Kávé ​és krémes 18 csillagozás

Velencei Rita: Kávé és krémes Velencei Rita: Kávé és krémes Velencei Rita: Kávé és krémes

„Nem azért vagy egyedül, mintha nem volnál elég jó. Hanem azért, mert elég erős vagy kivárni azt, amit megérdemelsz.” – mondja a szépkorú Hermina néni a társkeresés útvesztőiben bolyongó ifjú hősnőnknek.

De mit tehet egy huszonnyolc éves lány, aki képtelen túltenni magát a legutóbbi kapcsolatán, amikor Luigi, egy olasz szívtipró kezd udvarolni neki? Engedjen-e az ostromnak, vagy várjon türelemmel, hátha visszatér a hűtlen kedves – vagy talán időközben felbukkan végre az Igazi?

Romantikus fordulatok és életre szóló kalandok, amelyekben mindenki, aki valaha is volt társkereső, magára vagy ismerőseire ismerhet – hiszen a társkeresés olyan, mint a krémes kávéval…

A humort sem nélkülöző, fordulatos naplóregényben nem csupán a rokonság és a barátok nehezítik főhősnőnk életét, hanem néhány félresikerült randevú és egy nyelviskola is, amelynek már a neve is sokat elárul az ott dúló állapotokról…

Minden társra vágyónak kötelező olvasmány!

>!
EZ-Könyv, 2019
356 oldal · ISBN: 9786155868009
>!
Szolker, Székesfehérvár, 2015
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631230550
>!
Szolker, Székesfehérvár, 2015
356 oldal · ISBN: 9789631230550

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Kedveske volt és a vége aranyos is volt, amire adok három csillagot. Plusz kap egy felet még Hermina néni, mert ő dobta a legtöbbet a történeten. Ha ő lett volna a főszereplő, akkor tuti öt csillagot szórtam volna ide.
A negatív érzéseket illetve: a főszereplőnk egy beképzelt, önző, felületes liba. Állandó Tibizésétől pedig a falra tudtam volna mászni.
A szöveg kellemes, a mondanivaló viszont kevés volt, mint krémesben a mazsola, lehet azért chick lit-et úgy is írni, hogy tartalma is legyen.

3 hozzászólás
Lang_Tünde IP>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

A könyv felidézte bennem hajdanvolt lányságom emlékeit, amelynek köszönhetően kétszer olyan jól szórakoztam a történeten (ennyire félresikerült randevúim azért nem voltak – bár…). Imádtam, hogy rengeteg magyar sláger „csendül fel” benne, ezeknél kicsit megálltam, és eldudorásztam magamban őket. Szerettem a történet hétköznapiságát, ami mégis egyedi volt. Olvasás közben úgy éreztem, hogy minden párkereső lány „Annamari”, hiszen mindegyik hozzá hasonlóan vágyik az Igazira (akire általában senki sem az első próbálkozás alkalmával akad rá, és ez alól a főszereplő sem kivétel), mindet ugyanolyan kétségek gyötrik, mint őt – legfeljebb kicsit kevesebb krémest esznek. :) Szimpatikus volt a főhős, tejesen bele tudtam élni magam a helyzetébe, viccesek voltak a megjegyzései. Egy-egy mulatságos jelenetnél kitört belőlem a kacaj (mit kacaj, nyerítés), és könnyek közt olvastam fel az adott részt a családomnak.

Talán egy kicsit sok volt már Tibiből (főleg ennyi idő távlatából), és néha nehezen bírtam követni a sok férfinevet, viszont a történet nagyon magyar, a karaktereket szuperül elkapta az írónő (Terka néni – hahaha), a stílusa eszméletlen jó – elképesztően jól szórakoztam rajta! A romantikus könyvek kedvelőinek kötelező darab! Gyanúsan újraolvasós! :)

Bővebben a blogon: http://tclang.blog.hu/2017/03/08/ezt_olvastam_velencei_…

DianaSoto I>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Hát ez valami hihetetlen könyv!
Amikor olyan, mintha nem szólna semmiről, de te csak falod a sorokat. Tele van humorral (az alvó párom mellett olvasgattam, csoda, hogy nem kelt fel a nyerítésemtől).
Persze vannak benne kisebb hibák. Az a tömérdek krémes… szerintem már rég cukros lennék. Kicsit a Tibiből is sok volt, de valahogy meg tudtam érteni.
Az utolsó mondat pedig… pazar! Olyat kacagtam! Nagyszerű lezárás.

Egy igazi ember igazi élete, igazi barátokkal. A végére megszoktam a rengeteg nevet is.

Jaj, nagyon tetszett!

Hajrá magyar írók!

KNW I>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Jaj, nagyon jó ez a könyv! Régen nem olvastam olyan könnyed, romantikus regényt, ami tényleg kikapcsol és csak várom, várom, mi lesz itt! Nehéz volt esténként letenni…
Az író olyan jól megfogta a főszereplő karakterét, hogy feléled az egész már az első oldalon. Mintha belépnél egy színpadra és előtted zajlana az előadás. Rezeg is a léc, hogy a kedvenc könyveim közé kerüljön, remélem, VR ír még könyvet és azok még jobbak lesznek :)
Ami ugyanis furcsa volt:
– néhol több kifejtést igényelne a sztori, potenciálisan érdekes jelenetek nem mesélődnek el
– a főhős túlságosan bele van zúgva Tibibe, fele ennyiszer említve is levenném, hogy a volt pasiját milyen nehéz elengedni
– egyszer egy esküvőn meg is jelenik az ürge, de nem is szólnak egymáshoz, akkor meg miért?
– az esküvőn amúgy épp akkor sírt fel egy baba, amikor az anyakönyvvezető a férj nevét mondta: már azt hittem, Tibi a férj, így csalódtam a hamis nyomok miatt
– krémesből is sok van :(
– fiúból meg még több… minden hímnemű szereplő potenciális pasiként lett beállítva, van vagy egy tucat srác, a 3. után elvesztettem a fonalat, melyik melyik…
Szóval ezekkel a finomításokkal 5* pluszos lenne a könyv, de szerintem így is kenterbe veri a boltokban található romantikus regényeket. Ha jó könyvet keresel, vedd meg! Ha leányzónak keresel ajándékot, vedd meg!
Jó olvasást :)

Iza_Rápolti IP>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Zsömle és Kifli, Prézli, kapucíner, pizza, görög sali, krémes a végtelenig , no meg Tibicsoki. Nekünk is van egy malackánk, jót nevettem a keresztezési elméleten, amelyet idéztek is a könyvből, ezért már nem említem. Sok-sok zene. Humor: ez az, ami bejött. Gyorsan olvastatta magát. Egyszeri olvasmánynak megfelelt.

cirmilla>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Jól megírt, összetett történet, viszont a téma tőlem igen távol áll, ezért a 4 csillag. Gwendolynt nagyon szerettem.

elkepzeltkonyv>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

A történet a klasszikus romantikus komédiák fordulatait idézi fel nekünk. A Kávé és krémes egy naplóregény, amely arról szól, hogy mi történik velünk egy szakítás után. Önmagunk újra megtalálását mutatja be nekünk, azt a folyamatot, amikor szépen lassan megpróbáljuk tudatosítani magunkban, hogy a párunk, aki elhagyott, hiába tépett ki egy hatalmas darabot a szívünkből, mégsem ő életünk párja. Ez pedig egy nagyon lassú folyamat, és ezt főhősünkön, Annamarin is megfigyelhetjük.

A regény különlegessége, hogy magyar környezetben játszódik, dúdolhatóak benne a magyar slágerek, és szinte érzed, ahogy az események veled is megtörténnek. A humoros megjegyzések és a fordulatos események ellenére néhol nagyon elgondolkodtató történet, hiszen nem csupán arról szól, hogy miképpen élhetjük túl a szakítást, hanem férfi és nő általános viszonyáról, természetes konfliktusát is bemutatja nekünk. A cím pedig árulkodik: sokszor fojtjuk ételbe a bánatunkat, és a különböző édes ételek a nők legjobb búfelejtői.
https://elkepzeltkonyv.blogspot.hu/2018/04/kave-es-kremes.html

Magdileona>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Kellemes, könnyed olvasmány, szinkronban a könyv címével, vagy a borítója finom színeivel.
Szerettem olvasni, mert bár tőlem távolállt mindig is a direkt társkeresés bárminő formája, de azért empátiával követtem főhősünk sorsát.
Tibit már úgy a könyv közepe táján simán meg bírtam volna fojtani… mondom, ez nem lehet igaz folyton a miatt a szemét pasi miatt vergődni, sopánkodni, szenvedni. Sokkal különb emberekért sem kell okvetlenül így tenni, büszkeség is van a világon… Na mindegy. Azért annak örültem, hogy a vége felé végre letisztult a hályog, és bizony, hosszú volt a felsorolás Tibi negatív szokásairól, jelleméről. Végre az olvasó is megbizonyosodhatott róla, hogy tán mégsem érdemel szobrot ez a figura.
Örültem, hogy a végére minden jól alakult, megnyugodhatott mindenki.
Értékeltem a humort is. Mindent összevetve magával ragadó, kedves, érdekes könyv.

emn>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Kedves, könnyed történet, különösen társkeresőknek, vagy szakítás után lévőknek ajánlanám – de nosztalgiázni sem utolsó!
Nagyon magyar, nagyon élő, jól eltalált karakterekkel, olyan, mintha egy „ami a szívemen, a számon” típusú leányzó naplója lenne. Igen, igen, sok a krémes, sok a pasi – de van benne szív és humor, és a legjobb, hogy senki sem tökéletes a szereplők közül – még Tibi sem. :) Írjál még sokat, Velencei Rita, én biztosan elolvasom!


Népszerű idézetek

Lang_Tünde IP>!

Miki „röfikéi” amúgy pár hetes kis tengerimalacok, akik rendesen a Zsömle és Kifli névre hallgatnak – legalábbis gazdájuk szerint. Mert én akárhogy hívogatom és becézgetem őket, nem hajlandóak önszántukból előjönni a kanapé alól, ahová azalatt bújnak el, míg én a dobozukat takarítom. Amúgy helyes kis jószágok, mindegyik olyan, mint egy óriásira dagadt, nyúllal keresztezett egér.

Erika_Bogár I>!

Kevertem egy gyenge kávét, és visszaültem az asztalom mögé. Belefeledkeztem a kavargó, meleg barna szín szépségébe. Éppen olyan barna, mint az Ő szemei. Szelíd, megértő, kedves szemek.

Oláh_Zita P>!

Nem azért vagy egyedül, mintha nem volnál elég jó. Hanem azért, mert elég erős vagy kivárni azt, amit megérdemelsz.

213. oldal

Oláh_Zita P>!

– Azért vagyunk itt a földön, hogy megtanuljunk szeretni, és másoknak is segítsünk ebben.

212. oldal

Oláh_Zita P>!

A srác első pillantásra kissé Harry Potterre emlékeztetett a kerek szemüvegével, de előítéleteim hamar szertefoszlottak, amikor beszélgetni kezdtünk.

152. oldal

Oláh_Zita P>!

…de az autó lerobbant Pihésbolhás és Fancsali között

164. oldal

Laura_Bakos P>!

„Első gondolatként az villant be, hogy milyen igaza is volt Jani bácsinak, hogy inkább szívrohamot színlelt, semmint hogy együtt öregedjen meg Terka nénivel. A továbbiakban viszont be kellett látnom, hogy kénytelen leszek megadni magamat a Terka néni képében üldöző sorsnak, mivel nincs kedvem megalázó szélmalomharcokban felőrölni értékes energiáimat. "

Laura_Bakos P>!

Na, ezzel megvagyunk. Majd holnap beviszem a szemközti társkereső irodába. Már
csak egy fotót kell találnom hozzá… Hopp, ez jó is lesz. Igaz, hogy ezen még Tibivel vagyok, de őt majd kivágom a képről.

Oláh_Zita P>!

Mindemellett persze tevékenyen teltek napjaim, de nem tettem semmi olyat, amit képkeretbe lehetne foglalni, kitenni a kirakatba vagy aranybetűkkel felvésni a dicsőségfalra.

56. oldal

Iza_Rápolti IP>!

Tudja (…) Annamária, az írás olyan, mint a vécézés: addig feszít, amíg az ember ki nem adja magából.

242. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Sohonyai Edit: Macskaköröm
Szilvási Lajos: Egymás szemében
Eötvös József: A karthauzi
L. Molnár Edit: A sárga kanapé 2.
Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója – Szívzűrök
Annemarie Selinko: Désirée
Sandra Gulland: Adieu, Bonaparte!
L. J. Wesley: Brooke