ben, az Akos fejezetek pedig E/3-ban íródtak szintén nem egy szerencsés választás, nem értem a mögötte húzódó logikát.
(És tudom, ez már csak az én hülyeségem, de akárhányszor olvastam azt a szót, hogy áram vagy áramadomány, mindig a villamos áram jutott eszembe.) :'D

(Nem tudom ki mennyire követi itt a külföldi booktubereket vagy a goodreads értékeléseket, de szerintem ez a hiszti, amit a könyv körül csaptak egészen nevetséges. Egyszer nem jutott eszembe olvasáskor, hogy a könyv rasszista elemeket tartalmazna.)


Népszerű idézetek

>!
Levandra P

– Te szélsőségesen akarod megítélni az embereket. Rossz-e vagy jó, megbízható vagy megbízhatatlan – mondtam. – Megértem. Úgy könnyebb. De az emberek nem ilyenek.

3 hozzászólás
>!
Wonderwoman

A lágy szívek teszik a világot olyanná, amelyben érdemes élni.

>!
Levandra P

…az, ami most vagyok, nem kell, hogy állandó állapot legyen. Talán megváltozom. Talán most is változom éppen, pusztán azáltal, hogy hiszek abban, hogy képes vagyok rá.

>!
Sol

Minden ember erőszakos. Némelyek ellenállnak a késztetésnek, mások nem. Jobb ezt elfogadni, és kiindulópontnak használni, hogy elfogadd az éned többi részét, mint hogy hazudj róla magadnak.

>!
Levandra P

Azt hiszem, hazudsz magadnak arról, hogy ki vagyok…

>!
Levandra P

Nem tudhatod, hogyan fog rád találni a sorsod, és nem tudom én sem. De addig is, bármi lehet belőlünk.

>!
Levandra P

– Megcsókolhatlak? – kérdezte Akos. – Vagy fájni fog?
Cyra szeme elkerekedett, majd elfúló lélegzettel mondta:
– És ha fáj? – Kicsit elmosolyodott. – Az élet amúgy is csupa fájdalom.

>!
Levandra P

Első lecke: a legkönnyebben úgy nyerhetsz meg egy küzdelmet, ha elkerülöd.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Origin
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Ann Aguirre: Menedék
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Marissa Meyer: Scarlet
Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Amy Kathleen Ryan: Ragyogás
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn