Tündérlovaglás (Halkirálynő 10.) 162 csillagozás

Vavyan Fable: Tündérlovaglás Vavyan Fable: Tündérlovaglás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ella ​Belloq „példátlanul izgalmas kalandtúrán, élménykiránduláson” (by média) vesz részt iskolatársaival az Albatrosz-félszigeten. A túra kimondottan nem jó értelemben válik izgalmassá. Denisa a Shrek csúfnévre keresztelt rendőrfőnököt faggatja Ella hollétéről, emiatt erősen tart féltett kincse – maradék türelme – elvesztésétől. Nem növeli komfortérzetét az urna sem, amelyet egy játékbabákkal telezsúfolt, különös házból hozott haza.
Martin a folyamatos nőrohamoktól csömörlötten használt gumióvszereket kukáz ki szerény hajléka padlójáról. Újrahasznosítással kapcsolatos, erősen környezetbarát álmodozásából azonban felébreszti a hideg gyanú: Egylövetű Izéke becenevű új ágymelegítője nem akar lelépni az „egyéjszaka” múltával. Sajnálatos módon a hölgyszemély nem pusztán a férjhez menési láztól idült: már régen elhagyta a normálisnak nevezhető elmeövezetet, és még egyre gyorsul.
Belloq egy neonáci bandát üldöz, és kiváltképp kínos titkukra bukkan egy monostorban. Denisával… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Fabyen, 2019
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300842
>!
Fabyen, 2019
490 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639300859
>!
Fabyen, Budapest, 2013
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300460

1 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Denisa Wry · Martin Wry · Cameron Bye (Zsöti)


Kedvencelte 23

Most olvassa 6

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 43


Kiemelt értékelések

A_Shara>!
Vavyan Fable: Tündérlovaglás

Régi ismeretség a miénk, gimis koromra nyúlik vissza. Emlékszem, ahogy suli után rohantunk az utcai árusokhoz megvenni a legújabb halkirálynő kötetet. (Libri, Líra hol voltak még…)
Aztán éjjel a takaró alatt kislámpával olvastam. (már akkor sem voltam normális)
Eltelt kb. 30 év, a szereplők még mindig kortalanok, csak én lettem öregebb és kritikusabbb.
Sok a nyelvészkedés, sok a szemszög és kicsit kifulladt a történet.
Hol van ez a rész az első kötetekhez….
De még mindig szeretem. ❤

3 hozzászólás
Eftímea P>!
Vavyan Fable: Tündérlovaglás

Nagyon tetszett a történet, élveztem, hogy Ella szemszögéből is láthattuk az eseményeket, hogy a lányka is aktív részese lett az eseményeknek. Igazi szülei lánya, nem esett messze a családjától, bátran szállt szembe az örült Mortis-sal a társai megmentése érdekében.
Az első 240 oldalt egy lendülettel olvastam végig, után is csak azért haladtam lassan, mert ezer volt a dolgom közben, de maga a történet ott is olvastatta (volna) magát.
Kis ideig feltűnik Quasimodo, akiről végre megtudjuk, hogy Rufus a becsületes neve, és érintőlegesen a Justitia kommandó is szerepet kap, bár csak a végkifejletet tudjuk meg, de ez már jó, az eddigi hallgatásuk után.
Nagyon kíváncsi vagyok a következő kötetre, ez elsöpört, feszülten tartott (főleg az eleje), nem volt sem idegesítő mellék szál, sem idegesítő karakter, mint a Habospitében Dalia és Cyd. És ha már Cyd, ebben a könyvben ő is mesélő szerepet kap, ami külön öröm :-)
:-)

borga>!
Vavyan Fable: Tündérlovaglás

Isten hozta újra a szerethető halkirálynőt! Nincs veszettül túlspilázva a szavakon lovaglás, bár számolatlan, de hát ez védjegy; és a felháborodás is jogos, a népnevelő tanulságok, korrekt viselkedésminták pedig bombabiztosra a szánkba vannak adva, nem lehet elsomfordálni mellettük, de a kor és embere kvázi kiprovokálja az orrbeledörgölést.
Kellemes meglepi volt a felnövésre szálat nem fogékony Martin, a többiek is önazonosan viselkedtek, valamint továbbra is vonzódom az állatmániához is.
Igaza van a korábbi értékelőknek a folklórral meghintett aszfaltszagban. Már hiányzott. Itt most jó volt.
És azért az ember újfent elmereng, hogy aktuálisan, ha saját bőrre megy, támad-e ördöge önkezű visszavágásra, illetve nézi-e rezzenő pilla nélkül, ha más megteszi? Bújik és lapul, vagy meg mer mozdulni? Kívánom, hogy sose kelljen megtudni.
A végére még egy kérdés: de mi köze volt az egésznek a címhez? Se ló, se tündér (hacsak Mogorva védangyala miatt nem).

ieszti>!
Vavyan Fable: Tündérlovaglás

Nagyon rég nem olvastam Fable könyvet. Régen kedvenc írómnak tartottam, de aztán valahogy „sok” lett. Reméltem, hogy pár év kihagyás után, majd megint magával ragad, de sajnos nem így lett. A szereplőket továbbra is kedvelem, a történet izgalmas, de sajnos még mindig úgy érzem, hogy egy kicsivel kevesebb becézgetés, új szavak alkotása stb jobb lenne…

1 hozzászólás
mokus33>!
Vavyan Fable: Tündérlovaglás

Az előző Halkirálynő részt már elég régen olvastam, de az a Habospite megfeküdte a gyomromat, úgyhogy ennyi idő kellett, hogy ismét úgy érezzem, kíváncsi vagyok Denisáékra. Lehet, hogy én változtam meg, de már nem hat rám a régi varázs, amit ifjúkoromban éreztem, amikor Fable könyvet olvastam. Olyan, mintha az írónő folyamatosan magát szeretné űberelni, cikornyásabbnál bonyolultabb mondatokkal, újabb és újabb szóalkotásokkal bombázza az olvasót, de bevallom, nálam az ellenkező hatást váltja ki, inkább idegesít ez a túlzó fogalmazás. Éppen annyira, hogy úgy döntöttem, a következő részre ismét rápihenek egy kicsit.

Darolyn>!
Vavyan Fable: Tündérlovaglás

Tizedik rész.
Első olvasás.
(nagy sóhaj) Próbáltam húzni az időt, hogy lassabban érjek a végére. Valamennyire össze is jött.
Összesen három nap történése (ha jól számoltam), öt mesélővel (Ella, Denisa, Belloq, Martin, Cyd).
A történet olyan, hogy agyrokkantak kezébe nem adnám, mert rettentő jó dolgokat lophatnának belőle. Maradjanak meg ezek a történések a könyvben, ne váljon valóság belőlük.
Mindig tud újat mondani, mutatni, és akarva-akaratlanul jóra tanítani.
Elfogult vagyok, na. Ezeken a könyveken nőttem fel, és egyáltalán nem bánom. Sőt.
Annyiban volt újdonság, hogy most sokan mesélték, és nagyon jó ötlet volt minden oldal tetejére kitenni a kis képet, így mindig tudtam, hol járunk.
Ez a többfelé osztás azt eredményezte nálam, hogy ha eddig bírtam őket, most még inkább.
Hogy jó volt-e? Ez kérdés…?

regulat>!
Vavyan Fable: Tündérlovaglás

Na most az van, hogy ebből az öt csillagból egy fél, az megelőlegezett, mert az írőnő megérdemli.
Hosszú idő erdőmezőkispatakmadártrilla hangulatú regényei után, végre megint valami aszfaltszagút tolt az olvasó elé. Valami olyat, ami régen jellemezte a regényeit.
Úgy látszik ehhez az kellett, hogy valami tényleg kizökkentse, és erre a norvég agyborulásos mészáros volt alkalmas.

Szégyen ide, szégyen oda, én azért örülök, hogy visszakaptunk valami a régi mesélőből.

>!
Fabyen, Budapest, 2013
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300460
Nusejka_Sentellion>!
Vavyan Fable: Tündérlovaglás

Aranyos, izgis, kritikus, Fables. Én ugyan még mindig azt érzem, hogy a régi fény már megkopott, de még mindig képes varázsolni. Néha kicsit túl sok az egész, túl sok a szóvirág, a szófacsarás, de szerencsére hamar magával ragadott a sztori ahhoz, hogy ez ne igazán érdekeljen :D A váltott szemszöggel kapcsolatban vegyesek az érzéseim, ez utoljára az Ébredj velemben jött be, egyébként nem vagyok oda érte. Viszont az Ella nézőpont nagyon jót tett a sztorinak, majd betojtam, miközben az ő szemén át láttam a terrort. Tetszett, hogy talpraesett a kiscsaj, de azért nincs eltúlozva, nem henteli le egyedül az egész szektás bagázst. Viszont a Martin nézőponttól egy világ omlott össze bennem, hát banyek, ez a srác egy öntelt pöcs!
Összességében sokkal jobban élveztem, mint az előző kötetet, pedig amiatt már-már félve nyúltam hozzá. Vigyázat, kóros újraolvasási kényszert generálhat az arra hajlamosaknál, legszívesebben most rávetném magam a VF összesre :D

diamondfox P>!
Vavyan Fable: Tündérlovaglás

Nézegetem itt az értékeléseimet és ez eltűnt. :( De miért???

Na mindegy, a lényeg, hogy másodjára olvastam most (vagy egy hónapja), amikor az egész sorozatot újra toltam, de nem tetszett annyira. Még mindig pozitívum, hogy végre Ella és Martin szemszögét is megismerhettem – valamint rajzokat is láthattam róluk – de valahogy nem volt annyira nagy katarzís, mint emlékeztem. Bár lehet anno azért volt annyira jó, mert addig se az érettségi tételeket kellett tanulnom :)

Tímea_Kocsis_2>!
Vavyan Fable: Tündérlovaglás

Akcióregény, komoly témáról a humor köntösében. Több szereplő meséli el saját történetét, amik szép lassan összefonódnak, csak egy-egy szál nem illik a közös történetbe. Külön elbeszélőként jelenik meg Ella és Martin, sőt végül Cyd is. Csak a szatírikus hangnem és néhol a könnyed humor menti meg attól, hogy véresen komoly társadalomkritika legyen. Folytatódik a Halkirálynő sorozat és ismét belelátunk Dennisa, Belloq és a többiek életébe. Egyedül a címet nem értem, ezúttal nincsenek is lovak.


Népszerű idézetek

Ariadne>!

Szeretem nézni a vigyorát, mert az olyan, mint amikor nyári reggelen kitárják a spalettát, és bezuhan a napsütés.

393. oldal

3 hozzászólás
jancsibohi P>!

Mindent egybevetve nem vagyok kirívóan szép, vérfagyasztóan intellektuális se, tehát egész jól sikerültem. És még barátaim is vannak, igaziak.

472. oldal

1 hozzászólás
Bagneso>!

Egen, én vagyok a srác, akitől gondos szülők tiltják a lányaikat. Bölcsen teszik, de nem árt tudniuk: állítólag belőlünk lesznek a legjobb férjek. Egyszer. Idővel. Kellő illúzióval.

461. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Martin Wry
Röfipingvin P>!

– […] Ha egy könyvvel képes vagy elhagyni a földet, akkor te betűnauta vagy?

323. oldal

Cheril>!

– Ehhez is ész kell. Intelligencia nélkül nem lehetne ennyire hülye.
– Amilyen banga, még a leveles tésztának is választ ír.

Ariadne>!

Mit kedveltem benne? Azt például, hogy nyílt és egyenes. Hogy nem tökéletes, nem is igyekszik görcsösen annak látszani, és a képmutatás egyéb formáit is kerüli, amikkel a felnőttek szeretik becsapni egymást. Szilaj volt, szabadnak-született. A humorérzéke sokféle módon megnyilvánult, tudott nevetni önmagán is. Láttam ironikusnak, szarkasztikusnak, derűsnek, kiismerte magát a humorosság szintjein. Mellette sosem unatkoztam, mélyről jövően, őszintén tudtunk beszélgetni. Ez odavágós, nagy dolog manapság. Meghallgatott, figyelt rám. Nem hárított el, sosem mondta: ezt még úgysem értheted. Nem vette ki a kezemből a könyveket azzal, hogy későbbre valók, hogy éretlen vagyok hozzájuk. Nem balhézott, ha lefekvés után sokáig olvastam. Nem cenzúrázta tetteimet.

13. oldal

Bagneso>!

A szemem elé húzom a medálomat. Ennek is két oldala van, mint a rendes érméknek, de mindkettő írás. Az elején ez áll: Te miben vagy hibátlan?
Nemcsak azért viselem, hogy az amúgy szexepiles kancsalságomat bámulók viharosan észbe kapjanak. Azoknak is szól, akik folyton más dolgába ártakodnak, fűt-fát kritizálnak.

470. oldal

Gaby33>!

Téged már a pap is vízipisztollyal keresztelt. Mellesleg szigonypuskával kellett volna.

Gaby33>!

Három hónapig hullákat sminkelt egy ravatalozóban, ugyanis cukrász.

Kapcsolódó szócikkek: ravatalozó

A sorozat következő kötete

Halkirálynő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Julie Garwood: Árnyéktánc
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Stephenie Meyer: A Vegyész
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Réti László: Kaméleon
Karen Rose: Vigyázz rám
Amanda Stevens: Örök kísértés
Helena Silence: Ezüsthíd
Janet Evanovich: Két ravatal