Álmaink ​otthona 56 csillagozás

Veronica Henry: Álmaink otthona

A ​Pease patak idilli völgyében álló Hunter's Moont sokan az álmaik otthonának tartják. Így van ezzel a környék legjobb ingatlanügynöke, Belinda Baxter is, aki első látásra beleszeret az épületbe, és elhatározza, mindent megtesz azért, hogy megtalálja a tökéletes vevőt a tökéletes házhoz. Hunter's Moon azonban több évtizedes titkokat rejt, és Belinda nem is sejti, hogy a ház meghirdetésével egy időben a saját múltjával és jövőjével is szembe kell néznie. A kedves, ám kissé zárkózott nőnek ugyanis nemcsak a mesés otthon, hanem a tulajdonosai is belopják magukat a szívébe. Nemsokára össze is barátkozik az idős házaspárral: a határozott Sallyvel és jóképű férjével, Alexanderrel. A már évek óta Londonban élő fiuk, Leo ugyanakkor egyáltalán nem örül annak, hogy eladják a családi fészket, hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy ez a fejlemény gyökeres fordulatot hoz az ő magányos életében is.
Veronica Henry regénye a bájos vidéki Angliában, a meseszép Cotswoldban játszódik; és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Írisz könyvek

>!
General Press, Budapest, 2018
360 oldal · ISBN: 9789634521549 · Fordította: Fügedi Tímea
>!
General Press, Budapest, 2018
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521532 · Fordította: Fügedi Tímea

Kedvencelte 5

Most olvassa 7

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 62


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Veronica Henry: Álmaink otthona

Kedves kis történet volt, amolyan angol kisvárosi romantika. Ugyanazon a helyszínen játszódik, ahol az írónő másik könyve a Könyvesbolti szerelmek, még van is egy-két utalás pl a Nightingale könyvesboltra. Maga a történet két idősíkon játszódik, a jelenben és 1967-ben, és egy csodálatos épület, a Hunter's Moon fogja össze. Hősnőnk Belinda egy sikeres ingatlanügynök, aki erre a különleges ingatlanra kap megbízást. Miközben összebarátkozik az idős házaspárral, felidéződik az 1967-es év, ahol kettejük kapcsolata elkezdődött.

>!
meseanyu MP
Veronica Henry: Álmaink otthona

Nagyon korrekt regény a maga nemében. A történetben nincs semmi extra vagy olyan igazán nagy újdonság, csak a megszokott játszmák, konfliktusok, de a nagyon kedves környezet, a szeretnivaló szereplők teszik igazán megkapóvá. A stílus is pont megfelelő, se nem gagyi, se nem túldíszített, kellemesen olvasmányos. Kitűnő könyv a nyaralásra, amikor az ember könnyed, de azért minőségi szórakozásra vágyik.

>!
Csoszi
Veronica Henry: Álmaink otthona

Kedves, magával ragadó történet. A helyszín egy cotswoldi kisváros, Peasebrook. Egy csodálatos ház, a Hunter's Moon történetét ismerhetjük meg. Pontosabban az itt élők sorsát. A cselekmény két idősíkban játszódik: az 1960-as években és a jelenben. Mindkét szál tetszett, különösen a múltban játszódó részek, amikor Alexander és Sally még fiatalok voltak. Nagyon szomorú voltam spoiler. A végét egy kicsit összecsapottnak éreztem. Jó lett volna, ha az utolsó fejezet és az epilógus között eltelt négy évről részletesebben olvashattam volna.

>!
Navi P
Veronica Henry: Álmaink otthona

Egy újabb gyöngyszem Veronica tollából. Imádom, ahogy a nő ír. Nem kerít semminek nagy feneket, nincsenek túlbonyolítva a dolgok. Életszerű, érzelmes, de nem érzelgős, bizony sokszor megríkat és sokszor mosolyra fakaszt.
Sally tényleg egy angyal, Alexander volt számára az ideális társ, Margot a díva, Belinda is erős egyéniség, talpra tudott állni. Egy ilyen házat én is elfogadnék :) Álmaim otthona :)

>!
Porcsinrózsa
Veronica Henry: Álmaink otthona

Könnyed stílusával, pozitív életszemléletével elbűvölt ez a regény, és jól kikapcsolt a hétköznapokból. Persze tudjuk, hogy a valóságban kevés az esély rá, hogy ennyire könnyedén megoldódjanak az egyszerű, szürke ember felhalmozódott, nyomasztó problémái.Ez csak a regényekben van így. De ezek a fajta romantikus könyvek éppen arra hivatottak, hogy elviselhetőbbé tegyék olvasóik számára a nehéz köznapokat.S talán még annyi pozitív hatásuk lesz, hogy megtanulunk újra bízni, hinni a csodákban. A fél csillag levonás azért történt, mert az írónő túlságosan törekedett a tökéletességre, minden egyes szereplő életének a szálait alaposan boncolgatta. Ettől egy idő után kissé „sok” lett a történésekből. A végén kerek egésszé állt össze minden. Mégis: egy regénynél azért súlypontozzunk a fő – és a mellékszereplőket illetően. Mert itt úgy éreztem, hogy az események végére mindenki főszereplői babérokra pályázott.

>!
Mariann_Czenema P
Veronica Henry: Álmaink otthona

Meglehetõsen hosszú ideje jelöltem már be ezt a regényt olvasásra, aztán nem kezdtem bele, mert a Könyvesbolti szerelmek kicsit magasra tette a mércét.
Azt a történetet nem is tudta felülmúlni VH, de kellemes, szórakoztató, olvasmányos kötet ez is – persze, elõre kitalálható happy enddel.
A szerkezet is hasonló, két idõsíkon történnek hasonló, egymásra rímelõ cselekmények, habár érdekes módon itt is a régebbi sztori jobb, mint a jelenlegi idõsíkban játszódó.
Kikapcsolódásnak ideális :)

>!
Boritek70 P
Veronica Henry: Álmaink otthona

A mesés Cotswolds vidékén járunk. Nekem ennyi már elég is a boldogsághoz és ahhoz, hogy szívembe zárjam ezt a könyvet. A főszereplő igazából egy mesés vidéki kúria, a Hunter's Moon, melynek utolsó néhány évtizede – ahogy az a regényben lassacskán kibontakozik – összeforr a Willoughby családdal (bár erről a névről gondolom nem csak nekem ugrik be egy másik sztori :) ).
Folyamatosan váltják egymást a 70-es években és a napjainkban játszódó jelenetek, és mindegyik eléggé érdekelt ahhoz, hogy vissza akarjak térni az álomotthonba, amely ugyanúgy ragaszkodik gazdáihoz, mint azok őhozzá. Bájos romantikus történetek kedvelőinek ajánlom.

>!
Saille P
Veronica Henry: Álmaink otthona

Nagyon szeretem valamiért az ilyen könyveket, ahol a szerelmi történeten kívül tulajdonképpen egy ház vagy hotel vagy egyéb hely is szerepet játszik. Talán mert én is keresem még a tökéletes helyemet a világban? Mindenesetre felvillanyozó hatású az ilyen varázslatosan otthonos helyekről olvasni. És e mellé még kapunk a történetben egy őrülten jó családot, és egyszerre két szerelmi történetet (más-más idősíkban) és egy második esélyt a szerelemre.

>!
Nefi P
Veronica Henry: Álmaink otthona

Kellemes, kedélyes könyv az otthonról és az otthon megtalálásáról, kialakításáról. Nem igazán lendületes, vagy cselekmény dús könyv, de mégis magával ragadó.
„Ezek csak házak, az otthon az valami más”.
https://www.youtube.com/watch…


Népszerű idézetek

>!
Boritek70 P

– Miket ír?
– Romantikus történelmi regényeket.
– Aha. Amikben több a dekoltázs, mint a történelmi hűség?

>!
Boritek70 P

A legjobb házak ugyanis olyanok, amilyennek az ember a hangulatától, az évszaktól és az alkalomtól függően látni szeretné őket.

>!
Boritek70 P

A baj csak az, hogy az emberek előszeretettel hazudnak, hogy elfedjék a problémáikat. Teljes erőből igyekeznek úgy tenni, mintha minden rendben lenne, amíg egyszer csak ki nem esik a csontváz a szekrényből.

>!
Boritek70 P

Ősszel, amikor az utolsó levelek rézvörös fénykoszorú ölelésében kapaszkodnak bele a fákba, éjszakánként az októberi telihold megvilágítja a völgyet. Ezt a teliholdat hívják a vadászok holdjának, angolul hunter's moonnak, erről kapta a nevét a ház.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Catherine Alliott: Én, a férjem és ő
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown
Katie Fforde: A szerelem titkos kertje