Mesetréning 8 csillagozás

31 napos önismereti program
Végh-Fodor Mónika: Mesetréning

Mesés változások 1 hónap alatt – ezt ígéri ez a mesés-önismereti program annak, aki végigmegy a könyvben szereplő népmesék és műmesék útján. Minden napra egy mese(tréning) – egy hónapon át. A mesékhez gyakorlatok kapcsolódnak, amelyek segítik az önvizsgálatot, az önismeretben való növekedést. A mese maga az élet, az élet pedig mese. Ez a Mesetréning alapállása, és ezt mutatja meg Olvasóinak is. Milyen a mesés élet? Olyan, amelyben célokat és vágyakat lehet megfogalmazni, és ezeknek a megvalósulásához el is lehet jutni. Hogyan? Ha végigjárjuk a mesehősök útját. A régi emberek tudták ezt, a ma embere pedig kezdi újra felfedezni. A mesék úgy működnek az életünkben, mint egy jó tréner: segítenek előhozni legjobb önmagunkat, segítenek felismerni a bennünk rejlő lehetőségeket. Utat mutatnak, kalauzolnak, ha elakadunk az élet sűrűjében. Ez a könyv bebizonyítja, hogy a felnőtt embernek is érdemes a mesék felé fordulnia. A mesés élet pedig jön, ha jönni engeded.

>!
Ad Librum, 2018
160 oldal · ISBN: 9786155758195
>!
160 oldal · puhatáblás

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mariann_Czenema P>!
Végh-Fodor Mónika: Mesetréning

Végh-Fodor Mónika: Mesetréning 31 napos önismereti program

Végh-Fodor Mónika alapvetése az, hogy a mesék elsősorban a felnőtteknek készültek a régmúltban, nekik szolgáltak életvezetési tanácsokkal, tanításokkal. A két Grimm fivér munkássága nyomán kerültek be az olykor véres történetek, lecsupaszítva, megszelídítve a gyermekszobákba, gyerekek könyvtáraiba.
Könyvében négy hétre bontja fel a meséket és a hozzájuk kapcsolódó gyakorlatokat. Kiindulunk az életerő növeléséből, aztán egy hétig a harmóniát igyekszünk fejleszteni. A harmadik és negyedik héten a sikeresség és a boldogság kerül középpontba.
Minden mese után általában áll egy-egy önfejlesztő gyakorlat is, amik magukban talán nem újdonságok, éppen csak a hozzájuk társított történet mentén jelentenek plusz megértési pontot.
Kitűnően sikerült első könyv, jó szívvel ajánlom, a biblioterápia iránt érdeklődőknek, izgalmas, ahogy összefonódik a mese értelmezése, és az önfejlesztés.
(bővebben itt:
http://czenema.blogspot.com/2018/07/vegh-fodor-monika-m… )

konyvkritika>!
Végh-Fodor Mónika: Mesetréning

Végh-Fodor Mónika: Mesetréning 31 napos önismereti program

Ez a könyv nagyon nagy segítséget tud nyújtani minden felnőtt embernek vagy mindazoknak akik a felnőtté válás küszöbén állnak. Legfőképp arra a kérdésre próbál válaszokat adni a könyv, hogy „Ki vagyok én?”, amit nem egy tuti megmondással old meg, hanem mesék által. A mese lehet terápia, lehet tréning és lehet fejlesztő gyakorlat is. A szerző nagyon jól rávilágít ezekre a dolgokra, egyfajta iránymutatás az ő könyve. Az élet és az emberek megértésének legjobb módja a mesék útján történik, ezt az üzenetet közvetíti a könyv is. A mesék elvarázsolnak és elbűvölnek, ugyanakkor ÉLETRE és ÉLNI tanítanak.

Bővebben a blogomon: https://konyvmoly.com/vegh-fodor-monika-mesetrening/


Népszerű idézetek

Monamoni>!

Mi a bölcsességgel párosuló, kiegyensúlyozott jólétet adó gazdagság titka? … a mesebeli fiú tisztában van saját határaival, önismerete segíti, hogy egészséges viszonyban lehessen a pénzzel. Tudja például, hogy dolgozni akar, mert a munka szervezi a hétköznapok rendjét. Azt is tudja, hogy segíteni akar azokon, akik szükségben vannak, mert öröme csak úgy lehet teljes, ha nem csak önmaga körül forog a figyelme. Azt is tudja, hogy nincs szüksége fényűző életre, mert ez nem növelné a boldogságát: a megelégedettség nem függvénye a látványosan élt életnek. Hősünk tehát nem sétál bele azokba a csapdákba, amelyek mindenki előtt ott vannak, amikor megkapja az első (aztán a következő) fizetését. … Az élethez való hozzáállás, a mentális erő dönti el, mennyire lesz egészséges a viszonyunk az anyagiakhoz.

59-60. oldal, 10. nap - 10. mese - Mesetréning (Ad Librum, 2018)

Végh-Fodor Mónika: Mesetréning 31 napos önismereti program

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Boldizsár Ildikó: Életválságok meséi
Boldizsár Ildikó: Mesék a felnőtté válásról
Boldizsár Ildikó: Mesekalauz úton lévőknek
Boldizsár Ildikó: A királyné, aki madárnak képzelte magát
Boldizsár Ildikó: Hamupipőke Facebook-profilja
Gőbel Orsolya: A szív érintése
Fóris-Ferenczi Johanna: Teszetosza Matati
James Norbury: Az utazás
Kádár Annamária: Mesepszichológia 2.
Heinz-Peter Röhr: Kiút a függőségből