Maya 11 csillagozás

Verebes István: Maya

Volt ​egyszer egy mutatós, nyurga, de főleg különös lány, aki mindenáron színésznő akart lenni. Az is lett. És volt egy színész-rendező, akit első látásra elbűvölt a lány. Talán azért is, mert magamagából is felfedezhetett benne valamit. Ez a könyv róluk szól, a ma negyvennyolc éves színésznőről és az ötvenhat éves színész-rendezőről, aki elhatározza, hogy – mint egy rejtélyt, vagy inkább rejtvényt – megfejti Mayát, a kivételest, a kivételt. Oknyomozói kíváncsisággal és szenvedéllyel feltárja magánéletét, sorra veszi pályafutása legfontosabb mozzanatait. Ez a könyv Magyarországon íródott, ezért az elé a színházi világ elé is tükröt tart, amelyben ők ketten léteznek és alkotnak. És azt kutatja, hogy ez a színész-rendező által legnagyobbnak tartott magyar színésznő miért nem futott be olyan pályát, amilyet különleges tehetsége indokolt volna. Mert ha Maya fél évszázaddal előbb születik, bizonyára világsztár lesz. Legalábbis a színész-rendező így képzeli. És el is képzeli, mi lett… (tovább)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632542522

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

DaTa P>!
Verebes István: Maya

Verebesnek nem megy az írás. Nagyon nem. 1 fokkal „jobb” mint az Ornél. Pénzt erre ne adjon ki senki. Én is bánom, hogy megtettem. De mennyire.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Kincsanna>!

Pók néha gyanakodni kezdett, hogy Maya talán tényleg elmebeteg. De ez mindig csak múló benyomása volt, mert Maya mindannyiszor meggyőzte, hogy nem, nem elmebeteg, csak másképp egészséges, mint a nagy átlag.

195. oldal (Ulpius-ház, 2009)


Hasonló könyvek címkék alapján

Darvas Iván: Lábjegyzetek
Bíró Kriszta: Fiókregény
Kalapos Éva Veronika: Arccal a hóban
Ézsiás Erzsébet: Básti Lajos
Berek Katalin: Tájkép magammal
Ézsiás Erzsébet: Mészáros Ági
Bóta Gábor: Szóváltások
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Kiss Ottó: Csillagszedő Márió
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál