Tizenkettő: ​nem egy tucat! 30 csillagozás

Vera Ferra-Mikura: Tizenkettő: nem egy tucat!

A Felhőkarcoló úton magas, modern házak vannak. Hogyan kerül közéjük egy pici, düledező vadászkastély? Műemlék csupán, de egy tucat kedves, okos, vidám ember lakik benne, illetve, bocsánat… nem egy tucat, hanem tizenkettő. Ez pedig nagy különbség. Előbb-utóbb Marian is kénytelen belátni, hogy tizenkettő nem mindig egy tucat; és hogy ez milyen változást jelent az önző kislány életében, azt megtudja, aki elolvassa a népszerű osztrák írónő regényét.

Eredeti megjelenés éve: 1962

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pöttyös könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 1968
210 oldal · keménytáblás · Fordította: Sziráky Judith · Illusztrálta: Heinzelmann Emma

Kedvencelte 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Vera Ferra-Mikura: Tizenkettő: nem egy tucat!

Nagyon helyes könyv egy bolondos nagy családról, a barátságról, a kistestvér születéséről. Kellemes békebeli hangulata van, de szerintem a mai gyerekek is értenék, szeretnék. Egyszerű, könnyen követhető történet, sok humor, kisiskolásoknak ajánlom elsősorban, meg olyan felnőtteknek, akik szeretnek néha gyermeki tisztaságú történeteket olvasni.

Boritek70 P>!
Vera Ferra-Mikura: Tizenkettő: nem egy tucat!

Micsoda bájos, helyes történet! Miért nem találtam én ezt meg gyerekkoromban! Egy szeleburdi család féle őrületbe belecsöppen egy kislány, akinek addig csak Apa és Anya létezett, és hármuk kis világába most hirtelen betolakodik valaki, akiről nem is tudja mit gondoljon. A tucatnyi ember között elfeledkezik a problémáiról, sőt véletlenül éppen általa derül fény a Felhőkarcoló úti kis vadászkastély lakóinak egyik titkára. Végül, ahogy az egy rendes ifjúsági regénytől elvárható, minden jó, ha vége jó, és az én szívem tája rendesen megmelegedett…

Rézangyal>!
Vera Ferra-Mikura: Tizenkettő: nem egy tucat!

Hogy ez mennyire fergetegesen jó könyv! Hogy ne lenne az mikor egy 12 tagú családról szól? Nagypapa, aki vasárnaponta gorillának öltözik. Nagynéni, aki zöld kerékpárokat ad bérbe. Másik nagynéni, aki regényeket ír. És egy műemlék ház.

XX73>!
Vera Ferra-Mikura: Tizenkettő: nem egy tucat!

Ez a könyv az első pár tucat saját olvasásom egyike volt. Nagymamám könyvespolcáról csentem, (nagynéném hagyhatta ott talán), és első olvasásra belemerültem a világába. Marian voltam én is, az évig egyke, éppen az első kistesó születésének nyarán. Tehát hét éves voltam, elsőt végeztem, és egész nyáron könyvekkel szórakoztattam magam. Ahogy azóta is.

Sokadik újraolvasás után sem tudom megunni ezt a történetet. Számomra egészen időtlennek tűnik. Gyerekek, az ő apró-cseprő, (de számukra nagyon fontos) problémáik, családok, derű. És a végén minden jóra fordul.

Chuti>!
Vera Ferra-Mikura: Tizenkettő: nem egy tucat!

Valójában újraolvasás, de már semmire sem emlékeztem belőle. :(
Viszont most nagyon szórakoztatott. :)
Ezt a családi napló dolgot, pedig tutira be fogom vezetni. :D

Renkou P>!
Vera Ferra-Mikura: Tizenkettő: nem egy tucat!

Nagyon aranyos volt!
Szeretnék én is ilyen családban élni, mint Nelli, ahol tizenkét ember nem egy tucat.

Milida>!
Vera Ferra-Mikura: Tizenkettő: nem egy tucat!

Olyan sok nyomasztó és szomorú történetet olvastam mostanában, hogy szükségem volt egy kis vidámságra. Aranyos kis történet volt, jót tett a lelkemnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Egyszer
L. M. Montgomery: Anne férjhez megy
Kelly Oram: Cinder és Ella
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: Ég veled
Eleanor H. Porter: Az élet játéka
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Lucy Strange: A kastély szelleme
L. M. Montgomery: Az arany út
Kerstin Gier: Az álmok első könyve