Tündértánc ​1-2. (Seym és Lilia 2.) 170 csillagozás

Vavyan Fable: Tündértánc 1-2. Vavyan Fable: Tündértánc 1-2. Vavyan Fable: Tündértánc 1-2.

Melyik kép és melyik tükör? Melyik a hang, melyik a visszhang? Ismét film- és élet-forgatás zajlik; filmképek, életképek, vágyképek, rémképek és jelképek jobb- és baljós özöne káprázik át egymáson s ugyanígy a szerepeken-szereplőkön, írón és olvasón. Amint a tíz évvel korábban született Álomhajsza című ikertörténet (s immár azzal/azokkal is egymást trükkösen tükrözve); sodró-nyűgöző, vakító és látni tanító Tündértánc forgatagában, józan delíriumában, ihletett és ihlető bizonyosságai és bizonytalanságai közepette újólag és folytatólag a legbecsesebb és legkényesebb érték: a Szeretet számolhatatlan esélyét, lehetőségét és lehetetlenségét villantja és mérlegeli az Új Könyv is; úgymód, amint a kaleidoszkóp „anyagkészlete” mindig változatlan, ám soha egymás után kétszer azonos ábrát ki nem vet. Ami kétségtelen: érdekes is, érdemes is gyakorolni a Tündértánc-lépéseket!

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Fabyen, Budapest, 2020
800 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300910
>!
Fabyen, Budapest, 2004
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639300101
>!
Fabyen, Budapest, 2001
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638619104

1 további kiadás


Enciklopédia 5


Kedvencelte 37

Most olvassa 8

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Black_Angel>!
Vavyan Fable: Tündértánc 1-2.

Igazán szerettem ezt a történetet. Annyit még nem olvastam Vavyantól, de anyu imádja, és így én is kezdek belecsöppenni ebbe a világba. Nagyon nagyon kedvenc lett ez a könyv számomra :)

gabona P>!
Vavyan Fable: Tündértánc 1-2.

Nem tudom, mi van velem, de ez most nagyon működött. Az előzmény annyira nem kapott el, ez viszont maximálisan betalált, főleg a valóság-vonalat érzem továbbra is elképesztően közelinek. A fogyasztói társadalom folytonos ekézése ennyire finom megmondásokba burkolva amúgy sem idegen tőlem, de irodalmi szintén továbbra is Meseanyó műveli a legjobban, ez nem vitás. (Tizenkilenc év alatt sem változott semmi, ami cseppet sem megnyugtató hír.) A mese-rész is jobban feküdt, mint a tíz évvel korábbi esetben, viszont maga a fantasy műfaja nem áll hozzám közel annyira, hogy bármilyen komolyabb módon tudjon rám hatni. Pedig a szerelemről, meg úgy általában az érzelmekről és mindenféle emberi dolgokról, tulajdonságokról senkihez sem hasonlítható, összetéveszthetetlen módon (röviden: remekül) ír, csak hát néha kicsit megszalad az a paci és nincs aki visszafogja. Viszont összességében kellemes csalódás volt ez a második rész, még annak fényében is, hogy nem csípem a folytatásokat.

>!
Fabyen, Budapest, 2020
800 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300910
Paulina_Sándorné P>!
Vavyan Fable: Tündértánc 1-2.

Ismét élveztem a mesét, a történetet, amit kaptam az írónőtől. Szerencsére most nem lepődtem meg a váltáskor, hanem inkább vártam nagyon. Imádtam a szereplőket, a fiúk nagy kedvencek lettek – Brad / Seym. Jól alakultak a történetek mind a két oldalon. Sokat mosolyogtam olvasás közben, mint mindig.

KillerCat>!
Vavyan Fable: Tündértánc 1-2.

Varázslatos mese,igazi különlegesség.

Kedvenc mondatok:

„Jaj, ez hátborsóztatóan szép!”

„A hétfejű sárkány hét boldog mosolya legyen veletek!”

„Ha valaki ötvenesként is ugyanolyan, mint huszonöt esztendősen, akkor elpocsékolta a közbenső éveket.”

naravna>!
Vavyan Fable: Tündértánc 1-2.

Ilyen nehezen Fable-t nem olvastam még (vagy ha igen, azt félbe is hagytam). Unásig ismételt, már-már didaktikus fikázása a fogyasztói társadalomnak, lagymatag szerelmi szál… Sokkal jobb könyvei vannak. Megint érik egy Jégtánc újraolvasás…

Fummie>!
Vavyan Fable: Tündértánc 1-2.

Messze nem volt olyan jó, mint az Álomhajsza, bár azt felülmúlni úgyis lehetetlen. Ebben a részben jobban tetszettek a valóságban játszódó történetek, de az lepett meg igazán, hogy a fantasy részét néha untam, és ezért szomorú vagyok. Most úgy érzem, nem kellett volna elolvasnom ezt a részt, de hát ez van.

Rekosz>!
Vavyan Fable: Tündértánc 1-2.

„Azok kedvére, akik hisznek benne.” Mielőtt elkezdtem volna olvasni, nem hittem volna, hogy én is hiszek benne. Aztán elég volt 1-2 oldalt elolvasnom ahhoz, hogy magával ragadjon a történet. Meseanyó elvarázsolt, borzongatott. Ahogy Seym/Brad és Lilia/Kristen kapcsolatát, szerelmét leírja, az gyönyörűséges. Ez a könyv valóban alkalmas az üresség megzavarására, és arra, hogy higgyünk a CSODÁban.

Ariadne>!
Vavyan Fable: Tündértánc 1-2.

Ezennel elkönyvelhetem, hogy kegyetlen érzelmes hangulatban vagyok. Ugyanis a könyv végén elsírtam magam. Úgy irigyeltem Kristen és Brad tökéletes happy end-jét. Imádatomba fogadtam már őket az Álomhajsza alatt is, és most ez megkoronázódott. Tetszik, hogy végül megtudtam, mivel zárult a kettejük dolga, és közben olyan világban is kalandozhattam, ami a lelkemnek nem idegen. Meseanyó megint elvarázsolt.

Shil>!
Vavyan Fable: Tündértánc 1-2.

Ismét végeztem és kénytelen, kelletlen elváltam Seymtől és Liliától. Karácsony előtti ideális mesés, tündérporos, izgalmas, kalandos könyv, egy csepp valószerűvel fűszerezve. Továbbra is nagykedvenc és még sokszor elő lesz véve, ez tuti. Csak ajánlani tudom annak aki el szeretne belebújni egy jó kis mesébe, aki jobban meg szeretné érteni az életet, önmagát, a sártekén velünk élő élőlényeket, és olykor olykor még egy jót kuncogni is szeretne. Egyik kedvenc idézetem is e könyvből való és esküvős ésnegyéb fontos és szép alkalmakra gyarkran használom: „A hétfejű sárkány hét boldog mosolya legyen veletek!” Békés, mesékben, varázslatban gazdag ünnepeket kívánok mindenkinek!

Lexa>!
Vavyan Fable: Tündértánc 1-2.

Egy felnőtt mese, amely elhiteti az emberrel, hogy van még jó a világon.


Népszerű idézetek

Annie04>!

A hétfejű sárkány hét boldog mosolya legyen veletek!

ancsa0429>!

A szerelem nem birtokol, nem is bitorol. Nem szolgává tesz, hanem felszabadít. Nem gúzsba köt, hanem ünnepi csokorba.

Vavyan Fable:Tündértánc

Annie04>!

Valahogy úgy hat rám ez a hirtelen jött felkapottság, pláne a vele járó ultra macerák, mint a szülés utáni depresszió a nőkre.

Annie04>!

– Vedd alapul Lilia ma délutáni kalandját – szólt, következetesen nem Kristennek nevezvén a lányt. – Kigörkorizott a kapun, és a bulváristák menten ellepték azt a szép, fiatal szervezetét. Miután ő úgy vélte, hogy elegendő ideig aranyoskodott velük, kecsesen elköszönt, és faképnél hagyta a fickókat. Azok meg nyelvlógatva kocsiztak utána, tudni akarván, hová megy, kivel találkozik, mi célból. Amikor Liliácska beelégelt tőlük, szépen megcélzott egy lépcsősort, felült a korlátra, lecsusszant rajta, s azóta is bottal püfölik a nyomát.

Annie04>!

… ragaszkodunk azon luxushoz, hogy magunk döntsük el, kit kedvelünk és kit nem…

Izolda P>!

Ha valaki ötvenesként is ugyanolyan, mint huszonöt esztendősen, akkor elpocsékolta a közbenső éveket.

eduscho89>!

Én csak a valóságot nem bírom! Az szörnyen megkínoz!

59. oldal

eduscho89>!

Sokakkal, igenis nagyon sok emberrel közös a pajzsfeliratom, azaz nem vagyok egyedül a hittel, mely szerint: minden jóval kiszorítasz valami rosszat!

324. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: A két herceg
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Tarja Kauppinen: A nép igazsága
Leda D'Rasi: Lidércfény
Csóti Lili: Hetedvérig
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első
Tasnádi István – Jeli Viktória – Vészits Andrea – Gimesi Dóra: Az ellopott időgép