Dermedt ​szívek 18 csillagozás

Veda Sylver: Dermedt szívek

Egy véletlen, de sorsszerű találkozással kezdődött…
Egy történet az összetartozásról, családról, szenvedélyről és egy különleges szerelemről, ami a hófödte hegyekben született.
Nina Keller, az ambiciózus jogászlány épp csak megkapja élete gyakornoki állást, amikor egy váratlan hívás miatt vissza kell térnie gyermekkora helyszínére, ahol immár tizenöt éve nem járt. Ráadásul nem sokkal karácsony előtt. Azonban hiába festői szépségű és meghitt az alpesi vidék, benne csak rossz emlékeket idéz. A háta közepére sem kívánja az egészet, és azt a három gyermeket – a féltestvéreit is –, akikre három hétig vigyáznia kell.
Ha pedig az új kihívások és a fájdalmas emlékek nem volnának elegendők, a szerelem is betoppan az életébe. De vajon mi történik, ha két megtört szív találkozik? Nina és Alexander között az első perctől érezhető a kölcsönös vonzalom, azonban úgy tűnik, hogy a boldog beteljesedéshez rögös út vezet. Ha egyáltalán vezet…

>!
NewLine, Budapest, 2021
250 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156373380 · Illusztrálta: Pongrácz Edit

Kedvencelte 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Bookish_Moments_Blog >!
Veda Sylver: Dermedt szívek

Veda Sylver legújabb regényében másfajta történettel örvendezteti meg az olvasóit. Eddigi köteteiben a pörgős, eseménydús cselekményeken volt a hangsúly és az intenzív érzelmeken. A Dermedt szívek egy könnyed olvasmány, melyben a mély érzéseknek van hatalmas szerepe.

Az írónő a szeretet erejére helyezte a hangsúlyt, melyet az oldalakba mélyedve a saját bőrünkön tapasztalhatunk meg. Mert ez az olvasmány egy kedves, olvasmányosan megírt regény, ami tökéletes kikapcsolást nyújthat a decemberi rohanásban, az ünnepek előtti sürgés-forgásban. A történet szereplőinek meg kell tanulnia a szeretet befogadását, s tovább adását is.
A szeretet mellett a gyász feldolgozása is jelentős, hiszen a három árva testvérnek az összeomlás széléről kell újra építkeznie. Katarinában is feltörnek a régmúlt sebek, a feldolgozatlan elvesztés, amit ezúttal le kell tennie a válláról és ezen terhek nélkül folytatni az életet.

Veda Sylver egy különleges, elragadó művet tár az olvasói elé. A fülszövegből is látszik, hogy nem emeli magasra a történet cselekményi szintjét, ugyanakkor pont annyit ad az oldalak kuszaságában, amennyi elvárható. Segít beköltöztetni az ünnep szellemét, a családi együttlét jelentőségét a szívbe. Súlytalan menedéket nyújt a stresszes, fáradt léleknek a karácsony közeledtével!
Nagyon szerettem a művet, mert eszembe juttatta a gyermekkori karácsonyokat, amikor a teljes nagy család összegyűlt az ünnep alkalmából. Eszembe juttatta az ízletes ételeket, a fantasztikus ajándékozásokat.. s az ezt megelőző napokat is.

Véleményem szerint az írónőnek a fesztelen stílus is jól áll, melyet a Dermedt szívek megírásával be is bizonyított számunkra. Ha szeretnél egy megragadó, szeretetteljes történetet megismerni, ami társul szegődhet a téli napokon, akkor ne hagyd ki Veda Sylver legújabb alkotását!

A teljes értékelésem itt olvasható: https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2021/10/veda-sy…

2 hozzászólás
Tünde_Vágási>!
Veda Sylver: Dermedt szívek

Még mindig a hatása alatt állok a könyvek. Egyszerűen magával ragadott az első szótól az utolsóig. Már az első mondat felkeltette az érdeklődésemet.
A szereplőket egytől egyik megkedveltem. Jókat nevettem némely helyzeten, viszont volt,ahol ledöbbentem. Nina-t az elején sajnáltam. Hirtelen kapott 3 gyereket a nyakába. Szegény azt se tudta mit csináljon. Viszont nagyon ügyesen helytállt. Jó volt olvasni mennyire megszerették egymást a testvéreivel. Nina is végre otthonra, családra lelt. Oh és a vége. Egyszerűen imádtam.
Nem tudok rosszat mondani a könyvről. Túl hamar véget ért. Olvastatta magát. Ami szintén pozitivum :) Remélem még visszatérnek hozzánk egy újabb könyv erejéig :)

2 hozzászólás
Szende84>!
Veda Sylver: Dermedt szívek

Eddig is imádtam Veda Sylver könyveit!!!
Alig bírtam letenni, annyira lekötött a történet. Hol nevettem, hol sírtam a történet alatt, de leginkább az utóbbi volt a jellemzőbb. Ez az eddigi történetek közül az abszolút kedvenc. Hihetetlen módon tud megfogni nagyon komoly dolgokat és igényes, szép történetet kerít köré.
Nina és Alexander egy csodálatos, nyerő páros. Lisa is egy csodálatos fiatal lány, aki az érzelmeket, problémákat nagyon szésőségesen tudta megélni. Peter-t már az első pillanattól imádtam. Mia és Alexander szülei nélkül nem is lehetne így utólag elképzelni az egészet.
Egy kerek egész volt a könyv!
Csak így tovább drága ÍRÓNŐ!!! :)

1 hozzászólás
Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!
Veda Sylver: Dermedt szívek

Veda Sylver írónő nem hiába kedvencem. Egyszerűen imádom a történeteit. Mindig tudd újat mutatni, egyszerű szerelmi történetből is tudd egy érzelmeset írni, amitől az ember könnybe lábad a szeme. Amikor megkaptam, azt hittem 2-3 nap kell, hogy kiolvassam. Frászt! Pár óra alatt kivégeztem. Könnyed romantikus történet volt számomra, bár néhol voltak klisés részek,de engem ezek cseppet sem zavartak. Sőt, jól esett az én kis lelkemnek ez a történet.

Annyira magába szippantott a sztori, szerettem Alexandert és Ninát olvasni, és még olvastam volna még tovább. Ezzel a kötettel lett számomra a legjobb. Bár van három megjelent kötete, de nekem ez lett az etalon! Nagyon élveztem. Imádtam, vicces, humoros…

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2021/10/eloolvasas-veda-syl…

2 hozzászólás
bemese05>!
Veda Sylver: Dermedt szívek

Annyira imádtam! Fantasztikus történet volt! Nagyon nehéz volt lerakni 5 percre is a könyvet, mert végig izgultam, h mi lesz Ninával és Alexanderrel! Imádtam köztük a kémiát,csak úgy pattogtak a szikrák egyik-másik oldalon :) Nina nagyon nehéz helyzetbe került amikor vigyáznia kell a tesóira, de öröm volt olvasni ahogyan lassan beletanul az „anyaszerepbe”. Alexander miatt pedig megszakadt a szívem, nagyon nehéz terhet cipel, ez minden szülő rémálma. A könyv nagyon pörgős volt, csak úgy sodródtunk az árral, de végig követhető volt a cselekmény. Nagyon megszerettem a Keller és a Hartling családot, remélem fogok még olvasni róluk! ♥

1 hozzászólás
Judith02>!
Veda Sylver: Dermedt szívek

Karácsonyra olvastam ki, pár nap alatt :) imádtam!!!! Most olvastam először az írótól de úgy fogalmaz s oly fordulatos az egész hogy letehetetlen volt a könyv. Sok érdekes véletlen van a műben, pedig véletlenek nincsenek vagy igen?
Izgalmas történet imádnivaló szereplők, család, barátnő,szülők gyerekek, közülük a 2 fiatal párkapcsolata is…Több szálon fut a cselekmény!
Külön csodás volt, ahogy a 2 főszereplő érzéseit, szerelmük kibontakozását is bemutatja a szerző, szerettem h. így, lehetett mindkettőjük gondolatát tudni.
Tetszett ahogy az írónő leírja a karácsonyt, a lelkesedést, a díszítést, az odaadás összetartozás fontosságát, a testvéri ellentétek feloldását egymásra találásuk folyamatát ahogy a szívük megnyílik egymás felé.
Olvastatja magát a könyv, – bánat nehézség sebek öröm boldogság, romantika- drukkolunk a szereplőkért!
Megható karácsonyi könyv havas táj szépsége gyönyörű meghitt alpesi vidék hangulata. Köszönöm e kedves könyvet, meglepett és a borító is annyira szép! Remélem fog még írni a szerző karácsonyi regényt.

>!
NewLine, Budapest, 2021
250 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156373380 · Illusztrálta: Pongrácz Edit
2 hozzászólás
Fzsofi4>!
Veda Sylver: Dermedt szívek

Ez a kötet Ausztriával megvett magának. Az elején mintha magamról olvastam volna. ( A találkozást illetőleg). Aztán, a könnyed út helyett drámai fordulatot tartogat a könyv. Ninát értettem és mégsem. Azok a gyerekek csak gyerekek. Alexander pedig… Lehetett volna egyenesebb, már az elején. Összeszorult a szívem Davidért. Bíztam őt illetően, és teljesült is. Kár, hogy hamar vége lett. Olvastam volna még. Köszönöm az élményt. :)

2 hozzászólás
takácsera>!
Veda Sylver: Dermedt szívek

Imádom az írónő könyveit. Nagyon szerettem Nina és Alexander történetét. Nina egy erős, belevaló csajszi, Alexander egy igazi, odaadó férfi. Csodás karakterek, a szívembe zártam őket. Szeretem a párosukat, egymáshoz való vonzódásukat. Mindkettőjük életében ott van a fájdalmas múlt és jelen. Megannyi megoldásra váló feladat. Szomorúság, öröm, szeretet, szerelem és odaadás övezi az egész történetet. Imádni való gyerekek, csodás szülők veszik körül őket. Magával ragadott az egész történet. Romantikus, szenvedélyes, érzelmekkel teli történet. Pár óra alatt elolvastam. Sokszor nevettem és könnyeztem. Gyönyörű a borító is. Köszönöm az élményt!

2 hozzászólás
Czinkóczi_Kata>!
Veda Sylver: Dermedt szívek

Hálás vagyok, hogy elolvashattam ezt a könyvet. Konkrétan 2 este alatt kivégeztem. Magával ragadó, őszinte történet az érzelmekről, az állandó belső küzdelemről, vágyról, veszteségekről. És tökéletes példa arra, hogy mindig van lehetőség újrakezdeni, új fejezetet nyitni.

1 hozzászólás
kkitti12>!
Veda Sylver: Dermedt szívek

Egyszerre megható, felemelő, szívbemarkoló és üdítő!
Kellemes kikapcsolódást nyújt, eleinte gondolva arra, hogy egy laza kis történet, amelynek nem az a szerepe, hogy mélységeket adjon, de nem is tévedhettem volna nagyobbat.
Vékonysága ellenére annyi minden van benne, amire nem is gondolná az olvasó.
Család, barátság, szeretet, szerelem, összetartás és tartozás, új esély az életre, egy jobb életre.
Nina nyakába kap egy családot, hirtelen kell felnőnie és anyának lenni, mellette testvér és támogató társ.
Alexanderrel a sors hozta össze. Ahogy az írónő megírta, ők egymás utolsó esélyei.
Nem volt szereplő akit nem lehet nem szeretni. Mindenkinek megvan a maga szerepe azért hogy egy kerek egészet kapjunk.
Hiányérzet maradt bennem és egy két kérdőjel, de ez nem von le számomra a történet értékéből semmit.♥
Imádtam az egészet! ♥


Népszerű idézetek

Bookish_Moments_Blog >!

(..) az életben adódnak olyan helyzetek, amikor egyszerűen csak el kell fogadnunk, hogy ez van, mert úgysem tehetünk ellene semmit.

Bookish_Moments_Blog >!

(..) tízéves volt, én meg huszonöt, amikor utoljára találkoztunk.

Bookish_Moments_Blog >!

Ha egész életemben már csak egy csók jár nekem, az sem érdekel, csak tőled kapjam.

Bookish_Moments_Blog >!

Túl fiatal vagy még ennyi keserűséghez – szólal meg halkan.

Bookish_Moments_Blog >!

Akarom ezt a nőt. Kell nekem, és nem érdekel semmi más.

Bookish_Moments_Blog >!

Hogy tudtok ennyire egyszerűen, egy csettintésre elárulni, aztán eldobni valakit, akit szerettetek?

Bookish_Moments_Blog >!

Dacos és harcias, egy igazi túlélő, mégis attól félek, most összetörik majd a szíve, és talán soha nem sikerül összeragasztani.

Bookish_Moments_Blog >!

Nem adhatod fel a reményt! És ha úgy érzed, elfogyott az erőd, itt az enyém. Csak engedd, hogy segítsek, hogy melletted legyek! – suttogok.

Bookish_Moments_Blog >!

A bensőnket lecsupaszítva, egymásba kapaszkodva együtt ringunk a megváltás felé.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Leiner Laura: Mindig karácsony
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Sarah Morgan: Hóvarázs
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Debbie Macomber: Csengőszó
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily 12 napja
Fejős Éva: Karácsony New Yorkban