Könyvesbolti ​szerelmek 119 csillagozás

Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek

Emilia ​az apja halála után átveszi a kisvárosi könyvesbolt irányítását, és a nyakába szakadó adósság ellenére az életében valami varázslatos veszi kezdetét: mert aki belép az üzletébe, azt körbefonja a szerelem, vagy egyenesen társra talál.
Jönnek sorban a vevők: Thomasina, a lakáséttermet működtető, visszahúzódó tanárnő; June, egy régi csalódását évtizedek óta magába rejtő, odaadó asszony; Jackson, a könyveket eddig óvatosan elkerülő fiatalember, akinek mindene a kisfia, és akinek a gondolatai még mindig a régi szerelme körül járnak. Aztán itt van Bea, a menő folyóirat művészeti vezetője, aki majd belebolondul a gyereknevelésbe és a vidéki élet egyhangúságába; Sarah, a titokzatos asszony, aki különleges figyelemmel van Emilia iránt, és maga a lány, aki gyászában és a kötelességtudattól hajtva is azonnal észreveszi, hogy melyik férfi való neki igazán.

Veronica Henry regénye Anglia idilli vidékén, a meseszép Cotswoldban játszódik; habkönnyű, bájos könyv arról, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Írisz könyvek

>!
General Press, Budapest, 2017
344 oldal · ISBN: 9789634520702 · Fordította: Ligeti Lujza
>!
General Press, Budapest, 2017
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520696 · Fordította: Ligeti Lujza

Enciklopédia 5


Kedvencelte 8

Most olvassa 11

Várólistára tette 206

Kívánságlistára tette 126

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Málnika 
Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek

”Egy gyémánt csak egy pillanatig sziporkázott; egy könyv fénye örökké ragyogni fog.”

Nagyon kellemesen csalódtam ebben a regényben, a fülszöveg alapján ugyanis azt hittem, a könyvesbolt vezetője Cupidóként próbálja majd összehozni vevőit, akik rögtön egymásnak esnek majd a könyvespolcok előtt. Szerencsére ilyesmiről szó sincs, sőt, a hangsúly sokkal inkább a könyvesbolt üzemeltetésén és az egyéni sorsok alakulásán van. Mindenki saját csatáit vívja, köztük Emilia is, aki sokak által szeretett, csupaszív édesapja halála után veszi át Peasebrookban a Nightingale könyvesbolt vezetését. Egyik szereplőt sem kíméli az élet, ám a könyvek és persze a szerelem sok mindenre gyógyírt jelentenek. Könyvmolyoknak erősen ajánlott, a fél csillag levonás azonban a túl sok szereplő beiktatásáért jár. Bár viszonylag könnyen lehet követni őket, mégis jó páran vannak, akik a cselekmény szempontjából teljesen feleslegesek, csak az oldalak számát szaporítják.

2 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek

Ez egy nagyon kedves kis történet volt, olyan, amit szívesen olvasol állig betakarózva hideg időben. Az írónő tökéletesen adja át egy kedves angol kisváros hangulatát, bájos boltjaival és hétköznapi lakóival, akik mind szeretetre vágynak. Nincsenek lángoló érzelmek, csak csendes egymásra találások, és mindegyik középpontjában a könyvesbolt és új tulajdonosa áll. Emilia pont olyan, mint az apja, akitől megörökölte a boltot. Kedves és segítőkész, mindenki elégedetten távozik tőle. A történet végén persze mindenki párra talál, ahogy kell.
Ha karácsonyi hangulathoz is illő könyvet szeretnétek, ezt nyugodt szívvel ajánlom.

>!
meseanyu MP
Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek

Már-már cukormázas, de mégis tökéletes. Veronica Henry most már a második könyvével bizonyította nekem, hogy nagyon ért az igényes szórakoztató irodalomhoz. Csodás hangulatokat, remek szereplőket teremt, a sztori pedig nagyon szerethető. Több szálon fut a cselekmény, a kisváros lakóit a kedves kis könyvesbolt köti össze, úgyhogy ez egy igazi könyvmolyoknak való olvasmány. A könyvek mellett pedig ott vannak az ételek, a házak, a kertek, a szerelmi bonyodalmak, csupa olyan dolog, amiről szívesen olvasok, Henry pedig roppant elegánsan és olvasmányosan ír róluk.

>!
olvasóbarát P
Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek

„Hiszen egy város könyvesbolt nélkül: szív nélküli város.”

Ennek a kötetnek a megtalálása molyhatás, láttam egy értékelést, és az évnek ebben a téli, szürke hónapjában, és a zsűrizésre olvasott kortárs széppróza kötetek sorozata közepette pont a megfelelő kikapcsolódást hozta. A kötet nagy előnye, hogy számtalan irodalmi művet és szép zeneműveket is említenek benne a szereplők. A Zene a könyvben és a Könyv a könyvben zónákat lehetett volna dúsítani az említett művekkel, a zene esetében ezt meg is tettem. Bemutatja, hogy milyen fontos szerepe van egy könyvesboltnak egy közösség életében, milyen hatással van az emberekre, hogyan tudja megváltoztatni, befolyásolni az életüket és, ha összefognak abból hogyan profitálhatnak valamennyien. Nincsenek nagy drámák, inkább apró félreértések, elakadások színesítik a szerelmi szálakat, mérsékelten gonosz benne a két negatív szereplő is. Szeretem az ilyen többszereplős, többféle nézőpontos bemutató történeteket. Ez most igazi kikapcsolódás volt.

2 hozzászólás
>!
Mariann_Czenema P
Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek

Vannak gyors mondanivalójú könyvek, vannak közepes tempójúak, és szerencsére léteznek lassú történetvezérlésű kötetek is :) A Könyvesbolti szerelmek kétségkívül ez utóbbi kategória. Kell ahhoz türelem, hogy megvárja az olvasó, míg felbukkan minden szereplő, mellékszereplő, és erre 100-120 oldalt szánt a szerző.
Viszont ezután szépen beindulnak a párhuzamos történetszálak, amik mind kapcsolódnak valamilyen úton-módon vagy Emíliához, a könyvesbolt vezetőjéhez, vagy apjához, Julius Nightingale-hez, a bolt alapítójához. Vagy csak esetleg a bolthoz kötődnek különleges módon a vevők, párocskák.

Megmondom őszintén, hogy engem egyáltalán nem zavart, hogy lassacskán csordogáltak az események, mert éppen erre volt szükségem. Karácsony előtt valahogy mintha az egész világ nyüzsögne, mintha mindenkiből áradna a felfokozott várakozás láza, és nem pozitív érzettel. Ráadásul vizsga előtt is álltam, és két-három tétel kijegyzetelése között olvasgattam, de aztán ahogy egyre jobban belemélyedtem a könyvbe, úgy éreztem, hogy képtelen leszek elengedni a kezemből… legalábbis amíg a végére nem értem.
Továbbiak itt:
http://czenema.blogspot.hu/2017/12/veronica-henry-konyv…

2 hozzászólás
>!
ppeva P
Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek

Csakis magamat okolhatom. Miért kell nekem beleugrani valamibe, csak azért, mert könyvesbolt van a címében, és a fülszöveg szerint „Anglia idilli vidékén, a meseszép Cotswoldban játszódik”?! Attól pedig már gyanút foghattam volna, hogy „habkönnyű, bájos könyv”. Az bizony, bájos, cuki, ari és tündibündi. Telistele kiszámíthatóan csodás és tökéletes szereplőkkel és még kiszámíthatóbb romantikus fejleményekkel, meg könnyzacskófacsaró jelenetekkel. Itt mindenki megtalálja a hozzáillő párját, minden probléma hipp-hopp megoldódik. Még a rosszak is inkább könnyű-, mint nehézfiúk, és egy kicsit rózsaszín cukormázba vannak hengergetve.
Az olvasás meg bármennyire is csodálatos és fontos dolog, két gyerekkönyv elolvasásától még talán nem változik meg alapjaiban egy ember élete… Pedig milyen szép egyszerű is lenne!
Ilyet – ha már épp erre támad épp kedvem – idegen nyelven szoktam olvasni, pont azért, mert habkönnyű, mégis legalább megvan az az érzésem, hogy valami hasznom is származik belőle. Legalább nem futok bele olyan fordítási bakikba, amikből ebben a könyvben bőségesen találtam.
A könyvben irritáló mennyiségű alkohol fogy, emberek napi elfoglaltsága és szórakozása, hogy beugranak a kocsmába egy/két/sok sörre, boroznak, whiskyznek, konyakoznak, és nem múlhat el úgy étkezés (na jó, talán a reggeli igen), hogy ne kéne valami alkoholfélét magukhoz venniük. Pedig a könyv nem alkoholproblémás emberekről szól, ez érezhetően csak „normális fogyasztás”, ami természetes formában tartozik hozzá a hétköznapi szereplők mindennapi életéhez.

1 hozzászólás
>!
Nefi P
Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek

Szép történet, a könyvekről, a könyvek szeretetéről. Nagyon gyönyörűen beszél az olvasásról, a könyvekről.
Az emberek inkább csak mellékszereplők a könyvesbolt volt a főszereplő, és bevallom egy kicsit olyan érzésem volt, mintha az emberek nem is egymásba lettek volna szerelmesek (vagy a szerző?) hanem a könyvesboltba…
Romantikus, lassan folydogáló történet, több szálon, érdekes/félénk emberekkel. Az eleje lassan indult be a vége meg kicsit összecsapottnak tűnt… 4-5-6? szereplő életébe láthattunk bele, de pont a sok szál miatt egy kicsit felszínesnek is éreztem a szálakat…
spoiler
Összességében kedélyes, aranyos történet, amit mi molyok szerintem szívünkből szólónak fogunk érezni :)

2 hozzászólás
>!
Navi P
Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek

Kedves, bájos történet, több főszereplővel. Mindegyikük története érdekes volt, a könyvesboltos, a zenész, a szakács, a sajtárus, a tanuló, a lakberendező-kismama, a háziasszony, a menyasszony, a kertész, a majdnem színésznő, a kezdő vállalkozó-hétvégi apuka. Boldogan olvastam róluk, s bizony néhány helyen a könnyem is kicsordult. Nagyon kíváncsi vagyok az írónő következő könyvére s :)

>!
sztinus P
Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek

Kellemesen romantikusan kitalált benne minden, de nem haladtam vele mégsem túl gyorsan, valahogy nehezen àllt össze, talán. Semmi nagyon meglepő nem törtènt a vègèn sem. Jó, jó, de kevés, hogy nagyot üssön.

>!
Boritek70 P
Veronica Henry: Könyvesbolti szerelmek

Tudom, hogy az irodalmi értékét tekintve ez a mű nem feltétlenül tartozik a kiemelkedő alkotások közé, de engem elvarázsolt, ahogyan ez a történet arról mesélt, hogyan változtatják meg a könyvek az emberek életét, hogyan tudja egy (cotswoldi!! – már ezzel megvett magának) könyvesbolt megőrizni valakinek az emlékét, és bátorságot, reményt, szeretetet adni másoknak. Lehetne sorolni az apróbb hibákat, mint a túl sok, túlságosan fekete-fehér jellemű szereplő, a magas rózsaszínfaktor, stb., de mindezek ellenére ez egy nagyon hangulatos, bájos és szerethető történet. Ezúton kérek bocsánatot a tegnap reggel a metrón mellettem ülő hölgytől, aki leszálláskor epésen megjegyezte, hogy szerezzek be zsebkendőt. Megható résznél tarthattam…nem vettem észre, hogy szipogok… :)


Népszerű idézetek

>!
Boritek70 P

Mindenki számára van egy könyv, ami neki való, még akkor is, ha nem mindenki hisz ebben. Egy könyv, ami eléri a szívünket, és megérinti a lelkünket.

Kapcsolódó szócikkek: könyv
>!
Málnika 

Csak azt szeretném, hogy lépj hátra egyet, és lásd a lehetőségeidet.

109. oldal, 6. fejezet

>!
Málnika 

De az utóbbi időszak eseményei megtanították arra, hogy a felajánlott segítséget el kell fogadni. Mégpedig készségesen, mielőtt az illető meggondolná magát.

9. oldal, Prológus

>!
Rekababa07

Hiszen egy város könyvesbolt nélkül: szív nélküli város.

12. oldal

>!
cicus61 P

„Szóval ezért olvasnak az emberek. Mert a könyvek elmagyarázzák a dolgokat: hogy hogyan gondolkodunk, hogyan viselkedünk, és ráébresztenek arra, hogy nem vagyunk egyedül azzal, amit teszünk, vagy amit érzünk.”

279. oldal

>!
moonchristal P

Mit is adhatott egy gyémánt? Pillanatnyi ragyogó fényt. Egy gyémánt csak egy pillanatig sziporkázott; egy könyv fénye örökké ragyogni fog.

18. oldal

1 hozzászólás
>!
tollacska

Olyan hely, ahol az emberek szabadon engedhetik a képzeletüket: visszaléphetnek a múltba, ha akarnak, vagy egy másik világba, vagy a jövőbe. Végül is ilyennek kell lennie egy könyvesboltnak… útnak kell lennie egy másik világ felé.

241. oldal

>!
Annemary

Rengeteg kedvencem van. Ez a baj a könyvekkel. Nem lehet közülük kiválasztani a legjobbat… mert a hangulatunktól függ.

>!
moonchristal P

A világ összes gyémántja nem ér semmit. A könyvek értékesebbek a drágaköveknél is.

18. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Joanna Trollope: Sógornők
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka megtagadva
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó
Katie Fforde: A szerelem titkos kertje
Sophie Kinsella: Tripla koktél
Charlie Lovett: Első benyomások
Nicolas Barreau: Álmaim asszonya
Anna Gavalda: Együtt lehetnénk