Kávé ​és krémes (Kávé és krémes 1.) 24 csillagozás

Velencei Rita: Kávé és krémes Velencei Rita: Kávé és krémes Velencei Rita: Kávé és krémes

„Nem azért vagy egyedül, mintha nem volnál elég jó. Hanem azért, mert elég erős vagy kivárni azt, amit megérdemelsz.” – mondja a szépkorú Hermina néni a társkeresés útvesztőiben bolyongó ifjú hősnőnknek.

De mit tehet egy huszonnyolc éves lány, aki képtelen túltenni magát a legutóbbi kapcsolatán, amikor Luigi, egy olasz szívtipró kezd udvarolni neki? Engedjen-e az ostromnak, vagy várjon türelemmel, hátha visszatér a hűtlen kedves – vagy talán időközben felbukkan végre az Igazi?

Romantikus fordulatok és életre szóló kalandok, amelyekben mindenki, aki valaha is volt társkereső, magára vagy ismerőseire ismerhet – hiszen a társkeresés olyan, mint a krémes kávéval…

A humort sem nélkülöző, fordulatos naplóregényben nem csupán a rokonság és a barátok nehezítik főhősnőnk életét, hanem néhány félresikerült randevú és egy nyelviskola is, amelynek már a neve is sokat elárul az ott dúló állapotokról…

Minden társra vágyónak kötelező olvasmány!

>!
EZ-Könyv, 2019
356 oldal · ISBN: 9786155868009
>!
Szolker, Székesfehérvár, 2015
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631230550
>!
Szolker, Székesfehérvár, 2015
356 oldal · ISBN: 9789631230550

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Nagyon kevés volt ez a könyv. Az tetszett, hogy ennyire összetartó szomszédok, etetik egymás tengerimalackáit, locsolják egymás virágait. Volt egy-két jó történet a könyvben, de ennyi. Annamari az agyamra ment az állandó tibizésével. Egy 28 éves nő hogy lehet ennyire tutyi-mutyi???? Az állandó krémesezésével is halálra idegesített.

kratas P>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Kedveske volt és a vége aranyos is volt, amire adok három csillagot. Plusz kap egy felet még Hermina néni, mert ő dobta a legtöbbet a történeten. Ha ő lett volna a főszereplő, akkor tuti öt csillagot szórtam volna ide.
A negatív érzéseket illetve: a főszereplőnk egy beképzelt, önző, felületes liba. Állandó Tibizésétől pedig a falra tudtam volna mászni.
A szöveg kellemes, a mondanivaló viszont kevés volt, mint krémesben a mazsola, lehet azért chick lit-et úgy is írni, hogy tartalma is legyen.

3 hozzászólás
KBCsilla P>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Erre szoktam mondani, hogy úgy kellett nekem, mint egy falat kenyér.
Rossz hangulatban sok minden miatt, kedvetlenül, fáradtan és nyúzottan mi is esne olyan jól, mint ez a könyv.
Ebben aztán minden a helyén van.
Romantika, humor, csalódás, búbánat, majd boldogság. Az mindegy, hogy a végére természetesen azt kaptam, amit vártam, de ennek most így kellett lenni.
Eleinte idegesíteni kezdett az állandó „tibizés”, de ha belegondolok ott van az a helyén. Ha már egyszer elhagytak, akkor miről is szólna az élet, mint az állandó „tibikeresésről”?
Az pedig már csak a hab a tortán, azaz a kávén és a krémesen, hogy az ember lánya a nagy pasikeresésben mindig azt veszi észre utoljára, ami mindvégig ott volt az orra előtt.
A könyv úgy volt jó, ahogy elkészült, jöhet a következő!
Ja, és hála és köszönet érte a szerzőnek.

Anó >!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Nem vártam tőle mást, mint amit kaptam: kedves, hétköznapi történetet, habkönnyűt, édeset, időnként keserédeset. Annamari éppolyan, mint a legtöbb korabeli fiatal nő – szerelemre vágyó, munkájában igényes, lelki sebeit édességekkel gyógyítgató. Nem elégedett külsejével, mert magas és sovány, de épp emiatt modellkedik és büntetlenül tömheti magát habos kávéval és krémes sütikkel. Nehezen teszi túl magát nagy szerelme elvesztésén, később is akaratlanul mindenkit hozzá hasonlít. De eljön az idő, mikor újra randizni kezd. Azonban hiába dongják körül a férfiak, a nagy Ő csak nem akar felbukkanni… Vagy ő túl igényes? Tetszett a regény humora és öniróniája, időnként fetrengtem a nevetéstől. Jó volt a nyelviskola életéről szóló rész, élénken el tudtam képzelni az ott folyó életet. Élveztem az örökifjú Hermina néni sziporkázó életkedvét, s jókat derültem Annamari családjának életéről olvasva, ott éreztem magam közöttük, vártam Lajosékat vagy hallgattam Terka néni okoskodását… A vége nagyot csattant, könnyes mosolyt csalt ki belőlem. Éppen ilyen szórakozásra vágytam a hűvös áprilisban!

Lang_Tünde IP>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

A könyv felidézte bennem hajdanvolt lányságom emlékeit, amelynek köszönhetően kétszer olyan jól szórakoztam a történeten (ennyire félresikerült randevúim azért nem voltak – bár…). Imádtam, hogy rengeteg magyar sláger „csendül fel” benne, ezeknél kicsit megálltam, és eldudorásztam magamban őket. Szerettem a történet hétköznapiságát, ami mégis egyedi volt. Olvasás közben úgy éreztem, hogy minden párkereső lány „Annamari”, hiszen mindegyik hozzá hasonlóan vágyik az Igazira (akire általában senki sem az első próbálkozás alkalmával akad rá, és ez alól a főszereplő sem kivétel), mindet ugyanolyan kétségek gyötrik, mint őt – legfeljebb kicsit kevesebb krémest esznek. :) Szimpatikus volt a főhős, tejesen bele tudtam élni magam a helyzetébe, viccesek voltak a megjegyzései. Egy-egy mulatságos jelenetnél kitört belőlem a kacaj (mit kacaj, nyerítés), és könnyek közt olvastam fel az adott részt a családomnak.

Talán egy kicsit sok volt már Tibiből (főleg ennyi idő távlatából), és néha nehezen bírtam követni a sok férfinevet, viszont a történet nagyon magyar, a karaktereket szuperül elkapta az írónő (Terka néni – hahaha), a stílusa eszméletlen jó – elképesztően jól szórakoztam rajta! A romantikus könyvek kedvelőinek kötelező darab! Gyanúsan újraolvasós! :)

Bővebben a blogon: http://tclang.blog.hu/2017/03/08/ezt_olvastam_velencei_…

DianaSoto I>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Hát ez valami hihetetlen könyv!
Amikor olyan, mintha nem szólna semmiről, de te csak falod a sorokat. Tele van humorral (az alvó párom mellett olvasgattam, csoda, hogy nem kelt fel a nyerítésemtől).
Persze vannak benne kisebb hibák. Az a tömérdek krémes… szerintem már rég cukros lennék. Kicsit a Tibiből is sok volt, de valahogy meg tudtam érteni.
Az utolsó mondat pedig… pazar! Olyat kacagtam! Nagyszerű lezárás.

Egy igazi ember igazi élete, igazi barátokkal. A végére megszoktam a rengeteg nevet is.

Jaj, nagyon tetszett!

Hajrá magyar írók!

KNW I>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Jaj, nagyon jó ez a könyv! Régen nem olvastam olyan könnyed, romantikus regényt, ami tényleg kikapcsol és csak várom, várom, mi lesz itt! Nehéz volt esténként letenni…
Az író olyan jól megfogta a főszereplő karakterét, hogy feléled az egész már az első oldalon. Mintha belépnél egy színpadra és előtted zajlana az előadás. Rezeg is a léc, hogy a kedvenc könyveim közé kerüljön, remélem, VR ír még könyvet és azok még jobbak lesznek :)
Ami ugyanis furcsa volt:
– néhol több kifejtést igényelne a sztori, potenciálisan érdekes jelenetek nem mesélődnek el
– a főhős túlságosan bele van zúgva Tibibe, fele ennyiszer említve is levenném, hogy a volt pasiját milyen nehéz elengedni
– egyszer egy esküvőn meg is jelenik az ürge, de nem is szólnak egymáshoz, akkor meg miért?
– az esküvőn amúgy épp akkor sírt fel egy baba, amikor az anyakönyvvezető a férj nevét mondta: már azt hittem, Tibi a férj, így csalódtam a hamis nyomok miatt
– krémesből is sok van :(
– fiúból meg még több… minden hímnemű szereplő potenciális pasiként lett beállítva, van vagy egy tucat srác, a 3. után elvesztettem a fonalat, melyik melyik…
Szóval ezekkel a finomításokkal 5* pluszos lenne a könyv, de szerintem így is kenterbe veri a boltokban található romantikus regényeket. Ha jó könyvet keresel, vedd meg! Ha leányzónak keresel ajándékot, vedd meg!
Jó olvasást :)

Iza_Rápolti IP>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Zsömle és Kifli, Prézli, kapucíner, pizza, görög sali, krémes a végtelenig , no meg Tibicsoki. Nekünk is van egy malackánk, jót nevettem a keresztezési elméleten, amelyet idéztek is a könyvből, ezért már nem említem. Sok-sok zene. Humor: ez az, ami bejött. Gyorsan olvastatta magát. Egyszeri olvasmánynak megfelelt.

cirmilla>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

Jól megírt, összetett történet, viszont a téma tőlem igen távol áll, ezért a 4 csillag. Gwendolynt nagyon szerettem.

etothjudit I>!
Velencei Rita: Kávé és krémes

A történet a klasszikus romantikus komédiák fordulatait idézi fel nekünk. A Kávé és krémes egy naplóregény, amely arról szól, hogy mi történik velünk egy szakítás után. Önmagunk újra megtalálását mutatja be nekünk, azt a folyamatot, amikor szépen lassan megpróbáljuk tudatosítani magunkban, hogy a párunk, aki elhagyott, hiába tépett ki egy hatalmas darabot a szívünkből, mégsem ő életünk párja. Ez pedig egy nagyon lassú folyamat, és ezt főhősünkön, Annamarin is megfigyelhetjük.

A regény különlegessége, hogy magyar környezetben játszódik, dúdolhatóak benne a magyar slágerek, és szinte érzed, ahogy az események veled is megtörténnek. A humoros megjegyzések és a fordulatos események ellenére néhol nagyon elgondolkodtató történet, hiszen nem csupán arról szól, hogy miképpen élhetjük túl a szakítást, hanem férfi és nő általános viszonyáról, természetes konfliktusát is bemutatja nekünk. A cím pedig árulkodik: sokszor fojtjuk ételbe a bánatunkat, és a különböző édes ételek a nők legjobb búfelejtői.
https://elkepzeltkonyv.blogspot.hu/2018/04/kave-es-kremes.html


Népszerű idézetek

Lang_Tünde IP>!

Miki „röfikéi” amúgy pár hetes kis tengerimalacok, akik rendesen a Zsömle és Kifli névre hallgatnak – legalábbis gazdájuk szerint. Mert én akárhogy hívogatom és becézgetem őket, nem hajlandóak önszántukból előjönni a kanapé alól, ahová azalatt bújnak el, míg én a dobozukat takarítom. Amúgy helyes kis jószágok, mindegyik olyan, mint egy óriásira dagadt, nyúllal keresztezett egér.

Erika_Bogár IP>!

Kevertem egy gyenge kávét, és visszaültem az asztalom mögé. Belefeledkeztem a kavargó, meleg barna szín szépségébe. Éppen olyan barna, mint az Ő szemei. Szelíd, megértő, kedves szemek.

Kicsibogár P>!

– Azért vagyunk itt a földön, hogy megtanuljunk szeretni, és másoknak is segítsünk ebben.

212. oldal

Kicsibogár P>!

Nem azért vagy egyedül, mintha nem volnál elég jó. Hanem azért, mert elég erős vagy kivárni azt, amit megérdemelsz.

213. oldal

Anó >!

Úgy csöppentem bele három évvel ezelőtt a modellkedésbe, mint porcukros süteménymorzsa a délutáni habos kávéba.

Kicsibogár P>!

…de az autó lerobbant Pihésbolhás és Fancsali között

164. oldal

Laura_Bakos P>!

„Első gondolatként az villant be, hogy milyen igaza is volt Jani bácsinak, hogy inkább szívrohamot színlelt, semmint hogy együtt öregedjen meg Terka nénivel. A továbbiakban viszont be kellett látnom, hogy kénytelen leszek megadni magamat a Terka néni képében üldöző sorsnak, mivel nincs kedvem megalázó szélmalomharcokban felőrölni értékes energiáimat. "

Iza_Rápolti IP>!

Tudja (…) Annamária, az írás olyan, mint a vécézés: addig feszít, amíg az ember ki nem adja magából.

242. oldal

Lang_Tünde IP>!

Ami a művészi alkotókészségemet illeti, másfél óra alatt alkottam egy erősen avantgárd-gyanús vázaféleséget, ami még épp elég jól sikerült ahhoz, hogy betehessem a spájz leghátsó sarkába. Még Bori néni is azt mondta, egészen egyedi a látásmódom.

Laura_Bakos P>!

Na, ezzel megvagyunk. Majd holnap beviszem a szemközti társkereső irodába. Már
csak egy fotót kell találnom hozzá… Hopp, ez jó is lesz. Igaz, hogy ezen még Tibivel vagyok, de őt majd kivágom a képről.


A sorozat következő kötete

Velencei Rita: Tiramisu Lánykérés meg egyéb finomságok

Kávé és krémes sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Katarina Mazetti: A pasi a szomszéd sír mellől
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
L. J. Wesley: Brooke
Baráth Viktória: Egy év Rómában
Szilvási Lajos: Egymás szemében
Kollár Betti: A vonzás törvénye
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk
Emily Hart: Az Örökség
Christine Anne Colman: Elveszetten