Négylábú ​barátaim 18 csillagozás

Vera Csaplina: Négylábú barátaim Vera Csaplina: Négylábú barátaim

Az állatkertben járva érdeklődéssel és vágyakozással álltál meg a vadállatok ketrecei előtt: milyen jó volna megbarátkozni velük. Talán irigyelted is az állatgondozót, akinek úgy hízelgett a kölyöktigris, mint valami kiscica. Csaplina könyve ezekről az állatokról szól, ott lehetsz a szerzővel együtt az állatóvodában, a Ragadozók Szigetén, a jegesmedve barlangjában, a majmok ketrecébe is beléphetsz. Elvezet moszkvai lakására is, ahol felnevelte Árvácskát, a kicsi oroszlánt. Árvácska számtalan mulatságos galiba okozója, csakúgy, mint Naja, a vidra, amelynek kalandjairól éppoly kedves történet szól, mint a farkasok vagy a rókák életéről. Ha szereted az állatokat, élvezettel fogod olvasni Csaplina elbeszéléseit.

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 1983
224 oldal · ISBN: 9631129152 · Fordította: Szőllősy Klára · Illusztrálta: Szecskó Péter
>!
Ifjúsági, Budapest
182 oldal · Fordította: Szőllősy Klára · Illusztrálta: Nikolska

Kedvencelte 6

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
tonks
Vera Csaplina: Négylábú barátaim

Gyerekkorom egyik meghatározó olvasmánya volt – ahogy nézem sokakkal egyetemben :) – már nem tudom apukám, vagy anyukám könyve volt-e eredetileg, de az biztos, hogy a történeteknek hála fedeztem fel, hogy az állatok mennyire menők! Gyerekként a plüss állataimnak rendeztem be állatkertet és azóta is játszom a gondolattal, hogy állatkertben dolgozzak, önkéntes legyek. És azóta is közel állnak hozzám az efféle történetek (Gerald Durrell, vagy a tündéri Our Zoo sorozat).
Felnőtt fejjel is elvarázsolt a könyv és végül is 3 rettenthetetlen tyúkocskát nevelek, gyerekkori énem büszke lenne rám :D

>!
Boritek70
Vera Csaplina: Négylábú barátaim

Gyerekkorom egyik kedvenc könyve volt, szerintem a könyvtári lapocskáján mindnen második sorban az én nevem szerepelt, annyiszor vettem ki, és sosem untam meg. Természetesen én is állatkertben akartam dolgozni, hogy mindenféle szokatlan és cuki állatot cipelhessek haza!!!!

1 hozzászólás
>!
Lahara ISP
Vera Csaplina: Négylábú barátaim

Miután ezt elolvastam, én is állatkerti gondozó akartam lenni, hogy otthon tarthassak hiúzt vagy jegesmedvét.

>!
Alexanderr
Vera Csaplina: Négylábú barátaim

Gyerekkorom kedvenc olvasmánya volt. Igaz, nem tudtam hova tenni benne az orosz életviszonyokat, de ahogy bemutatta az állatokkal való kapcsolatát, az magával ragadott. A gyerekeimnek is olvastam belőle.

>!
Roni_olvas
Vera Csaplina: Négylábú barátaim

Az egyik első könyvem volt gyerekként, és imádtam minden sorát. Szerettem a kis történeteket, és én is állatkerti gondozó akartam lenni – úgy látszik, ez mindenkire ilyen hatással van!!! :-))
Még mindig megvan a könyv, bár kicsit már toldozott-foldozott a sok olvasástól, de tartogatom a lányaimnak :-)

>!
Mary_Mallory
Vera Csaplina: Négylábú barátaim

Mikor esti meseként találkoztam ezzel a könyvvel én is állatgondozó szerettem volna lenni. (Főleg, hogy saját oroszlánom lehessen. Mert ugye kutyája, cicája akárkinek lehet…) Nyáron újra a kezembe akadt a Nagy gyerekkori kedvenc. Muszáj volt újraolvasni, hiába gyerekkönyv… (:


Hasonló könyvek címkék alapján

Heinz Sielmann: Hobbiállatok
Koroknay István: Az állatok nagy képeskönyve
Paul Sterry: Nagyító alatt a trópusi esőerdő
Émilie Beaumont – Valérie Le Du: A tenger
John Bonnett Wexo: Élő világ VI.
Matthias Raden – Lisa Maurer: A Föld
Sandra Noa: Légy szemfüles! – Az erdő
Vitus B. Dröscher: Cápák és ráják
Judy Nayer: Emlősök
Eileen Spinelli: Cetek