Álmaink ​otthona 82 csillagozás

Veronica Henry: Álmaink otthona

A ​Pease patak idilli völgyében álló Hunter's Moont sokan az álmaik otthonának tartják. Így van ezzel a környék legjobb ingatlanügynöke, Belinda Baxter is, aki első látásra beleszeret az épületbe, és elhatározza, mindent megtesz azért, hogy megtalálja a tökéletes vevőt a tökéletes házhoz. Hunter's Moon azonban több évtizedes titkokat rejt, és Belinda nem is sejti, hogy a ház meghirdetésével egy időben a saját múltjával és jövőjével is szembe kell néznie. A kedves, ám kissé zárkózott nőnek ugyanis nemcsak a mesés otthon, hanem a tulajdonosai is belopják magukat a szívébe. Nemsokára össze is barátkozik az idős házaspárral: a határozott Sallyvel és jóképű férjével, Alexanderrel. A már évek óta Londonban élő fiuk, Leo ugyanakkor egyáltalán nem örül annak, hogy eladják a családi fészket, hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy ez a fejlemény gyökeres fordulatot hoz az ő magányos életében is.
Veronica Henry regénye a bájos vidéki Angliában, a meseszép Cotswoldban játszódik; és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Írisz könyvek

>!
General Press, Budapest, 2018
360 oldal · ISBN: 9789634521549 · Fordította: Fügedi Tímea
>!
General Press, Budapest, 2018
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521532 · Fordította: Fügedi Tímea

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Annie Willoughby · Belinda Baxter · Margot Willoughby


Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 56


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Veronica Henry: Álmaink otthona

Kedves kis történet volt, amolyan angol kisvárosi romantika. Ugyanazon a helyszínen játszódik, ahol az írónő másik könyve a Könyvesbolti szerelmek, még van is egy-két utalás pl a Nightingale könyvesboltra. Maga a történet két idősíkon játszódik, a jelenben és 1967-ben, és egy csodálatos épület, a Hunter's Moon fogja össze. Hősnőnk Belinda egy sikeres ingatlanügynök, aki erre a különleges ingatlanra kap megbízást. Miközben összebarátkozik az idős házaspárral, felidéződik az 1967-es év, ahol kettejük kapcsolata elkezdődött.

meseanyu P>!
Veronica Henry: Álmaink otthona

Nagyon korrekt regény a maga nemében. A történetben nincs semmi extra vagy olyan igazán nagy újdonság, csak a megszokott játszmák, konfliktusok, de a nagyon kedves környezet, a szeretnivaló szereplők teszik igazán megkapóvá. A stílus is pont megfelelő, se nem gagyi, se nem túldíszített, kellemesen olvasmányos. Kitűnő könyv a nyaralásra, amikor az ember könnyed, de azért minőségi szórakozásra vágyik.

Csoszi>!
Veronica Henry: Álmaink otthona

Kedves, magával ragadó történet. A helyszín egy cotswoldi kisváros, Peasebrook. Egy csodálatos ház, a Hunter's Moon történetét ismerhetjük meg. Pontosabban az itt élők sorsát. A cselekmény két idősíkban játszódik: az 1960-as években és a jelenben. Mindkét szál tetszett, különösen a múltban játszódó részek, amikor Alexander és Sally még fiatalok voltak. Nagyon szomorú voltam spoiler. A végét egy kicsit összecsapottnak éreztem. Jó lett volna, ha az utolsó fejezet és az epilógus között eltelt négy évről részletesebben olvashattam volna.

cicus61 P>!
Veronica Henry: Álmaink otthona

Nem az első könyvem az írónőtől és nagyon megszerettem. Ez a könyv is nagyon tetszett. Imádom az ilyen történeteket, az időben való ugrásokkal különösen. Nagyon jó kis történet, ahogy Belinda megismeri a ház és lakói történetét és ahogy kiderülnek a titkok. Jól meg is lepődtem párszor, beszippantott a történet rendesen :) Kedveltem nagyon a szereplőket is. Megint egy jól megírt történet az írónőtől. Ajánlom!!!!

Navi P>!
Veronica Henry: Álmaink otthona

Egy újabb gyöngyszem Veronica tollából. Imádom, ahogy a nő ír. Nem kerít semminek nagy feneket, nincsenek túlbonyolítva a dolgok. Életszerű, érzelmes, de nem érzelgős, bizony sokszor megríkat és sokszor mosolyra fakaszt.
Sally tényleg egy angyal, Alexander volt számára az ideális társ, Margot a díva, Belinda is erős egyéniség, talpra tudott állni. Egy ilyen házat én is elfogadnék :) Álmaim otthona :)

Porcsinrózsa>!
Veronica Henry: Álmaink otthona

Könnyed stílusával, pozitív életszemléletével elbűvölt ez a regény, és jól kikapcsolt a hétköznapokból. Persze tudjuk, hogy a valóságban kevés az esély rá, hogy ennyire könnyedén megoldódjanak az egyszerű, szürke ember felhalmozódott, nyomasztó problémái.Ez csak a regényekben van így. De ezek a fajta romantikus könyvek éppen arra hivatottak, hogy elviselhetőbbé tegyék olvasóik számára a nehéz köznapokat.S talán még annyi pozitív hatásuk lesz, hogy megtanulunk újra bízni, hinni a csodákban. A fél csillag levonás azért történt, mert az írónő túlságosan törekedett a tökéletességre, minden egyes szereplő életének a szálait alaposan boncolgatta. Ettől egy idő után kissé „sok” lett a történésekből. A végén kerek egésszé állt össze minden. Mégis: egy regénynél azért súlypontozzunk a fő – és a mellékszereplőket illetően. Mert itt úgy éreztem, hogy az események végére mindenki főszereplői babérokra pályázott.

Mariann_Czenema P>!
Veronica Henry: Álmaink otthona

Meglehetõsen hosszú ideje jelöltem már be ezt a regényt olvasásra, aztán nem kezdtem bele, mert a Könyvesbolti szerelmek kicsit magasra tette a mércét.
Azt a történetet nem is tudta felülmúlni VH, de kellemes, szórakoztató, olvasmányos kötet ez is – persze, elõre kitalálható happy enddel.
A szerkezet is hasonló, két idõsíkon történnek hasonló, egymásra rímelõ cselekmények, habár érdekes módon itt is a régebbi sztori jobb, mint a jelenlegi idõsíkban játszódó.
Kikapcsolódásnak ideális :)

Sister>!
Veronica Henry: Álmaink otthona

Talán az összes eddig olvasott Veronica Henry kötet közül ez tetszett a leginkább. Ötvözte az angol kúriák szépségét a kedves, szeretni való szereplőkkel, a bájos cselekményvezetéssel, valamint a múlt és jelen izgalmas váltakozásaival.

Az egyik szál végigköveti, ahogy Sally megszelídíti a Willoughby család tagjait, ráncba szedi a rendszeresen tirvonyázó bandát, és végérvényesen meghatározza Hunter's Moon jövőjét. A másikban Belinda, az elismert és sikeres ingatlanügynök néz szembe saját félelmeivel, és próbál meg új életet kezdeni a magánéleti kudarcai után. És hogy mi a közös a két történetben? Ez a csodás, mesébe illő „palota”, ami annyi eseményt, ünneplést és veszekedést látott már, hogy lassacskán a család elszakíthatatlan részévé vált.

Peasebrook immár harmadszorra adott helyet a regény szereplőinek, de a magam részéről még egy tucatnyit el tudnék olvasni belőle – minden sorát imádtam!

moonchristal P>!
Veronica Henry: Álmaink otthona

Bájos hangulatú, aranyos történet. Amúgy is kedvelem az ilyen részben múlt, részben jelenben játszódó sztorikat, itt is nagyon élveztem.
A könyv nem hibátlan, és nem csak a magyar fordítási hibák miatt, hanem azért sem, mert egyes részletek túlságosan kibontottak, mások pedig elnagyoltak. Így a végére maradt egy icipici hiányérzet bennem, ezért is kapott fél csillaggal kevesebbet.
Mindezek ellenére jó kis olvasmány borús, őszi estékre.

Boritek70 P>!
Veronica Henry: Álmaink otthona

A mesés Cotswolds vidékén járunk. Nekem ennyi már elég is a boldogsághoz és ahhoz, hogy szívembe zárjam ezt a könyvet. A főszereplő igazából egy mesés vidéki kúria, a Hunter's Moon, melynek utolsó néhány évtizede – ahogy az a regényben lassacskán kibontakozik – összeforr a Willoughby családdal (bár erről a névről gondolom nem csak nekem ugrik be egy másik sztori :) ).
Folyamatosan váltják egymást a 70-es években és a napjainkban játszódó jelenetek, és mindegyik eléggé érdekelt ahhoz, hogy vissza akarjak térni az álomotthonba, amely ugyanúgy ragaszkodik gazdáihoz, mint azok őhozzá. Bájos romantikus történetek kedvelőinek ajánlom.


Népszerű idézetek

Boritek70 P>!

– Miket ír?
– Romantikus történelmi regényeket.
– Aha. Amikben több a dekoltázs, mint a történelmi hűség?

Boritek70 P>!

A legjobb házak ugyanis olyanok, amilyennek az ember a hangulatától, az évszaktól és az alkalomtól függően látni szeretné őket.

Boritek70 P>!

A baj csak az, hogy az emberek előszeretettel hazudnak, hogy elfedjék a problémáikat. Teljes erőből igyekeznek úgy tenni, mintha minden rendben lenne, amíg egyszer csak ki nem esik a csontváz a szekrényből.

Boritek70 P>!

Ősszel, amikor az utolsó levelek rézvörös fénykoszorú ölelésében kapaszkodnak bele a fákba, éjszakánként az októberi telihold megvilágítja a völgyet. Ezt a teliholdat hívják a vadászok holdjának, angolul hunter's moonnak, erről kapta a nevét a ház.

Dilaida>!

– Lányok, sose menjetek hozzá olyan emberhez, aki nem visz titeket partikra! Elmondhatatlanul unalmas.

139. oldal, 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Margot Willoughby
Dilaida>!

Az írói válság igazi úri huncutság.

234. oldal, 24. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: író
Dilaida>!

Néha nem a mulatozás, a buli és az öltözködés a legfontosabb. Néha az egyszerű dolgokban rejlik a megoldás.

267. oldal, 28. fejezet

Dilaida>!

– (…) Nagyon csinos, de nem tud róla, ami mindig őrülten vonzó.

288. oldal, 30. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Annie Willoughby · Belinda Baxter

Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Catherine Alliott: Én, a férjem és ő
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown
Katie Fforde: A szerelem titkos kertje