Elvegyülve (Elvegyülve 1.) 94 csillagozás

Végh Csenge: Elvegyülve

Rendhagyó, szövevényes szerelmi szálakkal átszőtt krimi főszereplője a frissen érettségizett Váradi Dorka. Alig kezd el dolgozni egy telefonos ügyfélszolgálaton, amikor a bankba betör öt Bolondos dallamok maszkot viselő férfi, alaposan felkavarva ezzel a lány életét. Valami megmagyarázhatatlan, ellenállhatatlan vonzerő hatására – a Banda alapítója, Bodnár Kolos (Tapsi hapsi) kérésére – Dorka csatlakozik a csapathoz. A múltban és a jelenben párhuzamosan kibomló cselekményszálaknak köszönhetően megtudhatjuk, Kolos milyen indíttatásból alapította a Bandát, Dorka miért vált a tagjává, hogyan alakul a főszereplők és a többi tag sorsa

>!
Könyv Guru, Budapest, 2023
240 oldal · ISBN: 9786156440617
>!
Könyv Guru, Budapest, 2023
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156440600

Kedvencelte 9

Most olvassa 4

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

amy_air_s_book P>!
Végh Csenge: Elvegyülve

Az írónő első kötete valamivel korábban felkeltette az érdeklődésemet, mint hogy szóba került volna a recenzió lehetősége. Most őszintén, ki ne figyelne fel erre a borítóra, amelyik egyben csodaszép de valahol ijesztő is. Ezután kíváncsi lettem a fülszövegre is… nem meglepő ha azt írom még jobban felkeltette az érdeklődésemet, hiszen szerepet kapott benne a Bolondos dallamok ☺️ Szerintem ez egy zseniális húzás volt.
Aztán kezem ügyébe keveredett a kötet és alig vártam, hogy neki kezdhessek hiszen nagyon-nagyon furdalt a kíváncsiság, hogy mégis mi fog történni. Enyhe túlzással egy nap alatt kipörgettem annyira olvastatta magát.

Amennyiben egy lendületes, krimi szállal ellátott, fiatalos, két idő síkon játszódó történetet szeretnétek akkor ajánlom figyelmetekbe ezt a gyöngyszemet. Nem tudom ki milyen történetet képzel a lapok közé, de én nem azt kaptam amire számítottam… sem az elején, sem a közepén, de még a végén sem… tartogatott bőven meglepetéseket. Mindenképpen pozitívum

Az elejétől kezdve a miértek érdekeltek.. ki dönt úgy, hogy elmegy azzal az emberrel aki betört a munkahelyére? Ki visz magával egy embert nem túsz szándékkal?
Nos, szép lassan fény derül a dolgokra… közben megismerhetjük Dorka nem mindennapi életét. Az egyszer biztos, hogy nem cserélnék vele. Na jó Szilveszterrel való kapcsolatát talán igen.

Egyedül amit hiányoltam, vagy el viseltem volna még sokkal többet azok a leírások. Szeretem ha a leírás bő lére van eresztve, de nyilván nem mindenkinek olyan fontos ez az elem. Ettől függetlenül is élvezhető, és érzelmileg is hatással van az olvasóra. Rám is hatással volt, de még mennyire.

Illetve, ami olvasás után felmerült benne, hogy piszok kíváncsi vagyok Kolos szemszögére, gondolataira. Lehet túl kíváncsi vagyok?? Biztosan.
Első kötetről van szó, mindenképpen ígéretes kezdet. Érdeklődve fogom figyelni a szerző további munkásságát.

Végül szeretném ismételten megköszönni a szerzőnek a lehetőséget, hogy olvashattam egy élmény volt.

Bookaholic77 >!
Végh Csenge: Elvegyülve

Elsőkönyves Íróként, azt hiszem, az Írónő igazán remek történetet alkotott, mert folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet. Dorka, ez a fiatal lány, elképesztő miken ment keresztül. A történet csavaros volt, tele kérdésekkel, és alig vártam, hogy spoiler. Rettenetesen kíváncsian várom a folytatást, miként alakul a lány sorsa és hova sodorja Őt az élet. spoiler. Nagyon tetszett! Szenvedélyes és izgalmas volt.

6 hozzászólás
rekamoly20 P>!
Végh Csenge: Elvegyülve

„– Ha tudnád, mennyivel többet érsz, nem érnéd be ennyivel.

Az elmúlt időszakban rengeteg alkalommal láttam Csenge könyvét. Talán a TikTokra kirakott idézetek fogtak meg a legjobban, ezért egyre jobban felkeltette az érdeklődésemet, hogy mit is alkotott. Nemrég pedig felkeresett az írónő, amit még egyszer nagyon szépen köszönök és hálás vagyok a bizalomért. Nagyon boldog voltam és örömmel vetettem bele magam ebbe a szokatlan, de mégis érdekes történetbe. S bár „csak” 4 csillagot adtam rá, mint láthatjátok, egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam és izgatottan várom a folytatást. ❤

Az Elvegyülve az írónő első könyve és azt kell mondanom, hogy eléggé ígéretesre sikerült mind írásmódilag, mind érzelmileg. Egy kicsivel több leírást hiányoltam, de ettől eltekintve izgalmas és lendületes volt, valamint mindenképpen a fiatalos, mégis felkavaró és szenvedélyes vonalat képviselte. Bármennyire is nem szeretem annyira a „túl gyorsan szerelembe” esek jeleneteket, a történet és a krimi szál nagyon tetszett, főleg azért, mert a múlt és jelen párhuzamosan bontakozott ki egymás mellett. A két idősíknak köszönhetően fokozatosan derültek ki a dolgok, ami még izgalmasabbá tette a cselekményt.

A karakterekkel kapcsolatban kicsit kétoldalú a véleményem. Szerettem Dorkát, mert érdekes karakter volt, rengeteg múltbéli sebbel, akinek számos problémával meg kell/kellett küzdenie. Mégis idegesített kicsit, mert eléggé rövidtávú érzelmeket mutatott és a hirtelen feltűnt vonzalmak, érzelmek értelmetlenek voltak számomra.

A kedvenc szereplőm mindenképpen Szilveszter lett. ❤ Úgy érzem, hogy ő egy olyan barát, akiből mindenkinek elkéne egy az életében, mert annyira támogató és hűséges volt, hogy az én szívembe azonnal belopta magát. Ha az összes srácot nézzük, akkor (persze Szilveszteren kívül) nekem az ügyvéd Domonkos volt a kedvencem. Nolen is aranyos volt, de vele kapcsolatban volt egy olyan érzésem, hogy „nem tudok veled mit kezdeni”.

Összességében nézve szeretem ezt a könyvet, mert hatással volt rám és bár elég hamar kitaláltam a legnagyobb fordulatot, ez igazából nem vett el az élményből, inkább csak izgultam mi lesz rá a karakterek reakciója. A befejezés viszont eléggé kegyetlenre sikeredett, így izgatottan várom, hogy milyen folytatást írt meg nekik az írónő. Bevallom, a borítóért nem vagyok nagyon oda, mert kicsit ijesztő, de miután elolvastam, megértettem és így már könnyebb megbarátkozni vele.

Ha kicsit szeretnétek kikapcsolódni és kitörni az unalmas hétköznapokból, akkor mindenképpen ajánlani tudom ezt a könyvet!

anyi_olvas P>!
Végh Csenge: Elvegyülve

Végh Csenge-Elvegyülve
Ha egy lendületes, pörgős történetet keresel, ahol sosem unatkozol ez a te könyved lesz.
Igazán kellemes kikapcsolódást nyújtott számomra. Jókor vettem a kezembe ebben biztos vagyok. Kezdő könyvek tökéletes volt.
A történet két idősíkon fut végig. AKKOR és MOST!
AKKOR:
Te mit tennél ha egy bankrablás résztvevője lennél? Dorka nem mást tesz, mint a Looney Tunes bandával tart. És mégis miért?
Mert a legrosszabb pillanatban érzi azt a bizonyos megmagyarázhatatlan szikrát a bandavezér iránt.
Ebben a pillanatban benne van a jelen, a jövő és a múlt is. Dorka élete fenekestül felfordul.
Cseberből vederbe esik. Már saját életét sem ő irányítja ezentúl, minden lépését Kolos kontrollálja, aki csak kihasználja a lányt.
Azonban a saját maga által választott fogságban valami kibontakozni látszik egy szerelem, egy barátság vagy talán mindkettő? Vajon van kiút Kolos karmai közül?
MOSt:
A válaszom részben igen….a múlt azonban nem enged. Dorka kénytelen felvenni a harcot a bandával , legfőképpen Tapsi Hapsi alias Kolossal szemben.
Hogy egyedül képes lesz-e erre a lány? Majd meglátod…..

TIMÓKA>!
Végh Csenge: Elvegyülve

Hogy micsoda??? Nem nem nem, létezhetetlen, ez a történet nem érhet így véget!!! :(((.. ugye lesz folytatása??
Hűha, hát ebben a történetben pozitívan csalódtam, egy olyan könyvet fogtam a kezemben, amit simán ki lehet olvasni egy éjszaka alatt, mert egyszerűen nem lehet abbahagyni , nem lehet letenni. Többször felhangzott a „mi a jó szerencse??” kérdésem. A végét leszámítva imádtam!
https://vm.tiktok.com/ZGe6jVNUp/

6 hozzászólás
L_Sandra P>!
Végh Csenge: Elvegyülve

Végh Csenge első regénye egy sokat szenvedett fiatal lány életébe enged bepillantást. Fiatalos, lendületes, felkavaró történet. A múlt és a jelen párhuzamos kibontakozása pedig még érdekesebbé teszi, ahogy lépésről lépésre ismerhetjük meg az eseményeket, miért kell egy Dorkának egy nők számára létrehozott menedékházban élnie. Szeretem, mikor így ismerhetjük meg a múlt eseményeit, beláthatunk az akkori érzéseibe a szereplőnek.
A történet nekem összességében tetszett, hiába volt kicsit valóságtól elrugaszkodott, ahogy Dorka beszállt a Bandába, de az ötlet megvalósítása és az utána lévő események már nem az. Imádtam Szilveszter karakterét, mindenkinek kellene egy ilyen hűséges, támogató barát, aki képes a saját biztonságát is kockáztatni a másikért. Dorka karakterével egyetlen problémám volt, az érzelmei néha túlságosan csapongóak voltak, túl hirtelen lobbant magas lángra a vonzalma. Ettől függetlenül szimpatikus karakter volt, aki csak ki akart törni az unalmas hétköznapokból, kalandot akart, de sajnos, nem azt kapta, amire számított és amit szeretett volna.
De ez az utolsó fejezet… Így nem lehet befejezni egy könyvet, így a levegőben hagyni a szereplők sorsát. Remélem, a második részben választ kapunk arra a kérdésre, vajon Dorka megtalálja-e a boldogságot még?

Köszönöm Csengének a lehetőséget az olvasásra! Örültem neki, mert a fülszöveg és az ajánlói a megjelenés előtt kellően felkeltették a figyelmemet ♥

Karinaa7 P>!
Végh Csenge: Elvegyülve

Szilveszter óta folyamatosan látom ezt a könyvet TikTok-on és nem bírtam ki, meg kellett rendelnem.
Először is ha, csak a borítót látom, biztosan messziről elkerülöm. Nekem nagyon nem tetszik, szerintem szörnyű lett.
Nem szeretem az olyan könyveket, amik nem az elejétől a végéig vannak megírva, na itt tudtam, hogy nem így lesz, de mégis belekezdtem. A könyv felénél elgondolkoztam, hogy előbb elolvasom az akkor részeket utána pedig a most, mert mire az egyik résznél elkezdett érdekelni a történet, már egyből jött a másik és megint rá kellett jönnöm, hogy hol is tart.
Azért elég durva a csaj. spoiler
Volt pár jelenet, ami érdekes volt és nem a jó értelemben. Nem vártam sokat és nem is kaptam. Egyszeri olvasásra nem volt annyira szörnyű, de nekem nem nagyon jött most be az írónő stílusa.

Kismanoo P>!
Végh Csenge: Elvegyülve

Annyira megfogott a sztori és a fordulatos cselekmény, hogy elkezdtem este 9 körül és addig olvastam ameddig egyszer csak azt vettem észre, hogy baaakkeeer kiolvastam. Imádtam a váltásokat az akkor és most között. Imádtam benne a fordulatokat. Volt amire még mielőtt szó lett volna róla már rájöttem. spoiler. Szeretnék egy olyan barátot mint Szilveszter♥ Teljesen magával ragadott az egész. Sírtam is rajta a végén. Ameddig itt nem olvastam, hogy lesz folytatás teljesen kiborultam, hogy neeeeeeem nem lehet így vége. Az tuti, hogy még napokig a hatása alatt leszek és szerintem ilyen a jó könyv ami kihozza ezt az érzést. Amikor még több napig agyalsz rajta.

4 hozzászólás
Leila_books>!
Végh Csenge: Elvegyülve

Őszintén szólva nem tudtam mire számítsak, de szuper ajánlásokat kaptam a könyvről.
Hatalmas pozitív csalódást okozott, számítottam rá, hogy tetszeni fog, de hogy ennyire!!!

Fantasztikus volt maga a történet és attól lett igazán izgalmas, hogy a múlt és jelen párhuzamosan haladt a történetben és fokozatosan derültek ki a dolgok a múltból és a jelenből is. Dorka múltjára, amikor fény derült hát teljesen meglepődtem és ekkor értettem meg a döntését. Szerencsétlen lány ilyen fiatalon már ennyi mindenen ment keresztül nem is csodálom, hogy valami másra vágyott. Na arról viszont nem tehetett, hogy Kolos milyen volt.
A főszereplőt Dorkát a legelején nem teljesen értettem miért döntött úgy, de persze erre is megkaptam a választ.
A könyv nem mellőzte az erotikus jeleneteket sem, de nem vitte el a hangsúlyt a cselekményről, sőt hozzáadott és hozzá tartozott és ez így volt kerek.
Nagyon szurkoltam Dorkának egész végig, hogy boldogan és nyugalomban élhessen.
spoiler
Dorkának sikerül megszöknie a bandából legjobb barátja segítségével és végül az Interpol segítségére lehet és szabadságot kapnak, ha segítenek a bandavezért elkapni. Imádtam Dorka és Szilveszter barátságát, ami aztán tényleg minden próbát kiállt és felülmúlt. Bár mindenkinek lenne egy Szilvesztere. A sok nehézség közepette ő volt a fény és aki a lelket tartotta benne. spoiler
Az Interpollal együtt dolgozva Dorka megismeri Domonkost, aki szintén hoz egy kis reményt az életébe, de teljesen érthető, hogy az eddig megéltek után Doka nagyon nehezen adja a szívét és fél. spoiler
A történet vége pedig az utolsó késszúrás volt a szívembe és nem csak az enyémbe. De többet nem is árulnék el. Annyi biztos, hogy az írónő tudja, hogyan hasson az olvasó érzelmeire.

2 hozzászólás
Dinisbookshelf>!
Végh Csenge: Elvegyülve

Az alaptörténet egyből megragadta a figyelmemet. Dorka unalmas életet él, mígnem egy Bolondos Dallamok álarcot viselő banda betör a bankba, ahol dolgozik és úgy dönt, ő is velük tart. A Banda vezére, Kolos és Dorka között kialakul egy intim kapcsolat, ami sajnos a lehető legrosszabb következményeket tartogatja Dorka számára.

A történetet két szemszögből ismerhetjük meg, a jelen és a múlt váltakozásával.Az ‘Akkor’ fejezetek Dorka mindennapjait mutatják be a Banda tagjaként. A ‘Most’ fejezetek pedig 10 hónappal későbbi eseményeket tartogatja számunkra.‍

Ami nekem nem tetszett a könyvben, az a valóságtól elrugaszkodott sorsszerű találkozások, hirtelen kialakult érzelmek és meggondolatlan cselekedetek. Viszont ezen hibái ellenére is nagyon élveztem az olvasását. Folyamatosan fenntartotta a figyelmemet, nem voltak unalmas fejezetek, mindenben találtam valami olyat, ami megfogott, és ami miatt tovább akartam olvasni.Szilveszter karaktere egyértelmű kedvencem lett, imádtam az őszinte érzelmeken alapuló barátságukat.♥‍

Jó pár alkalommal az államat a földről kellett felkaparnom. Habár voltak tippjeim, hogy mikor mi történhetett a múltban, illetve, hogy a jelen még miket tartogat, mégis többször ért sokk, mint, hogy azt mondhattam volna: én megmondtam!!

Voltak benne durvább részek is, ezért aki érzékenyebb az erőszakot tartalmazó regényekre, annak nem biztos, hogy tetszene. Ellenben aki szereti a Dark Romance könyveket rejtélyekkel és szerelmi háromszöggel, annak mindenképp kötelező elolvasnia!


Népszerű idézetek

L_Sandra P>!

Te jó ember vagy, Dorka. Csak valami megtört téged a múltban, amitől kilátástalannak látod a jövőt és úgy érzed, nincs más út. De mindig van másik út.

81. oldal

L_Sandra P>!

Az önvád mindig segít. A könnyeim elapadnak, és nem marad más, csak a gyűlölet.

12. oldal

L_Sandra P>!

Hiába a fájdalom, még mindig hiszek abban, hogy a sok szar után jó is jöhet az életembe. … Talán mégsem jön jó a sok rossz után. Talán csak azért jön valaki a világra, hogy rossz dolgok történjenek vele. Talán azért, hogy elrettentő példa legyen mások számára.

122. oldal

Bookaholic77 >!

A szívem még egyszer, utoljára dobban egyet, majd ezernyi darabra hullik szét.

Bookaholic77 >!

Én döntöttem úgy, hogy velük jövök, amikor betörtek a munkahelyemre, de nem gondoltam végig a következményeket.

Vivusz96 P>!

– Biztosan vissza szeretnél menni? – Két keze közé fogja az arcomat. Felsóhajtok.
– El akarok menni, el a hotelből, el Olaszországból. Minden elől el akarok menekülni. Veled – vallom be.

Vivusz96 P>!

A tavaszi meleg napsütés eltűnt, az égen viharfelhők gyülekeznek. Csak úgy, mint a szívemben.

Vivusz96 P>!

– Te sosem tudnál nekem fájdalmat okozni. Te vagy az, aki elveszi minden fájdalmam.

Vivusz96 P>!

A testfelépítésükből sejtettem, hogy az arcuk is helyes, mégis teljesen ledöbbenek. Ahogy sorban kerülnek le a maszkok, úgy tátom el még jobban a számat. Biztosan meghaltam, és a görög mennyországba kerültem, a görög istenek közé!

Vegh_Csenge_iro I>!

Az egész csak hazugság volt. Az összes csók, ölelés, minden.


A sorozat következő kötete

Elvegyülve sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Loveclub
Anne L. Green: Joyce csapdájában
Anita Boza: Az éjszaka színei
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Broken Dolls – Tönkretett babácskák
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
K. M. Holmes: Dario
Anne L. Green: Törött szárnyakkal
Ella Steel: Érzéki rabság
Marilyn Miller: Bűnös érintés
Anne Raven: Egy riport ára