A ​Happy End után (A Happy End után 1.) 13 csillagozás

Veréb Emese: A Happy End után

Kisha Raids egy teljesen átlagos lány.
Évekkel ezelőtt balesetet szenvedett, amiben elveszítette emlékei nagy részét. Később valamilyen különös csoda folytán lehetősége adódik újra élni azokat, és ráébred a történtek szomorú okára is.
Miért nincsen a jelenében az a bizonyos fiú, aki másodpercek töredéke alatt visszaadja a szerelembe vetett hitét?

Ha tudnád előre, hogy ez az utolsó pillanat, amikor láthatod őt, akkor jobban szeretnéd? Esetleg szorosabban ölelnéd?

Vajon kitörölnéd-e őt az emlékeidből, ha megtehetnéd?

>!
Colorcom Media, Budapest, 2015
164 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158016070

Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 106

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
KATARYNA 
Veréb Emese: A Happy End után

Először is Veréb Emesének üzenném hogy a vége… : http://67.media.tumblr.com/bff27e6c75396175bf7bafd70dc1…

Én nem gondoltam, hogy ez ilyen jó lesz. A fél csillagot, azt az elején elalvós állapot miatt vontam le.
Úgy a 3-4 fejezetig sírhatnékom volt, hogy ez valamilyen tizenéveseknek szóló ömlengés, vagy mi a jó ég.
Az is… de utána, amikor összeáll a kép, és csak bámulsz, és hullanak a végén a könnyeid, hogy ez meg hogy lehet, már spoiler és jön ez a végére. Áhhh…. könnyes szemmel, mosolyogva, és belátva azt hogy még várnom kell a folytatását a történetnek, most megyek és olvasom tovább Murakami Haruki-t….. és folyamatosan erre a történetre fogok közben gondolni…. :)

Ajánlanám reménytelen romantikusoknak, tizenéveseknek és huszonéveseknek… rózsaszín ködben világot látó, sorsban, és igaz szerelemben még hivő emberkéknek. <3

>!
ladybird P
Veréb Emese: A Happy End után

Új kiadóval ismerkedni mindig izgalmas! És bár a Colorcom Media már másfél éve megnyitotta kapuit a szerzői előtt, nekem eddig nem volt szerencsém hozzájuk. Most azonban, hogy túl vagyunk az „első randin”, azt kell, hogy mondjam, nagyon jó benyomást tettek rám. Éppen ezért a szokásostól eltérő módon, elmesélném, hogyan is történt az első találkám A Happy End utánnal.
Minden akkor kezdődött, amikor először megpillantottam… A borító valami egészen fantasztikus, azonnal megfogott a hangulatával, és amikor belelapoztam, örömmel láttam, hogy gyönyörű hófehér lapokat rejt. Alapból szeretem, ha valaki egy randira szépen felöltözik, mert így azonnal kiderül, mennyire igényes az illető. Nos, ezt látva A Happy End után ezt a lécet is megugrotta.
És akkor a termetéről még nem is beszéltem… Bár első pillantásra vékonyka kötetnek tűnik, ha közelebbről megnézed, akkor láthatod, hogy a betűk egy kicsit sűrűbben vannak szedve, mint a megszokott, ezért a maga 164 oldalával egyáltalán nem rövid. Emellett, amikor először megláttam, egyből az jutott eszembe, milyen könnyedén elfér majd a táskámban, ha esetleg a standon szeretném olvasni. Szóval még praktikus is. Miután meggyőződtem róla, hogy vonzó partnerrel állok szembe, már csak az érdekelt, vajon a külleme a belső értékeit is tükrözi-e?
Nos, nem mondom, hogy tökéletes volt a történet, de én, aki nem szeretem a habos-babos, rózsaszín sziruppal leöntött, csillámpónikkal és szivárványokkal megtűzdelt történeteket, egészen elégedett voltam vele. És azt hiszem, ezt annak köszönhetem, hogy szépen kidolgozott háttértörténetet kaphattam az elején.
A könyv legnagyobb erénye kétségtelenül a humora! Nagyon jó volt a világot Kisha szemével látni. Bár néha csetlett-botlott, és szeretett kibújni a felelősség alól, derűs és kissé önkritikus természete sok vidám perccel ajándékozott meg.
Egy szó mint száz, ez egy nagyon jó kis regény, ami garantáltan elszórakoztat mindenkit, aki szereti a YA és a chick lit műfajt! Szerethető karaktereivel és a humorával azonnal levesz a lábadról, és még le sem teszed, de máris követelni fogod a folytatást. Ajánlom mindenkinek, mivel ez a tökéletes nyári olvasmány!

Bővebben: http://konyvextrak.blogspot.hu/2016/06/vereb-emese-happ…

>!
Könyveskuckó_reblog
Veréb Emese: A Happy End után

Veréb Emese (írói álnevén Oh Carrie) második könyvét nem sokkal az első, a Segítség, már megint egy gyökérrel járok! című könyve után olvastam. Azt már olvashattátok, hogy első könyve hogy tetszett, és örömömre szolgál kijelenteni, hogy a második sem okozott csalódást.

Aki gondolkodott már el azon, milyen lenne visszamenni a múltba, megpróbálni megváltoztatni az eseményeket, vagy csak szimplán újraélni azokat, jó helyen kopogtat. Én magam már milliószor elmorfondíroztam ezen, így érdekes volt kezemben tartani ezt a történetet, ami elgondolkodtató összetettséggel kalauzol minket a sors megváltoztatható avagy megváltoztathatatlan kérdéses világába. Vajon minden, ami az életünkben történik, az sorsszerű és megváltoztathatatlan? Mindennek így kellett történnie, vagy tudunk változtatni az eseményeken?

A történetben leginkább az összetettsége tetszett, ahogy lassan kibogozható, hogy minden mindennel összefügg. Világ a világban, történet a történetben, s mindeközben kíváncsian vártam, sikerül-e fordítani a sors kerekén. Tiniknek és huszonéveseknek tudom ajánlani a könyvet. Jó hír, hogy bár vékonynak tűnik a könyv, viszont a betűk elég kicsik, szóval terjedelmesebb, mint az először gondolnánk a 159 oldalával.

Annyit elárulhatok (anélkül, hogy lelőném a poént), hogy a vége igencsak érdekfeszítő és rengeteg kérdést hagy az emberben (szerintem még pár órán át lehet, hogy ezen fog pörögni az agyam), de nem kell kétségbeesni, mert az írónőhöz intézett kérdésem szerint még az idén várható a folytatás, amiben azt ígérte, mindenre választ kapunk majd.

Összességében azt mondanám, egy szerelmes történet, talán a drámák közé sorolnám, amely elgondolkodtat a saját életünkkel kapcsolatban is. És bár először azt gondoltam, hogy sírós könyv, és kicsit féltem belekezdeni, szerencsére nem zokogtam végig. Az iskola, ahová Kisha és barátja, Avery járnak a visszaemlékezős történetben magával ragadó, barátságos, jómagam mindig is szerettem a bentlakásos iskolai történeteket, és most is úgy éreztem, szívesen lettem volna én is egy a diákok közül.

Kíváncsian várom a folytatást, ami vélhetőleg (?) már a húszas éveik közepén lévő főszereplőkkel folytatódik majd, ott véve fel a szálat, ahol az elkezdődött – és véget ért.

Pontozás:
Egyedi besorolásom: 5. Nagyon jó
Történet: 9/10
Karakterek: 9/10
Borító: 8/10 – Személy szerint sokkal jobban tetszett, mint az első könyvének a borítója, sejtelmes és tökéletesen illik a történethez. Tetszett, hogy könnyen elfér a táskában.
Kinek ajánlom: Tiniknek, huszonéveseknek.
+ pont: A témáért a sorsról, a vissza a múltba történetért.
– pont: Mert úgy éreztem, kérdésekkel telve hagyott magamra a történet a végén. :D (Várom a második részt!)

>!
barthareka88
Veréb Emese: A Happy End után

Nagyon tetszik, ahogy Veréb Emese ír. Fordulatokkal teli kis romantikus, humoros történet.

>!
Emese_Szalai
Veréb Emese: A Happy End után

Nem tökéletes, és sajnos rövid is. De jó élmény volt!

>!
zsofy99
Veréb Emese: A Happy End után

Kicsit mérges cagyok a könyvre. Azt hittem, hogy a kedvenc könyvem lesz, de a vége nekem összecsapott lett, megért volna nekem még néhány oldalt egy normális befejezés.

Plusz sokszor szerkesztési hibák voltak benne, pl párbeszédnél hiányzó gondolatjel.


Népszerű idézetek

>!
wurzel_gabriella

Tévedett. Egyvalami állandó lesz egy életen át. A hiánya.

>!
Miklián_Marietta

Tudod, úgy tartja a mondás, vagyis fogalmazhatnánk úgy is, hogy sokan úgy tartják, hogy ha egyszer eljön az idő, akkor két út közül választhatunk majd. Eldönthetjük, hogy újrakezdjük, és magunk mögött hagyjuk azt, ami elromlott, vagy pedig tovább haladunk a jól megszokott utunkon. Lényegtelen, hogy ez az út már járhatatlan, mi mégis ezt választjuk,

7. oldal

>!
bogyeszka91

Boldoggá tett és talán ez volt az egyetlen dolog, ami megfogott benne. Végre különlegesnek éreztem magam. Végre azt éreztem, hogy tartozhatnék valakihez.

13. oldal

>!
bogyeszka91

..egyszer mindenki életében eljön az a pont, amikor az élete nagy lehetősége az ajtaján kopogtat. A tiéd most jött el. Ne várasd, engedd hát be!

21. oldal

>!
bogyeszka91

Őt akartam és a közelségét. Azt, hogy ettől a perctől fogva mindig a közelemben legyen. Olyan hatással volt rám, amit még magam előtt is féltem bevallani. És akkor megértettem. Miatta lehetek itt. Ő hiányzott az emlékeimből. Azt kívántam, hogy bárcsak emlékeznék arra, ami elveszett és igen, most pontosan itt áll velem szemben.

72,oldal

>!
KATARYNA 

„Jó ha az embernek van valakije, akire számíthat.”

64. oldal

>!
KATARYNA 

Emlékszem rád és a kezdetekre. Kétszer szerettem beléd. Mi ez, ha nem a sors?

156. oldal

>!
Veréb_Emese I

Aki azt mondja, hogy nincsen szerelem első látásra, vagy, hogy nem érezheted valakivel kapcsolatban már az első percben azt, hogy az életed legmeghatározóbb személyisége lesz, akkor… nos, az a valaki téved. A szerelem nem időhöz kötött, ezt most már biztosra állíthatom. Bármikor az életedbe léphet…

>!
bogyeszka91

Szüntelen azt éreztem, hogy ilyen tökéletes embert még soha életemben nem láttam. Azt a melegséget árasztó gesztenyebarna szempárt még a koromsötétség is képtelen volt elrejteni előlem. Képtelen voltam gondolkodni tőle. Képtelen voltam még arra is gondolni, hogy gondolnom kéne valamire.

71. oldal

>!
KATARYNA 

– Derrick! Te nem szerethetsz meg engem, fogd már fel és legyen is elég ennyi.
– Kisha, ha szeretni akarnálak, kellene, hogy legyen közös vonásunk.
– Ami nincsen.
– Nincsen, én mégis szeretlek.

145. oldal


A sorozat következő kötete

A Happy End után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Bleeding Bride: A téboly kertje
Lakatos Levente: Feltörő ösztönök
Raana Raas: Árulás
Bartis Attila: A vége
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
A. O. Esther: Megbocsátás
Raana Raas: Elágazó utak
Békés Pál: Csikágó