!

A ​beavatott (Divergent 1.) 2068 csillagozás

Veronica Roth: A beavatott Veronica Roth: A beavatott
Scifimarket.hu · 2.990 Ft –15% 2.538 Ft
1 2
Bookline 2.541 Ft-tól
Régikönyvek.hu · 2.990 Ft –15% 2.541 Ft
DiBook · 1.990 Ft –20% 1.592 Ft
Book and Walk 1.990 Ft
800 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

EGYETLEN DÖNTÉS
alapján megtudhatod, kik az igazi barátaid
EGYETLEN DÖNTÉS
meghatározhatja az értékrendedet
EGYETLEN DÖNTÉS
örökre megmutathatja, kihez és mihez vagy hűséges
EGYETLEN DÖNTÉS, AMELYTŐL MEGVÁLTOZOL

Beatrice Prior az antiutópisztikus Chicagóban él: az itteni társadalom öt csoportra tagolódik, melyek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. Ennek kell szentelniük életük hátralevő részét. Beatrice ingadozik aközött, hogy a családjával maradjon-e, vagy végre önmagává váljon. Ez a két lehetőség kizárja egymást. Végül olyan döntést hoz, amely mindenki számára meglepetést jelent – még önmagának is.

Eredeti mű: Veronica Roth: Divergent

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ciceró, Budapest, 2014
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635398843 · Fordította: Logos
>!
Ciceró, Budapest, 2012
430 oldal · ISBN: 9789635399192 · Fordította: Logos
>!
Ciceró, Budapest, 2012
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397617 · Fordította: Logos

Enciklopédia 28

Szereplők népszerűség szerint

Négyes · Beatrice Prior (Tris) · Christina · Eric · Will · Lynn · Marcus Eaton

Helyszínek népszerűség szerint

Hancock-épület · Sears Tower


Hirdetés

Kedvencelte 667

Most olvassa 206

Várólistára tette 516

Kívánságlistára tette 545

Kölcsönkérné 21


Kiemelt értékelések

+
>!
Lanore P
Veronica Roth: A beavatott

Vannak olyan könyvek, amikről egyszerűen tudom, hogy nem az én könyveim, nem fognak tetszeni, és általában igazam is van. Node ezzel hogy tévedhettem ekkorát?? IMÁDTAM!!
Pörgős, izgalmas, újszerű, letehetetlen! Az egyetlen dolog, ami egy picit zavart, hogy a világról nem tudtunk meg sokat. Az alapötlet érdekes volt, miszerint 5 alaptulajdonság csoportjai közé kell besorolni az embereket, de hogy ezt ki találta ki és miért, miért pont ez az 5 csoport, mi volt a célja vele, az nem nagyon derült ki, szívesen olvastam volna többet a rendszer kialakulásáról, és a többi csoportról is.
De ha ezt az apróságot félreteszem, akkor minden mással tökéletesen elégedett vagyok! A főszereplő, Tris végre nem az a szokásos gondokkal küzdő, piruló arcú jókislány, tele van olyan tulajdonságokkal, amik emberibbé, igazibbá tették. Amikor kellett, önző volt, hazudott, úgy idomult a környezetéhez, hogy a legjobban jöjjön ki a helyzetekből, bátor volt, bevállalós. Négyes pedig… elképesztően titokzatos (naná), vonzó pasi a színész, akit a szerepre választottak a filmhez viszont nagyon nem jön be :S, a szerelmük nagyon lassan alakul ki, csigalassúsággal, de nekem még ez is tetszett, végre nem egy elkapkodott szerelem volt első látásra. És végre, végre nem volt szerelmi háromszög!! Ó, és a félelemszimulációk… annyira részletesek voltak, olyan jól voltak megírva, hogy kedvem támadt kipróbálni… milyen érzés lehet végigmenni a saját félelmeiden, és szembenézni velük? Nagyon kíváncsi lennék rá. A végére úgy begyorsultak az események, hogy csak kapkodtam a fejem, folyt a vér, hullottak az emberek. Nekem való! Jöhet a folytatás :)

60 hozzászólás
+
>!
Kikiriki 
Veronica Roth: A beavatott

Wow!
Tavaly karácsonyra kaptam meg a könyvet, és fogalmam sincs, miért csak most kezdtem el olvasni. Imádtam minden egyes sorát! Az írónő nagyon szépen le tudott írni minden egyes jelenetet. Talán a vége egy kicsit összecsapott lett, de ez nem is zavart annyira.
Azt hiszem van már egy éve annak, hogy megnéztem a filmet, amit szintén nagyon megszerettem, de mint általában, most is a könyv tetszett jobban.
A főszereplő személyiségét imádtam, azt hiszem az írónő nagyon jól megalkotta őt, ahogy előttem is írták, végre nem egy külsőre és belsőre is tökéletes karakterről volt szó.
Négyesről már ne is beszéljünk! Annyira megkedveltem őt is! *-* valaki szerezzen már nekem is be egy Négyest:(
Röviden nagyon jó könyv volt, megérte elolvasni! :)

+
>!
Viktória_Erdei 
Veronica Roth: A beavatott

Előre féltem hogy egyáltalán tetszeni fog-e a film megnézése után. De tévedtem. Izgalmas volt. Én kíváncsi lennék melyik csoportba kerülnék. Bár szerintem a Barátságosak vagy a Műveltek közzé. A szimulációk nagyon jó lenne a valóságban is, hogy legyőzzük önmagunkat, a félelmeinket. Négyes ahogy filmben, úgy a könyvben is jó pasi. Jöhet a következő. :)

+
>!
Bradshaw
Veronica Roth: A beavatott

Az a pillanat felbecsülhetetlen, amikor elkezdek egy könyvet olvasni, és hirtelen azon kapom magam, hogy sötétségbe burkolózott minden, az eltelt órák csak perceknek tűnnek, s csak pár oldal maradt hátra.

Nem tagadom, a A Beavatott minden betűjét élveztem!
Egy másik világba repültem, ahol csak csoportok léteznek, a döntések fontos szerepet töltenek be az emberek életében, s ha egyszer a szavak elhagyták a szád, akkor nincs megállás. Viszont kivételek mindig akadnak, igaz Tris?

A könyv elején sokat gondolkoztam, hogy vajon melyik csoportba kerülnék, de rá kellett jönnöm, miközben Tris-szel együtt csináltuk végig a szimulációkat, hogy Elfajzott vagyok. Sok információt nem tudtunk meg róluk vagy arról, hogy mi történik a kerítésen túl, viszont ezeket a dolgokat csak apró hibáknak könyveltem el.

Mivel ez a könyv inkább arra tanít minket, hogy a döntések befolyásolják az életünket, de ha negatív irányt vesznek, akkor se csüggedjünk, mert mindent meg lehet változtatni – még utólag is. Tris élete erre egy tökéletes példa. Rég találkoztam ilyen "hibátlan" szereplővel. Tetszett, hogy egy alacsony, kevésbé csinos lány a főhősnő.
Apropó, ha már szereplőknél tartunk,ne feledkezzünk meg, ami legendás Négyesünkről. Istenem…mindenkinek kéne egy ilyen férfi az életébe. Legjobban azok a láthatatlan szikrák tetszettek, amik akkor bújtak elő, mikor Tris a közelében volt. Valamint a kedvenc részem az volt az egész történetben, amikor megtudtam a nevének az eredetét. Húú. Sosem gondoltam volna!

A Divergent számomra nem egy tanulságos könyv volt, hanem egy új élet, amiben bármikor szívesen visszamegyek!

Ui. Titokban reménykedem, hogy egyszer – a távoli jövőben – valaki kifejlesztet egy szérumot, ami segítségével én is szembenézhetek a félelmeimmel.

+
>!
Levandra 
Veronica Roth: A beavatott

Minden porcikámmal tiltakozok ez ellen a világ ellen. Nem és nem! Nem tudom, miért. Talán nem tetszik ez a társadalom, vagy mert nem érzem eléggé jól kidolgozottnak? Mégsem a képi anyaggal van baj. Látom magam előtt a lepusztult várost, a beszakadt utakat, az elhagyatott házakat. Ez tehát rendben van, de egyszerűen nem tudok azonosulni a háttértörténettel – kevésnek érzem, vagy talán túl soknak? Mindenesetre úgy érzem, nincs ebben semmi új, már olvastam valahol. Ismerős a felépítése, a problémák, a szereplők, a konfliktusok…

Nehezen indul be a sztori, és el kell jutnom a könyv 1/3-áig, hogy elkezdjek érdeklődni iránta, hogy érezzem, érdemes olvasnom. És addig is és utána is logikátlan. Értem és mégsem. Ez egy rettenetes, kegyetlen világ, eszmékkel, amiknek jó céllal kellett volna megszületniük, de már a születésük pillanatában gyenge alapokat kaptak. Márpedig erre nem lehet felépíteni egy utópiát, ennél többre van szükség. Próbálom megtalálni a választ, hol hibázta el mindezt Veronica Roth.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/10/veronica-roth-…

4 hozzászólás
+
>!
AniTiger MP
Veronica Roth: A beavatott

A könyv eleje és az alapötlet az valami zseniális. Érdekes és izgalmas, ahogy folyamatosan fenntartja az érdeklődést az olvasóban. Nem olyasmi, amit könnyű félbehagyni – nem egyszer morogva tettem félre, hogy végezzem a dolgaimat.
Tulajdonképpen az első 3/4-e a könyvnek rendben van, aztán valami elromlott. Illetve spoiler nélkül mondhatom, hogy minden elromlott. Úgy érzem, ha írtak volna egy epilógust hozzá, akkor nem kéne trilógiává avatni ezt a könyvet, de mindenképpen érdekel hogyan tovább.

Tetszett a hosszas felvezetés és a ráérős megismerkedés ezzel a kifacsart Chicago-val. Ez ismét egy olyan világ, ahova szívesen "költöznék". A könyv elején megállapítottam, hogy a logikus, könyvbu… könyvmániás Művelt csoporthoz tartozom és az utolsó oldalakon sem éreztem úgy, hogy ez bűn lenne. Hobbiból térképet bemagolni vagy könyveket venni és eldugdosni a család elől – ezeket ismerem… Jó lett volna a többi csoport ceremóniáiról, avatásáról, mindenről többet megtudni!

Mire a könyvig értem már megfilmesítették és csak amiatt szántam rá magam a várólistán való előrehozására, mert tele volt a Friss-em a lelkes filmélményekkel. Sajnos a megfilmesítés és a promo képek (de még az új borítós magyar kiadás miatt is) elém állítottak egy Négyest, egy Tris-t, akiktől meglepően könnyedén vonatkoztattam el olvasás közben! Főleg Tristől…

Az eredeti borítók nagyon tetszenek, imádom a kitalált világot és ezt az elosztást is. Nagyon tetszett minden, csak a vége az nagyon nem. Pedig jó kis csavarokkal jutottunk el az első rész végére! Van 2-3 szereplő, akit agyonlőnék, de összességében meg vagyok elégedve a főbb alakokkal!

(bővebb: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/04/veronica-ro…)

3 hozzászólás
+
>!
janka0416
Veronica Roth: A beavatott

Borító: 5/5 – 4 <3
Cselekmény: 5/5** – Sírjak vagy nevessek?
Ha választhatnék akkor a barátságosak csoportjához csatlakoznék. Igaz,hogy nem volt túl sok infó róluk, de valamiért nagyon megmaradt bennem. Lehet,hogy a vége miatt.
A történet főhőseiről annyit mondanék, nem a megszokott felállás. Gazdag vagyok, szőke, 180 cm stb. Nem!
Ahogy a könyv is írja:
EGYETLEN DÖNTÉS
alapján megtudhatod, kik az igazi barátaid
EGYETLEN DÖNTÉS
meghatározhatja az értékrendedet
EGYETLEN DÖNTÉS
örökre megmutathatja, kihez és mihez vagy hűséges
EGYETLEN DÖNTÉS, AMELYTŐL MEGVÁLTOZOL
Divergent/ Beavatott imádtalak! Márciusban az első sorból foglak nézni!
*Ellie Goulding – Dead In The Water* – https://www.youtube.com/watch?v=kPtU774_Ze0

2 hozzászólás
+
>!
NagyDorka P
Veronica Roth: A beavatott

IMÁDTAM!!! Csupa nagybetűvel!!!! Nagyon féltem tőle az elején, mert a filmet nagyon imádom és reméltem, hogy a könyv túlszárnyalja…ez így is történt!!!

Annyira bele tudtam magam élni, hogy vele is álmodtam :D állandóan azon kattogott az agyam, hogy olyan helyzetekben, amikbe Tris került én hogyan viselkednék. Aztán szépen lassan rájöttem, hogy én nem nagyon tudnám magam egyik csoportba se besorolni. Ki voltam akadva, hogy mennyire befolyásolható az ember és mennyire meg lehet neki mondani, hogy hogy viselkedjen és gondolkozzon ahhoz, hogy normális legyen. Várom a folytatást…bár azokhoz nem fűzök sok reményt!

+
>!
Nikymeria P
Veronica Roth: A beavatott

Ahhh, de jólesett ez most! Egyre jobban kedvelem ezeket a disztópiákat. Nem éreztem, hogy az Útvesztő koppintása lenne vagy az Éhezők viadaláé.
Nagyon pörgős, nagyon cselekményes, nagyon olvastatja magát. Már persze ha ideje is van az embernek rá.
Tris-t egész megszerettem, Négyes természetesen a kedvencem lett, és Max-et én is azonnal elintézném.
Nem is tudom mit írjak, megtették ezt előttem nagyon sokan. Kíváncsi vagyok a folytatásokra, még akkor is, ha sejtem mi sül ki ebből az egészből és a vége borzalmas lesz.

>!
Ciceró, Budapest, 2012
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397617 · Fordította: Logos
+
>!
anikho P
Veronica Roth: A beavatott

Nagyon várom már a filmet! és be is vallom, hogy a film előzetese jobban felkeltette az érdeklődésem mint a könyv fülszövege maga. De ez lehet Theo James miatt volt, aki Négyes alakítója lesz az adaptációban. :P Nem is igazán számít minek a hatására olvastam el, az a lényeg, hogy nem bántam meg!
Apropóó. Örülök, hogy inkább Négyesnek hívjuk. Féltem a Tobias névtől, csak lassan sikerült a Tóbiás megnevezést kiverni a fejemből…

Szeretem a jól megírt disztópiákat és ez a könyv bizony ilyen. Itt is megbizonyosodunk arról, hogy a politikának milyen elképzelhetetlen hatalma van az átlagos emberek élete felett, és milyen szinten képes néhány torz világszemlélettel rendelkező egyén tönkretenni az emberek életét. Érdekesnek találtam a társadalom csoportokra osztását, bár én nem tudnék választani hova is tartozzak. Lehet elfajzott vagyok?

Ez a könyv számomra mégis inkább a félelmekről szólt. Elgondolkodtam azon nekem vajon hány félelmem van, és hogy szembe mernék-e nézni velük. Rájöttem, hogy rengeteg igazságot olvastam a könyvben, az önfeláldozás és a bátorság tényleg elég közel van egymáshoz.
Tris személyében egy igazi lányt ismerhettem meg, igazi hezitálásokkal, hiszen a való életben is ennyit őrlődik egy ember a tetteit illetően, mert próbálja kitalálni hogyan cselekedjen, hogy az helyes legyen. Úgy helyes, hogy az jó legyen a társadalomnak, a családtagjainak, szeretteinek, de közben mégse hazudtolja meg a saját természetét. Tris nagyon nehéz döntések meghozatalára kényszerül, csupán azért, hogy ő és a hozzá közel állók életben maradjanak, így ennek köszönhetően elég sok megrázkódtatásban van része. Az írónő minden nehézség nélkül csökkentette a jó oldalt is, nem félt attól, hogy onnan is megöljön valakit, amitől a könyv tartalma még mélyebb lett.

A könyv érdekes hangulata egy cseppnyi humorral van fűszerezve, ami nincs eltúlozva, annyi van amennyi kell. Na és a szerelmi szál is puhítja a dolgokat. Tris és Négyes szerelménél olvastam már nagyobb szerelemről és valószínűleg olvasni is fogok, de mégis nagyon tetszett. Igazi kapcsolat van közöttük, ami lassan bontakozik ki, és ettől olyan hihető. Szurkolok nekik, hogy a továbbiakban is maradjanak meg egymás mellett!

A vége fantasztikusra sikerült, nagyon szeretném már olvasni a következő részt. Egyik bonyodalomból ugrottunk a másikba, de nem éreztem azt, hogy ez egy hirtelen összecsapott vég lenne. Ez így volt jó, éreztem a feszültséget, hogy Tris-ék kifutnak az időből és akkor vége lesz mindennek. De nem így történt szerencsére. Bízom benne, hogy a film is legalább ilyen jól fog sikerülni és nem ferdítik el benne a dolgokat.
http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/03/a-beavatott-fil…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Reika

– Te is félsz tőlem, Tobias?
– Rettegek – feleli mosolyogva.

359. oldal, 31. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Beatrice Prior (Tris) · Négyes
+
>!
Lex

– Megszoktam, hogy mindig kimondom, amire gondolok. A mamám szerint az udvariasság mások becsapása, csak szép csomagolásban.

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Christina
+
>!
No_Exist

– "Hiszünk a hétköznapi bátor tettekben és a bátorságban, amely arra készteti az embereket, hogy álljanak ki egymás mellett."

187. oldal, 16. fejezet

+
>!
No_Exist

Van, hogy az embernek nincs más választása, mint a sírás vagy a nevetés.

186. oldal, 16.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: nevetés · sírás
+
>!
Roni_olvas

– Most sírnom kellene? – kérdezem. A hangomat elnyeli az inge. – Talán valami nem stimmel velem?…….

– Tudok én bármit is szerinted a könnyekről? – kérdezi szelíden.

279. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beatrice Prior (Tris) · Négyes
+
>!
kellyolvas P

– A mi agyunk azonban sokféle irányban gondolkodik. Nem vagyunk képesek egyetlen gondolkodásmódra leszűkíteni a működését, és ez félelmet kelt a vezetőinkben. Azt jelenti ugyanis, hogy bennünket nem lehet irányítani. Ez pedig azt, hogy akármit is tesznek, mi mindig is gondot jelentünk majd számunkra.
Úgy érzem, mintha valaki friss levegőt fújt volna a tüdőmbe. Nem vagyok Önfeláldozó. És Bátor sem.
Elfajzott vagyok.
Akit nem lehet irányítani.

390. oldal

1 hozzászólás
++
>!
Gorkie P

A nyugodt elme pedig tiszta tudatot eredményez.

Kapcsolódó szócikkek: elme · tudat
4 hozzászólás
+
>!
Könyvmolykisasszony

Az emberi értelem képes megbocsátani bármi rosszat. Éppen ezért olyan fontos, hogy ne hagyatkozzunk rá.

97. oldal, 9. fejezet

+
>!
Renkaa

– Ez borzasztó – mondja Will, komolyságot színlelve. – Ez az én barátnőm. Kemény, mint egy vattacsomó.
– Ó, fogd már be!

362. oldal


A sorozat következő kötete

Divergent sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Yancey: Az ötödik hullám
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Ann Aguirre: Menedék
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Tahereh Mafi: Ne érints
Kiera Cass: The Crown – A korona
Cassandra Clare: Csontváros
Gayle Forman: Ha maradnék
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat