Titkok ​vihara a Boszporusznál (A Boszporusznál 1.) 71 csillagozás

Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál

Holly Reed újdonsült menyasszonyként boldogan tervezgeti vőlegényével közös életét. Amikor váratlanul minden darabjaira hullik, ő egyik napról a másikra egy Isztambulba tartó gépen találja magát, hogy nővérét követve ott kezdjen új életet.
Félelemmel vegyes izgalommal tekint az új ország, új emberek és az ismeretlen kultúra felé, ráadásul már a repülőtéren belefut egy lekezelő és arrogáns alakba. Az ördögien vonzó, gazdag üzletember, Kemal Güven minden nő álma, épp csak Hollyé nem.
Azonban az élet újra és újra egymáshoz sodorja őket, míg végül Hollyt teljesen megbabonázza a perzselő tekintetű, szenvedélyes férfi. Csakhogy Kemal Güven élete maga a titkok vihara.
"– Nem tudom, melyik a valódi és melyik az álarcod, a kedves és törődő vagy a rideg és távolságtartó.
– Mióta megismertelek, már én sem"

>!
Gyémántfelhő, Budapest, 2019
370 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155833526

Kedvencelte 17

Most olvassa 2

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál

Az én szívemet teljesen rabul ejtette ez a varázslatos történet. A különböző hangulatok és stílusok teljes összhangban állnak egymással. Van itt izgalom, humor, krimi, romantika, fordulat, érzelmek; mindenből csak egy kicsi, mindenből annyi, amennyi kell, amennyi pikánssá teszi a történetet.
Ez tipikusan az a könyv, amit nagyon szerettem olvasni, mert szórakoztató és olvastatja magát. Nem volt benne egy erőltetett vagy nem oda illő rész sem, a viszonylag sok fordulat ellenére sem. Én jártam már Isztambulban, és az írónő teljesen hitelesen írja le a várost és annak hangulatát. Olyan élethű volt a történet, hogy hallottam én is a Boszporusz felett keringő sirályok hangját és éreztem a sülő börek illatát.

Anarchia_Könyvblog>!
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál

Az írónőtől ez a legelső mű, amit megismertem, de reményeim szerint nem az utolsó. Első regénye a Törékeny boldogság két évvel ezelőtt jelent meg, eme regénye pedig nemsokára elérhető lesz bárki számára.
Hatalmas megtiszteltetésként éltem át, hogy előolvasóként megismerhettem Holly és Kemal történetét. Köszönöm!

A mű fülszövege már első olvasásra felkeltette az érdeklődésem. Azt az érzést keltette bennem, hogy Veda Sylver regénye több, mint aminek látszik. S ez az előérzet az egész olvasási folyamatot végig kísérte, örömmel nyugtáztam magamban, hogy nem csaltak az érzékeim.

Mert a Titkok vihara a Boszporusznál nem egy mindennapi történet. Valóságos élethelyzeteken keresztül bontakozik ki, karnyújtásnyira tőlünk egy végeláthatatlan szerelem, ami rengeteg bölcselettel és szenvedéllyel lett megfűszerezve.

Félelem, szenvedély, bátorság.
Én ezekkel a tulajdonságokkal éreztem felruházhatónak ezt a történetet. Mely csak pergett a szemem előtt és teljesen a rabjává tett.

Meg akartam tapasztalni az olvasás alatt azt az érzelmi bombát, amit az írónő a regény soraiba épített. Boldognak akartam látni őket, azonban olyan tragikus pillanatok is megindultak pillanatok alatt, hogy sokszor csak kapkodtam a fejemet. De ezeket a perceket kárpótolta az a megannyi örömteli esemény, ami egyensúlyt teremtett a történetben.

Ajánlom a romantikus, drámával fűszerezett regények kedvelőinek. S mindazoknak, akik izgatottan várják, hogy megismerjenek egy olyan szerelmet, ami mérhetetlen érzelmet indít el az olvasóban.

A teljes értékelésem itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/05/28/veda_sylve…

Katica_98 P>!
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál

Egy kihívás miatt kezdtem bele a könyvbe. Egész másra számítottam. Már az első negyede elolvasása után az motoszkált a fejemben, honnan van a 97%? Közben meg is néztem az értékeléseket. Komolyan, mindenki 5 csillagot adott erre a könyvre? Már úgy gondoltam abbahagyom, – mert az a fajta vagyok, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni, – de aztán kezdett alakulni a történet. De mégis félbehagytam, és közben elolvastam egy másik könyvet, ami sohasem történt meg velem. Olvasás alatt állandóan az az érzésem volt, hogy olyan ez a könyv, mint egy rántott hús, ami nincsen teljesen megsütve. Nyers. Vagy inkább már ha a Boszporusznál járunk, akkor hasonlítanám egy jó török kávéra, ami csak langyos vízzel van leöntve. Nincs kiforrva. Nem szeretném megbántani a szerzőt, de úgy gondolom a negatív kritika is lehet építő jellegű. Gondolkodom is, hogy velem van a baj, amikor mindenkinek tetszett? Nem tudom elhinni, hogy én ennyire másképp látom ezt a könyvet!

Nora42>!
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál

Húha! Egy ideje polcom lakója, kerülgettem, de mindig volt más, ami miatt nem olvastam. Háát, kár volt porosodni hagyni, mert ez a könyv fantasztikus volt. Egy csodaszép szerelem története, ami tele van titokkal!! Hollyt az elején kedveltem, vicces volt, ahol kétbalkezeskedett. Majd meg tudtam volna fújtani, olyan szeszélyes volt, majd megint visszatalált a szívemhez. Kemal? Hát, vele is vegyesek az érzelmeim. Hol kedveltem, hol le tudtam volna csapni egy péklapáttal. Volt ebben a könyvben mindenből egy csipetnyi, nagyon jól adagolta az írónő! És a vége! Na, ne már, most lerághatom mind a 10 körmöm, mire jön a 2.része!! Remélem nagyon hamar!!! Köszönöm hogy olvashattam!! Fantasztikus élmény volt!

2 hozzászólás
Kovács_Ági_3 P>!
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál

Te jó ég! Ez a könyv, imádtam az első betűtől az utolsókig. Mennyi izgalom, dráma és titok lapult ebben a történetben. Kemal és Holly története teljesen megbabonázott, magába szippantott, nem tudtam letenni a könyvet. Faltam a betűket, és úgy érzem ez sokkal jobb lett, mint az első.
Izgalmakkal teli mese a szerelemről, a családról, titkokról, hagyományokról, kitartásról, és az őszinteségről. Nagy élmény volt elolvasni Holly és Kemal történetét.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/06/veda-sylvertitkok-v…

2 hozzászólás
CsonkaSzaboBrigi89>!
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál

A könyvet az írónő jóvoltából olvashattam, amit nagyon köszönök! A Törékeny boldogságot nagyon szerettem, így nem volt kérdés, hogy erre a felajánlásra is igent mondok!

Az alapsztori nem teljesen tipikus NA, inkább egy drámával teli romantikus történet, csordultig izgalmakkal. Ebben a kötetben sosem hagynak unatkozni szereplőink, mindig történik valami, ami miatt izgulhatunk.
A szereplőket nagyon nem kedveltem – hiába voltak jól felépítve, egyszerűen nem tudtam őket megszeretni…
Holly akaratgyenge, Kemal egy hatalmas idióta, de még ezek ellenére is beszippantott a könyv!
Egy hatalmas kérdés foglalkoztat nagyon: Mikor foghatom a kezembe a folytatást?? Mert ez a függővég kegyetlen!

Köszönöm, hogy olvashattam!

https://brigeri.blog.hu/2020/12/03/veda_sylver_titkok_v…

abbywinter I>!
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál

Őszintén szólva, amikor megtudtam, hogy a történet folytatásos, egy kicsit elgondolkodtam, hogy megvárom a másik részt. Aztán szerencsére úgy alakult, hogy tudtam az írónővel személyesen találkozni, és beszéltünk erről, ekkor kiderült, hogy ez egy önmagában is megálló történet. Azonnal beszereztem a saját példányomat és el is olvastam. Már az első könyvét is nagyon szerettem, de ezt talán még jobban.
Annyira pörgős volt!!! És a cím nagyon jó! Tényleg titkok vihara.
Nagyon szerettem a karaktereket. A történet nagyon pörgős volt. csak úgy kapkodtam a fejemet.
Dmitrij… hát kíváncsi leszek, mi a szerepe a történtekben. És a titok, ami legvégén kiderült… Alig várom Ava történetét.
Ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikus történeteket, és nem ijednek meg a sok fordulattól :)
Köszönöm az élményt!!!

hovi P>!
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál

A Törékeny boldogság után félve kezdtem neki az olvasásnak. Az elején még úgy látszott, hogy nekem lesz igazam, mert eléggé kusza volt a cselekmény. De aztán megregulázta magát és egyre jobb lett. Azt nem mondom, hogy tökéletes, de nagy fejlődésen esett át.
Rengeteg titok lappangott a mélyben. Néhányra fény derült, másokra még várnunk kell.
A vége meg egyszerűen letaglózott!!! Miért kellett így befejezni? Hol a folytatás? ÁÁÁ, utálom a függővégeket….

1 hozzászólás
inci81 P>!
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál

Régóta érdekelt ez a történet, így nagyon örültem neki, amikor lehetőség adódott elektronikus formában elolvasni a könyvet az írónő jóvoltából.
Remélem lesz lehetőségem a későbbiekben a polcomon tudni, mert nekem nagyon tetszett. Elkezdtem késő este és egyszerűen annyira magába szippantott, hogy hajnalig olvastam, amikor félretettem, mert már fájt a szemem. Viszont amint felébredtem, egy kávé mellett folytattam a sztorit és addig le sem tettem, míg a végére nem értem.
Egy dinamikus, pörgő cselekményű, édes kis romantikus történet rengeteg érzelemmel, még több titokkal és persze humorral, amely elvette az élét a drámai fordulatoknak.
Az külön tetszett benne, hogy megjelenik ugyan az erotika, de nem ez uralkodik a történeten, nem ezen van a hangsúly. Pont annyi volt belőle, amennyi kellett.
Amit kicsit hiányoltam, hogy kevet tudhattam meg a török hagyományokról, pedig a fülszöveg szerint azt gondoltam volna, jobban érződni fog. Ám így is imádtam ezt a történetet, ami valamilyen szinten lezárult ugyan, de kíváncsi vagyok a további történésekre.

zsofi0604>!
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál

Hm. Világok, vallások találkozása. Holly. Megbántott, meaglázott lány. Én is elmennék, ha ezt tennék velem. Kicsit nem szerencsés az elején. A reptéren való találkozásért köszönet. Kemal. Hm. Igazi üzletember. Azt hiszi, pénzzel mindent és mindekit elintézhet… Nem. Ha valami nem úgy van, ahogy szeretné, akkor megpukkad. Vártam, mikor veszi figyelembe Hollyt. Sokáig vártam. A fél csillag levonás a nőkkel való bánásmód miatt van. Holly helyében örökre otthagytam volna. Remélem, a következő kötetben Kemal nyitottabb lesz. A borító vonzza a tekintet. Köszönöm az élményt.


Népszerű idézetek

Anarchia_Könyvblog>!

Az idő sok mindenre megoldás, és enyhíti a fájdalmat, de az emlékek, még ha halványabban is, megmaradnak, legyenek jók vagy rosszak.

Anarchia_Könyvblog>!

A sötét szemeiben számomra ismeretlen szenvedély lángolt, és úgy éreztem, a tekintetével menten engem is meggyújt. A számra pillantott, ahogy én is az övére. Pár milliméter választott el tőle.

Anarchia_Könyvblog>!

– Amióta megláttalak vágyom rád. Percről-percre jobban akarlak, és a gondolat, hogy minden nap mellettem legyél – a fülemhez hajolt, az orra és a forró lehelete csiklandozta a nyakamat –, érezzem az illatod, de ne érhessek hozzád, ne csókolhassalak meg – ujját végig húzta a számon –, elviselhetetlennek tűnt. Tudtam, hogy akkor nem fogok nyugodni addig, amíg meg nem kaplak.

Anarchia_Könyvblog>!

Küzdöttem. Komolyan. Vagy fél másodpercig. Majd hagytam, hogy magával vigyen az érzékiség birodalmába. A tenyerem alatt éreztem zakatoló szívverését. Pillanatról-pillanatra emelkedett a pulzusa, és ahogy ellazultam a karjában, engedett a szorítása. Libabőrös lettem, amint hosszú ujjai oldalt a nyakamat érintették, hátrasiklottak a tarkómra, így vont még közelebb, és teljesen birtokba vett. Nem kért, követelt, nem gyengéden, hanem vadul.

Anarchia_Könyvblog>!

Vége. Köd borult az agyamra. Pofon akartam vágni, de elkapta a csuklómat. Még bevillant, hogy a másikkal befejezhettem volna, amit elkezdtem, de hátracsavarva a kezemet a derekamhoz, magához húzott és megcsókolt. A borostája szúrt, az ajka perzselt, és az őt körülvevő friss, sós tengeri szellőt idéző illat mágnesként vonzott, mégis a szabad kezemet a mellkasának feszítve próbáltam eltolni.

Anarchia_Könyvblog>!

A magányosság érzete ólomsülyként nehezedett a lelkemre. A létezés nélküle értelmetlennek tűnt, de látni akartam, ahogy küzd, hogy bizonyítsa, én is olyan fontos vagyok neki, mint ő nekem.

Anarchia_Könyvblog>!

– Mert nem akarom, hogy a közelében legyél! Mert ahányszor csak eszembe jut, mint ért hozzád, úgy érzem, beleőrülök.

Anarchia_Könyvblog>!

Szűken és forrón ölelt körbe. Egyszerre taszított a pokolba, és emelt a mennybe.

Anarchia_Könyvblog>!

Az egyik percben még – hallgattam el, azt nem mondhattam, hogy szerelmet vallott, mert csak vágyról beszélt – úgy csókolsz, hogy a nevemet is elfelejtem, a következőben pedig ellöksz. A szemedbe hol a tűz lobog, hol rideg és közönyös vagy.

Volk P>!

– Az a férfi egy megvadult bika, és én vagyok a szemében a vörös posztó. Minimum újra kellene születnem ahhoz, hogy felvegyen a titkárnőjének.
– Ne dramatizáld túl! Szerintem, ha elmagyarázod neki, hogy pont egy nehéz időszakon mész át, és nem gondoltad komolyan, amikor leseggfejezted, meg fogja érteni.

22. oldal


A sorozat következő kötete

A Boszporusznál sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Emy Dust: Veszélyes házasság
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Ella Steel: Az indíték
Ella Steel: Sors-Fordító
Anne L. Green: Heather vonzásában
Anne L. Green: Végzetes csábító
Anne L. Green: Baljós szitakötő
Marilyn Miller: A vezér
Anita Boza: Elsikkasztott szerelem