Kisgyerekek ​– óvodások… 11 csillagozás

Vekerdy Tamás: Kisgyerekek – óvodások…

Az ​óvoda nem arra való, hogy felkészítse a gyereket az iskolára! a magyar gyerek soha nincs ott, ahol van az óvodában az iskolába készül, az alsó tagozaton a felsőre, a felsőn a középiskolára, a középiskolában az egyetemre. az óvoda arra való, hogy az óvodáskorú gyerek számára a legkedvezőbb környezetet megteremtse. A magyar óvodai alapprogram is leszögezi, hogy az óvodás gyerek legfejlesztőbb tevékenysége a játék, méghozzá nem a játékos tanulás vagy a fejlesztő játék, hanem a szabad játék. Majdnem ugyanilyen fontosságú a mindennapos mese. aki mindennap hall mesét, annak anyanyelvi fejlettsége az iskolába lépés idejére másfél évvel előzheti meg azt a gyerekét, aki nem, vagy csak rendszertelenül hall mesét. És az anyanyelvi fejlettség a biztos gondolkodás alapja. Fel akarod készíteni a gyerekedet az iskolára? Mesélj neki!

Vekerdy Tamásnak a szülők kérdéseire adott válaszaiban szinte minden nevelési problémára talál megoldást az olvasó. A kisgyerekek evési, alvási… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Central Könyvek, Budapest, 2016
216 oldal · ISBN: 9789633412657
>!
Central Médiacsoport, Budapest, 2016
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633411810

Most olvassa 3

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Mariann_ P>!
Vekerdy Tamás: Kisgyerekek – óvodások…

Szerintem kezdő nagymamaként sok hasznos információt találtam benne.
Amúgy is szerettem ilyen-olyan újságokban az író válaszait, hitelesnek is tartom, így ez egy jó kis olvasmány volt nekem.

repe993 P>!
Vekerdy Tamás: Kisgyerekek – óvodások…

Nem is tudom, mit vártam a könyvtől, de ki is elégítette a kíváncsiságom, meg nem is. Vekerdyt nagyra tartom, annak ellenére, hogy csak 1-1 kikapott részletet ismertem meg a gondolataiból.
Ami a könyvet illeti, először is, nem egészen erre spoiler számítottam. Másrészt örülök, hogy nekem ezekkel problémákkal spoiler nem kell küzdenem, de azok a témák érintőlegesen sem kerülnek említésre, amely most engem foglalkoztatnak. Kíváncsi lennék, hogy mit mondana, ha feltehetném a kérdéseim…

Csiga_bige>!
Vekerdy Tamás: Kisgyerekek – óvodások…

Mióta az eszemet tudom, anyukám járatja a Nők Lapját, aminek én valamiért mindig a pszichológus válaszol rovatát olvastam legszívesebben. Tehát mióta megtaultam olvasni, lelkes rajongója vagyok Vekerdy Tamás bácsinak off. Akárhányszor hazalátogattam, mindig a kezembe vettem az újságot, hogy elolvassam jótanácsait. Lassan 4 éve, hogy személyesen is érint a téma, s mivel a hónap elején kezdetét vette kislányom óvodás korszaka, így nem volt kérdés, haza hozom-e ezt a kötetet a könyvtrából. Voltak témák amik, közelebbről érintettek, mint például az evési problémák, de megnyugodtam, úgy tűnik, egyelőre jól kezelem a dolgot. :) Szerencsére sok problémán már túl vagyunk, illetve nem lett belőle gondunk, de azért hasznos volt olvasni, és elraktározni a későbbiekre. Összességében, szerintem nagyon hasznos, és megnyugtató olvasmány, főleg a túlaggódó szülöknek. Biztosan kezembe veszem majd a többi kötetet is, ha majd közeledünk 1-1 korszakhoz.


Népszerű idézetek

dtk8 P>!

Így hát irgalom, türelem! Hiszen tudjuk, hogy a gyerekek kiszívják a vérünket, lerágják a húsunkat és rettenetesen idegesítőek tudnak lenni azon kívül, hogy szeretetre méltóak… A mai anyáknak tudniuk kellene, hogy segítségre volna szükségük és kikapcsolódásra, pihenésre, és mindenekelőtt arra, hogy jól érezzék magukat a bőrükben, ez a gyereknek is nagyon jót tesz és biztonságot ad.

201. oldal

dtk8 P>!

Nem felejteném el Ranschburg tanár úr tanítását: a nevelés mindig alku.

163. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Minkolényi Ilona – Tóth Sándor: Óvodába készülök
Gerd Biermann (szerk.): Az iskolai ártalmak megelőzése
Bertrun Jeitner-Hartman: Ügyesedő porontyok
Tamás Eszter – Rajné Pásztor Viktória – Németh Brigitta – Gulyás Gabriella: Megért/ő?
Aszalai Anett – Horváth Judit – Horváthné Csapucha Klára – Rónáné Falus Júlia: Amit az óvónőnek észre kell venni
Horváthné Csapucha Klára – Szabóné Nemes Magdolna – Wittmann-né Dúzs Margit: A kreativitás játékos fejlesztése az óvodában
Gaugecz Istvánné (szerk.): Hasznos tudnivalók óvodáskorú gyermekekről
Szőke Anna: Elszaladt a kemence – óvónők és szülők kézikönyve
Szentgyörgyi Zoltán: Tér- és helyzetérzékelést fejlesztő gyakorlatok óvodás- és kisiskoláskorú gyermekek részére
Ember Gabriella: Utazás a Varázsösvényen