Tíz ​kicsi kommandós (Vis Major 5.) 177 csillagozás

Vavyan Fable: Tíz kicsi kommandós Vavyan Fable: Tíz kicsi kommandós

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vis ​Major és Kyra Emett, minden idők leghatékonyabb akciózsaru párosa tovább kergeti a bűnt Fertő City utcáin! Mintha az egész megapolisz megbolydult volna! Feltűnést hajszoló gyilkosok, drogambulanciákat támadó nindzsák, bomlott elméjű szektások, pszichotikus gaztevők hemzsegnek Fertő Cityben, szüntelen mozgásban tartva Vis Majort és társait. Mindezt tetézendő, egy sajtóangyal is velük tart bűnüldöző útjaikon. Ám a lakosság zömét legfőképpen a nemiség érdekli. Mindenki folytól erről cseveg. Megtörhetetlen hőseink magánélete sem felhőtlen. Kyra neheztel, amiért a szamuráj – Vis Major – megnősült. Még fel sem eszmél a traumából, midőn hozzáköltözik válságos nővére, Taria. A szívválságot kiváltó pasas is vele tart, s pontról pontra megfogadják a kapcsolatterapeuta furcsa utasításait. Kyra ettől bealél. Transzparenst készít lepedőből, Le a családdal! szövegűt. Ráadásul még egy mosómackó is betanyázik a kertbe. Vis Major gyereket nevel, a Hátrányos Helyzetű Apák Túlélőkönyvét írja, s… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Fabyen, Budapest, 2008
522 oldal · ISBN: 9789639300286
>!
Fabyen, Budapest, 2004
524 oldal · puhatáblás · ISBN: 963930011X

Enciklopédia 2


Kedvencelte 31

Most olvassa 4

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Nefi P>!
Vavyan Fable: Tíz kicsi kommandós

Most egy picit majd megállok a következő rész előtt. Kicsit sok volt az akció, a cselekmény, a nyelvezet. Élvezhető volt, de a csúcson kell kiszállni. Bár a bőröm alá ette magát a történet, és méginkább a szereplők, de most egy kicsit hagyom az élményt megélni. Imádom őket :)

cicus61 P>!
Vavyan Fable: Tíz kicsi kommandós

Nagyon szeretem V.F. könyveit. Ez a könyv is tetszett, de most valahogy a nyelvezete idegesített kicsit :) Alapvetően nincs bajom miatta, de most túl sok volt szerintem. Jó volt, hogy Vis Major és Kyra szemszögéből is olvastam a történetet :) A riportert Én is szívesen kinyírtam volna :) de a végére egészen megkedveltem :) Jó volt!!!

gabona P>!
Vavyan Fable: Tíz kicsi kommandós

Befejeztem a Vis Major-sorozatot is, ezzel pedig harmincegyre ugrott az olvasott Fable-könyveim száma, már ennyivel közelebb vagyok a kitüntetéshez, ami mindenképpen nagy öröm számomra, az viszont kevésbé, hogy újfent elengedek egy kedvelt párost. Akármennyire is szeretem a halkirálynős történeteket is, valamilyen szinten ez a duó egy fokkal közelebb áll a lelkivilágomhoz, tetszik a leheletnyi misztikum és rengeteg szerelem, ami körüllengi a sztorikat. A kicsit durvább akciózások és a megcsavart nyelvezet is nagyon bejönnek, itt mindig lehet új kifejezéseket tanulni. Ez pedig talán az egyik legjobb rész, rengeteg humorral és borzongással, hosszúsága ellenére sem ül le, mindig akad valami, ami fenntartja a figyelmet.

>!
Fabyen, Budapest, 2004
524 oldal · puhatáblás · ISBN: 963930011X
Clio404>!
Vavyan Fable: Tíz kicsi kommandós

Tetszett, hogy végre Vis Major is megszólal a kötetben és nem csak Kyra hangján ismerhetjük meg a történéseket. Kyra és Vis Major továbbra is egyik kedvenc Fable hőseim, bár most egy kicsit utáltam az elején Balettát az miatt, a hirtelen nősülés miatt, bár indokait megértem, de hát mégis… Nem a kedvenc részem a sorozatból, de szerintem jó kötet, mindenképpen érdemes elolvasni.

Chriss>!
Vavyan Fable: Tíz kicsi kommandós

No a végére értem a Vis Major sorozatnak. A hőség nem nagyon hagyott aludni, viszont olvasás iránti szenvedélyemet nem tompította, tehát eddig húztam. ;) Bár írni most olyan sokat nem tudok, mert a szundihobbitok a kánikula ellenére leterítenek. Nagyon bejövős volt ez a sztori is, de majd szételemzem éberebb állapotban. ÉÉÉÉs jön a régen várt HABOSPITE! Végre végre végre!!!!! ;)

Jenis>!
Vavyan Fable: Tíz kicsi kommandós

Az elején majdnem agybajt kaptam! Gondoltam, ez nem lehet! Ilyet nem lehet csinálni!
Aztán nem tudtam eldönteni, utáljam vagy sajnáljam, esetleg szeressem Thommyt.
Tariát pedig meg tudtam volna fojtani.
Végül persze majdnem minden a helyére került.
Bár most először maradt egy lezáratlan ügy…

Sweetyke P>!
Vavyan Fable: Tíz kicsi kommandós

Nagyon szeretem Vavyan Fable könyveit, legfőképp a Halkirálynő sorozatot, és a Vis Major sorozatot olvastam tőle. Ez a könyv sem okozott csalódást, már csak a sorozat befejező részét kell elolvasnom.

Tímea_Kocsis_2>!
Vavyan Fable: Tíz kicsi kommandós

Fergeteges akciókrimi, egymást érik a pergő helyzetek. Ha nem Vavyan Fable tipikus stílusában lenne tálalva nagyon sok helyzet amit taglal túl tragikus vagy szörnyű lenne. A sajátos humora egészen lehengerlő. Az új maffia főnökjelöltön kívül minden felmerülő gonosztevőt bekaszliznak és ő is elindul a lebukás felé. Vis Major és Kyra a tökéletes pár, bár VM névházassága alaposan belekavar a kapcsolatukba. Az eleinte gátló tényezőként ható riporter, Mónika végül szinte csapattaggá válik.

Kiskópé P>!
Vavyan Fable: Tíz kicsi kommandós

Oh, Carlos!
    …de most komolyan…
Szerintem Taria és Carlos fogják kézen egymást és sétáljanak le a lapokról, ez agyréééém!!! :)) Amit ez a két ember előad.. uuu nem bírtam :))
Ez a részt felváltva mesélték Mogorva ö akarom mondani Vis Major és Kyra saját szemszögükből.
Nem sikerült egyáltalán átérzem ezt a drámát a házasodás körül. spoiler
A borzalmak, izgalmak, lenézés, odaadás, dráma, életveszély.. szokásosan :))
A lánclevél megszakítás fogalmán kicsit eltöprengtem :))
És igazuk van a többieknek, jééé most egyik se ment világgá és nem sérült meg halálosan :O

KillerCat>!
Vavyan Fable: Tíz kicsi kommandós

Olvastatja magát,tetszett a váltott mesélés stílus.

Kedvenc mondat:

A te esetedben tudom, mit akart mondani veled az élet. Ezt: „bocsika, tévedtem!”


Népszerű idézetek

Bagneso>!

Egyébként kívülállóként mi a véleményed az intelligenciáról?

Kapcsolódó szócikkek: intelligencia
Deva>!

– Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de te bántóan visszaélsz a lehetőséggel!

422. oldal

Bagneso>!

A te esetedben tudom, mit akart mondani veled az élet. Ezt: „bocsika, tévedtem!”

Cheril>!

Úgy döntöttem a váratlan tömeg tekintetében inkább az ismeretlen katona álláspontjával azonosulok. Nem a túlerő nagy, hanem sok a célpont.

Bagneso>!

– Hasra!
– Mi van?! – csattant fel a szólított. – Majd pont egy csaj mondja meg nekem!? Úgy megütlek, hogy mire leesel, túl leszel a klimaxon!
– Csak azt sajnálom, hogy a magzatvizedben nem úszkáltak cápák – feleltem.
– Te ribanc! Velem ugatsz így?! Jól vagy? Majd elmúlik!
– Mikor legutóbb valami hozzád hasonlót láttam, lehúztam a vécén – közöltem.

Cheril>!

Nem értem rá összeesni, ezért lábon hordtam ki az eszméletvesztésemet.

Bagneso>!

Nem muszáj mindig mindenben egyetértenünk. Nem attól leszünk boldogok, ha egymás farkát csóváljuk!

Bagneso>!

– Ismeritek a mondást? A férfiak azért adnak nevet a farkuknak, mert nem akarják, hogy egy vadidegen döntsön helyettük.

ildiii>!

Kyra, már régóta szeretnék szerelmességeket mondani neked, de nem bírok. Nem azért, mert nem érzek efféléket. Nem vagyok poéta. Titanic sokkal szebben fejezi ki magát. Miután kórházba kerültél, a kutyád sehol sem lelte a helyét. Szűkölt, vinnyogott, le-föl járt egész nap. Fájt nézni a kínlódását. Egyik este bevittem a házba, hogy vigasztaljuk egymást. Titanic odabenn is sírt, rítt, föl-alá rohangált. Egyszercsak beloholt a gardróbba, kihozta az egyik cipődet, és ekkor elhallgatott. Attól kezdve az volt a vigasza. Azzal a cipedlivel aludt, azt hordozta magával mindenüvé. Távol tartotta tőle a kiskutyát, engem és Murphyt is. Mivel őt visszafogadtad, neki most már nincs szüksége rá. Nekem adod?

Kapcsolódó szócikkek: kutya

A sorozat következő kötete

Vis Major sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Sylvia River: Reményhajsza II.
Stephenie Meyer: A Vegyész
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Cornelie C. G.: Teremtő erő
J. D. Robb: Halálos testvériség
Janet Evanovich: Két ravatal
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Julie Garwood: Árnyéktánc