Jövőmenők 20 csillagozás

Végvári Imre: Jövőmenők

Mit hoz a jövő? Minden kisgyerek kíváncsi rá. Nem is sejtik, hogy sok minden már most is előkészülőben van, ami két-három évtized múlva, fiatal felnőtt korukban mindennapi valóság lesz. Önvezető autóra, színváltó ruhaanyagra, 3D nyomtatásra ma is akad példa, s tudjuk, hogy a gyógyító nanorobotok vagy az értelmesen kommunikáló háztartási robotok fejlesztésén sokan dolgoznak. Mi lenne, ha hirtelen a jövőben teremhetnénk? Az időutazás ugyan nem tartozik a megvalósulóban lévő utópiák közé, de ha apa mesél, akkor ez is lehetséges. Mesél Priuszról és Gordiuszról, a két talpraesett macskáról, akik véletlenül egy időgépet csennek el, amely egyenesen 2050-be repíti őket…

Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
Ecovit, Budapest, 2016
82 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638988829 · Illusztrálta: Nagy Norbert

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Uzsonna>!
Végvári Imre: Jövőmenők

A Jövőmenők, Priusz és Gordiusz, nem más mint két ennivaló macska, akarom mondani, két macska, akik mindig ennivaló után kutatnak. Ez okozza a fő kalamajkát is, és egyszerre 2050-ben találják magukat. Elsőre rémisztő, de a kényelmet szolgáló technikai újdonságok és egy kislány szeretete végül is ott marasztja őket. Szinte vágyik az ember ebbe a világba, ahol bemondásra ott terem a szükséges dolog az intelligens otthonokban, okos hűtők rendelik a kaját, ha utaznod kell valahová, ott terem egy csodajárgány, s elvisz a bemondott címre. Az iskola is más: a gyerekek meglátogatják a tanult helyszíneket, az egyiptomi piramisok meglátogatása egy kellemes délelőtti program. És még sorolhatnám az érdekességeket! És hogy ezek lehetségesek-e? A fejezetek végén kékkel kiemelve lehet olvasni ezekről, illetve honlap (lásd a linkeknél) és facebook oldal is áll az érdeklődők és hitetlenek rendelkezésére.
Nagy Norbert illusztrációi pedig itt is fantasztikusak!
Nagyóvodások és kisiskolások számára ajánlom!

8 hozzászólás
dianna76 P>!
Végvári Imre: Jövőmenők

Nincs nagyobbacska gyerek, akit ne izgatna, milyen lesz a távoli jövő, hová fejlődik a technika. Két gügye macskával most bepillantást nyerhetnek ebbe a titokzatos jövőbe. A macsekokat már a legelején megkedveltem, s végig szerettem azt a humort, ami általuk került a történetbe. Szerintem mindkettő nagyon jópofa volt, bár az egyikük kicsit butuska, de pont ez volt a jó benne. A velük átélt kalandok kellemes kikapcsolódást jelentettek felnőttként is, és bele tudtam végig feledkezni az olvasásba. A jövőt tekintve nem volt olyan ijesztő semmi sem, bár azért vannak dolgok, amit meghagynék um. emberibbnek. Itt van pl. a bevásárlás. Szeretek elnézelődni az élelmiszerüzletben, és válogatni. Nincs szükségem arra, hogy automatikusan töltődjön a hűtőm. Egy valami zavart csak, az, hogy a kislány körül nem voltak szülők. Egyedül bajosan engedné el az ember a gyerekét, még egy önműködő autóval sem.
Az külön dicséretet érdemel, hogy egy-egy fejezet végén kaphat az olvasó némi tájékoztatást arról, hogy a mesében előforduló technikai fejlődések reálisak-e a távoli jövőt tekintve. És kérem szépen, talán csak maga az időutazás volt az, ami csupán a mesében, képzeletben létezhet. Minden más megvalósulhat valamikor.
Az illusztrációk nincsenek túlrajzolva, és tökéletes összhangban vannak a történettel. Sajátságos a hangulatuk. Tetszettek a színek, ill. azok összeállítása, mely szerint egy-egy kép csak pár színt tartalmazott.

>!
Ecovit, Budapest, 2016
82 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638988829 · Illusztrálta: Nagy Norbert
2 hozzászólás
Sicc>!
Végvári Imre: Jövőmenők

Jó néha utópiára lelni a sok disztópia között! (és jó az előzéke:D)
Vicces és aranyos történet két rosszcsont macskáról, akik 2050-ben találják magukat. Szép is lenne, ha minden ilyen pozitív és egyszerű lenne a jövőben!
Viszont nagyon jó beszélgetés, ötletelés és foglalkozás-alapanyag! :)

2 hozzászólás
Gabye>!
Végvári Imre: Jövőmenők

Priusz és Gordiusz szerethető főszereplők, még ha nem is osztozom rajongásukban a sonkás joghurt iránt, sőt. Érdekes, ötletes történet, és külön tetszettek a kis megjegyzés ablakok a fejezetek végén. A fél csillag levonás a mindenszépésjó miatt, de gyerekeknek sztem tökéletes.

koviki>!
Végvári Imre: Jövőmenők

Volt itt minden kérem szépen. Önjáró autó, napelemes házfal, programozható hűtő, minden kívánságot teljesítő polc, robotok, és persze az időgép, amivel ez a két macska 2050-be utazott. Az ő kalandjaikat ismerhetjük meg ebben a nagyon izgalmas jövőben. A 7 évesemnek olvastam, teljesen lekötötte, szerette. Szerintem 6+ -os mese, nem is a nyelvezet, hanem inkább a történetek hossza miatt. Nagyon kevés a kép, de ami van, az szuper.
A cicák továbbra sem a kedvenc állataim, ebben a könyvben is csak spoiler, de összességében szerettük ezt a könyvet.

3 hozzászólás
Zsuzsi_Répássy>!
Végvári Imre: Jövőmenők

Pont annyira érdekes és új, hogy még nem ijesztő. Emellet nagyon sokat nevettek a srácok a történeteken. Jól olvasható, kedves történetek. Nálunk tesómese: az 5 évest és a 8 évest is megfogta. Ráadásul nagyon szép!

Evelyn_Carnahan>!
Végvári Imre: Jövőmenők

Nagyon sok jót hallottam erről a könyvről mielőtt beszereztem könyvtárból, de ez most csak egy erős négyes nálam!

BcnFra>!
Végvári Imre: Jövőmenők

Est mesekent olvastuk fel 6 evesnek, konyvtarosunk ajanlotta. Frappans a 2050-be valo atjutas, a kicsi is jol tudta kovetni, a technikai vivmanyok is jol emeszthetoek. Volt nemi bizonytalansag erzet (pl ahogyan korabban megjegyeztek, a csalad v baratok nem jelentek meg), de ez a vegere feloldodott, amikor a cicak az uj korban maradast valasztottak. Osszessegeben jo konyv, 3 este alatt kiolvastuk. Az illusztracio adekvat, jol passzol a tortenethez.


Népszerű idézetek

Sicc>!

– Hát ez meg mi a kilencéletű macskacsoda?

26. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Csukás István: Egy kiscsacsi története
Gimesi Dóra: A macskaherceg kilencedik élete
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Tamás Zsuzsa: Macskakirálylány
Szabó T. Anna: Tükörcicák
Berg Judit: Tökmagok a piramisban
Mary Pope Osborne: Jegesmedvék között
Timo Parvela: Miú, Vau és a hatalmas hógolyó
Holly Webb: Pille új otthonra lel
Roberto Pavanello: A titokzatos macskatolvaj