Évszakok ​ízei – 365 recept hús nélkül 0 csillagozás

Verő Juli – Jámbor Zsóka: Évszakok ízei – 365 recept hús nélkül

A ​hús nélküli zöldségételek egyre népszerűbbek Magyarországon. Egyre többen ismerik el a vegetarianizmus előnyeit. Vannak, akik kisebb-nagyobb betegségeik miatt térnek át a hús nélküli étkezésre, vannak akik azért, mert szeretnének megszabadulni felesleges kilóiktól.

A számtalan szakácskönyv között alig akad olyan, amely kizárólag az itthon kapható és megfizethető alapanyagokból kínál ízletes és változatos ételeket. Ez a könyv éppen ezt tűzte ki célul – olyan ételek receptjeit közli, amelyek igazodnak a Magyarországon megszokott ízekhez, a hazai piachoz és nem utolsósorban a pénztárcánkhoz.

A kötetben 365 receptet talál az olvasó, évszakok szerinti felosztásban. A zöldségalapú vagdaltak, pástétomok sora bizonyítja, hogy némi mogyoróval, mandulával vagy napraforgómaggal miként pótolhatjuk a húst, akár szója nélkül is. A húspótlók mellett széles skáláját találhatjuk a különféle rakott tésztáknak, jól fűszerezett leveseknek, főzelékeknek és salátáknak, de nem… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 1993
276 oldal · ISBN: 963794091x

Hasonló könyvek címkék alapján

Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Kocsis Dóra: Zero waste konyha
Vida Kata: Idei, hazai, zöld
Hévízi Dóra – Hévízi Ákos: Jövőd a tányérodon
Bede Anna: Vegabudapest
Bede Anna: Vegasztrománia
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Lajos Mari – Hemző Károly: 99 zöldségtál 33 színes ételfotóval
Lénárt Gitta: Élő növényi sajtok, tejek
Csigó Zita: Csomagolj ebédet!